-->

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης!

  Ιστορικές στιγμές για τον Δήμο μας και για όλη την Ηλεία   Ιστορικές στιγμές θα ζήσει από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ανδραβίδας...

 


Ιστορικές στιγμές για τον Δήμο μας και για όλη την Ηλεία
 

Ιστορικές στιγμές θα ζήσει από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ολόκληρη η Ηλεία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη για πρώτη φορά στον Νομό μας και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Ανδραβίδας-Κυλλήνης μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου! 

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη πραγματοποιείται κατόπιν επίσημης κοινής πρόσκλησης της Ι.Μ. Ηλείας και των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πύργου, με αφορμή την Ημερίδα με τίτλο: «Η κοινή αειφόρος συνθήκη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον - Εκφάνσεις του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου» που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε Ηλείας στις 4 Σεπτεμβρίου. Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τον Δήμο Πύργου, σε συνεργασία με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, την Ι.Μ. Ηλείας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

«Ιστορική στιγμή για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης» 

«Είναι μοναδικό γεγονός για την Ηλεία η έλευση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στην περιοχή μας, καθώς και της Προέδρου της Δημοκρατίας. Όλα ξεκίνησαν από το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου υπό την σκέπη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας. Μαζί πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη και δώσαμε την επίσημη πρόσκληση, ενώ παράλληλα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποστήριξε το όλο εγχείρημα. Είναι ιστορική στιγμή για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, για τον Δήμο Πύργου και για όλη την Ηλεία. Θα δεχθούμε τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και για πέντε ημέρες όλα φώτα της δημοσιότητας θα είναι πάνω μας». 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: 

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί θα αφιχθεί, μαζί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας όπου θα γίνει η υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους. Στις 11 θα αφιχθεί στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στον Ιερό Ναό Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία. 

Στις 11:45 θα αφιχθεί στο Δημαρχείο της πόλης, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης από τον Δήμαρχο κ. Λέντζα Ιωάννη, και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα στην Κυλλήνη. 

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Πατριάρχης θα αφιχθεί στον Πύργο, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης από τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα παρακολουθήσει χορευτικές εκδηλώσεις από το Λύκειο Ελληνίδων και άλλους συλλόγους, στην πλατεία του Πύργου. 

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Περιφέρεια και στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, ενώ στις 12:15 ο Πατριάρχης θα μεταβεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Ηλείας, όπου θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιο. 

Το βράδυ στις 8:00 θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Σκαφιδιάς όπου θα ξεναγηθεί, ενώ θα παρακολουθήσει και συναυλία από την Μεικτή χορωδία Μυρτουντίων και την Μεικτή χορωδία Λυκείου Ελληνίδων στο πλαίσιο του Διεθνούς φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς. 

Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για να παρακολουθήσει Ημερίδα περιβαλλοντικού περιεχομένου, με συνεργαζόμενους φορείς την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, τα φροντιστήρια βιωσιμότητας των Δήμων Πύργου και Ανδραβίδας–Κυλλήνης, Νεάπολης Συκεών και Νοτίου Πηλίου, του Συλλόγου Φίλων της Φύσης, με θέμα: «Η κοινή περιβαλλοντική συνθήκη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον σε Ηλεία και Μακεδονία». 

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Παναγιώτατος θα ξεναγηθεί στην πόλη του Πύργου και ακολούθως θα παρακολουθήσει θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”, από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Κρεστένων «Έκφρασις» με το έργο «Το πανηγύρι του ΚεχαΪδη». Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παλαιοπαναγιά) στη Μανωλάδα. 

Ακολούθως θα επισκεφθεί τη Βάρδα, τα Λεχαινά, το Κάστρο Χλεμούτσι και την Ιερά Μονή Βλαχερνών στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης. Παράλληλα, θα έχει συναντήσεις με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραστεί στη λήξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φείας και θα συναντηθεί στο χώρο του ξενοδοχείου Aldemar με γνωστούς σεφ, με θέμα την τοπική γαστρονομία. 

Θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα. Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, μετά την ξενάγησή του στα κτήματα Μερκούρη και Μπριτζίκη, θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Ανδραβίδας για την Κωνσταντινούπολη. 

*Όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς του Δήμου Πύργου.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης!
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiI7CiZH6Z4Mf5ff97OmigG-RxvpLr7YPdBJ2wr7xx-YZgF0LdIvxojQFeshBfFXmVafcCVsQaJYto8-J10CAl3eOUncCV5fpVmkRULvjY9Awsdod8LqnK3U9I_6A3jQ2uOu2jMgQYElX7y3v-YtLzCoyXTaZ9QBwP7W8qNfbnMfnGt7cnESq5zqRxxSqg/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-09-01_192008_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiI7CiZH6Z4Mf5ff97OmigG-RxvpLr7YPdBJ2wr7xx-YZgF0LdIvxojQFeshBfFXmVafcCVsQaJYto8-J10CAl3eOUncCV5fpVmkRULvjY9Awsdod8LqnK3U9I_6A3jQ2uOu2jMgQYElX7y3v-YtLzCoyXTaZ9QBwP7W8qNfbnMfnGt7cnESq5zqRxxSqg/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-09-01_192008_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/09/blog-post_98.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/09/blog-post_98.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy