-->

Γιάννης Λέντζας: Απάντηση στον κ. Ναμπίλ Μοράντ

Αρχικά, οφείλω να σας ενημερώσω κ. Μοράντ πως παραμένω πάντοτε ψύχραιμος, και νηφάλιος.  Η Δημοτική Αρχή δεν έχει κανέναν λόγο να κατηγορε...


Αρχικά, οφείλω να σας ενημερώσω κ. Μοράντ πως παραμένω πάντοτε ψύχραιμος, και νηφάλιος. 

Η Δημοτική Αρχή δεν έχει κανέναν λόγο να κατηγορεί την αντιπολίτευση, όπως αναφέρατε πολύ απλά επειδή δεν έχουμε κανένα φόβο απέναντι σας. Οι Δημότες θα κρίνουν στις επερχόμενες εκλογές, κατά πόσο η θητεία μας ήταν επωφελής για τον τόπο, ή όχι. Επίσης, οι Δημότες μας θα κρίνουν κατά πόσο τιμήσατε ή απαξιώσατε τις ψήφους που σας εμπιστεύτηκαν, τοποθετώντας σας στην θέση της ελάσσονος μειοψηφίας. Θα αποφασίσουν εάν υπηρετήσατε τελικά τον θεσμικό σας ρόλο, μέσα από τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των Επιτροπών του Δήμου. 

Θα κρίνουν τελικά, εάν η αντιπολίτευση που ασκήσατε περιορίστηκε μόνο σε «λαϊκιστικού» τύπου ανακοινώσεις, όπως η τελευταία. Το μοναδικό που έχετε να επιδείξετε εσείς, και η παράταξή σας, είναι η απόλυτη απραξία εδώ και τέσσερα χρόνια από την θέση της ελάσσονος μειοψηφίας. Την ίδια ακριβώς απραξία που είχατε να επιδείξετε και την πενταετία 2014-2019 κατά την θητεία σας ως Δημοτική Αρχή. Μοναδική «φωτεινή εξαίρεση» ήταν η στάση σας όταν έπρεπε να ψηφίσετε για τον Σύνδεσμο «Ηρακλή», καθώς είχατε προαποφασίσει να «χαρίσετε» την Διοίκηση στον όμορο Δήμο με τα καταστρεπτικά σημερινά αποτελέσματα για την αποχέτευση στα Λεχαινά, στη Μυρσίνη και την Ανδραβίδα. 

Μήπως ξεχάσατε τις κρυφές συναντήσεις σας με τον Δήμαρχο του όμορου Δήμου για να αλωθεί ο Σύνδεσμος «Ηρακλής»; Εάν είχατε σεβαστεί τους Δημότες και συμμετείχατε στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, θα γνωρίζατε πολύ καλά πώς όχι μόνο έχουν εγκριθεί νέες μελέτες, με αποτέλεσμα να δημοπρατούνται συνέχεια νέα έργα, αλλά θα ήσασταν και υποχρεωμένος να τα ψηφίσετε. 

Αντίθετα, επιλέγετε να εξαπατάτε τους Δημότες «βαφτίζοντας» κάθε έργο που γίνεται στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης με τον αλαζονικό τίτλο «δικό μου έργο». Δυστυχώς για εσάς όμως κ. Μοράντ, ο βασιλιάς είναι γυμνός! Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές στη ζωή τα πάντα έχουν μια συνέχεια. Το ίδιο ισχύει και για τις Δημοτικές Αρχές, άρα πρέπει να κατανοήσετε έστω και τώρα πως τα έργα ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ανεξαρτήτως Δημάρχου. 

Σε αυτό το πλαίσιο της συνέχειας, έχω αναφέρει, πως ως Δημοτική Αρχή υπήρχαν κάποια έργα που είχαν ξεκινήσει πριν αναλάβουμε, και ολοκληρώθηκαν κατά την διάρκεια της δικής μας θητείας. Η αλήθεια όμως δεν σταματά εκεί. Υπάρχει και συνέχεια, την οποία γνωρίζετε πάρα πολύ καλά. Και η συνέχεια έχει ως εξής: Στην αγωνία σας να παρουσιάσετε «έργα», λίγο πριν την παταγώδη σας ήττα στις εκλογές του 2019 αφήσατε στα συρτάρια του Δήμου μελέτες χωρίς επαρκείς χρηματοδοτήσεις που στην πραγματικότητα ήταν μη υλοποιήσιμες. 

Αυτή είναι η «προίκα» που μας αφήσατε. Ελλείμματα παντού! Και γι’ αυτό ήμασταν υποχρεωμένοι να «τρέξουμε» τα πάντα από την αρχή, για να τα εντάξουμε σε νέα προγράμματα, με νέες χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να παραδοθούν πραγματικά έργα στους Δημότες, και όχι ευχολόγια γραμμένα σε μια κόλλα χαρτί, την οποία βέβαια ούτε αυτή είχατε τη γενναιότητα να την παραδώσετε, όταν ανέλαβα την διοίκηση του Δήμου, κατά την παράδοση-παραλαβή. 

Και επειδή το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια» σας υπενθυμίζω ενδεικτικά:

- Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις Τοπικές Κοινότητες για την οποία δεν είχατε προβλέψει τις δαπάνες για τις συνδέσεις μετακυλίοντάς τες στους Δημότες και για αυτό χρειάστηκε να αναζητήσουμε επιπλέον χρηματοδότηση 500.000 ευρώ. 

- Τον Βιολογικό Καθαρισμό για το Νεοχώρι, το Στρούσι, τον Σταφιδόκαμπο, όπου χρειάστηκε να αναζητήσουμε επιπλέον 900.000 ευρώ για να αποπερατωθεί το έργο. 

- Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στη Βάρδα για το οποίο υπήρχε η χρηματοδότηση ελέω κ. Μπαλαούρα, αλλά δεν είχατε ούτε μια έτοιμη μελέτη, γεγονός που το επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Νικολούτσος. 

Σε ότι αφορά τα έργα που σχεδίασε, υλοποίησε, και παρέδωσε η Δημοτική μας Αρχή θα αναφέρω και πάλι ενδεικτικά:

- Ξεκίνησε επιτέλους η Ανακύκλωση στον Δήμο μας για πρώτη φορά. 

- Έγιναν και γίνονται για πρώτη φορά έγκαιρα αντιπλημμυρικά έργα αξίας 1.500.000 ευρώ στις ευάλωτες από τις θεομηνίες περιοχές του Δήμου μας. 

- Εκτελείται το έργο τηλεμετρίας-τηλεελέγχου στην ύδρευση αξίας 4.500.000 ευρώ. 

-Όλα τα έργα που μελετήσαμε, υλοποιήσαμε, και εντάξαμε, «στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» όπως Ηλεκτροκίνηση (1.600.000 ευρώ), Προσεισμικός Έλεγχος, Αγροτική Οδοποιία (3.000.000 ευρώ) και πολλές άλλες μελετες. 

Παράλληλα, εμβληματικά, αλλά και μικρότερα έργα, δημοπρατούνται και δεν εξαγγέλλονται, κατά την προσφιλή σας συνήθεια, όπως η υδροδότηση της Βουπρασίας με απευθείας παροχή πόσιμου νερού από το διυλιστήριο Φράγματος Πηνειού, προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ, ο Βιολογικός καθαρισμός της Βάρδας, ένα έργο απενταγμένο κατά τη διάρκεια της δίκη σας θητείας, (υπάρχει σχετικό έγγραφο του ΥΜΕΠΕΡΡΑ) προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ. 

Επίσης το Ιππικό Κέντρο της Ανδραβίδας, ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός Βάρδας, όπου και εκεί χρειάστηκε να καλυφθεί ένα κενό 500.000 ευρώ το οποίο δεν το είχατε «προβλέψει». Επίσης, να σας υπενθυμίσω πως μια άλλη «προίκα» που μας αφήσατε ήταν κανένα μηχάνημα έργου και κανένας χειριστής. 

Εμείς από την πλευρά μας με μελέτες και χρηματοδοτήσεις ενισχύσαμε για πρώτη φορά τον στόλο του Δήμου με νέα μηχανήματα, με 3 νέα απορριμματοφόρα, και κάθε κατηγορίας όχημα, ενώ επιτέλους ο Δήμος έχει και χειριστές. 

Σε ότι αφορά το παραλιακό μέτωπο του Δήμου να σας ενημερώσω (αν και οφείλατε να είστε ενημερωμένος, αλλά η απουσία σας από τα Δημοτικά Συμβούλια είναι διαρκής) πως ο Δήμος μας έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε ΟΧΕ μαζί με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, και τον Δήμο Πηνειού, και σε συνέργεια με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο πραγματοποιείται για πρώτη φορά μια ολιστική μελέτη για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Ηλείας και όλο αυτό το εγχείρημα έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. 

Σε ότι αφορά το υδατοδρόμιο της Κυλλήνης σας παραπέμπω στις δηλώσεις του μέχρι πρότινος Υπουργού Ανάπτυξης που έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμο μας για τις ταχείες διαδικασίες για την έκδοση άδειας, κατασκευής και λειτουργίας του υδατοδρομίου της Κυλλήνης. Για την αρνητική εισήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας σχετικά με το Κάστρο Χλεμούτσι προφανώς και δεν έχετε κάποια ευθύνη, άλλωστε κανείς δεν σας κατηγόρησε. 

Ο Δήμος θα προστατέψει τα συμφέροντά του με τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, χωρίς να χρειάζονται προνομιακές σχέσεις με την εν λόγω κυρία, όπως εσείς συνηθίζατε. 

Τέλος, επειδή διακρίνω ένα άγχος σε εσάς κ. Μοράντ να είστε σίγουρος πως ο Δήμος μας βρίσκετε σε σταθερά και στιβαρά χέρια που δίνουν καθημερινά τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο για τους Δημότες μας. Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης από τον Σεπτέμβριο του 2019 ακολουθεί Νέα Αναπτυξιακή Πορεία. Αφήσαμε πίσω την μιζέρια και την αδράνεια που εκπροσωπούσατε εσείς ως Δημοτική Αρχή. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! 

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης 

Ιωάννης Λέντζας

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Γιάννης Λέντζας: Απάντηση στον κ. Ναμπίλ Μοράντ
Γιάννης Λέντζας: Απάντηση στον κ. Ναμπίλ Μοράντ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFcYQjbmS7DNqHYffDupLC4pK1dySFwpnGKRSoQ1E6GMuQzb7LHE-CrUco1kv27d4L4KYWLtA5xyRLsHQ_mc1b9H9YZCOKHAVsQIzHH5stkLjGpQ6SfYMMXeaKlgPS7p8lfLST4QDgpdWd7oMiMPYg6_jZ8-fVr3Yen2qeQw4NuxvBIjtA1hO5q8hMjCg/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-06-23_123713_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFcYQjbmS7DNqHYffDupLC4pK1dySFwpnGKRSoQ1E6GMuQzb7LHE-CrUco1kv27d4L4KYWLtA5xyRLsHQ_mc1b9H9YZCOKHAVsQIzHH5stkLjGpQ6SfYMMXeaKlgPS7p8lfLST4QDgpdWd7oMiMPYg6_jZ8-fVr3Yen2qeQw4NuxvBIjtA1hO5q8hMjCg/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-06-23_123713_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/06/blog-post_519.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/06/blog-post_519.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy