-->

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τη φυτεία «μαμούθ» στην Ανδρίτσαινα

  Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών οι πέντε κατηγορούμενοι για την «ορφανή» φυτεία των τεσσάρων χιλιάδων κ...

 


Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών οι πέντε κατηγορούμενοι για την «ορφανή» φυτεία των τεσσάρων χιλιάδων και πλέον δενδρυλλίων κάνναβης που είχαν εντοπίσει στην Ανδρίτσαινα τον Ιούνιο του 2021 αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου. Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι, που προέρχονται από περιοχές της Αττικής, τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, στους οποίους αποδόθηκε η φυτεία «μαμούθ» απαλλάχθηκαν από την βαρύτητα κατηγορία της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών από κοινού (καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος, που ξεπερνά τις 75.000 ευρώ) και της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου από κοινού. 

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί ένας αλλοδαπός, το φερόμενο ως «αρχηγικό μέλος» της ομάδας, ενώ ο ημεδαπός κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του στον Ανακριτή Ηλείας. Μάλιστα, η σύλληψη του αλλοδαπού και φερόμενου ως «εγκεφάλου» είχε γίνει σε άλλη φυτεία κάνναβης, στις 5 Αυγούστου 2022, σε περιοχή της Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δυνάμει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει σε βάρος του ο Ανακριτής Ηλείας. Για την υπόθεση της Βοιωτίας, όπου είχαν εντοπιστεί 360 δενδρύλλια, ο αλλοδαπός κρίθηκε ένοχος για απλή διακίνηση ναρκωτικών και καταδικάστηκε, με την ποινή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. 

Η ανακάλυψη της φυτείας κοντά στον Επικούριο Απόλλωνα 

Η ανακάλυψη της μεγάλης φυτείας στην περιοχή της Ανδρίτσαινας και πιο συγκεκριμένα σε δύσβατο σημείο της επαρχιακής οδού Ανδρίτσαινας – Επικούριου Απόλλωνα, με κατεύθυνση προς τον αρχαιολογικό χώρο, είχε γίνει μέρες πριν την εκρίζωση και την κατάσχεση των συνολικά 4.325 δενδρυλλίων κάνναβης. Πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» ανέφεραν πως οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου πληροφορήθηκαν στις αρχές Ιουνίου του 2021 ότι άγνωστοι δράστες αλβανικής υπηκοότητας καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης στο παραπάνω σημείο, πίσω από το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής. 

Αξιοποιώντας την πληροφορία, το πρωί της 9ης Ιουνίου 2021 αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών μετέβησαν στη συγκεκριμένη περιοχή και την έκριναν ύποπτη για καλλιέργεια φυτών κάνναβης, λόγω της μορφολογίας και της διαμόρφωσης ενός μονοπατιού, το οποίο οδηγούσε σε πυκνή βλάστηση. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Ιουνίου 2021 οι διωκτικές Αρχές προσέγγισαν ξανά το ίδιο σημείο και αυτή τη φορά διέσχισαν το μονοπάτι, διαπιστώνοντας την ύπαρξη χώρου καλλιέργειας ναρκωτικών. Από εκείνη την ημέρα η φυτεία τέθηκε σε παρακολούθηση, με σκοπό τη σύλληψη των δραστών, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα δενδρύλλια ήταν περιποιημένα. 

Ωστόσο, το πρωί 28ης Ιουνίου 2021, λόγω της εγκατάλειψης που εμφάνισε η θητεία, καθώς δε μετέβη εκεί κάποιος από τους δράστες, οι αστυνομικοί εκρίζωσαν και κατέσχεσαν τα δενδρύλλια, εντοπίζοντας έπειτα από αυτοψία μια πλήρως οργανωμένη φυτεία, αποτελούμενη από οκτώ χώρους καλλιέργειας, παρατηρήτρια και αυτοσχέδια καταλύματα και παραπήγματα για διαμονή και αποθήκευση. 

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει οκτώ ειδικά διαμορφωμένους χώρους καλλιέργειας φυτών κάνναβης, στους οποίους οι δράστες είχαν αποψιλώσει την υπάρχουσα βλάστηση και καλλιεργούσαν συνολικά 3.562 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως ενός μέτρου περίπου και 763 φυντάνια κάνναβης. Οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει δύο παρατηρητήρια με στρώματα, σε σημείο με μεγάλη υψομετρική διαφορά από τον χώρο της φυτείας, όπου διέμεναν και παρακολουθούσαν τόσο τη φυτεία, όσο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ στο εσωτερικό της φυτείας, ανάμεσα σε υφιστάμενη βλάστηση, είχαν εγκαταστήσει πρόχειρο παράπηγμα, όπου ανευρέθηκαν τρόφιμα, φιάλη υγραερίου και ρούχα, για την παραμονή τους στον χώρο. 

Σε ένα από τα παρατηρητήρια είχε εντοπιστεί μια κυνηγετική καραμπίνα και μία χάρτινη συσκευασία με 25 κυνηγετικά φυσίγγια, ενώ και στα δύο παρατηρητήρια είχαν εντοπιστεί και είχαν κατασχεθεί προσωπικά αντικείμενα των καλλιεργητών, ασύρματη συσκευή ενδοεπικοινωνίας, μπαταρίες αυτοκινήτων που χρησίμευαν για την φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, πλαστικά μπουκάλια, φορτιστές κινητών, ρούχα και τρόφιμα. Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης και την περαιτέρω διακίνηση τους θα ανερχόταν στο χρηματικό ποσό του 1.500.000 ευρώ περίπου. 

Από το Τμήμα Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρέθηκαν στην καραμπίνα που κατασχέθηκε δακτυλικά αποτυπώματα του ημεδαπού κατηγορούμενου και σε άλλο προσωπικό αντικείμενο που κατασχέθηκε εντοπίστηκαν αποτυπώματα ενός εκ των αλλοδαπών κατηγορουμένων, όπως και DNA, ενώ επιβαρυντικά στοιχεία προανακριτικά προέκυψαν και από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου. 

Οι δηλώσεις των συνηγόρων υπεράσπισης 

Τον τρίτο κατηγορούμενο, ο οποίος προσκόμισε έγγραφα ότι κατά το επίδικο χρονικό διάστημα ήταν σε ανάρρωση μετά από χειρουργική επέμβαση στο πόδι και άρα, σύμφωνα με την υπεράσπιση, δεν μπορούσε να μεταβεί σε τόσο δύσβατη περιοχή, υπερασπίστηκαν οι δικηγόροι Πατρών κ. Ερμής Παπουτσής και η κα Γεωργία Σακαρέλλου. Τους υπόλοιπους κατηγορούμενους υπερασπίστηκαν οι δικηγόροι Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Γκέκοβιτς και κα Μαρία Κωνσταντοπούλου και ο δικηγόρος Πατρών κ. Χρήστος Τσόλκας. 

«Η πίστη, με θρησκευτική ευλάβεια, της υπεράσπισης στην έννοια του Κράτους Δικαίου και στον σεβασμό των δικονομικών διατάξεων αποκαταστάθηκε με την απαλλακτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακ/των Πατρών. Αποδείχθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία οι πλημμέλειες της προανάκρισης οι οποίες κάθε άλλο παρά ασφαλή δικανική πεποίθηση περί ενοχής του εντολέα μου μπορούσαν να δημιουργήσουν. Η ανάγκη αναζήτησης ενόχων πρέπει να καταλήγει σε ταυτοποίηση και όχι σε κατασκευή κατηγορουμένων», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Παπουτσής. 

Η κα Σακαρέλλου ανέφερε ότι «μετά από δικαστική περιπέτεια 15 μηνών ήρθε η λυτρωτική ημέρα για τον εντολέα μου, η οποία συνίσταται στην απαλλακτική κρίση στην οποία κατέληξε ο φυσικός του Δικαστής. Το νέφος εκτιμήσεων, πιθανοτήτων και γενικών ενδείξεων δεν κατέστη ικανό να παραπλανήσει το Δικαστήριο, το οποίο κατέληξε σε ορθή αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών και δια της αποφάσεώς του αυτής απάντησε εμπεριστατωμένα στα εύλογα ερωτήματα που γέννησε η προανάκριση».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τη φυτεία «μαμούθ» στην Ανδρίτσαινα
Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τη φυτεία «μαμούθ» στην Ανδρίτσαινα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgc5k7eOjSMmokkBtTphsoaLhIeUBzHVwx-q3UdZM9-CgJ7JjzfuA5MC_M9gCU7xhjyZM_RpJ-fKu2t5MkWArz9gPUsaY33ZdG8XYgKhvZH9EEhtGYdK_GG3HaDK0k-QAoNuTNR_egQKRmY0H7l4hcryz-u_sJWT8Mvv0Rbf68NXEty__U5JhUzBoBIffk/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-11-02_193708_www.patrisnews.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgc5k7eOjSMmokkBtTphsoaLhIeUBzHVwx-q3UdZM9-CgJ7JjzfuA5MC_M9gCU7xhjyZM_RpJ-fKu2t5MkWArz9gPUsaY33ZdG8XYgKhvZH9EEhtGYdK_GG3HaDK0k-QAoNuTNR_egQKRmY0H7l4hcryz-u_sJWT8Mvv0Rbf68NXEty__U5JhUzBoBIffk/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-11-02_193708_www.patrisnews.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/11/blog-post_40.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/11/blog-post_40.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy