-->

Ζαχάρω-Κώστας Αλεξανδρόπουλος: “Η Νέα Εποχή Για Τον Δήμο Μας Έχει Ξεκινήσει”

  Για το κλειστό γυμναστήριο της Ζαχάρως μίλησε στο iliatoday.gr ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος.  Ένα έργο που ολοκληρώθηκε σε...

 

Για το κλειστό γυμναστήριο της Ζαχάρως μίλησε στο iliatoday.gr ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος. 
Ένα έργο που ολοκληρώθηκε σε περίπου 10 μήνες όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή, καθώς παρέμενε σε τούβλα και μπετά επί 17 ολόκληρα χρόνια.

 

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην κατασκευή γηπέδων τένις όπου θα φιλοξενούνται αγώνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και για την κατασκευή ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε άλλα σημαντικά έργα που ξεκίνησαν ή πρόκειται σύντομα να ξεκινήσουν από την δημοτική αρχή με στόχο την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη όλου του δήμου.

 


Κώστας Αλεξανδρόπουλος 
Δήμαρχος Ζαχάρως 

“Αυτό είναι το κλειστό γυμναστήριο. Πρόκειται για ένα έργο που ολοκληρώθηκε περίπου σε 10 μήνες, μέσα στη θητεία μας, ενώ περίμενε σαν σκελετός μόνο με τούβλα και μπετά επί 17 χρόνια. Είναι πλέον σε λειτουργία εδώ κι ένα 6μηνο. Ήδη γίνονται αγώνες και με ομάδες που έρχονται από την Πάτρα, καθώς γίνονται και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις. Είναι ένας χώρος που ήδη έχει φανεί πολύ χρήσιμος στη νεολαία του δήμου και προβλέπεται να κάνουμε τα εγκαίνια τον Σεπτέμβριο με ένα τουρνουά. 

Στον εξωτερικό χώρο έχουμε αποφασίσει να κάνουμε τρία γήπεδα τένις ώστε να μπορούν να διεξάγονται προκριματικοί και ημιτελικοί-τελικοί αγώνες κυπέλων για την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουμε και τέτοιες φιλοδοξίες. Θα μπορούμε να φιλοξενούμε ομάδες, κολέγια από την Ευρώπη και αλλού. Σε αυτό τον χώρο θα κατασκευαστεί κι ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ με πλήρη φωτιστική κάλυψη, με κερκίδες και όλες τις διευκολύνσεις. 

Θα γίνει εδώ η πιο σύγχρονη γειτονιά της Ζαχάρως και μαζί με το Πολύκεντρο και το νέο δημαρχείο που θα ολοκληρωθεί στην επόμενη θητεία μας αναβαθμίζεται σημαντικά όλη η περιοχή. Οι ιδιοκτήτες των γύρω κτημάτων ευχαρίστως, στη συζήτηση που έχουμε κάνει, έχουν δεχτεί να παραχωρήσουν χώρο ώστε να γίνει δρόμος φάρδους 8 μέτρων, διασταυρούμενος δρόμος ένας από το βορρά στο νότο και ο άλλος από την ανατολή στη δύση και θα ενώνεται με τον εθνικό δρόμο. Υπάρχουν επίσης αρκετά μεγάλοι χώροι για στάθμευση οχημάτων. 

Προφανώς ευελπιστούμε και σε μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Η περιοχή μας ενδείκνυται για τουριστική ανάπτυξη, την οποία δεν βλέπουμε να γίνεται χωρίς σχέδιο και χωρίς κάποιες συνθήκες πρόβλεψης και προστασίας του περιβάλλοντος. Αγαπάμε τον τόπο μας, προστατεύουμε το περιβάλλον. Θέλουμε να γίνει μια ντίσνειλαντ, το σύνολο της περιοχής μας από του Λαπίθα, τα ιαματικά λουτρά και τον Καΐάφα μέχρι το νότο που είναι το Γιαννιτσοχώρι. Γι’ αυτό και προετοιμάζουμε πολλά έργα υποδομής όπως έχουμε χρηματοδοτηθεί με 430.000 ευρώ μόνο για μελέτες για την τοποθέτηση δικτύου αποχέτευσης οικιακών λυμάτων σε όλα τα χωριά μας και τους οικισμούς. 

Συγχρόνως, εγκατάσταση βιολογικών σταθμών κόμπακτ όπου οι μελέτες δείξουν ότι είναι απαραίτητο να γίνουν. Προβλέπεται να κάνουμε και στη Νέα Φιγαλεία ένα δίκτυο αποχέτευσης και λυμάτων, στην Φασκομηλιά και στο Λέπρεο όπου επίσης εκεί θα εγκατασταθεί κι ένας βιολογικός σταθμός. Όλα αυτά είναι στον σχεδιασμό μας για την τουριστική ανάπτυξη συνολικά του δήμου Ζαχάρως. 

Σε ότι αφορά το δίκτυο των δρόμων, μεγάλες αγροτικές αρτηρίες θα τις ασφαλτοστρώσουμε ή θα βάλουμε τσιμεντόστρωση όπου δεν μπορεί να πέσει άσφαλτος. Εχει ήδη δημοπρατηθεί αυτό το μεγάλο έργο. Θα γίνουν μεγάλες οδοποιίες στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως όπου αλλάζουν κυριολεκτικά την επικοινωνία του δήμου. Η συγκοινωνία θα γίνεται πολύ πιο εύκολα. Σκεφτείτε ότι αντί για 25-30 λεπτά από τους ορεινούς όγκους να έρχονται σε 10-12 λεπτά στη θάλασσα ενώ πιο άνετο και σε λιγότερο χρόνο θα γίνεται και το ταξίδι τους προς τη Νέδα και την Αθήνα. 

Στο μικρό χρονικό διάστημα που είμαστε δημοτική αρχή κάνουμε πολλά πράγματα που θα μεταμορφώσουν κυριολεκτικά το δήμο μας. 

Η νέα εποχή για τον δήμο Ζαχάρως έχει αρχίσει μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια. Όταν αναλάβαμε ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση και ουσιαστικά δεν βρήκαμε τίποτα”.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ζαχάρω-Κώστας Αλεξανδρόπουλος: “Η Νέα Εποχή Για Τον Δήμο Μας Έχει Ξεκινήσει”
Ζαχάρω-Κώστας Αλεξανδρόπουλος: “Η Νέα Εποχή Για Τον Δήμο Μας Έχει Ξεκινήσει”
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinniLRv4M0wkZ8dzZEk4nh_a6V46ldOr9RvlClAEmYA17-66J86jH4eP__2qmJg4lv62YGwpvw8evdhZt3XGrGNBfAXJ56167fUE53U1Gmk4Qel-Fhmd0lXkxVhjuKlrNWYXEIq7UUd6dpU9E6OA7CGD7XC81WHsOFCPs9Z8HTXD1DdcLibGS-JQ6M/s600/IMG_20230523_161813.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinniLRv4M0wkZ8dzZEk4nh_a6V46ldOr9RvlClAEmYA17-66J86jH4eP__2qmJg4lv62YGwpvw8evdhZt3XGrGNBfAXJ56167fUE53U1Gmk4Qel-Fhmd0lXkxVhjuKlrNWYXEIq7UUd6dpU9E6OA7CGD7XC81WHsOFCPs9Z8HTXD1DdcLibGS-JQ6M/s72-c/IMG_20230523_161813.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/05/blog-post_744.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/05/blog-post_744.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy