-->

Σε ιδιώτη για 25 χρόνια το κάμπινγκ Κουρούτας – Μέσα στον Δεκέμβριο η υπογραφή της σύμβασης

Σε ιδιώτη περνάει μετά από σχεδόν πέντε δεκαετίες που άνηκε στον Δήμο αρχικά Αμαλιάδας και μετέπειτα Ήλιδας, το πάλαι ποτέ δημοτικό κάμπιν...


Σε ιδιώτη περνάει μετά από σχεδόν πέντε δεκαετίες που άνηκε στον Δήμο αρχικά Αμαλιάδας και μετέπειτα Ήλιδας, το πάλαι ποτέ δημοτικό κάμπινγκ Κουρούτας, καθώς πληροφορίες θέλουν την ΕΤΑΔ A.E. στην οποία και ανήκει, να ολοκλήρωσε το διαγωνισμό για την εκμίσθωση και να κατακύρωσε το τουριστικό «φιλέτο» σε επιχειρηματία του τουρισμού, που έλκει την καταγωγή του από την Ηλεία, όμως δραστηριοποιείται σε άλλες περιοχές. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις την νυν δημοτικής αρχής Ήλιδας ότι οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους της ΕΤΑΔ για το μέλλον του κάμπινγκ, βρίσκονται σε καλό δρόμο προκειμένου ο χώρος να επιστρέψει εκεί που ανήκει δικαιωματικά, δηλαδή στους δημότες της Ήλιδας, οι εξελίξεις δείχνουν ότι ο διαγωνισμός που βγήκε στον αέρα τον περασμένο Μάρτιο, ουδέποτε «πάγωσε», ενώ οι διαδικασίες φέρονται να συνεχίζονταν και κατά την περίοδο του καλοκαιριού, όπου παραχωρήθηκε το κάμπινγκ μόλις για τρεις μήνες στον Δήμο Ήλιδας. 

Μάλιστα, σήμερα φαίνεται να βρισκόμαστε λίγο πριν την τελική ευθεία, αφού οι πληροφορίες θέλουν ο φάκελος της παραχώρησης για τα επόμενα 25 χρόνια στον ιδιώτη, να έχει ολοκληρωθεί και η τελική σύμβαση να βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο. Όλα δείχνουν ότι οι τελικές υπογραφές θα πέσουν πριν την έλευση του 2024, με τον νέο ιδιοκτήτη να θέτει ως ορίζοντα των εργασιών διαμόρφωσης στους χώρους των 21,7 στρεμμάτων που παραχωρούνται, το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, σκοπός της μίσθωσης είναι η λειτουργία του κάμπινγκ, καθώς και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ οι απαιτούμενες εργασίες ανακαίνισης, αποκατάστασης, επισκευής και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, θα εκτελεσθούν αποκλειστικά με δαπάνες, έξοδα και ευθύνη του μισθωτή. Αυτό που κανείς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει, είναι το αντίτιμο, με το οποίο ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού, κάτι που θα γίνει γνωστό μετά την υπογραφή της σύμβασης, σε λίγες εβδομάδες, ωστόσο, στον αρχικό διαγωνισμό προέβλεπε αντίτιμο 65.000 ευρώ τον χρόνο. 

Το χρονικό του διαγωνισμού και οι χλιαρές αντιδράσεις 

Παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός έγινε από νωρίς γνωστός, οι αντιδράσεις όλο αυτό το διάστημα φάνηκαν χλιαρές από τον δήμο Ήλιδας, ο οποίος για την αποτροπή της παραχώρησης του κάμπινγκ σε ιδιώτες, αρχικά τον περασμένο Απρίλιο προχώρησε σε ένδικα μέσα, ασκώντας ενδικοφανή προσφυγή κατά της ΕΤΑΔ, ενώπιον της αρχής εξέτασης προδικαστικών προσφυγών του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Παράλληλα, ο Δήμος Ήλιδας είχε αποστείλει το ίδιο χρονικό διάστημα και εξώδικη πρόσκληση προς την ΕΤΑΔ, με την οποία την καλούσε να παραχωρήσει δωρεάν στον Δήμο το κάμπινγκ ή έστω με μίσθωση στο 20% της τιμής εκκίνησης του διαγωνισμού, δηλαδή 13.000 ευρώ, είτε να συζητηθεί η απευθείας εξαγορά του ακινήτου. 

Ωστόσο, έμεινε μόνο σε αυτά τα μέτρα, την ώρα που στο δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητούσαν περισσότερες ενέργειες, γνωστοποίηση του σοβαρού ζητήματος στην πόλη και τους φορείς της Ηλείας ή ακόμα και κινητοποιήσεις. Αντ’ αυτού, ο δήμος έμεινε μόνο στις διαπραγματεύσεις με την ΕΤΑΔ. Λίγους μήνες μετά, μέσα στο καλοκαίρι, ο Δήμος Ήλιδας έχασε την προσφυγή από την ΕΤΑΔ, ενώ η πρόταση για παραχώρηση περιορίστηκε σε μόλις λίγους μήνες! 

Η «μίνι» παραχώρηση των τριών μηνών, ως… «στάχτη στα μάτια» 

Έπειτα από διαπραγματεύσεις μηνών, ανάμεσα στον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο & Εκτελών Χρέη Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) Παναγιώτη Μπαλωμένο, στα μέσα Ιουνίου παραχωρήθηκε για το ελάχιστο διάστημα των τριών μηνών το κάμπινγκ Κουρούτας στον Δήμο, με τον κύριο Λυμπέρη -τότε- να κάνει λόγο για ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, ως απόρροια της καλής σχέσης και της συνεργασίας του ίδιου με τον κύριο Μπαλωμένο.

Μάλιστα, σε ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουλίου 2023, την οποία έκανε -τότε- ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο νέος Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, σχετικά με τα όσα ακούγονταν όλο το καλοκαίρι ότι ο χώρος δόθηκε στον Δήμο για τρεις μήνες ως «στάχτη στα μάτια», την ώρα που συνεχίζονταν απρόσκοπτα ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του τουριστικού «φιλέτου», ο κύριος Λυμπέρης είχε απαντήσει ως εξής: «Αντί να πουν όλοι μπράβο που καταφέραμε και είχαμε από την ΕΤΑΔ την παραχώρηση του δημοτικού κάμπινγκ της Κουρούτας, έστω για την φετινή θερινή σεζόν, και επιτέλους ο χώρος καθαρίστηκε, ευπρεπίστηκε και αποδόθηκε ως λαϊκή πλαζ σε δημότες και επισκέπτες, έχουμε τις ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του τύπου πως έγιναν οι παραχωρήσεις και όλα τα συναφή για την δημιουργία εντυπώσεων. 

Η ουσία για εμάς, και εκεί πρέπει να εστιάσουμε όλοι, είναι ότι για το Δημοτικό Κάμπινγκ της Κουρούτας έγινε η αρχή ώστε να λειτουργήσει και πάλι ως δημοτικό και να αποδοθεί όχι μόνο στον λαό της Αμαλιάδας αλλά και ευρύτερα της Ηλείας». 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Σε ιδιώτη για 25 χρόνια το κάμπινγκ Κουρούτας – Μέσα στον Δεκέμβριο η υπογραφή της σύμβασης
Σε ιδιώτη για 25 χρόνια το κάμπινγκ Κουρούτας – Μέσα στον Δεκέμβριο η υπογραφή της σύμβασης
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi73dCZiB8ebIbAnkOI7hfM4ixvBtXcp7_PRsG-NUOsAkMPGYeLfegZS5WcFlIXqlrBncdEH2gbFiJySInvbrri13nsWVujSk9GJ3uycR58_Pk_Xh-QSefK_e_oiwMwkWQW5rNfUwxTWltp6vMBMcjIwx3cpPdJJ-Er23FXqbqVdqdvYxIq_0SsUGZTJRQ/s600/camping-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B1%CF%82-1024x527.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi73dCZiB8ebIbAnkOI7hfM4ixvBtXcp7_PRsG-NUOsAkMPGYeLfegZS5WcFlIXqlrBncdEH2gbFiJySInvbrri13nsWVujSk9GJ3uycR58_Pk_Xh-QSefK_e_oiwMwkWQW5rNfUwxTWltp6vMBMcjIwx3cpPdJJ-Er23FXqbqVdqdvYxIq_0SsUGZTJRQ/s72-c/camping-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B1%CF%82-1024x527.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/11/25.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/11/25.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy