-->

Το παράδειγμα του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκου

  Το παράδειγμα του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων θα πρέπει να ακολουθούν όλοι οι αιρετοί της Ηλείας και όχι μόνο. Ο Σάκης Μπαλιούκος,...

 Το παράδειγμα του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων θα πρέπει να ακολουθούν όλοι οι αιρετοί της Ηλείας και όχι μόνο. Ο Σάκης Μπαλιούκος, ο μοναδικός δήμαρχος που αντιμετώπισε στις θητείες του όλες, μα όλες τις φυσικές καταστροφές ποτέ δεν εξέφρασε παράπονα. Έσκυβε το κεφάλι και δούλευε συνεχώς με τους συνεργάτες του μέχρι να καταφέρει να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονταν. 

Το αναφέρω αυτό γιατί όταν ρώτησα τον δήμαρχο [την εποχή που έγινε η συνένωση δήμων και “μπήκε” στο τότε δήμο Κρεστένων ο πρώην δήμος Αλιφείρας], τι θα κάνει που ενώ ο δήμος του είχε μπει πλέον σε τροχιά ανάπτυξης, με το περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ χρέους που “κληρονομεί”. Ο κ. Μπαλιούκος απάντησε πώς η δημοτική αρχή θα σκύψει το κεφάλι, θα δουλέψει και θα τα καταφέρει. 
“Ποτέ δεν θα με ακούσετε να κατηγορήσω συνάδελφό μου επειδή ο δήμος του είχε χρέη. Κάθε συνάδελφός μου προσπάθησε στη θητεία του να κάνει ότι καλύτερο μπορούσε”, είχε αναφέρει εκτός των άλλων. 

Το γράφω αυτό γιατί και τώρα, σε αυτή τη νέα θητεία, “νεοεκλεγέντες” δήμαρχοι κατηγορούν τους πρώην συναδέλφους τους για υπερβολικά χρέη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αυτή την 5ετία οι δημότες τους μην… περιμένουν και πολλά πράγματα! Γι αυτά τα χρέη μιλούσαν και την προεκλογική περίοδο, οπότε ήξεραν τι θα αντιμετώπιζαν. Είτε έπρεπε να αποχωρήσουν αφού θεωρούν ανίκανους τους εαυτούς τους να τα βγάλουν πέρα είτε, τώρα που εκλέχθηκαν, να αφήσουν τις κατηγορίες και να δουλέψουν. Δυστυχώς, η εντύπωση που δίνετε για κάποιους είναι ότι η εκλογή τους αποτελεί την.. ρεβάνς για την ήττα που είχαν υποστεί πριν μερικά χρόνια, ή γιατί δεν ξέρουν κάτι άλλο να κάνουν στη ζωή τους και το επάγγελμα του δημάρχου φαντάζει ιδιαίτερα επικερδές ή γιατί ήθελαν απλά να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους! 

Όσο αφορά τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκο, κάποιες από τις απαντήσεις που μου έδωσε, πριν χρόνια, σε συνέντευξη είναι διαχρονικές:

-Πλημμύρες, κατολισθήσεις, πυρκαγιές. Από την πρώτη σας θητεία αντιμέτωπος με φυσικές καταστροφές. 

“Έτσι είναι και φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό οι καταστάσεις στην περιοχή μας. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, με τις μικρές μας δυνάμεις που διαθέτει ο δήμος, πολλές φορές φωνάζοντας, ενδεχομένως και αδικούντος τους υπεύθυνους, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει να πιέζουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι θα περάσουμε δύσκολο χειμώνα. Πρέπει όμως να δίνουμε μια νότα αισιοδοξίας στους κατοίκους μας που κρέμονται στην κυριολεξία από τον δήμο μια και οι επίσημοι εκπρόσωποί της δεν μας καταδέχονται τελευταία. 

Να τους υποσχεθούμε ότι εμείς θα είμαστε δίπλα τους, θα δώσουμε τον αγώνα μαζί τους και κυρίως πρέπει να αντιληφθούμε και θα το έχουν αντιληφθεί από τις 24 Αυγούστου, από την εκδήλωση των πυρκαγιών και μετά, εάν δεν στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, εάν δεν κάνουμε εμείς οι ίδιοι θυσία δεν θα έχουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Δηλαδή, την ασφάλειά μας, την επιβίωσή μας στη περιοχή που αγαπάμε, που ήταν όμορφη, μας έζησε και μας συντήρησε, αλλά κάποιοι την έβαλαν στο μάτι”. 

-Έχουν υπάρξει στιγμές που βγήκατε “εκτός εαυτού”; Και Και πώς το εκφράζεται αυτό; 

“Προσπαθώ να το καταπνίξω. Υπάρχουν στιγμές που παράλογα πράγματα ή μεγάλες αδικίες με κάνουν να είμαι εκτός εαυτού. Φροντίζω όμως να μην εκδηλώνομαι, διότι είμαστε σημείο αναφοράς. Αν αρχίσει ο δήμαρχος να βρίζει ή να συμπεριφέρεται με άκομψο τρόπο, τι θα κάνει ο δημότης; Πρέπει να συγκρατούμεθα”. 

-Πώς είναι να ασκεί κανείς εξουσία; 

"Δεν το ΄χω αντιληφθεί. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που ασκούν εξουσία, όπως αυτό το θεωρεί ο απλός πολίτης. Εμείς συζητάμε. Και μέσα από τον διάλογο προκύπτει μια απόφαση. Εκεί είμαι επίμονος. Γίνονται βέβαια στη πορεία και την εξέλιξη διορθωτικές ξεκινήσεις αν απαιτούνται, πλησίασμα του πολίτη, διάλογος με τον πολίτη, αν είμαδστε στη σωστή κατεύθυνση. Όταν θεωρούμε ότι αυτό είναι απαραίτητο αλλά αν ο πολίτης θεωρεί ότι δεν τον απασχολεί τόσο πολύ προσπαθούμε να τον πείσουμε. Δεν θεωρώ ότι έχω στοιχεία και δεν νομίζω ότι οι δήμοι μπορούν να μπουν σε αυτή τη λογική. Δεν ασκεί κάθετη εξουσία ένας δήμαρχος". 

-Πώς νιώθετε κάθε φορά που πρέπει να πάρετε μια απόφαση που θα επηρεάσει τη ζωή των συνδημοτών σας; 

"Γι' αυτό σας λέω ότι προαπαιτεί ένα μακρύ διάλογο. Πρέπει να συζητήσεις, να καταθέσεις τις απόψεις σου για να δεις πως θα τις αποδεχθούν. Εκεί θα ακουστεί και η άλλη άποψη. Ενδεχομένως και η τροποποίηση της πρώτης άποψης. Και καταλήγουμε σε ένα καινούργιο συμπέρασμα. Είμαι της λογικής ότι ο πολίτης έχει πάντα δίκιο γιατί σε αυτόν απευθυνόμαστε". 

Υ.Γ.: Καθόλου τυχαίο γιατί ο Σάκης Μπαλιούκος αγαπιέται τόσο πολύ από τους δημότες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Ο ήρεμος κι ευγενικός χαρακτήρας του, η δουλειά που έχει κάνει όλα τα χρόνια ως δήμαρχος, τον κατατάσσουν ως ένα από τα πιο δημοφιλή κι αγαπημένα πρόσωπα της αυτοδιοίκησης, κάτι που για άλλους, λόγω συμπεριφοράς, αποτελεί άπιαστο όνειρο!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Το παράδειγμα του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκου
Το παράδειγμα του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7XM6t5ERDN7AbZPztQEPXSDMZHaVkEVerq_hbIbQ0U7y2TSEuoUftKigPXMfsFIKwr5qsvrKpHbTnToehpCgGOIgnObY4OKahXceBn9lIpkxAYJHAi-8XzAY3aV33GYkvJIwFIT6bYI1hLg2K9aGvAidLXydz8PlJGoI-SDWhqoxIrhbe-Rha-K8FsR4/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2024-03-18_130539_www.otavoice.gr.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7XM6t5ERDN7AbZPztQEPXSDMZHaVkEVerq_hbIbQ0U7y2TSEuoUftKigPXMfsFIKwr5qsvrKpHbTnToehpCgGOIgnObY4OKahXceBn9lIpkxAYJHAi-8XzAY3aV33GYkvJIwFIT6bYI1hLg2K9aGvAidLXydz8PlJGoI-SDWhqoxIrhbe-Rha-K8FsR4/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2024-03-18_130539_www.otavoice.gr.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2024/03/blog-post_782.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2024/03/blog-post_782.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy