-->

Δήμος Ηλιδας: Εξώδικο στην ΕΤΑΔ για το κάμπινγκ της Κουρούτας

  -Ενδεχόμενη αρνητική απάντηση θα σηματοδοτήσει περαιτέρω ενέργειες  -Έγκριση διαγωνισμών και μελετών σημαντικών έργων για τον Δήμο Την...

 


-Ενδεχόμενη αρνητική απάντηση θα σηματοδοτήσει περαιτέρω ενέργειες 

-Έγκριση διαγωνισμών και μελετών σημαντικών έργων για τον Δήμο

Την αποστολή εξωδίκου προς την ΕΤΑΔ, για το θέμα του κάμπινγκ της Κουρούτας, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας στην συνεδρίασή της το μεσημέρι της Δευτέρας υπό την προεδρία του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου. 

Ειδικότερα, μετά την απόφαση της ΕΤΑΔ να προχωρήσει σε διαγωνισμό εκμίσθωσης του κάμπινγκ της Κουρούτας με καταληκτική ημερομηνία την 25 η Απριλίου, αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή κατόπιν και της σχετικής νομικής γνωμοδότησης, να προχωρήσει στην αποστολή εξωδίκου προσκλήσεως προς την ΕΤΑΔ για δωρεάν παραχώρηση του κάμπινγκ για διάστημα τριών ετών, είτε παραχώρηση μέσω μίσθωσης καταβάλλοντας το 20% τη αξίας του διαγωνισμού, αλλιώς την απευθείας εξαγορά του. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, τότε ο δήμος θα προχωρήσει σε άσκηση προσφυγής για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου. 

Επέκταση ΧΥΤΥ 

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκε η έγκριση τευχών δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου και για την σύναψη σύμβασης του έργου με τίτλο: «Επέκταση Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Π.Ε. Ηλείας», συνολικής εκτιμώμενης αξίας 11.850.000,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, καθώς και ο καθορισμός των όρων διακήρυξης ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου: «Διαμόρφωση ανατολικού και δυτικού τμήματος Σοχιάς- Πολυλειτουργικός χώρος (Δημαρχείο)». 

Βελτίωση της οδικής ασφάλειας 

Πέραν των ανωτέρω και με δεδομένο ότι ο Δήμος Ήλιδας στοχεύει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας, η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση μελέτης του έργου: «Βελτίωση οδικής ασφάλειας στο αστικό οδικό δίκτυο της Αμαλιάδας Δήμου Ήλιδας Ν. Ηλείας», με προϋπολογισμό 1.600.000,00 ευρώ. Προ ημερησίας εγκρίθηκε η αποδοχή της σχετικής χρηματοδότησης και σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε τμήματα οδών μεγάλης κυκλοφορίας του αστικού δικτύου της πόλης Αμαλιάδας, ώστε να επιτευχθεί η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των ατυχημάτων των πεζών και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών – χρηστών. 

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αφορούν στις οδούς Αγ. Τρύφωνος, Κολοκοτρώνη, Οινομάου, και Γεωργ. Παπανδρέου και η κατασκευή του έργου περιλαμβάνει βελτίωση της οριζοντιογραφίας, διαμόρφωση νέων πεζοδρομίων που θα πληρούν τις προδιαγραφές για την εξυπηρέτηση τυφλών και Α.Μ.Ε.Α, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση οδών και ηλεκτροφωτισμό πεζοδρομίων. 

Αποκατάσταση οδού Αγίας Μαρίνας- Δουνέϊκα 

«Πράσινο φως» από την Οικονομική Επιτροπή και για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, καθώς εγκρίθηκε η μελέτη του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο Αγ.Μαρίνα - Δουναίικα και μικρές παρεμβάσεις αποκατάστασης σε Τ.Κ. Ανθώνα», με προϋπολογισμό 300.000,00€ με Φ.Π.Α. Με το συγκεκριμένο έργο θα αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στο οδόστρωμα σε μήκος 640,00μ. της δημοτικής οδού Αγ. Μαρίνα-Δουνεΐκα, εξαιτίας θεομηνίας που έπληξε τον δήμο. Επιπλέον θα γίνουν παρεμβάσεις στην κοινότητα Ανθώνα της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας, που έχει υποστεί ζημιές και καταγράφονται σοβαρά προβλήματα στη βατότητα της αγροτικής οδοποιίας λόγω πλημμυρικών φαινομένων. 

Αντιμετώπιση λειψυδρίας 

Παρεμβάσεις για τα προβλήματα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν Τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Κοινότητας Πηνείας, περιλαμβάνει η μελέτη του έργου: «Αντιμετώπιση της λειψυδρίας σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ήλιδας- Β’ φάση» με προϋπολογισμό 69.500,00 ευρώ, η οποία επίσης εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή. Η μελέτη αφορά στην κατασκευή νέων δικτύων υδροδότησης στην Τοπική Κοινότητα Δαφνιώτισσας και τη Δημοτική Ενότητα Σιμόπουλου, από το διυλιστήριο του φράγματος Πηνειού.

Στην Τοπική Κοινότητα Δαφνιώτισσας θα κατασκευαστεί δίκτυο μήκους 850 μέτρων περίπου, που θα συνδέει το αντλιοστάσιο που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Αμαλιάδας - Σιμόπουλου στην πρώτη είσοδο -διασταύρωση- προς Δαφνιώτισσα με τον αγωγό που τροφοδοτεί τη δεξαμενή από τη γεώτρηση της Δαφνιώτισσας. Στη Δημοτική Ενότητα Σιμόπουλου θα κατασκευαστεί δίκτυο μήκους 1.300 μέτρων περίπου, που θα συνδέει το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης με το αντλιοστάσιο που βρίσκεται 800 μέτρα περίπου κατάντι του Γυμνασίου – Λυκείου. 

Μία ακόμη μελέτη που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή αφορά στο έργο: «Κατασκευή ποδηλατόδρομου και ολοκλήρωση πεζοδρομίων Αμαλιάδας- Κουρούτας», με προϋπολογισμό 74.400,00 € με Φ.Π.Α. Το έργο αφορά στην κατασκευή ποδηλατόδρομου, στο δρόμο Αμαλιάδας-Κουρούτας στο τμήμα όπου δεν έχει κατασκευαστεί μετά τους φωτεινούς σηματοδότες στη διασταύρωση Κουρούτας. Επιπλέον εγκρίθηκαν οι μελέτες για τα έργα: «Οδοποιία Δ.Ε. Πηνείας 2023» και «Ασφαλτόστρωση οδών δήμου Ήλιδας».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ηλιδας: Εξώδικο στην ΕΤΑΔ για το κάμπινγκ της Κουρούτας
Δήμος Ηλιδας: Εξώδικο στην ΕΤΑΔ για το κάμπινγκ της Κουρούτας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9-B29zGPA-MYWkNHuxMsdthJZ9PrPnbyFx9k9jaSjnxOpcrOcUcdjVIjHdrKy6qFqugi1jLmRqgMfgy3BPvFBOIq-kBgM6j9QkwS1wZ62duxrSMpMdK41TdzGD71W91mioHaMxlq53Ps1LXZbmVKduwiRkFJQjF2JmKdxrB3qmjBwgVwSh7h0q5To/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-04-03_153731_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9-B29zGPA-MYWkNHuxMsdthJZ9PrPnbyFx9k9jaSjnxOpcrOcUcdjVIjHdrKy6qFqugi1jLmRqgMfgy3BPvFBOIq-kBgM6j9QkwS1wZ62duxrSMpMdK41TdzGD71W91mioHaMxlq53Ps1LXZbmVKduwiRkFJQjF2JmKdxrB3qmjBwgVwSh7h0q5To/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-04-03_153731_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/04/blog-post_78.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/04/blog-post_78.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy