-->

Στην Ηλεία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

  Θα ανακηρυχθούν επίτιμοι Δημότες των Δήμων Πύργου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης Μια από τις σημαντικότερες ιστορικές στιγμές της Ηλείας αποτ...

 


Θα ανακηρυχθούν επίτιμοι Δημότες των Δήμων Πύργου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης Μια από τις σημαντικότερες ιστορικές στιγμές της Ηλείας αποτελεί η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, από τις 2-6 Σεπτεμβρίου και ταυτόχρονα της Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου θα ανακηρυχθούν επίτιμοι Δημότες των Δήμων Πύργου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης. 

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη πραγματοποιείται κατόπιν επίσημης κοινής πρόσκλησης της Ι.Μ. Ηλείας και των δύο Δήμων, με αφορμή την Ημερίδα με τίτλο « Κοινή περιβαλλοντική συνθήκη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον σε Ηλεία και Μακεδονία» που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε Ηλείας στις 4/9. Η ημερίδα διοργανώνεται από το Δήμο Πύργου, το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, την Ι.Μ. Ηλείας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

- Για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη δόθηκε κοινή Συνέντευξη Τύπου στην Ι.Μ. Ηλείας από τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο Β, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα. Πρώτος πήρε το λόγο ο Σεβασμιότατος που μίλησε για τη σπουδαιότητα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ηλεία, καθώς και για το πρόγραμμα της επίσκεψής του, όπου θα κυριαρχήσουν οι επισκέψεις σε ιστορικές Μονές και θρησκευτικούς χώρους του Νομού.   

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ο πρώτος μεταξύ των ίσων της Ορθοδοξίας μας. Πατέρας και Προστάτης της Ορθοδόξου πίστεως μας. Έρχεται ο πατέρας του γένους μας, που θυσιάζεται και για την Ορθοδοξία αλλά και για το ελληνικό Έθνος, αφού όντως είναι Έλληνας. Είναι Έλληνας και το έχει αποδείξει αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής του». 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της επίσκεψής του Οικουμενικού Πατριάρχη και τόνισε: «Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ηλεία και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους μας, αφού θα πάρουμε τις ευλογίες και τις ευχές του. Ο Πατριάρχης έχει στους ώμους του ιστορία 2.000 ετών, αγώνων, θυσιών, για να λάμψει το φως της Ορθοδοξίας και η αλήθεια". Αξίζει δε να σημειωθεί ότι θα τιμηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του με τιμές αρχηγού κράτους. 

Βασίλης Γιαννόπουλος: «Ξεχωριστή τιμή για την Ηλεία»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, συνεχάρη την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, και του Δημάρχους κ.κ. Αντωνακόπουλο και Λέντζα για την πρόσκληση και την πρόταση ανακήρυξης του Οικουμενικού Πατριάρχη σε επίτιμο δημότη των Δήμων τους, και δήλωσε: «Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για την Ηλεία και συνολικά για τη Δυτική Ελλάδα η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου και η παραμονή του για τόσες ημέρες στην περιοχή μας. Τιμή που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την παρουσία και της Αξιότιμης Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Όλο το προηγούμενο, αρκετά μεγάλο, χρονικό διάστημα, βρισκόμασταν ήδη σε στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, με τους δυο Δήμους και τους συνεργάτες τους, καθώς και με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να οργανωθεί το πρόγραμμα και να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες που πρέπει, ώστε η υποδοχή και φιλοξενία των δυο σημαντικών αυτών προσωπικοτήτων για την Ορθοδοξία και την χώρα μας, να είναι άψογη. Αποτελεί δε, ιδιαίτερη τιμή για εμάς στην Π.Ε. Ηλείας, η φιλοξενία στο Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου, παρουσία του κ.κ. Βαρθολομαίου της ημερίδας από την οποία είμαι βέβαιος ότι θα εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα και προτάσεις για την Ηλεία του αύριο».

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Αξιοζήλευτο το περιβαλλοντικό έργο του Πατριάρχη» 

Μοναδική στιγμή στα εκκλησιαστικά ιστορικά της περιοχής όπως και την κοινωνική και πολιτική ζωή της Ηλεία, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη. «Το ιστορικό, πολιτιστικό, μνημειακό και οικολογικό απόθεμα της περιοχής “βάρυναν” ιδιαίτερα στο να γίνει αποδεκτή η πρόσκληση που απευθύναμε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη οι δύο Δήμοι (Πύργου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης) και βεβαίως ήταν καθοριστικός ο ρόλος του Σεβασμιότάτου Μητροπολίτη μας. 

Στην προετοιμασία της επίσκεψης έχουν γίνει ενημερώσεις για τα, περιβαλλοντικού τύπου, ζητήματα που απασχολούν την περιοχή αλλά και πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει. Με βάση την σπάνια βιοποικιλότητα που έχει ο τόπος μας, όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν ένα ενδιαφέρον τοπίο περιβαλλοντικών ζητημάτων για τα οποία ο Πατριάρχης έχει να επιδείξει αξιοζήλευτο έργο. Προτείνω επίσης να δεσμευτούμε και να το κάνουμε πράξη, να του απευθύνουμε πρόσκληση να επανέλθει εδώ και να είναι στα εγκαίνια του Μητροπολιτικού μας Ναού, του Πολιούχου της πόλης μας Αγίου Χαραλάμπους». 

Επιπλέον ο κ. Αντωνακόπουλος υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με απόλυτο σεβασμό, τονίζοντας: «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ο πρώτος πολίτης στην ιεραρχία της Ορθοδοξίας, παγκοσμίως. Υπάρχει η πολιτιστική και πολιτική διάσταση της Ορθοδοξίας πέρα από την εκκλησιαστική. Με βάση τη δύναμη και τον παγκόσμιο σταθεροποιητικό ρόλο που έχει η Ορθοδοξία, αυτή η επίσκεψη έχει πάρα πολλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες». 

Γιάννης Λέντζας: «Θα δεχτούμε τις ευλογίες του» 

«Είναι μοναδικό γεγονός για την Ηλεία η έλευση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη στην περιοχή μας, όπου για τέσσερις ημέρες θα δεχτούμε τις ευλογίες του», τόνισε ο κ. Λέντζας, και συνέχισε: «Όλα ξεκίνησαν από το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου υπό την σκέπη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας. Μαζί πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη και δώσαμε την επίσημη πρόσκληση, ενώ παράλληλα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Γιαννόπουλος υποστήριξε το όλο εγχείρημα. Είναι ιστορική στιγμή για τους δύο Δήμους και για όλη την Ηλεία». Παρόντες στην Συνέντευξη Τύπου ήταν επίσης o υπεύθυνος του προγράμματος Γιώργος Σαραντόπουλος και η αντιδήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γεωργία Κακαλέτρη.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Στην Ηλεία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Στην Ηλεία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRXcaSjZHpxR8rO6HsgJzaCsw6RCzQt1j-TR4Ykk7phRDTjxVez0tNuJyE7-uqCIMiC3oxKBQOxFrNFef3fEJ1dUIO7ETmGlK45J6vAVwRIRbYYiBJIcaby5YrpDSK_9REMo83H5FrcBuRUCRhX65-A4T9arWpgzcyUHDX7IMZG94On3Kky1VTlholr1o/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-08-21_180704_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRXcaSjZHpxR8rO6HsgJzaCsw6RCzQt1j-TR4Ykk7phRDTjxVez0tNuJyE7-uqCIMiC3oxKBQOxFrNFef3fEJ1dUIO7ETmGlK45J6vAVwRIRbYYiBJIcaby5YrpDSK_9REMo83H5FrcBuRUCRhX65-A4T9arWpgzcyUHDX7IMZG94On3Kky1VTlholr1o/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-08-21_180704_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/08/blog-post_647.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/08/blog-post_647.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy