-->

Πίνεις αρκετό νερό; Δες τις 8 ενδείξεις που λένε ότι όχι!

Μην αγνοείς τις ανάγκες του σώματός σου. Όταν κάτι δεν πάει καλά, ο οργανισμός έχει τον τρόπο του να σου το δείχνει. Απλώς πολύ συχνά πα...


Μην αγνοείς τις ανάγκες του σώματός σου. Όταν κάτι δεν πάει καλά, ο οργανισμός έχει τον τρόπο του να σου το δείχνει. Απλώς πολύ συχνά παρερμηνεύονται τα σημάδια του. Περισσότερο από το 70% του σώματός μας αποτελείται από νερό γι' αυτό και είναι απολύτως απαραίτητη η πρόσληψή του τόσο από τις τροφές και τα ροφήματα, όσο και στην καθαυτή μορφή του.

Ιδανικά και από τα δύο. Το ίδιο το σώμα στέλνει δύο ξεκάθαρα μηνύματα για το τι του συμβαίνει: Έχει επάρκεια νερού; Το ξεφορτώνεται μέσω της ούρησης. Χρειάζεται περισσότερο νερό; Ενεργοποιείται το αίσθημα της δίψας. Συχνά όμως όταν ο οργανισμός έχει ήπια αφυδάτωση στέλνει κάποια όχι και τόσο ξεκάθαρα μηνύματα ότι χρειάζεται επειγόντως ενυδάτωση. 

Το στόμα και τα χείλη σου είναι ξερά.

Όταν είμαστε αφυδατωμένοι μειώνεται η παραγωγή σάλιου αφήνοντας το στόμα και τα χείλη μας ξερά. Εξαιτίας αυτού μπορεί να έχουμε και άσχημη αναπνοή, γιατί τα βακτήρια στο στόμα μας παραμένουν, αφού δεν υπάρχει αρκετό σάλιο ώστε να απομακρυνθούν.

Τα ούρα έχουν σκούρο χρώμα.

Το χρώμα των ούρων μας μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία μας. Κανονικά το χρώμα τους θα πρέπει να είναι ανοιχτό κίτρινο ή διαυγές. Εάν είναι έχουν σκούρο κίτρινο χρώμα ή μυρίζουν έντονα αυτό είναι ένδειξη ότι δεν προσλαμβάνουμε αρκετό νερό μέσω της διατροφής και έτσι τα ούρα είναι πιο συμπυκνωμένα. Επίσης όπως είναι λογικό, όσο λιγότερο νερό πίνουμε τόσο λιγότερο πάμε στην τουαλέτα.

Νιώθεις τα μάτια σου στεγνά και ξηρά.

Η ποσότητα των δακρύων που παράγει ο οργανισμός μειώνεται όταν χρειαζόμαστε ενυδάτωση, καθότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όλα τα αποθέματα υγρών προκειμένου να στηρίξει τις ζωτικές μας λειτουργίες. Το αποτέλεσμα; Στεγνά, ξηρά μάτια.

Νιώθεις συνεχώς πεινασμένη.

Η εντολή για την πείνα και τη δίψα προέρχεται από το ίδιο σημείο του εγκεφάλου γι' αυτό και συχνά το μπερδεύουμε. Εάν νιώθεις συχνά πεινασμένη παρόλο που ξέρεις ότι έχεις φάει αρκετά είναι πολύ πιθανό ότι το σώμα σου σου λέει ότι χρειάζεται επειγόντως νερό και όχι φαγητό.

Έχεις λιγούρα για γλυκό.

Όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, δεν λειτουργούν σωστά τα όργανα και δεν απελευθερώνονται τα γλυκογόνα και τα άλλα συστατικά. Το αποτέλεσμα είναι να πέφτει η ενέργειά μας και να επιζητούμε γλυκό για να πάρουμε τη χαμένη μας ενέργεια.

Νιώθεις συνέχεια 'πεσμένη'.

Όταν είμαστε αφυδατωμένοι, ο οργανισμός μας προκειμένου να το αντιμετωπίσει μειώνει τον όγκο του αίματος στα μη-ζωτικά όργανα, κάτι που σημαίνει ότι το υπόλοιπο σώμα μας και ιδιαίτερα οι μυς λειτουργούν σε μια βραδείς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να νυστάζουμε και να νιώθουμε 'πεσμένοι'.

Έχεις πονοκέφαλο.

Αν και δεν γνωρίζουμε ακριβώς για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, ωστόσο οι ειδικοί πιστεύουν ότι όταν πέφτουν τα επίπεδα νερού στο σώμα, πέφτει και ο όγκος του αίματος και έτσι ο εγκέφαλος δεν οξυγονώνεται καλά. Επιπλέον εξαιτίας της αφυδάτωσης λιγοστεύουν τα υγρά που προφυλάσσουν τον εγκέφαλο από την επαφή με το κρανίο, με αποτέλεσμα να πονά το κεφάλι μας. 

Το δέρμα είναι ξηρό και αφυδατωμένο.

Η ροδαλή, φρέσκια και νεανική επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση εκ των έσω. Κανένα καλλυντικό και καμιά κρέμα δεν μπορούν να το υποκαταστήσουν αυτό.

Παθαίνεις κράμπες ή/και μυϊκούς σπασμούς.

Είναι κάτι που πιο συχνά παθαίνουν όσοι αθλούνται εντατικά και οι αθλητές επειδή αν και ιδρώνουν πολύ κατά τη διάρκεια της άσκησης, εντούτοις δεν αναπληρώνουν τα χαμένα υγρά με αποτέλεσμα να αφυδατώνονται και οι μυς να μην ενυδατώνονται επαρκώς.

Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία μετά την έντονη προπόνηση φρόντισε να αναπληρώνεις τα χαμένα υγρά όχι μόνο πίνοντας νερό αλλά και τα ειδικά ποτά με τους ηλεκτρολύτες.

ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΤΙΤΣΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗ

  womenonly.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πίνεις αρκετό νερό; Δες τις 8 ενδείξεις που λένε ότι όχι!
Πίνεις αρκετό νερό; Δες τις 8 ενδείξεις που λένε ότι όχι!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUCNY0OV4tJSfIa5FcaOdJNviLwSu91Iusr7A8JbG7YqmIVXQ6Lr8hTgGpiBEeSsekbhb8OL_IcRBKCE1ZjePNCR7Fh1YzR-xMFQThBjouD_jTEBMsVmq3LG_dP9aDKfFddNz18nOWzOY/s640/bottle-2032980_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUCNY0OV4tJSfIa5FcaOdJNviLwSu91Iusr7A8JbG7YqmIVXQ6Lr8hTgGpiBEeSsekbhb8OL_IcRBKCE1ZjePNCR7Fh1YzR-xMFQThBjouD_jTEBMsVmq3LG_dP9aDKfFddNz18nOWzOY/s72-c/bottle-2032980_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/05/8_31.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/05/8_31.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy