-->

«Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης επενδύει στην πρόληψη»

«Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης επενδύει στην πρόληψη. Σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, και μετά πρωτοβουλία του συνδημότη μας Νίκου ...


«Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης επενδύει στην πρόληψη. Σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, και μετά πρωτοβουλία του συνδημότη μας Νίκου Δημάκη, καταφέραμε να έχουμε σήμερα εδώ στο δημοτικό σχολείο της Βάρδας, αλλά και της Ανδραβίδας και των Λεχαινών τις επόμενες ημέρες, την κινητή μονάδα του συλλόγου για την πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων στα παιδιά μας. Εξετάσεις που σπάνε τους διαχωρισμούς και δημιουργούν ισότητα».   

Με αυτόν τον τρόπο καλωσόρισε σήμερα, Τρίτη 9 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής, και Παιδιατρικής, του Χαμόγελου του Παιδιού που θα βρίσκεται μέχρι και την Παρασκευή 12 Μαΐου στον Δήμο. Στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής, και Οδοντιατρικής «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» που υλοποιεί το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, πραγματοποιούνται δωρεάν προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και μαθητές του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. 

Η Δράση διοργανώνεται από το Χαμόγελο του Παιδιού, μετά από ενέργειες του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, της Αντιδημάρχου Αλεξάνδρας Γιαννίτση, και ύστερα από την πρωτοβουλία του συνδημότη μας Νίκου Δημάκη. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδος, τον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας και το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

 

Κ. Γιαννόπουλος: «Αν θωρακίσουμε τους Δήμους με δυνατότητες έχουμε ελπίδες»
 

Στη Βάρδα όπου πραγματοποιήθηκαν σήμερα εξετάσεις παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, καθώς και ο Ταμίας του Δ.Σ. του Οργανισμού Γιάννης Λαμπρόπουλος. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Χαμόγελου του Παιδιού τόνισε μεταξύ άλλων: «Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε εδώ στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με τον Δήμαρχο, αλλά κυριότερα με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, που είναι οι εθελοντές, ιατροί, οδοντίατροι, παιδίατροι, οφθαλμίατροι, που κάνουν όλη αυτή τη δουλειά. Αλλά και οι εκπαιδευτικοί που έχουν την διάθεση να δώσουν στα παιδιά τους κάποιες δυνατότητες. 

Όλο αυτό αν το ενώσουμε βγαίνει ένα αποτέλεσμα γι αυτό τον λόγο βρίσκομαι και θέλω να βρίσκομαι κοντά σας, κοντά στην τοπική κοινωνία για να γίνει κατανοητό ότι έχουμε μια ανοικτή γραμμή, ένα συγκοινωνούν δοχείο, γιατί μόνη μας ελπίδα για το επόμενο χρονικό διάστημα για τα προβλήματα των παιδιών μας είναι οι Δήμοι. Αν θωρακίσουμε τους Δήμους με δυνατότητες έχουμε ελπίδες να δούμε πράγματα. Γιατί ο Δήμος εκτός από την πίσσα και τα σκουπίδια έχει δυνατότητα και διάθεση να κάνει κάτι και για την κοινωνία. Το θέμα είναι να του δώσουμε τα εργαλεία. 

Εμείς του δίνουμε τα εργαλεία. Το χαμόγελο, την επιστημονικότητα, την διάδραση, γιατί τα παιδιά μας πρέπει να ξέρουν πως θα αντιμετωπίσουν την σεξουαλική κακοποίηση, θα πρέπει να ξέρουν το πρόβλημα που υπάρχει με την βία, το μπούλινγκ και όλα αυτά. Περιμένουμε Δήμαρχε να συνεχιστεί αυτό το οδοιπορικό και της επικοινωνίας για να δώσουμε κάτι στα παιδιά που είναι πολύ σημαντικό. Που είναι η ασφάλεια». 

Ο Νέστωρας 

Συνεχίζοντας ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε τα εξής: «Να πω και να θυμίσω κάτι που είναι πολύ σημαντικό και αφορά τον δήμο και την περιοχή, άκουσα προηγουμένως το αεροπλάνο που περνούσε και θυμήθηκα ότι κάποτε ήταν ένα παιδάκι δέκα χρονών, ο Νέστωρας που μεγάλωνε στο σπίτι της Κυλλήνης. Υπήρξε ένας εθελοντής από την περιοχή εδώ που ήταν αεροπόρος στο αεροδρόμιο. Τον ενέπνευσε να θέλει να γίνει πιλότος. Πάλεψε εκπαιδευτικά, πάλεψε με ψυχή και σώμα και μπορεί να μην κατάφερε να μπει στην σχολή Ικάρων αλλά μπήκε στη σχολή Ευελπίδων. Και ήμουν πάρα πολύ ευτυχισμένος όταν πήγαμε να πάρουμε το δίπλωμα που έγινε πιλότος του στρατού στα ελικόπτερα. Άρα λοιπόν εδώ από αυτή την περιοχή και από άλλες περιοχές κάποιος ενέπνευσε, οι δάσκαλοι βοήθησαν και υπάρχει το συγκοινωνούν δοχείο της κοινωνίας. Διάττοντες αστέρες δεν μπορούν να υπάρχουν πλέον. Και εμείς το κεντρικό κράτος διαχρονικά δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα φτάσει στο σπίτι του καθενός μας». 

Γ. Λέντζας: «Συνεχίζουμε τις δράσεις» 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τόνισε: «Δίδεται η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τους ιατρούς και να διαπιστώσουμε στην πρόληψη, την οποία γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι, το πώς μπορούμε να διαπιστώσουμε προβλήματα υγείας όχι μόνο σωματικά και ψυχικά. Πρέπει να αναφέρω ότι για πρώτη φορά γίνεται και πρόληψη στην οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών γιατί με τον σύγχρονο τρόπο ζωής γνωρίζουμε όλοι πόσα προβλήματα προκύπτουν και οδοντιατρικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Χαμόγελο του Παιδιού, τους εθελοντές ιατρούς των Κέντρων Υγείας αλλά και τους ιδιώτες που συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε ένα καλύτερο επίπεδο υγείας από τα πρώτα χρόνια ζωής στα παιδιά μας και να μπορέσουμε να τα οδηγήσουμε σε έναν τρόπο ζωής που να είναι με ευεξία σωματική και ψυχική. 

Σίγουρα οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν έχουμε υπογράψει και μνημόνιο συνεργασίας με το Χαμόγελο του Παιδιού, ο δήμος θέλει να συνδράμει και οικονομικά παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και θα είμαστε και εμείς αρωγοί σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που κάνει το Χαμόγελο του Παιδιού έτσι ώστε να έχουμε παιδιά χωρίς αποκλεισμούς και να τους παρέχουμε μια καλύτερη υγεία, ένα καλύτερο αύριο.  Συνεχίζουμε τις δράσεις και ήδη είμαστε σε επαφή με τον κ. Δημάκη όπου ετοιμαζόμαστε να υλοποιήσουμε πρόγραμμα εξετάσεων για γυναίκες για παθήσεις που είναι πρώτης γραμμής και σίγουρα η πρόληψη βοηθάει. 

Ο Δήμος ανοίγει την ομπρέλα της περίθαλψης, πάντοτε μιλάω για εξωστρέφεια, πρέπει ο Δήμος να έχει ισχυρές συνεργασίες με τους φορείς αυτούς πανελλαδικής εμβέλειας και να μπορεί να δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα στους πολίτες να νιώθουν ασφαλείς και υγιείς. Η πρόληψη και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι βασικά ζητήματα και το έχουμε συζητήσει και στο υπουργείο ότι την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πρέπει να την πάρουν στα χέρια τους οι Δήμοι».  

Το πρόγραμμα 

Στην Κινητή Μονάδα βρίσκονται καθημερινά εθελοντές Παιδίατροι, Οφθαλμίατροι, Ωτορινολαρυγγολόγοι, και Οδοντίατροι, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού. Οι Ιατροί και Οδοντίατροι, που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Για κάθε εξεταζόμενο παιδί, θα υπάρχει ενημέρωση των συνοδών του σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, καθώς και για την σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης. 

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής και Παιδιατρικής του Οργανισμού για τις επόμενες ημέρες: 

Τετάρτη 10/5: 1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών 
Πέμπτη 11/5: Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας 
Παρασκευή 12/5: 1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών 

Ωράριο Λειτουργίας της Κινητής Μονάδας: 09:00π.μ.- 17:00μ.μ. 
Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: τηλ: 2623023000  Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης  08.30 – 13.30 (κα. Ελένη Σιάμου)

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : «Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης επενδύει στην πρόληψη»
«Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης επενδύει στην πρόληψη»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg77kI1IiW1wEbnXqJJQ22RUdg9LIyCWYKAp_2vWxCg9rTGasBJOoEXFg2nUqEA8WQUBzJF9dtX3wm0c5Br5rAtOLOXQ6UECrNeYNDwLVBkpx-oa8pGCGt4ReZk5dFBPd9bBkysb0FhvO3yT3k_lvhlkiFI1ZCI20wrqMoat_EfPWcM9cZQeQtejWhx/s600/unnamed%20%283%29.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg77kI1IiW1wEbnXqJJQ22RUdg9LIyCWYKAp_2vWxCg9rTGasBJOoEXFg2nUqEA8WQUBzJF9dtX3wm0c5Br5rAtOLOXQ6UECrNeYNDwLVBkpx-oa8pGCGt4ReZk5dFBPd9bBkysb0FhvO3yT3k_lvhlkiFI1ZCI20wrqMoat_EfPWcM9cZQeQtejWhx/s72-c/unnamed%20%283%29.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/05/blog-post_68.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/05/blog-post_68.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy