-->

Αυτοψία Δημάρχου Πύργου στις εργασίες ανάπλασης του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Βαρβάρας

  - Έργα σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου Πύργου  - Πάνω από 50 έργα υλοποιήθηκαν, εκτελούνται και δημοπρατούνται  - Παναγιώτης Αντων...

 


- Έργα σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου Πύργου 

- Πάνω από 50 έργα υλοποιήθηκαν, εκτελούνται και δημοπρατούνται 

- Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Τόσα πολλά έργα δεν έχουν ξαναγίνει στον Πύργο»

- Απάντηση με αριθμούς σε όσους διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Βαρβάρας που σύντομα θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο, σημείο αναφοράς για όλες τις ηλικίες, στην πόλη του Πύργου. Στο σημείο βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης, κάνοντας αυτοψία στις εργασίες, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο προϊστάμενος του τμήματος μελετών Άρης Φιλιππόπουλος και ο αναπλ. προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Άγγελος Τσίκας.


 


- Ήδη, έχουν τοποθετηθεί οι υποβάσεις των γηπέδων ώστε να στρωθεί το κατάλληλο υλικό, οι περιφράξεις και σύντομα θα τοποθετηθούν όλα τα όργανα. Στο Αθλητικό Κέντρο Αγ. Βαρβάρας, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, με τη διαμόρφωση του χώρου, τη δημιουργία δύο γηπέδων μπάσκετ και δυο γηπέδων τένις με κερκίδες, αλσυλλίου κ.α., θα μετατρέψουν τον υπάρχοντα κοινόχρηστο χώρο σε «πνεύμονα» αθλητισμού και πολιτισμού για όλους τους δημότες. 

Ο νέος χώρος πρασίνου (αλσύλλιο) που θα δημιουργηθεί θα περιλαμβάνει την φύτευση δεντρυλλίων σκίασης, καλλωπιστικών φυτών και γκαζόν, όπως και τη δημιουργία παιδικής χαράς. Επίσης στη μελέτη έχουν προβλεφθεί όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για πρόσβαση ΑμεΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 573.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» και ιδίους πόρους. 

* Αναφερόμενος στο έργο, ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε: «Το έργο είχε μια δημοπρατική διαδικασία με πολλά προβλήματα. Με τις παρεμβάσεις όμως των τεχνικών υπηρεσιών αποκαταστάθηκαν οι αρρυθμίες και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να μιλάμε για πρόοδο εργασιών πάνω του 50%. Είναι μια καινούργια ενότητα στο χώρο της ψυχαγωγίας, της διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου για όλους τους πολίτες, όλων ηλικιών. Το έργο έχει αναλάβει αξιόπιστη εταιρεία στο χώρο των αθλητικών υποδομών και σύντομα θα έχουμε ολοκλήρωση των εργασιών». 

* Την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων εξέφρασε και ο κ. Αργυρόπουλος, σημειώνοντας: «Συνολικά στον τομέα του αθλητισμού, στη θητεία μας έχουν διατεθεί πάνω από 3 εκατ. ευρώ με έργα που τα βλέπουν οι συνδημότες μας, όπως η βελτίωση του Κλειστού Γυμναστηρίου, η επισκευή του Κολυμβητηρίου που ξεκίνησαν οι εργασίες, το Αθλητικό κέντρο στην Αγία Βαρβάρα, έργα σε μικρότερα γήπεδα του Δήμου μας, όπως και παιδικές χαρές στις τ.κ. Μυρτιάς, Βουνάργου, Καράτουλα»

 

«Συνεχίζουμε με νομιμότητα και αποτελεσματικότητα»
 

Μια επιβεβλημένη απάντηση για τον πραγματικό αριθμό και το ποιόν των έργων που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε υλοποιούνται, είτε είναι σε διαδικασία δημοπράτησης, δίνει με στοιχεία ο Δήμαρχος Πύργου, τονίζοντας:

- «Τα έργα φαίνονται! Και αυτό δεν έχει ξαναγίνει στον Πύργο, το να εκτελούνται ή να έχουν ολοκληρωθεί τόσα πολλά έργα μέσα σε μια θητεία. Κάποιοι όμως βγαίνουν με ψεύτικα νούμερα και τους καταγγέλλουμε γι’ αυτό ως ψεύτες και «παραχαράκτες» της πραγματικότητας! Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου. Άνθρωποι να «πλαστογραφούν» την πραγματικότητα, να έχουν πάρει τόση φόρα λασπολογίας, να μην κάνουν πίσω και να θίγονται όταν αποδεικνύεις την πραγματικότητα. Έρχονται σε αντιπαράθεση με τη λογική. Εμείς επιμένουμε με έργα και τα χαρακτηριστικά μας είναι: η νομιμότητα και η αποτελεσματικότητα». 

- Συμπληρώνοντας ο κ. Αργυρόπουλος για το συγκεκριμένο θέμα, δηλώνει: «Πολλές φορές οι αριθμοί, όταν μάλιστα παρουσιάζονται με πλαστά στοιχεία δεν μπορούν να ακυρώσουν την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα λέει ότι αυτή την τετραετία στον Δήμο Πύργου έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται πάνω από 50 έργα! Μέσα σε τέσσερα χρόνια, τόσα έργα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στον Πύργο. Η πραγματικότητα διαψεύδει καθημερινά αυτούς που ισχυρίζονται ότι ουσιαστικά δεν γίνεται τίποτα ή ότι γίνεται, συμβαίνει μόνο για προεκλογικούς σκοπούς. Εμείς μέχρι και την τελευταία ημέρα θα υλοποιούμε, θα δημοπρατούμε και θα σχεδιάζουμε έργα γιατί υπάρχει και μέλλον! Υπάρχουν οι επόμενες γενιές που θα πρέπει να ζήσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον».

 

Όταν μιλούν οι αριθμοί
 

Κάνοντας μια γρήγορη αναφορά σε μεγάλα η μικρότερα έργα, ο κ. Αντωνόπουλος σημειώνει τα εξής: 

-Στο Λιμένα Κατακόλου, εξελίσσεται εργολαβία με σύμβαση 5,5 εκ ευρώ για την αίθουσα υποδοχής. Το έργο έχει συμβασιοποιηθεί, έχει ξεκινήσει. Υπάρχουν γνωστές εμπλοκές, όμως είναι έργο προγραμματικής σύμβασης ΔΛΤΠ, Δήμου Πύργου και ΠΔΕ. 

- Η ΔΕΥΑΠ έχει υλοποιήσει ήδη έργα 4 εκ ευρώ. Ο Δήμος Πύργου έχει υλοποιήσει ήδη και είναι σε φάση υλοποίησης έργα 8 εκ ευρώ, όπως: 

- Η μεγάλη οδοποιία του 1,4 εκ ευρώ σε Πύργο και αγροτική οδοποιία σε τ.κ. 

- Έργα οδοποιίας 1,2 εκ ευρώ σε αστικούς χώρους 

- Ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Πύργου, ύψους 400.000 ευρώ - Το κολυμβητήριο Πύργου ύψους 800.000 

- Υποστηρικτικά έργα στο βουνό του Κατακόλου ύψους 400.000 ευρώ 

- Η συνδετήριος οδός Αγίου Γεωργίου-Οινόη με το λατομείο Ελαιώνα 350.000 ευρώ 

- Ο δρόμος Ώλενα-Καράτουλα 350.000 ευρώ 

- Συνδετήριος οδός Ε.Ο. Πύργου- Κυπαρισσίας με Ε.Ο Πύργου- Τρίπολης 200.000 ευρώ 

- Σειρά έργων (στο πλαίσιο των 75.000 ευρώ που ανέρχονται στο 1,5 εκ ευρώ). Ορισμένα εξ αυτών είναι σε εξέλιξη (ανάπλαση σε Επιτάλιο, Βροχίτσα, Σκουροχώρι κ.α. )

- Έργα οδοποιίας σε τ.κ.

- Έργα αποκατάστασης σε σχολεία 

- Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 1,5 εκ ευρώ στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας.

* Επίσης πολλά έργα είναι σε δημοπρατική διαδικασία. Όπως: 

-Το έργο ανάπλασης της Ανατολικής πλευράς της πόλης ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. 

- Έργο προϋπολογισμού 450.000 που αφορά οδοποιία στις τ.κ. Βαρβάσαινα, Λαμπετίου, Άγιο Γεώργιο. 

- Οδοποιία 500.000 ευρώ σε Κολίρι, Σκαφιδιά, Λαστέικα. 

- Ξεκινά η δημοπρασία έργου 5 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΥΑΠ για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ύδρευσης 

- Επίσης, 2,8 εκατ. ευρώ έχουν εξασφαλιστεί για αγροτική οδοποιία.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αυτοψία Δημάρχου Πύργου στις εργασίες ανάπλασης του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Βαρβάρας
Αυτοψία Δημάρχου Πύργου στις εργασίες ανάπλασης του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Βαρβάρας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIWOD4xCimVuqCIHdLz-KVGBkDMBTv2P6FR07STM1-dnukjXmeDVn2HE8zo9ajvon5wSyhOUHvG4omnUH8SKBPRgtxcqXL-nFX2Oqa4QP7N4_D6YNZJfn0n1TgjXzmTtpCghxqSQmAgUU2z7ACEJL3Cff7XX7uyo_uVlEQJBF3GeZyXZmLziWCxDLRvyA/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-08-10_193319_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIWOD4xCimVuqCIHdLz-KVGBkDMBTv2P6FR07STM1-dnukjXmeDVn2HE8zo9ajvon5wSyhOUHvG4omnUH8SKBPRgtxcqXL-nFX2Oqa4QP7N4_D6YNZJfn0n1TgjXzmTtpCghxqSQmAgUU2z7ACEJL3Cff7XX7uyo_uVlEQJBF3GeZyXZmLziWCxDLRvyA/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-08-10_193319_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/08/blog-post_678.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/08/blog-post_678.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy