-->

Περιφέρεια & Δήμοι Στη “Μάχη Των Εκλογών”

  Τελείωσαν, λοιπόν, οι εθνικές εκλογές μετά από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και πλέον όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στις αυτοδιοικ...

 


Τελείωσαν, λοιπόν, οι εθνικές εκλογές μετά από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και πλέον όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023. Η “μάχη” εδώ φαίνεται να είναι πιο σκληρή, με πολλές δημοτικές παρατάξεις και ακόμα περισσότερους υποψήφιους συμβούλους να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Πάντα οι αυτοδιοικητικές εκλογές παρουσίαζαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. 

Το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται ιδιαίτερα θερμό και με δεδομένο ότι μέχρι τις 31 Αυγούστου πρέπει να έχουν κατατεθεί οι συνδυασμοί που θα συμμετέχουν στις εκλογές. Βέβαια, ένα μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει στο αν όλες οι παρατάξεις που έχουν δημιουργηθεί καταφέρουν να συμπληρώσουν τον πολύ μεγάλο, απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων. 

Ας πάμε σε μια γενική ανασκόπηση, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία…


Στην Ηλειακή πρωτεύουσα, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών, παρά τον πόλεμο που δέχεται από την πρώτη ημέρα της εκλογής του το 2019, φαίνεται να είναι ο νυν δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος. Το γεγονός ότι καλλιέργησε την εξωστρέφεια σε μια πόλη που μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρείτο μίζερη, θα αποτελέσει το μεγάλο όπλο της νίκης του. 

Με σπουδαίες εκδηλώσεις από τις οποίες και τα καταστήματα είχαν πολύ μεγάλο κέρδος, με έργα σε όλο τον δήμο αλλά και με τον ίδιο να δουλεύει όλη μέρα έχοντας βάλει σε μια άκρως ικανοποιητική λειτουργία τις … “μαραζωμένες” δημοτικές υπηρεσίες, ο κ. Αντωνακόπουλος φαίνεται πώς θα έχει και δεύτερη θητεία για να ολοκληρώσει ότι ξεκίνησε την πρώτη. 

Φυσικά, σε αυτή την πορεία έγιναν και λάθη, ίσως υπήρχαν και παραλείψεις, κάτι απόλυτα δικαιολογημένο, αλλά συνολικά κανείς δεν μπορεί να πει ότι η πρώτη θητεία του δεν ήταν αποδοτική.

 

Στο δήμο Ηλιδας τα πράγματα περιπλέκονται όλο και περισσότερο. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 5 συνδυασμοί, ενώ οι ζυμώσεις και τα παρασκηνιακά παιχνίδια δεν έχουν τέλος. Ψάχνοντας όλοι μια… θέση στον ήλιο, ξεκίνησαν νωρίς τον προεκλογικό αγώνα και δεν είναι άτοπο να σημειώσουμε ότι κάπου έχουν κουράσει. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι... παρασκηνιακές κινήσεις. Συμφωνίες γίνονται και χαλιούνται μετά από λίγες ώρες, για να δημιουργηθούν νέες. Μέχρι στιγμής κανένας συνδυασμός δεν έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα στους πολίτες κι έτσι πολλοί αναρωτιούνται αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο ή βαδίζουν όπου και όπως φυσάει ο άνεμος. 

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, ο νυν δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με την ολύμπια ψυχραιμία που τον διακρίνει. Λέγεται πώς είναι ο μόνος που έχει ήδη ολοκληρώσει το ψηφοδέλτιό του, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει κανέναν. Πάντως, για όποιον τον παρακολουθεί όλα τα χρόνια που βρίσκεται στην αυτοδιοίκηση, σε αυτή την προεκλογική περίοδο φαίνεται να έχει αλλάξει στρατηγική δημιουργώντας προβληματισμό στους αντιπάλους του για το αν τελικά ξαναδιεκδικήσει το δήμο, κάτι που φυσικά ο ίδιος το έχει ξεκαθαρίσει με απόλυτη σαφήνεια.

 

Στο δήμο Πηνειού τα πράγματα είναι αρκετά μπερδεμένα. Φαίνεται πώς η μάχη θα είναι σκληρή και πώς όλα θα κριθούν στο… νήμα. Ο Ανδρέας Μαρίνος, όσο κι αν δεν το ήθελε, έχει απέναντί του έναν σκληρό διεκδικητή. Ο Αλέξης Καστρινός γνωρίζει από εκλογές και… παγίδες, τη στιγμή που η παράταξη του νυν δημάρχου φαίνεται να μην έχει και ιδιαίτερη συνοχή. Ο κ. Καστρινός ξέρει να περιμένει και να “χτυπάει” τη στιγμή που πρέπει. 

Πληροφορίες λένε ότι σύντομα θα ξεκινήσει έναν μπαράζ επιθέσεων για τα – κατά τη δική του εκτίμηση – κακώς κείμενα στο δήμο. Η σύμβαση του ηλεκτροφωτισμού αλλά και οι πολλές απευθείας αναθέσεις που έχει κάνει ο κ. Μαρίνος θα είναι από τα πρώτα. 

Από την άλλη ο κ. Μαρίνος είναι ένας χαρισματικός επικοινωνιακά άνθρωπος κι αυτό το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο. Φαίνεται πως το μεγαλύτερο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας τον στηρίζει, όπως τον στηρίζει κι ένα μεγάλο κομμάτι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, έχοντας δίπλα του τον Γιώργο Καραστέργιο ευελπιστεί πώς και μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ τελικά θα τον στηρίξει στις προσεχείς εκλογές. 

Βέβαια, δεν είμαστε πλέον στη δεκαετία του ‘80 που οι πολίτες ψήφιζαν ανάλογα με το τι γραμμή περνούσαν τα κομματικά στελέχη. Σήμερα – και το ελπίζουμε πώς συμβαίνει- κάθε πολίτης έχει την δική του κρίση και ψηφίζει ανάλογα χωρίς να επηρεάζεται από κόμματα και κάθε λογής γραφιάδες!

 

Στο δήμο Ζαχάρως υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες με τον πρώτο λόγο να τον έχει ο νυν δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος. Ανθρωπος με χαμηλό προφίλ, πάντα ήρεμος, έχει δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα γύρω του που πραγματικά παράγουν έργο. Μια βόλτα στο δήμο Ζαχάρως και ο καθένας θα δει το μεγάλο έργο που έχει συντελεστεί προς όφελος των πολιτών. 

Θυμηθείτε κάτι: Συνεχίζοντας την ίδια πορεία ο δήμος Ζαχάρως σε λίγα χρόνια θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Ηλεία. Μη ξεχνάμε ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για τον συγκεκριμένο δήμο, έχοντας διαπιστώσει τα μεγάλα πλεονεκτήματα που διαθέτει. Ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος κινείται με βάση συγκεκριμένο σχέδιο κι έχοντας μια ακόμη θητεία θα εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο τον δήμο.

 

Στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης κυριαρχεί ο Γιάννης Λέντζας. Ο “γιατρός της καρδιάς τους” πραγματικά υλοποιεί μεγάλο έργο έχοντας καταφέρει να αποσπάσει τις περισσότερες χρηματοδοτήσεις. Ανθρωπος γελαστός κι αισιόδοξος, γνωρίζοντας άριστα από διαχείριση προσώπων, δουλεύει όλη την ημέρα για τον δήμο του, έχοντας αρωγούς όλες τις υπηρεσίες και κυρίως την Τεχνική Υπηρεσία με έναν προιστάμενο, τον Γιώργο Τσουραπά, που γνωρίζει άριστα όλα τα θέματα. Δεν είναι τυχαίο ότι τον κ. Τσουραπά συμβουλεύονται όλοι οι δήμοι για τεχνικά ζητήματα. 

Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε και τους υπόλοιπους στενούς συνεργάτες του κ. Λέντζα. Τους αντιδημάρχους του, οι οποίοι πραγματικά κάνουν κι εκείνοι μεγάλο αγώνα. Για πρώτη φορά ο δήμος βλέπει μια συμπαγής ομάδα να δουλεύει τόσο πολύ, χωρίς κάποιος να έχει τάσεις… αρχηγίας, ή ο ένας να βάζει εμπόδια στον άλλον. Τους χαρακτηρίζουν οι πολύ καλές φιλικές σχέσεις που έχουν μεταξύ τους και ο σεβασμός του ενός προς τον άλλον. Ολοι τους είναι πρόσωπα αγαπητά στις τοπικές κοινωνίες. Ποιος λοιπόν μπορεί να σταθεί αντίπαλός τους; 

Μέχρι στιγμής μια υποψηφιότητα έχει ανακοινωθεί, αυτή του φαρμακοποιού Νεόφυτου Παπαδόπουλου. Ολοι όμως κοιτούν προς την πλευρά του πρώην δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ, ο οποίος συνεχίζει να είναι ένα αγαπητό πρόσωπο. Ο κ. Μοράντ όμως δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τη θέση του, παρά τις πιέσεις που δέχεται από κάποιους που ευελπιστούν να αποκτήσουν κάποιο ρόλο και δεν μπορούν από μόνοι τους. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι οι σκέψεις του πρώην δημάρχου είναι και αλλού. Σε ποιο υψηλό επίπεδο που έχει σχέση με το μεταναστευτικό, αφού είναι θέμα που το γνωρίζει άριστα. Ηδη έχει δεχτεί προτάσεις που προφανώς τις αξιολογεί. 

Με ενδιαφέρον όλοι περιμένουν την επίσημη ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του, κάτι που προφανώς δεν θα αργήσει να γίνει.

 

Στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων τα πράγματα είναι πιο απλά. Δύο οι “μονομάχοι” και οι δύο αγαπητά πρόσωπα με πολύ μεγάλο έργο στο ενεργητικό τους. Ο νυν δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το έργο του, η συμπεριφορά του, ο πράος χαρακτήρας του είναι τα μεγάλα του όπλα που τον έχουν κάνει τόσο αγαπητό σε όλο τον δήμο και όχι μόνο. Και μιλάμε για τον μόνο δήμαρχο που όλες του οι θητείες σημαδεύτηκαν από μεγάλες καταστροφές. Ο ίδιος κατάφερε να τις ξεπεράσει και σήμερα ο δήμος να παρουσιάζεται συνεχώς αναπτυσσόμενος με τα μεγάλα έργα που έχουν υλοποιηθεί. 

Από την άλλη, ο αντίπαλός του, πρώην Νομάρχης Τάκης Δημητρουλόπουλος δεν χρειάζεται κι εκείνος ιδιαίτερες συστάσεις. Ο πιο πετυχημένος Νομάρχης της Ηλείας έχει στο ενεργητικό του μεγάλο έργο για όλο το νομό, ενώ δεν δίστασε να συγκρουστεί με όποιον έπρεπε για τα συμφέροντα του νομού και των πολιτών. 

Ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων είναι ο πιο τυχερός δήμος. Γιατί όποιος και να εκλεγεί θα συνεχίσει την μεγάλη του αναπτυξιακή πορεία.

 

Στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα μετά την ανακοίνωση του Σωτήρη Παπαηλιού να διεκδικήσει τον δήμο. Ισως μαζί του συμπορευτούν και οι πρώην δήμαρχοι Γιώργος Αηδόνης και Θύμιος Κοτζιάς, εκτός κι αν οι δύο τελευταίοι – όπως ακούγεται – φτιάξουν δικό τους συνδυασμό. Για τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα… 

Και μια ματιά στα περιφερειακά

Μπάλα μόνος του παίζει ο Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος συμπεριλαμβάνει στο νέο σχήμα που θα διεκδικήσει την ψήφο και νέα ονόματα. Αγνωστο τι θα κάνει τελικά ο Θάνος Μωραίτης. Αλλες πηγές λένε ότι θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, άλλες πηγές το αρνούνται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια κάθοδος του κ. Μωραίτη “τρομάζει” τον κ. Φαρμάκη μια και είναι πολύ αγαπητός και στους τρεις νομούς της Περιφέρειας. Είχε ακουστεί και το όνομα του κ. Τεμπονέρα, αλλά μάλλον, λόγω του ρόλου του σε κεντρικό επίπεδο και μετά την πανωλεθρία που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ, το σενάριο αυτό απομακρύνεται. 

Κάποια στιγμή ακούστηκαν και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και του πρώην υπουργού Κώστα Τζαβάρα. 

Εν πάση περιπτώσει μέχρι στιγμής έχουμε σίγουρη μόνο την υποψηφιότητα Φαρμάκη, ο οποίος έχει δίπλα του και στελέχη που “ζυμώθηκαν” τα τελευταία χρόνια. 

Τελειώνοντας, να αναφέρουμε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τα μέσα Ιουλίου το αργότερο θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα..

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Περιφέρεια & Δήμοι Στη “Μάχη Των Εκλογών”
Περιφέρεια & Δήμοι Στη “Μάχη Των Εκλογών”
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpIwMCgsMm86EA8gHkmjVH87nMU0rPldOBC_-qM61RtrF7GBW3f8Ut4h5fiLX4v-MSJSynh0stHI8dMiKhq725qxU5mI7JVPoMoGoNFrrDmhzkLUJ97KsmGy7FZfJ8Vv9fd01zvctDkl_TUkdtaR2uQyo47BLqS7MpL26RqAfIJHdbVAqf_hIbBqz9Hb8/s600/%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%91%CE%A3-2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpIwMCgsMm86EA8gHkmjVH87nMU0rPldOBC_-qM61RtrF7GBW3f8Ut4h5fiLX4v-MSJSynh0stHI8dMiKhq725qxU5mI7JVPoMoGoNFrrDmhzkLUJ97KsmGy7FZfJ8Vv9fd01zvctDkl_TUkdtaR2uQyo47BLqS7MpL26RqAfIJHdbVAqf_hIbBqz9Hb8/s72-c/%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%91%CE%A3-2.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/06/blog-post_902.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/06/blog-post_902.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy