-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Διπλή συνεδρίαση με απουσίες!!! [video & φωτογραφίες]

Διπλή συνεδρίαση χθες Τρίτη  του  Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η πρώτη είχε ως μοναδικό θέμα την  "Π...


Διπλή συνεδρίαση χθες Τρίτη 
του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας


Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η πρώτη είχε ως μοναδικό θέμα την "Παρουσίαση ετήσιας έκθεσης του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, δήμου Ήλιδας, έτους 2017", ενώ η δεύτερη, σύμφωνα πάντα με την ημερήσια διάταξη, είχε τρία θέματα :

1. Συμμετοχή Δήμου Ήλιδας σε Πανελλήνιους θερινούς αγώνες κολύμβησης Προαγωνιστικών κατηγοριών & Ημερίδας ορίων κατηγοριών – Ψήφιση πίστωσης 

2. Καθορισμός θέσεων ασκούμενων μαθητών στο πλαίσιο υλοποίησης του μεταλυκειακού έτους - τάξη μαθητείας των ΕΠΑ.Λ, για το σχολικό έτος 2018 – 2019. 

3. Χορήγηση άδειας ίδρυσης υπεραγοράς τροφίμων λιανικού εμπορίου

Κι ενώ η πρώτη συνεδρίαση, μάλλον τράβηξε" αδικαιολόγητα σε μάκρος με αποτέλεσμα όλοι να κουραστούν, η δεύτερη συνεδρίαση είχε ενδιαφέρον ιδιαίτερα σε ότι αφορούσε το θέμα της αδειοδότησης της πολυαγοράς LIDL η οποία θέλει να επεκταθεί και στην δημιουργία φούρνου για την παρασκευή ψωμιού, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, τον οποίο [και] απόψε εκπροσωπούσε ο πρόεδρος Νίκος Σαψάλης.

Εδώ, σημειώθηκε το εξής παράδοξο: Όσοι έλαβαν το λόγο και μίλησαν, όλοι είχαν δίκιο στις αιτιάσεις που έκαναν. Όσοι όμως μίλησαν... Γιατί σημειώθηκε κι ένα δεύτερο παράδοξο: Οι αυτόκλητοι "σωτήρες" της Ήλιδας και γενικότερα της Ηλείας, αυτοί που αυτοδιαφημίζονται ως... υποψήφιοι δήμαρχοι, αν ψηφιστεί βέβαια η απλή αναλογική και κυρίως εάν ισχύσει από τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ή αυτοδιαφημίζονται ως... υποψήφιοι βουλευτές, απουσίαζαν.

Το "παραμύθι" γνωστό από παλιά: Στα κρίσιμα ζητήματα απουσιάζουμε για να μην έρθουμε αντιμέτωποι με κρίσιμα θέματα των οποίων η τοποθέτησή μας ενδεχομένως δυσαρεστήσει κάποιους από τους οποίους ευελπιστούμε είτε την ψήφο τους είτε την στήριξή τους με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Σκληρό αυτό που γράφουμε; Ενδεχομένως ναι, αλλά πολύ αληθινό!
Και είναι μια πρακτική την οποία στην Ηλεία ακόμα και σήμερα, πληρώνουμε πολύ ακριβά!!!
 Άλλωστε οι... αυτόκλητοι σωτήρες ποτέ δεν μας έλειψαν!!!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή....


Είκοσι λεπτά μετά τις 7.00 το απόγευμα ο Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, κήρυξε την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης, με τον Γραμματέα, Τάσο Σμέρο, να διαβάζει τα ονόματα των συμβούλων. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουν παραστεί μόλις... 19 σύμβουλοι έναντι τριάντα τριών, οπότε υπήρξε απαρτία.
[Σημείωση: Αρκετοί σύμβουλοι, κυρίως της αντιπολίτευσης, εθεάθησαν να... πίνουν καφέ στην απέναντι, από την αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, καφετέρια!]

Η συνεδρίαση, λοιπόν, ξεκίνησε με τον Χρήστο Σταυρούλια, τον Συμπαραστάτη του Δημότη, ο οποίος έκανε την παρουσίαση ετήσιας έκθεσης του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, δήμου Ήλιδας, έτους 2017.
Ηταν μια παρουσίαση, που αν και δεν χρειαζόταν, εντούτοις τράβηξε σε μάκρος με αποτέλεσμα να κουραστούν όλοι οι σύμβουλοι.

Από τα αξιοσημείωτα της τοποθέτησή του ήταν η αναφορά του ότι το 2017 δέχτηκε 34 έγγραφες καταγγελίες και πάρα πολλές προφορικές. Από τις έγγραφες καταγγελίες, πήρε απάντηση σε 18 από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, ενώ λύσεις δόθηκαν σε 10 μόλις περιπτώσεις.



Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Χ. Σταυρούλια 



Στη συνέχεια ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος τον ρώτησε πόσες καταγγελίες υπήρξαν τα έτη 2015 και 2016, ενώ επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή χωρίς να παρεμβαίνει στο έργο του Συμπαραστάτη του Δημότη, επεμβαίνει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της για να λύνει προβλήματα.
"Βλέπω ότι κάποιες υπηρεσίες κάνουν καλά τη δουλειά τους και κάποιες άλλες όχι", είπε ο δήμαρχος εκτός των άλλων.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε προβλήματα που αφορούν την ΔΕΥΑ και μίλησε για τα αδέσποτα σκυλιά: "Κάνω έκκληση στους ιδιοκτήτες να καταλάβουν πως όταν θέλουν να κάνουν δωράκι στο παιδί τους ένα σκυλάκι να τα αντιμετωπίζουν ως πλάσματα με ψυχή. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους". Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται να μην υπάρχουν αδέσποτα, στο νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και για το οποίο όπως είπε, "δεν το καταλαβαίνω" και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα συμπολιτών που αντί να βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων με τα αδέσποτα, δημιουργούν μεγαλύτερα.

Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Δημάρχου



Η ώρα είχε φτάσει 20:09' και στην αίθουσα μπήκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Άγγελος Κολόσακας, ενώ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε εισέλθει ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος και... τοποθετήθηκε [αν και όλη την προηγούμενη ώρα απουσίαζε]. Επίσης, τοποθετήθηκαν οι Τάσος Σμέρος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, και η αντιδήμαρχος Ρούλα Γκουβίτσα η οποία αναφέρθηκε στη δική της υπηρεσία!

Μετά τις απαντήσεις που έδωσε ο κος Σταυρούλιας, η πρώτη συνεδρίαση έληξε και αμέσως ο πρόεδρος κος Νικολακόπουλος κήρυξε την έναρξη της δεύτερης, τακτικής, συνεδρίασης.

Ο Γραμματέας Τάσος Σμέρος ανέγνωσε εκ νέου τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων  και, ως εκ θαύματος, τώρα εμφανίστηκαν να παρίστανται 23 μέλη, αν και μερικά μέλη της πρώτης συνεδρίασης είχαν φύγει!!!

Η αντιδήμαρχος Ρούλα Γκουβίτσα, προ ημερήσιας διάταξης, έβαλε θέμα χρηματοδότησης του δήμου από θεομηνίες [το έγγραφο ήρθε σήμερα το μεσημέρι] όπου και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Αμέσως μετά ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε στη συμμετοχή του δήμου στους κολυμβητικούς αγώνες στις 9 και 10 Ιουνίου, τονίζοντας ότι ο δήμος δεν χρειάζεται να βάλει χρήματα επειδή τα έξοδα θα καλυφθούν από χορηγούς.
Φυσικά το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα, όπως ομόφωνα ψηφίστηκε και το δεύτερο θέμα περί Καθορισμού θέσεων ασκούμενων μαθητών στο πλαίσιο υλοποίησης του μεταλυκειακού έτους - τάξη μαθητείας των ΕΠΑ.Λ, για το σχολικό έτος 2018 – 2019.

Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Δημάρχου για τους Κολυμβητικούς Αγώνες



Και ήρθε η ώρα για το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, περί χορήγησης άδειας ίδρυσης υπεραγοράς τροφίμων λιανικού εμπορίου, που αναφερόταν στην υπεραγορά LIDL η οποία βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Αμαλιάδας.

Η εν λόγω εταιρεία θέλει να κάνει επέκταση του χώρου της, κατασκευάζοντας και φούρνο. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε θέλει να φέρνει τη ζύμη από αλλού και να παρασκευάζει ψωμί, κάτι για το οποίο διαφωνεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας.

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο αντιδήμαρχος Νώντας Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ζήτησε να εγκρίνει την αίτηση της εταιρείας το Σώμα.

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος κος Χριστοδουλόπουλος, τόνισε πως, "ερχόμαστε να δούμε εάν θα δώσουμε άδεια τη στιγμή που υπάρχει άδεια από το 2014"! 
Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι, "δεν έχει νόημα μια άρνησή μας χωρίς αιτιολόγηση. Κατανοώ τα προβλήματα των επαγγελματιών της πόλης μας". 

Όταν τον λόγο πήρε ο Γιάννης Λυμπέρης, τόνισε εκτός των άλλων: "τι θα πούμε σε όσους επαγγελματίες κλείσουν; Τι θα πούμε σε αυτούς που θα πέσουν σε ένδεια; Αν ήμουν δήμαρχος θα τους έστελνα μήνυμα να μη το κάνουν αυτό σε μια μικρή πόλη". 

Εδώ σημειώθηκε μια μικρή ένταση, όταν ο δήμαρχος ανέφερε πως πριν 5 χρόνια ο Λυμπέρης είχε τοποθετηθεί υπέρ της άδειας. "Αν σήμερα θέλετε απλά να είστε αρεστός σε κάποιους, καλά κάνετε και τα λέτε", είπε εκτός των άλλων.

Ο Τάσος Σμέρος υπήρξε θετικός ως προς την αδειοδότηση, ενώ ο Άγγελος Κολόσακας εξέφρασε πολιτική διαφωνία.


Τα σχέδια με τις επεκτάσεις που θέλει να κάνει το LIDL

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι.

Εδώ αξίζει να σημειωθούν οι τοποθετήσεις δύο συγκεκριμένων προσώπων: Η πρώτη αφορά του Γιώργου Μπακέλα που επέμενε στα αντίμετρα που πρέπει να υπάρξουν αν δοθεί η άδεια, και δεύτερη η τοποθέτηση του Νίκου Σαψάλη ο οποίος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ποτέ δεν στήριξε μια εκδήλωση της Αμαλιάδας.

Τελικά το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού ολόκληρη η αντιπολίτευση [όσοι παρευρίσκονταν] ψήφισαν αρνητικά.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος,
ακούει πάντα όλους με προσοχή χωρίς να διακόπτει

Δημοτικοί σύμβουλοι παρακολουθούν τις τοποθετήσεις συναδέλφων τους. Στη μέση ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλλιανάτος, ένας ακούραστος εργάτης, πάντα μπροστά στην επίλυση των αγροτικών προβλημάτων

Το Προεδρείο σε πλήρη σύνθεση

Λίγο πριν την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης 



Ο Άγγελος Κολόσακας τα λέει με τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου, Κώστα Κριετσιώτη

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Νίκος Σαψάλης

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος τοποθετείται
επί της εισήγησης του Συμπαραστάτη του Δημότη.
Στην συζήτηση των υπολοίπων θεμάτων, της δεύτερης συνεδρίασης... απουσίαζε!!!

Ο Πρόεδρος Ανδρέας Νικολακόπουλος διαβάζει την απόφαση του ΔΣ του Ε.Σ.Α.


Ο Πρόεδρος Νίκος Σαψάλης ακούει με προσοχή τις τοποθετήσεις για το θέμα του LIDL

Ο Άγγελος Κολόσακας


Ο Τάσος Σμέρος


Ο Κώστας Κριετσιώτης με τον Νίκο Σαψάλη


Το έγγραφο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων

Πάτρα, 5-6-2018 
Αρ. Πρωτ.: 11665 

Προς Τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ήλιδας Αμαλιάδα 

Κύριε Δήμαρχε, 

Δια της παρούσης, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου σας και με αφορμή το θέμα της ημερήσιας διάταξης «Χορήγηση άδειας ίδρυσης υπεραγοράς τροφίμων λιανικού εμπορίου», θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης των πολυκαταστημάτων στις Περιφέρειες στις οποίες δραστηριοποιούνται οι Εμπορικοί Σύλλογοι που ανήκουν στην δύναμη της Ομοσπονδίας μας. 

Όλοι γνωρίζουμε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης το ελληνικό εμπόριο έχει εισέλθει σε μεγάλη ύφεση. Τα «λουκέτα» των καταστημάτων αυξάνονται συνεχώς και στην αγορά επικρατεί ένα κλίμα ανασφάλειας. Η εγκατάσταση των πολυκαταστημάτων με πρόσχημα την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην αγορά με καταστροφικές συνέπειες για την πραγματική οικονομία. 

Στην πραγματικότητα τα πολυκαταστήματα συμβάλλουν στις αυξήσεις τιμών, στην εγκατάλειψη των κέντρων των πόλεων όπου εγκαθίστανται, λόγω των αυξανόμενων «λουκέτων», και κυρίως στην ρήξη της κοινωνικής συνοχής. Πιστεύουμε στην ανάγκη παρέμβασης των αρμοδίων υπηρεσιών για μεγαλύτερο έλεγχο σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση των πολυκαταστημάτων με σκοπό να τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες εκ μέρους τους, τα δε Περιφερειακά Συμβούλια τα οποία βάσει νομοθεσίας έχουν τον κύριο λόγο για το θέμα αυτό, να μην είναι ελαστικά στο να δίνουν εύκολα άδειες, διότι όχι μόνο πλήττονται οι τοπικές αγορές αλλά εγείρονται και ζητήματα που άπτονται του ανταγωνιστικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς. 

Πιστεύουμε ότι η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να πράξουν τα δέοντα ώστε να διασφαλιστεί η τάξη και το ήρεμο κλίμα στην αγορά. Για τους λόγους αυτούς, ευελπιστούμε ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις ανησυχίες μας, εξετάζοντας με προσοχή το σοβαρό αυτό θέμα και να μην επιτρέψετε την χορήγηση νέας άδειας ίδρυσης του πολυκαταστήματος στην περιοχή σας. 

Με εκτίμηση, 

 Ο Πρόεδρος 
Γεώργιος Βαγενάς

Ο Γεν. Γραμματέας   
Αντώνιος Καλοθέου

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Διπλή συνεδρίαση με απουσίες!!! [video & φωτογραφίες]
Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Διπλή συνεδρίαση με απουσίες!!! [video & φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKNby4Z_cCZ1gacENYi8UOdawTGYhtQ_yaGsCQEjIo_GL9fn58p9e_gi-Ju1fJu8jzYArGKXglkVATyDmcayUZYSsds69JdsM8KS08YNS8bP4KELnZggJB9LAvpiemV_IZgZTAwhcAQrKh/s640/P1130488.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKNby4Z_cCZ1gacENYi8UOdawTGYhtQ_yaGsCQEjIo_GL9fn58p9e_gi-Ju1fJu8jzYArGKXglkVATyDmcayUZYSsds69JdsM8KS08YNS8bP4KELnZggJB9LAvpiemV_IZgZTAwhcAQrKh/s72-c/P1130488.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/06/blog-post_930.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/06/blog-post_930.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy