-->

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας-Συνέντευξη Τύπου από Φαρμάκη, Λέντζα, Τσουραπά [video]

Πιστός στις προεκλογικές του εξαγγελίες, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας ανακοίνωσε ένα ακόμη εμβληματικό έργο. Πρόκειται ...


Πιστός στις προεκλογικές του εξαγγελίες, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας ανακοίνωσε ένα ακόμη εμβληματικό έργο. Πρόκειται για την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο του Φράγματος Πηνειού. 

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο, στα Λεχαινά, παρευρέθηκε και μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, αλλά και ο Δ/ντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιώργος Τσουραπάς.  

Ν. Φαρμάκης: ««Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία για να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία στον τόπο μας» 

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης η υδροδότηση Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο φράγματος Πηνειού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ περίπου, είναι το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020, «ακριβώς γιατί αναγνωρίζουμε την ανάγκη να δώσουμε λύση σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, αλλά σε τουλάχιστον εννέα οικισμούς του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στους οποίους είχαν εντοπιστεί προβλήματα με την ποιότητα της παρεχόμενης ύδρευσης» εξήγησε. 

Υπενθύμισε ότι κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διπλασίασε τους αρχικούς προϋπολογισμούς και πλέον χρηματοδοτεί από ευρωπαϊκούς πόρους έργα ύδρευσης ύψους 40 εκατ. ευρώ σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, δίνοντας λύση σε πάγια και χρόνια αιτήματα και ανάγκες των Δήμων. Εξειδικεύοντας στην υδροδότηση της Βουπρασίας, ο κ. Φαρμάκης, εστίασε στα οφέλη που προκύπτουν και συνδέονται με αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ανάπτυξη, μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος, εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, ενώ διασφαλίζεται και η εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων από την παύση λειτουργίας των ενεργοβόρων- κοστοβόρων αντλιοστασίων των υδρογεωτρήσεων και κατέληξε τονίζοντας: «Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία για να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία στον τόπο μας, όπως άλλωστε κι εδώ στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης που μπαίνει σε μια νέα εποχή και μπορεί να αισιοδοξεί προσβλέποντας σε αγροτική και τουριστική ανάπτυξη».


   
Γ. Λέντζας: : «Το έργο αφήνει ισχυρό αποτύπωμα για το μέλλον» 

«Είναι μία μεγάλη ημέρα για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Είχαμε πει προεκλογικά ότι θα υλοποιήσουμε μέσα στην πενταετία εμβληματικά έργα για τον Δήμο μας. Ένα τέτοιο έργο είναι η υδροδότηση της Βουπρασίας από το διυλιστήριο του Φράγματος Πηνειού. Το έργο είναι τεράστιο γιατί δεν θα δώσουμε απλά πιο καθαρό και ποιοτικό νερό, αλλά παράλληλα θα μειώσουμε το κόστος ενέργειας σε μία περίοδο που οι Δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οι απαιτήσεις των δημοτών αυξάνονται -και καλώς αυξάνονται. Σίγουρα, εν έτει 2024, δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί για το ότι θα υδροδοτηθεί μία περιοχή. 

Παρόλα αυτά όμως, πράγματα που σε άλλες περιοχές της χώρας θεωρούνται αυτονόητα, εδώ προσπαθούμε να τα πετύχουμε επενδύοντας σε βασικές υποδομές», τόνισε αρχικά ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ακολούθως ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη μας Νεκτάριο Φαρμάκη, καθώς «από την αρχή στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια να εξασφαλίσουμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχει δώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση έργου», όπως ανέφερε ο Δήμαρχος. 

Συνεχίζοντας ο Γιάννης Λέντζας, τόνισε: «Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους Αντιδημάρχους και όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής που κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, και φυσικά την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να προετοιμάσουμε την επικαιροποιημένη μελέτη. Τα στελέχη της Υπηρεσίας βρίσκονταν και βρίσκονται στις θέσεις ευθύνης τους ακόμα και Σαββατοκύριακα για να δουλέψουν και να λειτουργήσει ο Δήμος. Τέλος, ευχαριστώ την Διεύθυνση Προγραμματισμού και την Οικονομική Υπηρεσία, καθώς και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου». 

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, δήλωσε: «Το έργο αφήνει ισχυρό αποτύπωμα για το μέλλον. Ανεξάρτητα από το εάν θα είμαστε σήμερα ή αύριο Δήμαρχοι, οφείλουμε να βάζουμε το λιθαράκι μας για τις επόμενες γενιές. Προσπαθούμε και πάλι σε συνεργασία με την Περιφέρεια να εξασφαλίσουμε το ίδιο ποιοτικό νερό και για τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου μας, ώστε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα του νερού μέσα σε αυτή την πενταετία, πρόβλημα που ταλάνιζε τις περιοχές του Δήμου μας επί δεκαετίες».
   
 Τέλος, ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιώργος Τσουραπάς εξειδίκευσε τα όσα προβλέπει η εκτέλεση του έργου. Πρόκειται για έργο 10 εκατ. ευρώ περίπου, το μεγαλύτερο έργο σε προϋπολογισμό που έχει εκτελέσει έως σήμερα ο Δήμος και η Υπηρεσία μας. Ευελπιστούμε μέσα στο έτος να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έργο, καθώς αναμένουμε την υπογραφή σύμβασης και για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού στη Βάρδα, προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ. Το έργο αφορά την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας. Προβλέπεται η κατασκευή νέου αντλιοστασίου στο διυλιστήριο, με καταθλιπτικό αγωγό Φ 400, μήκους 2.300 μέτρων, μέχρι την υφιστάμενη δεξαμενή Μπορσίου. 

Ο όγκος της δεξαμενής θα αυξηθεί στα 600 κυβικά. Από εκεί ακλουθώντας την διαδρομή Μπόρσι-Ψάρι-Βάρδα θα περάσει το κεντρικό τμήμα του αγωγού, περίπου 15,5 χιλιομέτρων, ενώ θα έχουμε και διακλαδώσεις στους όμορους οικισμούς. Το συνολικό δίκτυο θα φτάσει τα 32 χιλιόμετρα με διατομές ανάλογα τον πληθυσμό του κάθε οικισμού. Προβλέπεται σύστημα τηλεμετρίας και αυτοματισμού όλων των υδραγωγείων. Θα κατασκευαστούν 10 τοπικοί σταθμοί ελέγχου και ένας κεντρικός με τέσσερις αναμεταδότες, ούτως ώστε να ελέγχεται καλύτερα η λειτουργία και η σπατάλη του νερού. Συμπεριλαμβάνεται και η διετής δοκιμαστική λειτουργία του έργου με την κατάλληλη εκπαίδευση προσωπικού. Ο ανάδοχος είναι η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΤΕ. Θεωρούμε ότι το έργο θα κατασκευαστεί και νωρίτερα των 18 μηνών».
 

Οι πολύ καλές σχέσεις των δύο αιρετών
 

Γι' ακόμη μία φορά σήμερα επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις που διατηρούν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα. 

Οι δύο αιρετοί, πολλές φορές, ξέσπασαν σε γέλια, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας ότι στο άμεσο μέλλον έχουν να ανακοινώσουν κι άλλα πράγματα.

 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας-Συνέντευξη Τύπου από Φαρμάκη, Λέντζα, Τσουραπά [video]
Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας-Συνέντευξη Τύπου από Φαρμάκη, Λέντζα, Τσουραπά [video]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhf0k5Yvr4oLU2khhBUf96dxd4IVCJlQb45DUPVztjX8jz6sfETJzMZRM5EoH3C7GmCkD-Y2GpP1YTf6qRzvYAL-x0QzJkudbnAbcP7nYtpUD8paGvqMVvTu6V-H0tNGj1s5X9wP84n1Unb4ugio20PSMnHIwOuXnmXVKNx2casf2zOy25f-45lWVaT5P8/s600/2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhf0k5Yvr4oLU2khhBUf96dxd4IVCJlQb45DUPVztjX8jz6sfETJzMZRM5EoH3C7GmCkD-Y2GpP1YTf6qRzvYAL-x0QzJkudbnAbcP7nYtpUD8paGvqMVvTu6V-H0tNGj1s5X9wP84n1Unb4ugio20PSMnHIwOuXnmXVKNx2casf2zOy25f-45lWVaT5P8/s72-c/2.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2024/03/video.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2024/03/video.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy