-->

Θερμές ευχαριστίες Δημάρχου Πηνειού προς βουλευτές Ηλείας

Μαρίνος: «Δικαίωση μετά από 100 χρόνια για τους κατοίκους της Γλύφας»  Οι βουλευτές Δ. Αυγερινοπούλου, Αν. Νικολακόπουλος, Διον.Καλαματι...


Μαρίνος: «Δικαίωση μετά από 100 χρόνια για τους κατοίκους της Γλύφας» 

Οι βουλευτές Δ. Αυγερινοπούλου, Αν. Νικολακόπουλος, Διον.Καλαματιανός και Μιχ.Κατρίνης πέτυχαν ενωμένοι 

Σύλλογος Οικιστών: «Βουλευτές και Δήμαρχος έδωσαν πνοή στον τόπο» 

Στα μέσα Αυγούστου του 2022 ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος σε συνέλευση αυτοδιοικητικών, κατοίκων και εκπροσώπων φορέων της Γλύφας, είχε καλέσει τους βουλευτές όλων των κομμάτων που ήταν παρόντες, να συγκροτήσουν διακομματικό μέτωπο συνεργασίας για την εξεύρεση οριστικής λύσης του προβλήματος που αντιμετώπιζαν εδώ και 100 χρόνια, κάτοικοι της περιοχής, απόγονοι προσφύγων από τη Μικρά Ασία. 

Ο Ανδρέας Μαρίνος λίγους μήνες μετά δικαιώθηκε. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των προσφυγικών εκτάσεων στην κοινότητα Γλύφας του Δήμου Πηνειού επιλύθηκε οριστικά με Νόμο. Σήμερα ο Δήμαρχος Πηνειού σε ειδική συνάντηση ευχαρίστησε και εκ μέρους των κατοίκων της Γλύφας τους βουλευτές κ.κ. Διον. Αυγερινοπούλου, Ανδρέα Νικολακόπουλο, Διον. Καλαματιανό και Μιχ. Κατρίνη για το αποτέλεσμα «που απογειώνει τον Δήμο Πηνειού» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μαρίνος που και ο ίδιος από την πλευρά του έδωσε τον δικό του αγώνα με επαφές και συναντήσεις σε Υπουργεία, για την επίλυση του προβλήματος. Στη συνάντηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν παρέστησαν λόγω σοβαρών υποχρεώσεων στην Αθήνα και εκπροσωπήθηκαν από συνεργάτες τους.

 

«Υπερβατική πρωτοβουλία»
 

Ο Δήμαρχος Πηνειού αναφερόμενος στους βουλευτές δήλωσε: «Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας τόσο εγώ όσο και ο Δήμος σε εσάς τους βουλευτές της ΝΔ κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου και κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύση Καλαματιανό και τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Κατρίνη για την μεγάλη προσπάθεια που κάνατε και στέφθηκε με επιτυχία και από την άλλη έδειξε πως μπορούν μαζί ενωμένες οι πολιτικές πτέρυγες να υπηρετήσουν το συμφέρον του τόπου τους. 

Αξίζουν και στους τέσσερις βουλευτές θερμά συγχαρητήρια. Η κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλία υπερβατική. Εσείς οι κυβερνητικοί βουλευτές δουλέψατε το ζήτημα της τακτοποίησης της αταξίας των 100 ετών για όλο το συγκρότημα που λέγεται Γλύφα. Ξέρουμε τις πιέσεις που δεχθήκατε, ξέρουμε τις αντιστάσεις που προβάλλατε και σας διαβεβαιώνουμε εμείς και οι κάτοικοι της Γλύφας ότι με τις αντιστάσεις που προβάλλατε και τη θετική ψήφο που δώσατε στο άρθρο 17, δώσατε πνοή σε μια περιοχή που το αξίζει» 

Τριμελής επιτροπή 


Και ο Δήμαρχος συνέχισε: «Με δική μου πρωτοβουλία θα συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή και τα δύο μέλη που θα επιλέξω έναν δημοτικό σύμβουλο και έναν μηχανικό από την Τεχνική Υπηρεσία θα είναι προσηλωμένα στον σεβασμό στο περιβάλλον, στην χωροταξία που πρέπει να υπάρχει εκεί. Όλα τα χρήματα που θα προέλθουν από την εξαγορά όπως προβλέπει ο νόμος, θα διατεθούν στη Γλύφα. Επίσης είμαστε βέβαιοι ότι θα σας έχουμε συνοδοιπόρους σε κάθε βελτιωτική προσπάθεια που ενδεχομένως θα χρειαστεί, κατά την πράξη εφαρμογής. 

Ο γνώμονας τον οποίο θα τηρήσουμε, είναι να πάμε στη γραμμή της τακτοποίησης της εκκρεμότητας χωρίς να υπάρχουν τεράστιες επιβαρύνσεις για τους ήδη κατέχοντες τα αγροκτήματα. Επιδιώκουμε την ευταξία σε εκείνη την πανέμορφη γωνιά του Δήμου Πηνειού, την Γλύφα».

 

Δηλώσεις βουλευτών
 

Η βουλευτής κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί «η κυβέρνηση τακτοποίησε ένα θέμα που επί δεκαετίες έμενε άλυτο, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον της για την περιοχή της Γλύφας». Η κ. Αυγερινοπούλου εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Πρωθυπουργό, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα μαζί με την ομάδα του τον νομικό του σύμβουλο κ Μιχ.Λιαροκάρπη , τον Υπουργό κ. Βορίδη που είχε την τελική επιλογή των άρθρων που θα έμπαιναν στο νομοσχέδιο και την νομοθετική ομάδα της Βουλής και του Μαξίμου. 

Ο βουλευτής κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ήταν υποχρέωσή του η επίλυση αυτού του θέματος αν και ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. «Το επιχείρησαν και άλλοι στο παρελθόν αλλά δεν τα κατάφεραν» τόνισε με νόημα το κ. Νικολακόπουλος και συμπλήρωσε: «Ήταν μια ιστορική ευκαιρία για την κυβέρνηση γιατί έγινε λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή». Ο κ. Νικολακόπουλος ακόμη τόνισε ότι «η ρύθμιση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση του περιβάλλοντος, του φυσικού κάλλους της περιοχής. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε για εξαγορά ακινήτων που βρίσκονται εντός οριοθετημένης ζώνης αιγιαλού. Η ρύθμιση αφορά ακίνητα εκτός αιγιαλού». 

Ευχαριστίες του Συλλόγου Οικιστών 

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος αναφέρθηκε και στον Σύλλογο Οικιστών: «Ευχαριστούμε για την κατανόηση τον Σύλλογο των Οικιστών γιατί μας εμπιστεύτηκε. Θυμάμαι που είχατε πει ότι «αν δεν το λύσουν αυτοί οι άνθρωποι, δεν θα το λύσει ποτέ κανένας». Παλέψαμε όλοι μας και τα καταφέραμε. Βελτιώσεις θα υπάρξουν. Το νερό «έχει μπει στο αυλάκι»». Η πρόεδρος των Οικιστών της Γλύφας κ. Στεφανοπούλου Αικατερίνη, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε τους βουλευτές και ειδικά τον Δήμαρχο. Όταν μας είχε καλέσει το καλοκαίρι για να μας πει ότι θα βρεθεί οριστική λύση, δεν το πιστέψαμε αλλά τελικά είχε δίκιο. Το πάλεψε και το τελείωσε.» 

Η Γραμματέας του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνα Κουταβά –Σταφιδιώτη δήλωσε: «Ευχαριστώ τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο. Το διακομματικό μέτωπο που αναπτύχθηκε στη σύσκεψη της 17 ης Αυγούστου 2022 απέδωσε τελικά καρπούς. Και οι προηγούμενοι δήμαρχοι είχαν τη θέληση να τακτοποιήσουν το θέμα αλλά δεν κατέστη δυνατόν. Εσείς το πετύχατε και είμαστε ευγνώμονες» Γραφείο Υποστήριξης Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την απόφασή του να λειτουργήσει στον Δήμο τις προσεχείς ημέρες, Γραφείο Υποστήριξης με νομικό, μηχανικό και οικονομολόγο γνώστες του ζητήματος, ώστε να ενημερώνονται με κάθε λεπτομέρεια οι ενδιαφερόμενοι. 

Ο κ. Ανδρέας Μαρίνος κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές να στηρίξουν το Γραφείο με τις επιστημονικές γνώσεις τους, κάτι που αποδέχθηκαν με χαρά τόσο η κ. Αυγερινοπούλου όσο και ο κ. Νικολακόπουλος. Ανοικτή συγκέντρωση ενημέρωσης Τέλος ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος τόνισε: «Δεν μπορεί να γίνεται απόδοση ευγνωμόνων ευχαριστιών και ενημέρωση την ίδια στιγμή. Σε άλλη συνάντηση που θα γίνει σύντομα, θα συγκεντρωθεί ο κόσμος που έχει ενδιαφέρον και θα γίνει μια διεξοδική συζήτηση ενημέρωσης και επίλυσης αποριών» 

Παρόντες στην ειδική συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Σπύρος Βασιλείου, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημ. Βασιλόπουλος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Δημάρχου κ. Γ. Καραστέργιος και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ν. Μαφρέδας, Ν.Γεωργόπουλος, Γ. Κολοκατίνης, Σ. Μάλλιαρης, Χρ. Βρυώνη και Γ. Καραμπίνης.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Θερμές ευχαριστίες Δημάρχου Πηνειού προς βουλευτές Ηλείας
Θερμές ευχαριστίες Δημάρχου Πηνειού προς βουλευτές Ηλείας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRhelAeqS3P08ZVmANHDFz45Tkv05DKHRwWzmHpkbNVMdcRs8T_ZVtnk71-p10UJsORN5undumYD0Y1RdXv0myhDsTq7Mg5lvWZjkn8Yj4G8ZlTphU9G3yDvCgktATE9bSFjtkntMUNGR_C3BnoHE8LIFHA6Fx2WrlwOZpFwxTUdAnaH0Wy_0kwilX/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-04-21_193411_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRhelAeqS3P08ZVmANHDFz45Tkv05DKHRwWzmHpkbNVMdcRs8T_ZVtnk71-p10UJsORN5undumYD0Y1RdXv0myhDsTq7Mg5lvWZjkn8Yj4G8ZlTphU9G3yDvCgktATE9bSFjtkntMUNGR_C3BnoHE8LIFHA6Fx2WrlwOZpFwxTUdAnaH0Wy_0kwilX/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-04-21_193411_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/04/blog-post_230.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/04/blog-post_230.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy