-->

Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Εφαρμόζουμε μία σύγχρονη Σωφρονιστική Πολιτική

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Κέρκυρα, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος. Ο κ. Υφυπουργός, επισκέφθηκε...


Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Κέρκυρα, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος. Ο κ. Υφυπουργός, επισκέφθηκε το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κέρκυρας, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κα. Δήμητρα Λυγούρα και τον Βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ, κ. Στέφανο Γκίκα. Τους υποδέχθηκε η Διευθύντρια του καταστήματος κα. Ευθυμία-Λαμπρινή Σταύρου. Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του καταστήματος, ενημερώθηκαν για τις συνθήκες λειτουργίας, αλλά και για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν κρατουμένους και προσωπικό. 

«Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι η ασφάλεια των πολιτών, η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και η εμπιστοσύνη του πολίτη προς την Ελληνική Αστυνομία. Ένα μέρος της πολιτικής ασφάλειας, αφορά και τα Σωφρονιστικά Καταστήματα, γι’ αυτό και θέτουμε τις βάσεις για ένα σύγχρονο, Ευρωπαϊκό Σωφρονιστικό Σύστημα. Πάνω σε αυτήν τη βάση συνεχίζουμε να δουλεύουμε μεθοδικά, κάνοντας όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες, για την κάλυψη ζητημάτων καθημερινότητας, επιπλέον ενίσχυσης σε προσωπικό, και ακόμη καλύτερων συνθηκών διαβίωσης», είπε ο κ. Υφυπουργός. 

Ο κ. Υφυπουργός παραβρέθηκε, σε εκδήλωση που ακολούθησε εντός του καταστήματος, και αφορούσε την απόδοση πιστοποιητικών κατάρτισης σε επιτυχόντες κρατούμενους, μέσα από την συμμετοχή τους στο τετράμηνο παραγωγικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης του Κ.Ε.Κ Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Ιωαννίνων, στην ειδικότητα της Μαγειρικής τέχνης - Ζαχαροπλαστικής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

«Εφαρμόζουμε μία σύγχρονη Σωφρονιστική Πολιτική, ως προϊόν συνεργασίας μεταξύ της ΔΥΠΑ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό να εξασφαλίσουμε την κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων. Μέρος της κοινωνικής επανένταξης είναι και η κατάρτιση. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε λοιπόν, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κέρκυρας, μίας περιοχής με αυξημένη τουριστική κίνηση, προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των κρατουμένων, πάνω σε τομείς που είναι απαραίτητοι για τον τουρισμό. 

Βλέπουμε συνεπώς, ότι μπορεί να συνδυαστεί η κατάρτιση με την αγορά εργασίας, ενώ μέσα από ανάλογες δράσεις, στοχεύουμε στο να τονώσουμε αφενός την αυτοπεποίθηση των κρατουμένων και αφετέρου να βρουν όλο και περισσότεροι, ένα ασφαλές «μονοπάτι» κοινωνικοποίησης και επαγγελματικής εξέλιξης, μετά την αποφυλάκισή τους» Επιπλέον, ο κ. Υφυπουργός βρέθηκε στο κτίριο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κα. Δήμητρα Λυγούρα και τον Βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ, κ. Στέφανο Γκίκα. Τον υποδέχθηκε, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Γεώργιος Βασιλείου. 

Ο κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα καθημερινότητας, και επέμεινε σε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών. «Αποτελεί αδήριτη ανάγκη, η ενίσχυση του ρόλου του αστυνομικού και η στήριξη του κρίσιμου έργου του με κάθε τρόπο. Μόνο έτσι θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, όσον αφορά τον τελικό στόχο του στρατηγικού μας σχεδιασμού, που είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία μας. Το οφείλουμε στους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος. 

Τέλος, τόσο στην επίσκεψή του στον Δικηγορικό Σύλλογος Κέρκυρας και τη συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Κοντό, όσο και στις συναντήσεις που είχε με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας κ. Στέφανο Πουλημένο και τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Άνθη, η ανάγκη ανέγερσης νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος προκειμένου να καλυφθούν οι ήδη αυξημένες ανάγκες, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων.

 

«Συζητήσαμε με τους φορείς, όλα τα προβλήματα που αφορούν την ασφάλεια του νησιού, και πως μπορούμε να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα, που αφορά την μετεγκατάσταση του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κέρκυρας, ενός καταστήματος με πολλή μεγάλη ιστορία, αλλά και πως θα ενισχύσουμε την ασφάλεια εντός αυτού. Είμαστε σε έναν δρόμο μεγάλο, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε τα βήματα. Επίκειται συνάντηση το επόμενο διάστημα με τον κ. Περιφερειάρχη, και στόχος είναι να βάλουμε το πρώτο λιθαράκι, να αναζητήσουμε τον κατάλληλο χώρο και στη συνέχεια να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες. 

Βάση της πολιτικής που ακολουθούμε, είναι και η δημιουργία νέων, σύγχρονων και ασφαλών καταστημάτων. Από την άλλη, κεντρικός μας στόχος ως Πολιτική ηγεσία, είναι να αντιμετωπίσουμε δραστικά, τα προβλήματα που υπάρχουν στα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας και να ενισχύσουμε επιπλέον συγκεκριμένες πολιτικές, όπως η εκπαίδευση και η κατάρτιση. Αυτό συμβαίνει ήδη στο κατάστημα της Κέρκυρας και αξίζουν συγχαρητήρια, σε όσους συνέβαλλαν προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και στους ίδιους τους κρατούμενους που συμμετείχαν στα προγράμματα κατάρτισης».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Εφαρμόζουμε μία σύγχρονη Σωφρονιστική Πολιτική
Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Εφαρμόζουμε μία σύγχρονη Σωφρονιστική Πολιτική
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlsbCc3X7or5he7DLE4-lep1yw7_OLHK9IR92LFvXOaEN50KAPDKJ-AId5hbkpjCfBQneW-u8o-C_455e2PjH4YY-CLMw5UaRrvwPsV5Jd4-lIMHcEkHECiEIuYDbeAse8x469vv-3TfYecSHsR4IrSoBa916cnXAg4vnZgTWV7onGpT1LIaNNi4U2WMc/s600/IMG_3214.HEIC
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlsbCc3X7or5he7DLE4-lep1yw7_OLHK9IR92LFvXOaEN50KAPDKJ-AId5hbkpjCfBQneW-u8o-C_455e2PjH4YY-CLMw5UaRrvwPsV5Jd4-lIMHcEkHECiEIuYDbeAse8x469vv-3TfYecSHsR4IrSoBa916cnXAg4vnZgTWV7onGpT1LIaNNi4U2WMc/s72-c/IMG_3214.HEIC
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2024/03/blog-post_0.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2024/03/blog-post_0.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy