Οι γαλλικές Αρχές δημοσιοποίησαν βίντεο από την έφοδο στο ναρκόπλοιο που μετέφερε εκατοντάδες δέματα κοκαΐνης στον Ατλαντικό. Βίντεο ν...
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο που πραγματοποίησαν στην ανεμότρατα «Ουρανία» του «Έλληνα Εσκομπάρ» με τους τόνους κοκαΐνης στον ατλαντικό ωκεανό, έδωσαν στην δημοσιότητα οι γαλλικές Αρχές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εντός του πλαισίου της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, η ομάδα επιθεώρησης πραγματοποίησε έφοδο στο ύποπτο πλοίο.
Στο πλοίο, οι αρχές εντόπισαν πλήθος δέματα κοκαΐνης κρυμμένα σε πλοίο, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα μια συγκεχυμένη διοικητική κατάσταση, καθώς ο καπετάνιος παρουσίασε έγγραφα που έδειχναν ότι το πλοίο ήταν νηολογημένο στο πολωνικό ναυτικό μητρώο, ενώ η Ελλάδα είχε ενημερώσει τη Γαλλία ότι έπλεε υπό ελληνική σημαία.
Με τη σύμφωνη γνώμη ελληνικών και πολωνικών αρχών, το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό προχώρησε σε ενδελεχή έρευνα, καταλήγοντας στην κατάσχεση 138 δεμάτων κοκαΐνης, συνολικού βάρους πάνω από 4,2 τόνους.
Το πλοίο, το παράνομο φορτίο και τα άτομα που συνελήφθησαν μεταφέρθηκαν στο Fort-de-France, σύμφωνα με τις γαλλικές δικαστικές διαδικασίες. Την έρευνα ανέλαβε η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (OFAST), υπό την καθοδήγηση της εισαγγελίας της ειδικής διαπεριφερειακής δικαιοδοσίας (JIRS) του Fort-de-France.
Η υπόθεση απέκτησε σύντομα ευρωπαϊκή διάσταση, με στενή συνεργασία των ελληνικών αστυνομικών και δικαστικών αρχών, καθώς και του τμήματος διεθνούς επιχειρησιακής συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διασφαλιστεί η διατήρηση των αποδεικτικών στοιχείων και η αποτελεσματικότητα της ποινικής διαδικασίας.
Δείτε το βίντεο:
📍Antilles | Importante saisie de cocaïne par une frégate de la @MarineNationale ⚔️
— Armée française - Opérations militaires (@EtatMajorFR) December 23, 2025
🌊 Interception dans des conditions de mer difficiles d'un bateau de pêche naviguant sans pavillon en océan Atlantique
🔍 Fouille du bateau et découverte de 138 ballots de cocaïne
⚖️ + de 4… pic.twitter.com/l7wkoKEZ8r
Τέσσερις τόνους κοκαΐνης κρυμμένους σε 138 πακέτα μετέφερε το αλιευτικό «Ουρανία» του Έλληνα Εσκομπάρ.
Τα μέλη του πληρώματος του ναρκόπλοιου, που είχαν φορτώσει την κοκαΐνη εν πλω, θα τα πετούσαν κοντά στις ακτές της Πορτογαλίας.
Στο σημείο αυτό άλλα μέλη του κυκλώματος των ναρκέμπορων, χρησιμοποιώντας ταχύπλοα σκάφη, θα τα παραλάμβαναν.
Στο πλοίο υπήρχε ειδική κρύπτη για τα ναρκωτικά. Γι’ αυτό οι Αρχές θεωρούν πως μέρος του φορτίου θα κατέληγε στην Ελλάδα αν και είναι άγνωστο αν θα το πέταγαν με τον ίδιο τρόπο ή θα το κατέβαζαν σε λιμάνι.



