-->

Γιάννης Λυμπέρης: "Η βλάβη σημειώθηκε τη στιγμή που έπρεπε να κάνουμε τη σύνδεση..."

  Σήμερα ελπίζουμε να δώσουμε νερό από καινούργιο αγωγό! Δημοκρατία έχουμε ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει! Την αφορμή να γίνει η σύνδε...

 


Σήμερα ελπίζουμε να δώσουμε νερό από καινούργιο αγωγό!

Δημοκρατία έχουμε ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει!Την αφορμή να γίνει η σύνδεση του νέου αγωγού ώστε να εξαλειφθούν τα προβλήματα έδωσε η βλάβη στο αντλιοστάσιο, όπως δήλωσε στο newsgf.net ο Δήμαρχος Ηλιδας Γιάννης Λυμπέρης που και σήμερα επέβλεψε τις εργασίες. 

Ο κ. Λυμπέρης ανέφερε επίσης ότι έπρεπε να γίνει διακοπή του νερού για μία-δύο ημέρες για να στεγνώσει ο αγωγός τελείως και να γίνουν οι απαραίτητες κολλήσεις. "Λόγω αστοχιών και βλάβης οι μέρες έγιναν τρεις", ανέφερε συγκεκριμένα. 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του νερού που θα υπάρξει για τους καταναλωτές κι επεσήμανε, εκτός των άλλων, ότι ήδη εγκαταστάθηκε ο εργομάβος στο Χάβαρι ο οποίος αλλάζει τον παλιό αγωγό.

 

Γιάννης Λυμπέρης 
Δήμαρχος Ήλιδας 

“Είμαστε στο πόδι τρία ημερόνυχτα προσπαθώντας, με ευκαιρία και αφορμή που μας έδωσε η βλάβη στο αντλιοστάσιο του υδραγωγείου, να συνδέσουμε τον καινούργιο αγωγό και να εξαλείψουμε τα προβλήματα τα οποία υπήρχαν από τον παλιό αγωγό. 

Να εξηγήσω στο κόσμο για να καταλάβει. Όταν λέμε αγωγός Κακοταρίου δε σημαίνει ότι έχουμε νερό από το Κακοτάρι. Εννοούμε τον αγωγό που κατασκευάστηκε το 1995 για να πάρουμε το νερό από τις πηγές του Κακοταρίου. Εμείς, μετά κατασκευάσαμε το διυλιστήριο. 

Το 2014 το παραδώσαμε, ασχέτως αν το διυλιστήριο δεν λειτούργησε 5 χρόνια, 2014-2019. Εμείς, όπως είχαμε υποσχεθεί, εντός 100 ημερών βάλαμε σε λειτουργία το διυλιστήριο. Άρα, λοιπόν, αυτός ο αγωγός που παλιά είχε γίνει για το νερό του Κακοταρίου έφερνε το νερό του διυλιστηρίου. Ο αγωγός αυτός όμως είχε συχνές βλάβες, είχε πάθει ηλεκτρολύσεις και άρα ήταν ακατάλληλος να μας εξυπηρετήσει τις ανάγκες και σε βάθος χρόνου. 

Ξεκινήσαμε ένα έργο εδώ και 2 ½ χρόνια για να αντικαταστήσουμε αυτό τον αγωγό από το σημείο που βρισκόμαστε – εδώ έγινε η αντικατάσταση δηλαδή – κόψαμε τον παλιό και τον συνδέσαμε με τον καινούργιο, ο οποίος είναι καινούργιος μέχρι το υδραγωγείο, που θα μας δώσει νερό απευθείας το υδραγωγείο.”. 

-Γιατί θα έπρεπε να γίνει αυτή η ζημιά για να προχωρήσετε σε αυτή την αντικατάσταση; 

“Επ ευκαιρία ήταν. Η βλάβη σημειώθηκε τη στιγμή που έπρεπε να κάνουμε τη σύνδεση. Να κόψουμε δηλαδή τον παλιό αγωγό και να συνδέσουμε τον καινούργιο. Το κόψιμο αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να στεγνώσει τελείως ο αγωγός, να αδειάσει και μετά να αρχίσουν οι κολλήσεις που έγιναν οι οποίες κρατάνε μία με δύο ώρες η κάθε μία. Άρα, θέλαμε 1-2 ημέρες να διακόψουμε το νερό για να κάνουμε αυτή την διαδικασία. Τώρα, λόγω αστοχιών και λόγω της βλάβης, αυτές οι μέρες έγιναν τρεις. 

Σήμερα λοιπόν ελπίζουμε ότι θα δώσουμε νερό από καινούργιο αγωγό πλέον , καθαρό νερό από το διυλιστήριο, πόσιμο νερό για να πίνουμε, να πλενόμαστε, να μαγειρεύουμε. Αυτό που τόνισα είναι ότι εκεί κερδίζουμε πια 4 μεγάλες αντλίες , δεν είμαι πρόχειρος αυτή τη στιγμή να πω πόσα πληρώναμε κάθε μήνα στη ΔΕΗ και τώρα θα σταματήσουμε αφού δεν θα δουλεύουν αυτές οι αντλίες και δεύτερον που το λέω τώρα ήδη έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος ο οποίος αλλάζει τον παλιό αγωγό από το Χάβαρι έως εδώ. 

Επομένως, μέσα στην επόμενη 2ετία, ίσως αρχές το 2025 θα έχουμε άλλα 10 χλμ καινούργιου αγωγού και από το διυλιστήριο πια μέχρι την Αμαλιάδα θα έχουμε καινούργιο αγωγό, χωρίς βλάβες, με καθαρό νερό. Και μέσα στη πόλη της Αμαλιάδας κατά 98-99% έχουμε καινούργιο δίκτυο από πολυαιθυλένιο, αλλάζουμε και τους τελευταίους αμιάντους για να είμαστε εντάξει”.

 

-Άρα θα υπάρχει και μείωση στις τιμές του νερού. 

“Σαφώς. Αυτή τη μείωση του κόστους παραγωγής θα την επωφεληθούν οι δημότες οι οποίοι θα επωφεληθούν ακόμα περισσότερο στο πρόγραμμά μας που έχουμε σχεδιάσει και την από μείωση του ρεύματος των μεγάλων αντλιοστασίων του φράγματος. Εκεί, δηλαδή, τα αντλιοστάσια έχουν κόστος περίπου 60-70.000 στη ΔΕΗ”. 

-Θέλετε να πείτε και κάτι για τους πολιτικούς σας αντιπάλους που με αφορμή αυτή τη βλάβη επιτέθηκαν εναντίον σας; 

“Κοιτάξτε για τον κ. Παπαδάκο είπα ότι δεν ξέρει και δικαιολογείται. Αν δεν ξέρεις λες ότι θες. Στον κ. Χριστοδουλόπουλο που ξέρει του είπα ότι 5 χρόνια κοιμήθηκε, ξύπναγε μόνο για κανένα τσιμπούσι και τώρα γίνεται τιμητής αυτών που δεν έκανε αυτός τότε. 

Και εν πάση περιπτώσει να μου πει δεν τα πρόλαβε. Μα τίποτα δεν πρόλαβε; Τίποτα δεν έκανε. Ούτε μια βίδα για την ύδρευση, ούτε μια βίδα για την Κουρούτα, ούτε μια βίδα για τις εστίες. Τίποτα δεν πρόλαβε, τίποτα δεν έκανε και μιλάει. Εντάξει, δημοκρατία έχουμε ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει”.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Γιάννης Λυμπέρης: "Η βλάβη σημειώθηκε τη στιγμή που έπρεπε να κάνουμε τη σύνδεση..."
Γιάννης Λυμπέρης: "Η βλάβη σημειώθηκε τη στιγμή που έπρεπε να κάνουμε τη σύνδεση..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXymIBl1u38j0pXvJVoxg7Kku9MrdrwzYooVrrUBaUF2zMKQfUPy26KqsERVg0oYY77a_WjLJ5JuWbOCVOoRzvirzNduLX5cd-Ig3ZWe3u1geA67lrHupWUQzrjukVbXcACF7TXUgjyK9AqRXICWRoBIvWyS9vI4n6B3ISTMecrVX4AUpJ92yJTR7Od98/s600/5.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXymIBl1u38j0pXvJVoxg7Kku9MrdrwzYooVrrUBaUF2zMKQfUPy26KqsERVg0oYY77a_WjLJ5JuWbOCVOoRzvirzNduLX5cd-Ig3ZWe3u1geA67lrHupWUQzrjukVbXcACF7TXUgjyK9AqRXICWRoBIvWyS9vI4n6B3ISTMecrVX4AUpJ92yJTR7Od98/s72-c/5.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/09/blog-post_2.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/09/blog-post_2.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy