-->

Πύργος: Ολα Έτοιμα Για Την Μεγάλη Γιορτή Πολιτισμού Και Αθλητισμού [Φωτογραφίες]

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Περσεφόνη, κόρη της θεάς Δήμητρας που έκλεψε ο Αδης, επέστρεψε στην Γη. Και κάθε φορά που επιστρέφει...


Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Περσεφόνη, κόρη της θεάς Δήμητρας που έκλεψε ο Αδης, επέστρεψε στην Γη. Και κάθε φορά που επιστρέφει η Γη ανθίζει και ευλογεί τα πάντα η θεά Δήμητρα από τη χαρά της. Είναι η αρχή της άνοιξης, που όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πύργος στο newsgf.net, είναι η χαρά, η αισιοδοξία, αυτό που συμβολίζει η άνοιξη, που σημαίνει ότι η ζωή ξαναγεννιέται. 

Ολα έτοιμα λοιπόν στον Πύργο για να ξεκινήσει σήμερα η μεγάλη γιορτή των λουλουδιών με την ανθοκομική έκθεση, με την παρέλαση αύριο των αρμάτων, την συμμετοχή χιλιάδων κόσμου. Και την Κυριακή το 2ο Run Πύργου. 

Ενα γεμάτο τριήμερο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην ηλειακή πρωτεύουσα.

 

Τάκης Αντωνακόπουλος 
Δήμαρχος Πύργου

“Αλλος ένας πετυχημένος θεσμός από το παρελθόν αναβιώνει στη πόλη με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής. Ανθοκομική έκθεση και Ανθεστήρια 2023, σήμερα Παρασκευή. Στις 8 το απόγευμα εγκαινιάζουμε την ανθοκομική έκθεση με την παρουσία του σεβαστού Μητροπολίτη μας κ. Αθανασίου, στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Πάρα πολλοί επιχειρηματίες, ανθοκόμοι, έμποροι λουλουδιών συμμετέχουν. 

Ευχαριστούμε τον κ. Τακτικό που προσέφερε μεγάλη ποσότητα από φράουλες για να δώσουμε στους επισκέπτες της έκθεσης.

 

Αύριο έχουμε στις 6.30 το απόγευμα την παρέλαση. Ξεκινάει από τα Χαλικιάτικα, έχουμε πολλά άρματα. Είναι μια εκδήλωση η οποία σε αυτή την πόλη παλιότερα έγραφε ιστορία. Ακόμα και στον Μεσοπόλεμο θα δείτε ότι υπάρχουν ντοκουμέντα όπου γινόταν πολύ ωραία παρέλαση στα Ανθεστήρια. 

Σήμερα συμμετέχουν πάρα πολλοί φορείς. Δηλαδή, εκτός από τον δήμο, ψυχή της εκδήλωσης είναι και ο Εμπορικός Σύλλογος, είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχει οργανωτικά η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος και παράλληλα πάρα πολλοί φορείς της πόλης, σύλλογοι γονέων, αθλητικοί σύλλογοι, πολιτιστικοί σύλλογοι. Θα παρελάσουν πολλά παιδιά ντυμένα στην αισθητική των λουλουδιών και της άνοιξης. Εχουμε την μπάντα Ιθάκης, των Λεχαινών, της Γαστούνης και φυσικά του Πύργου. 

Είναι ένα θέαμα με πολλά αρώματα, χρώματα και λουλούδια, μια νότα χαράς και αισιοδοξίας, αυτό που συμβολίζει η άνοιξη, που σημαίνει ότι η ζωή ξαναγεννιέται. Και όλα αυτά σημαίνουν και οικονομία, διότι θα έρθει χιλιάδες κόσμος, όπως σε όλες μας τις εκδηλώσεις και θα δουλέψουν τα καταστήματα. 

Την Κυριακή έχουμε το Run Πύργος. Θα γίνει δύο φορές ο γύρος του Πύργου, 1.200 μικροί και μεγάλοι συμπολίτες έχουν δηλώσει συμμετοχή. Εχουν μοιραστεί και σε αυτούς μπλουζάκια, όπως και στα παιδιά που θα συμμετέχουν στα Ανθεστήρια. Θα δώσουμε βεβαιώσεις τιμητικής συμμετοχής, μετάλλια, όλα αυτά τα κίνητρα που χρειάζεται η νέα γενιά αλλά και η παλιότερη γενιά, της άμιλλας, του υγιούς ανταγωνισμού, της συμμετοχής. 

Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους, να χαμογελάσει, να κοινωνικοποιηθεί περισσότερο, να υπάρξει συλλογικότητα, να υπάρξει κοινωνική αλληλεγγύη, όλα αυτά που μας λείπουν τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στον Πύργο. Να θυμίσω ότι είχε να γίνει πολιτιστική εκδήλωση κάποιες 10ετίες. Ο κόσμος διψάει και το βλέπετε από τις χιλιάδες συμμετοχές. Οταν λοιπόν υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στο κέντρο του Πύργου αλλά και από όλο το νομό δημιουργείται η οικονομία. Ρωτήστε τους ανθρώπους της εστίασης και της διασκέδασης τι σημαίνουν όλα αυτά. 

Με 10 τέτοιες εκδηλώσεις το χρόνο ενισχύουμε καθοριστικά το χώρο αυτό. Να θυμίσω και την μεγάλη συναυλία με την Αναστασία στις 15 Ιουνίου για τα παιδιά που τελειώνουν τα σχολεία αλλά συναυλία έχουμε και αύριο Σάββατο μετά την παρέλαση των αρμάτων. Συνεχίζουμε. Για εμάς ο άνθρωπος είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας. 

Θέλουμε πολίτες χαρούμενους, ευτυχισμένους και παράλληλα ασχολούμαστε και με τα έργα στον δήμο μας. Αποδώσαμε σε χρήση το κλειστό, που ήταν κλειδωμένο 6-7 χρόνια, με ένα γήπεδο μοντέρνο, ολυμπιακών προδιαγραφών. Απομένουν κάτι μικροβελτιώσεις. Δίπλα εδώ και τρεις εβδομάδες ξεκίνησε το νέο κολυμβητήριο 800.000 ευρώ προυπολογισμού και βεβαίως στην Αγία Βαρβάρα εντείνονται οι εργασίες αθλητισού και αναψυχής που αποτελεί κόσμημα για την πόλη”.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πύργος: Ολα Έτοιμα Για Την Μεγάλη Γιορτή Πολιτισμού Και Αθλητισμού [Φωτογραφίες]
Πύργος: Ολα Έτοιμα Για Την Μεγάλη Γιορτή Πολιτισμού Και Αθλητισμού [Φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6Q50sTD0xw1emdLMAFiAHinlHuH_u3_VXpDSf22A6QEJfrf6i7pxJZrrspElBmjSwHeE2I3QfZjChRrVBq7GVOlasSK5DrWfOayAAevw8HA29K8bJVwGGihFyM7239dzXstfaqTJIgKKPhA-Y1iZS7xstDVd-TUjmwIQ2fPLbAEvj7uJX0y6ANbQs/s600/IMG_20230512_134105.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6Q50sTD0xw1emdLMAFiAHinlHuH_u3_VXpDSf22A6QEJfrf6i7pxJZrrspElBmjSwHeE2I3QfZjChRrVBq7GVOlasSK5DrWfOayAAevw8HA29K8bJVwGGihFyM7239dzXstfaqTJIgKKPhA-Y1iZS7xstDVd-TUjmwIQ2fPLbAEvj7uJX0y6ANbQs/s72-c/IMG_20230512_134105.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/05/blog-post_392.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/05/blog-post_392.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy