-->

Με τον καφέ της Κυριακής... Μερικές σκέψεις με αφορμή το προχθεσινό συμβούλιο στον Δήμο Πύργου!

"Μόνο ένας νεκρός δεν κάνει λάθη..."    Είναι αλήθεια, πως μετά από χρόνια παρακολούθησα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου...


"Μόνο ένας νεκρός δεν κάνει λάθη..." 

 Είναι αλήθεια, πως μετά από χρόνια παρακολούθησα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, προχθές Παρασκευή. Αν θυμάμαι καλά -που θυμάμαι- ήταν πριν φύγω για την Κύπρο, δηλαδή πριν τέσσερα-πέντε χρόνια. Οι περισσότεροι, εκείνοι με τους οποίους συνομιλούσα για χρόνια στις ραδιοτηλεοπτικές μου εκπομπές, μετά την αρχική τους έκπληξη, όταν με είδαν εκεί, με πλησίασαν και είχα μαζί τους εγκάρδιες συνομιλίες.

Με πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα αυτού του νομού. Με πολλούς από αυτούς είχα κοντραριστεί, αλλά με όλους διατηρούσα μια πολύ καλή σχέση -φιλική θα έλεγα σε πολλές περιπτώσεις- αφού η όποια αντιπαράθεσή μας ήταν μεταξύ δημοσιογράφου και πολιτικού και ποτέ μα ποτέ δεν πέρασε σε προσωπικό επίπεδο.

Αρκετολί ήταν εκείνοι που ήθελαν να μάθουν το συμβαίνει με τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, αφού ήταν πλήρως ενημερωμένοι μέσα από το site, www.newsgf.net.

Από κει και πέρα, παρακολούθησα ένα μεγάλο μέρος της συνεδρίασης, ιδιαίτερα τις αψιμαχίες που υπήρξαν μεταξύ σημαντικών πολιτικών προσώπων που έχουν καθορίσει την πορεία αυτού του νομού για πολλά χρόνια.

Αυτά τα δημοσίευσε το site [Δείτε εδώ ] και δεν θα επανέρθω.

Ομως, θέλω να γράψω για πρόσωπα που είδα μετά από πολύ καιρό... που παρατήρησα... μια και η Κυριακή είναι μια μέρα χαλαρή, τουλάχιστον για μένα,

Να ξεκινήσω με τον Δήμαρχο Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, ο οποίος, όπως είναι γνωστό. με τίμησε με την παρουσία του στην πρόσφατη παρουσίαση του 13ου βιβλίου μου.

Πραγματικά, πέρα από το αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις απόψεις του, οφείλω να ομολογήσω πως μου θύμισε τον παλιό καλό Λιατσή, τον δυναμικό και ασυμβίβαστο σε ότι έχει να κάνει με τα συμφέροντα της πόλης του.

Ακραίος στις απόψεις του; Μπορεί...
Αυτό ας το κρίνουν οι δημότες του δήμου του.
Ομως, παραμένει ένας πανέξυπνος πολιτικός, ο οποίος διαισθάνεται, βλέπει και αντιλαμβάνεται ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Ειλικρινά, καθώς τον παρατηρούσα προχθές, παρά το ότι διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του, μου θύμισε τον Λιατσή των πρώτων χρόνων της θητείας του στον Πύργο.

Και ας συμφωνήσουμε στο εξής: Πέρα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με τη στάση του και τις ενέργειές του, τουλάχιστον θα συμφωνήσουμε ότι η ιστορία θα τον καταγράψει ως έναν χαρισματικό δήμαρχο και πανέξυπνο πολιτικό. Αλλωστε είναι γνωστό ότι ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος, παραδέχτηκε σε μένα ότι είχε ν' αντιμετωπίσει έναν δήμαρχο που είχε κάνει πολύ έργο, όταν ο Πύργος είχε χρόνια να δει έργα!!!

Επαναλαμβάνω για κάθε κακοπροαίρετο ότι αναφέρομαι σε μια μεγάλη πολιτική και αυτοδιοικητική προσωπικότητα, πέρα του γεγονότος αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις ενέργειές του!

Υπάρχει και κάτι άλλο που είναι γνωστό: Οτι τρέφω μια μεγάλη αγάπη στο πρόσωπο Γαβρίλη Λιατσή, έστω και αν κάποτε είχαμε κοντραριστεί δημοσιογραφικά και δεν μιλούσαμε επί 1 1/2-2 χρόνια!!! Θα πω όμως και τούτο: Ο Δήμος Υψωνα της Λεμεσού Κύπρου, γνωρίζει τον Γαβρίλη Λιατσή, έστω και αν ποτέ δεν τον έχουν δει από κοντά. Πως γίνεται αυτό; Απλά, τη νύχτα που εκλέχτηκε δήμαρχος, ήμουν στην Κύπρο και στα πανηγύρια που στήθηκαν στον Πύργο πανηγύριζα έξαλλα κι εγώ. Και υπόθηκε η ατάκα από τον αδελφικό μου Κύπριο φίλο Γιώργο Γεωργίου: Μην ανησυχείτε, φαίνεται πως ο φίλος του καλαμαρά βγήκε πάλι δήμαρχος γι αυτό ουρλιάζει!!!!

Παρακολουθώντας την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στα κάτωθι πρόσωπα:

ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ενας πανέξυπνος πολιτικός που τον συμπαθώ διότι έχει γράψει μια μεγάλη και σημαντική πορεία, κυρίως ως βουλευτής, χωρίς να κατάγεται από πολιτικό "τζάκι". Οτι κατάφερε αυτό το παιδί, το κατάφερε μόνο του.
Επίσης, μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κάποιος με τις απόψεις του. Ετερον εκάτερον...
Κανείς όμως δεν μπορεί ν' αμφισβητήσει την μεγάλη και σπουδαία πορεία που έχει διαγράψει στην κεντρική πολιτική σκηνή και διαγράφει, τα τελευταία χρόνια, στην αυτοδιοίκηση.

Καμιά φορά μπορεί να εμφανίζεται λίγο προκλητικός με την στάση του και όσα λέει, όμως τον θαυμάζω για την εξυπνάδα του, την ταχύτητα της σκέψης του και τον πολιτικό του λόγο.

Με τον Τάκη έχω κάνει σπουδαίες τηλεοπτικές εκπομπές και μάλιστα σε μία από αυτές, σηκώθηκε, έβγαλε το μικρόφωνο και με κατηγόρησε ως κακό δημοσιογράφο...

Αλλά είπαμε...
Και με τον Τάκη, η διαφορετικότητα που εκφράζαμε ήταν μόνο σε επίπεδο πολιτικού-δημοσιογράφου.
Τον καμάρωσα προχθές στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί ακόμη παραμένει πολύ απλά... ο Τάκης Αντωνακόπουλος που πάντα ήξερα!!!
Ο δυναμικός, ο ασυμβίβαστος, ο πανέξυπνος πολιτικός....

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τον γνωρίζω πολλά χρόνια, από τα πρώτα χρόνια των δημοσιογραφικών μου βημάτων και μάλιστα θυμάμαι και κάποια σχόλια στην τότε εφημερίδα που εργαζόταν, όχι κολακευτικά για μένα.
Με την πάροδο των χρόνων γνωριστήκαμε καλύτερα, τον θεωρώ φίλο μου και προχθές τον καμάρωσα για τον πολιτικό λόγο που έχει αποκτήσει. Είδα έναν Γιάννη Αργυρόπουλο, έντονα δυναμικό και με μια έκδηλη αγωνία για την πορεία του δήμου Πύργου.

Εναν Γιάννη Αργυρόπουλο που δεν διστάζει να υψώσει τον τόνο της φωνής του όταν διαπιστώνει, κατά την δική του εκτίμηση, ότι θίγονται τα συμφέροντα της Ηλειακής πρωτεύουσας και γενικότερα όλου του δήμου.
Και θέλω να συνεχίσει με αυτό τον τρόπο...


ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ: Τι να πω για αυτή την παλιά "καραβάνα" της πρώην νομαρχιακής και τώρα δημοτικής αυτοδιοίκησης;

Τι να πω για τον φίλο μου τον Αντώνη, που είναι ο ίδιος ακριβώς που γνώρισα το 1999, ως στενός συνεργάτης του Τάκη Δημητρουλόπουλου;

Χαμηλών τόνων, ένας "πυροσβέστης" θα έλεγα που γνωρίζει την αυτοδιοίκηση ίσως καλύτερα από τον καθένα. Και προχθές, στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν ο Αντώνης που πάντα γνώριζα και ειλικρινά συγκινήθηκα όταν αγκαλιαστήκαμε μετά από κάποια χρόνια...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ο γλυκός άνθρωπος, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Δεν είχαμε ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις, παρά μόνο έναν σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Χάρηκα που τον είδα προχθές, έτοιμο και δυναμικό, όπως τον θυμόμουν, για την διεκδίκηση του καλύτερου για τον δήμο Πύργου.
Θέλω, για πολλά χρόνια, τον Βασίλη Παναγόπουλο να τον βλέπω στα έδρανα να μάχεται για το καλύτερο!




ΧΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Με τον Χάρη δεν είχα κάποιου είδους επαφή, είτε δημοσιογραφική είτε προσωπική. Οταν εγώ ήμουν σε τηλεόραση και ραδιόφωνο ο Χάρης δεν είχε ακόμη βγει στο προσκήνιο της πολιτικής.

Στη πορεία άκουσα διάφορα για το πρόσωπό του, όπως το ότι είναι Χρυσαυγίτης, κλπ. Προχθές τον παρατήρησα για πολύ ώρα και συνομίλησα μαζί του. Διαπίστωσα πως πρόκειται, επίσης, για ένα γλυκό άνθρωπο, με μεγάλο ενδιαφέρον για την πόλη του και γενικότερα τον δήμο Πύργου και τουλάχιστον στην προχθεσινή συνεδρίαση ήταν ο πιο ήρεμος και χαμογελαστός απ' όλους. 
Προσωπική μου εκτίμηση εκτός των παραπάνω; Οτι πολύ θα ήθελα να κάνω παρέα με αυτό το παιδί που ανήκει στη νέα γενιά των αυτοδιοικητικών προσώπων που θα παίξουν, ελπίζω, ρόλο στα επόμενα χρόνια.




Ομως, πως να μη συγκινηθώ βλέποντας την δυναμική και αεικίνητη, γλυκιά Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, την οποία γνωρίζω από τα πρώτα χρόνια θητείας του Γαβρίλη Λιατσή;









Τι να πω για τον φίλο μου, πρώην αντιδήμαρχο Αντώνη Βαγγόπουλο που ήταν εκεί και παρακολουθούσε;













Και πως να ξεχάσω και να μη πω πόσο πολύ λείπει στην αυτοδιοίκηση του Πύργου ένα αγαπημένο όλων μας πρόσωπο; Ο ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ....



Καλή συνέχεια Κυριακής!!!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Με τον καφέ της Κυριακής... Μερικές σκέψεις με αφορμή το προχθεσινό συμβούλιο στον Δήμο Πύργου!
Με τον καφέ της Κυριακής... Μερικές σκέψεις με αφορμή το προχθεσινό συμβούλιο στον Δήμο Πύργου!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgz70T-FDRxdAoNPyw0LEjB2mVKUbBeux1hzuXdHBsZJBBrRnCtJSY67HeNaxgbwnbMZNTk2AycOBj3qmapR8WBPZ9R6KhuJsAGY5gXFHdC38jhACtnqBIw2meUOk2AdC0JVT2JA5cqGUo/s640/P1100960.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgz70T-FDRxdAoNPyw0LEjB2mVKUbBeux1hzuXdHBsZJBBrRnCtJSY67HeNaxgbwnbMZNTk2AycOBj3qmapR8WBPZ9R6KhuJsAGY5gXFHdC38jhACtnqBIw2meUOk2AdC0JVT2JA5cqGUo/s72-c/P1100960.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/10/blog-post_428.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/10/blog-post_428.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy