-->

Νέα υπερσύγχρονα γραφεία στην υπηρεσία Πυροσβεστών και πολιτών

Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Πουρναρά τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΔΙΠΥΝ Ηλείας Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου...



Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Πουρναρά τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΔΙΠΥΝ Ηλείας Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας και Ωλένης κκ. Αθανάσιου και παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Γεώργιου Πουρναρά τελέστηκε χθες το πρωί ο Αγιασμός για τα εγκαίνια των γραφείων της ΔΙΠΥΝ Ηλείας. 

Στον φιλόξενο χώρο της Πυροσβεστική παρευρέθηκαν, ο στρατηγός εν αποστρατεία Νίκος Νικολακόπουλος, ο Συντονιστής Δυτικής Ελλάδας Νίκος Ρουμελιώτης και ο Χριστόφορος Μπόκας Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδας, ο Διοικητής της 6ης ΕΜΟΔΕ Ανδρέας Λούρμπας, οι διοικητές των Π.Υ. Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, Αμαλιάδας Κώστας Χριπάτσιος, Λεχαινών Θεόδωρος Λεβέντης, Αεροδρομίου Ανδραβίδας Κωνσταντίνος Αντίοχος και των ΠΚ Αρχαίας Ολυμπίας Ηλίας Δουζένης και Κρεστένων Ανδρέας Αρτζανίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας Σωτήρης Παπαηλιού, οι βουλευτές Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός, οι αντιπεριφερειάρχες, Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και Πολιτισμού – Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι, Πύργου Στάθης Καννής, Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς της 117ΠΜ Ανδραβίδας Ματθαίος Κανουπάκης, ο διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Παρασκευάς Κατσιλίδης, ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης η Διευθύντρια Δασών Ηλείας Αγγελική Τσάκωνα, ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, καθώς και και του Λιμενικού, καθώς και όλοι οι αξιωματικοί της ΔΙΠΥΝ Ηλείας και της Π.Υ. Πύργου. 

Χαιρετισμοί και τιμητικές βραβεύσεις Στον χαιρετισμός του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κκ. Αθανάσιος τόνισε ότι η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Πυροσβεστικής καθώς οι εργαζόμενοι επιτελούν ένα σπουδαίο έργο που έχει να κάνει με την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων τους: «Οι πυροσβέστες πράγματι προσφέρουν έργο, θυσιάζονται, κουράζονται, μοχθούν για να διατηρήσουν τις περιουσίες μας για να μας απαλλάξουν από συμφορές που επέρχονται από τις πυρκαγιές ή από άλλα αίτια. Είναι θα έλεγα επί ποδός πάντοτε για να μας εξυπηρετούν και να μας διευκολύνουν. Συγχαίρω όλους όσους συνέβαλαν ώστε να γίνουν αυτές οι υπηρεσίες εδώ, που αυτή τη στιγμή εγκαινιάσουμε, ώστε να ζουν και να παραμένουν οι πυροσβέστες μας, σε καλά κτίρια. Έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να μπορούν να επικοινωνούν, να μπορούν να βλέπουν που υπάρχει κίνδυνος, που υπάρχει πρόβλημα και να τρέχουν και να αποσοβήσουν οποιοδήποτε κίνδυνο. 

Εύχομαι κ. διοικητά να είστε πάντα υγιής ώστε με όλο το καλό σου το συνεργείο και τους εκλεκτούς σας συνεργάτες να απολαμβάνετε αυτήν την χαρά και την άνεση που θα σας προσφέρει το νέο κτίριο. Εύχομαι ότι καλύτερο και σε σας και σε όλους όσους μας προστατεύετε αλλά και στους πολιτικούς μας άρχοντες, να μας φυλάει ο Θεός από κάθε τι το κακό και να είμαστε άνθρωποι πάντοτε έτοιμοι για την απόσβεση των κινδύνων» 

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΔΙΠΥΝ Ηλείας Βασίλης Σολδάτος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε το 2021 για την εξεύρεση του χώρου που θα μπορούσε να στεγάσει τις υπηρεσίες της ΔΙΠΥΝ σημειώνοντας ότι ήταν ένας ιδιαίτερα απαιτητικός σχεδιασμός ο οποίος και επετεύχθη χάρη στην άρτια συνεργασία των ιδιοκτητών του κτιρίου. «Ο σχεδιασμός ήταν απαιτητικός. Οι χοροί είχαν ως γνώμονα την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την άρτια εκπλήρωση του επιχειρησιακού μας στόχου. Μας παρέδωσαν ένα κτίριο πρώτου ορόφου, 500 τετραγωνικών μέτρων, α’ ενεργειακής κλάσης, υπερσύγχρονο που πολλές φορές έχει χαρακτηρισθεί- όχι άδικα θεωρώ- ως δείγμα υπηρεσίας για την Ηλεία και κατά τη γνώμη μου είναι η καρδιά των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού Ηλείας. Από εδώ ξεκινούν και τελειώνουν όλα όλες οι προβλεπόμενες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών… 

Φέτος επέστρεψα στην Ηλεία ένα νευραλγικό και ιδιαίτερο νόμο και με τις υπηρεσίες του νόμου να υπάγονται στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας. Ο ρόλος τους είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την υλοποίηση του στο πεδίο της «μάχης» όσο και στις διοικητικές υπηρεσίες που παρέχουν τα γραφεία που λειτουργούν σήμερα στη διοίκηση». Στον χώρο της ΔΙΠΥΝ στεγάζονται, γραφείο Πυρασφάλειας και το γραφείο Διαχείρισης Υλικού, τα οποία πλέον παύουν να λειτουργούν ξεχωριστά σε κάθε υπηρεσία και συγκεντρώνονται στον ίδιο χώρο της ΔΙΠΥΝ. Ηλείας, ενώ υπάρχει Γραφείο Εξυπηρέτησης Κοινού που θα φιλοξενεί τους πολίτες για οποιαδήποτε ανάγκη τους, Γραφείο Προμηθειών και Δαπανών, το Γραφείο Διοικητή, ένας μεγάλος Χώρος Συνεδριάσεων με όλα τα απαραίτητα εφόδια και το σύστημα «Engage» που χρησιμοποιούν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια συμβάντων και τέλος Αποθηκευτικοί Χώροι για τις ανάγκες αποθήκευσης αρχείων όπως επεσήμανε ο Β. Σολδάτος ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσεις τις ευχαριστίες του προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για τον εξοπλισμό των γραφείων αλλά και όλους όσους στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια, όπως η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και η Περιφερειακής Ενότητα Ηλείας αλλά και το προσωπικό της ΔΙΠΥΝ. 

« Συνεχίζουμε όλοι να υπηρετούμε με αγάπη το Πυροσβεστικό λειτούργημα» τόνισε από την πλευρά του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Γεώργιος Πουρναράς υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο νόμος Ηλείας και ειδικότερα η περιοχή του Πύργου παρουσιάζει ιδιαιτερότητες και αυξημένο βαθμό δυσκολίας στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Η βλάστηση είναι πυκνή, το ανάγλυφο δύσκολο, ενώ η μίξη αστικού και δασικού ιστού είναι διευρυμένη. Οι συνάδελφοι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν στο νομό Ηλείας πολλά περιστατικά και στο πρόσφατο παρελθόν ο Νομός δοκιμάστηκε, όμως από τις πυρκαγιές. Όλοι αναγνωρίζουμε τον αγώνα που έδωσαν οι συνάδελφοι στις πυρκαγιές του Νομού το 2007 αλλά και μετέπειτα και το τμήμα που κάποιοι πλήρωσαν δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους για να προασπίσουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. 

Το Πυροσβεστικό Σώμα δίνει καθημερινό αγώνα αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, με αυταπάρνηση και ζήλο πολλές φορές ξεπερνώντας τα όρια σωματικής και ψυχικής αντοχής. Οι νέες αυτές εγκαταστάσεις αποτελούν την προμετωπίδα όλων των υπηρεσιών του Νόμου προσφέροντας ένα περιβάλλον σαφώς βελτιωμένο για την καθημερινότητά του προσωπικού, ένα περιβάλλον το οποίο θα προσδώσει ποιότητα και κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης για όλους συναδέλφους. Σας εύχομαι να έχετε υγεία και δύναμη και να συνεχίσετε να επιτελείτε το έργο που επιτελείτε μέχρι σήμερα με αυταπάρνηση και ζήλο και κάθε επιτυχία. Να έχετε υγεία όλοι».

 

Από τη πλευρά του ο Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η Κυβέρνησή μας, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, έθεσε την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας συνολικά ως πρώτη προτεραιότητα. Και πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου, αρκετά όμως απομένουν να γίνουν ακόμα». «Εύχομαι να είναι καλότυχες οι εγκαταστάσεις. Είναι πολύ σημαντικό το ότι αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις, ανανεώνεται ο εξοπλισμός και όλα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Βέβαια ευχόμαστε και ελπίζουμε να πληρωθούν και οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα. Πρέπει επιτέλους να μπει προτεραιότητα σε αυτό γιατί δυστυχώς και λόγω της κλιματικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στο μέλλον θα είναι ακόμα πιο έντονα. Άρα λοιπόν προλαμβάνουμε. 

Εσείς τα στελέχη της πυροσβεστικής ξέρετε το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα προστασίας της ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός. Από τη πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλου σημείωσε ότι πρόκειται για μία ουσιαστική αναβάθμιση της υπηρεσίας «Η πυροσβεστική υπηρεσία Ηλείας έχει αναδείξει πραγματικά πολύ ικανά και έμπειρα στελέχη. Έχει αποδείξει το αξιόμαχο της, έχει αποδείξει την επιχειρησιακή της ετοιμότητα. Αυτό το έχουμε ζήσει, το έχουμε αντιμετωπίσει και το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν όλα αυτά τα χρόνια και το 2007 αλλά και στη συνέχεια. Θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι φέτος η αντιπυρική περίοδος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Είχαμε πραγματικά μηδαμινά συμβάντα και για αυτό σας αξίζουν σε όλους εσάς, πολλά συγχαρητήρια».

 

Ακολούθησε η απονομή, αναμνηστικών δώρων. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Γεώργιος Πουρναράς τίμησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κκ. Αθανάσιο, ενώ ο Διοικητής της ΔΙΠΥΝ Β. Σολδάτος τίμησε για την συμβολή τους τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Πουρναρά, τον Συντονιστή Πυροσβεστικών Δυνάμεων Δυτικής Ελλάδας Νίκο Ρουμελιώτη και τον Περιφερειακό Διοικητή Δυτικής Ελλάδας Χριστόφορο Μπόκα καθώς και τον στρατηγό εν αποστρατεία Νίκο Νικολακόπουλο. Τέλος ο Επιπυραγός, Αναστάσιος Κοτσώνης τίμησε τον διοικητή της ΔΙΠΥΝ Βασίλη Σολδάτο για την πολύτιμη συμβολή του. Τέλος ο Β. Σολδάτος ξενάγησε τους προσκεκλημένους στα γραφεία της ΔΙΠΥΝ Ηλείας. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Νέα υπερσύγχρονα γραφεία στην υπηρεσία Πυροσβεστών και πολιτών
Νέα υπερσύγχρονα γραφεία στην υπηρεσία Πυροσβεστών και πολιτών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiv68EzkxOVei9NsWbBe1Z1LiZby52X1AWZuBQoE91alRPhY7Kvh46GJ_DDPYYZo0pfVsbhLzI2D1b7ZkTt_rE2PLH_bc0fTcWEu6rEh1HBhMY7Iqy-trKoct4iRl5J6Yjklq3mFumVtw4wYHQDvw5aDC5xTausGtV621GSFfvoU8j1sz_MHcOIXO5P56s/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-11-21_170033_www.protinews.com.gr.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiv68EzkxOVei9NsWbBe1Z1LiZby52X1AWZuBQoE91alRPhY7Kvh46GJ_DDPYYZo0pfVsbhLzI2D1b7ZkTt_rE2PLH_bc0fTcWEu6rEh1HBhMY7Iqy-trKoct4iRl5J6Yjklq3mFumVtw4wYHQDvw5aDC5xTausGtV621GSFfvoU8j1sz_MHcOIXO5P56s/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-11-21_170033_www.protinews.com.gr.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/11/blog-post_400.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/11/blog-post_400.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy