-->

Σύσκεψη στην Ο.Π. Αμαλιάδας: Κραυγή απόγνωσης των αγροτών [video, φωτογραφίες & δηλώσεις]

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ  ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ  ΑΠΟΥΣΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ *Πότε πληρώνεται το υπόλοιπο 30% για τις...


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ 
ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 

ΑΠΟΥΣΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

*Πότε πληρώνεται το υπόλοιπο 30% για τις ζημιές που έγιναν το 2017 

Η προγραμματισμένη για σήμερα σύσκεψη, που συγκάλεσε η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία της Ομάδας στην Αμαλιάδα. Στη σύσκεψη, εκτός του Προέδρου Χρήστου Βαλλιανάτου συμμετείχαν οι βουλευτές Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Κουτσούκος, ο πολιτευτής Θεόδωρος Βλαγκούλης, οι πρόεδροι των αγροτικών συλλόγων Αμαλιάδας και Γαστούνης καθώς και παραγωγοί σταφίδας και βιομηχανικής τομάτας.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι καταστροφές που οι παραγωγοί της βιομηχανικής τομάτας και της κορινθιακής σταφίδας έχουν υποστεί από την κακοκαιρία.

Έλαμψαν δια της απουσίας τους τόσο ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας όσο και οι αντιπεριφερειάρχες και βέβαια έδειξαν με αυτή τους την απουσία  πόσο πολύ ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των Ηλείων παραγωγών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, χθες, σε μια κίνηση χωρίς νόημα, έδωσε στην δημοσιότητα μια... επιστολή που έστειλε στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νικόλαο Αντώνογλου και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, στην οποία ανέφερε την ανάγκη να γίνει άμεση εκτίμηση των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες, που προκλήθηκαν λόγω έντονων βροχοπτώσεων, ώστε να δοθούν έγκαιρα οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Μια επιστολή, που καθόλου τυχαία, στάλθηκε χθες, ενώ γνώριζε πως σήμερα θα γινόταν η σύσκεψη. Αντί λοιπόν να παρευρίσκεται για να ακούσει και να συζητήσει με τους αγρότες προτίμησε να στείλει αυτή την επιστολή προφανώς θεωρώντας ότι... έκανε το καθήκον του!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ 


"Σήμερα καλέσαμε σε σύσκεψη του βουλευτές του νομού και τον περιφερειάρχη, για θέματα που αφορούν τις ζημιές που έχουν γίνει από τις βροχές του Ιουνίου, ειδικά στην βιομηχανική τομάτα και την κορινθιακή σταφίδα. Το ζήτημα είναι πολύ μεγάλο.

Επίσης θα θέσουμε και το θέμα των ΠΣΕΑ του 2016 που ακόμη δεν έχει γίνει ακόμη κάτι, το υπόλοιπο 30% του 2017* κι επίσης για την αναδιάθρωση της κορινθιακής σταφίδας, που σαν ομάδα παραγωγών και σαν νομός το παλεύουμε.

Έχουμε ακόμα την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, έχουμε τα χωράφια των λιμνών που πάλι πήραμε παράταση και 31 Οκτώβρη θα ξαναψαχνόμαστε πάλι.

Όλα αυτά επομένως θα τεθούν στην σημερινή μας σύσκεψη έτσι ώστε να βρούμε και να προτείνουμε τις καλύτερες λύσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ"

Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Χρήστου Βαλλιανάτου


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 

"Είμαστε σήμερα εδώ, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της ομάδας παραγωγών, Είναι υποχρέωσή μας να ανταποκρινόμαστε σε τέτοιου είδους καλέσματα και όλοι μαζί να προσπαθούμε, στο βαθμό που μπορούμε, με τις πολιτικές μας τοποθετήσεις να βοηθάμε τον τόπο, τους ανθρώπους του, γιατί ο τόπος είναι οι άνθρωποι.

Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε ότι έγιναν σημαντικά βήματα στον αγροτικό τομέα, ένας εξορθολογισμός κι εκσυγχρονισμός του συστήματος, τόσο όσο αφορά τις αποζημιώσεις όσο και τις επιδοτήσεις.

Επίσης όλοι ξέρουμε ότι η κορινθιακή σταφίδα εντάχθηκε στις συνδεδεμένες ενισχύσεις που παλαιότερα δεν υφίσταντο. Πάντοτε υπάρχουν προβλήματα και νομίζω ότι η αλλαγή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα λειτουργήσει θετικά για να πάμε ακόμη ένα βήμα παραπέρα".

ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΛΤΑΡΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

"Θεωρώ ότι η σημερινή σύσκεψη είναι και χρήσιμη και σημαντική. Πιστεύω ότι όλοι θα σκύψουμε με ενδιαφέρον το κεφάλι στα προβλήματα των αγροτών για να μπορέσουμε να βρούμε τα βήματα εκείνα που θα μας οδηγήσουν σε λύσεις, χωρίς αλλαζονείες και χωρίς φωνές, να μπορούμε να συνεννοηθούμε για μερικά πράγματα.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί κάποια, όμως υπάρχουν θέματα τα οποία είναι σε εκκρεμότητα, όπως αυτά που έχει θέσει η ομάδα παραγωγών αλλά και οι υπόλοιποι αγροτικοί σύλλογοι, για τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις. Να λάβουμε υπόψη ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν λόγω της κλιματικής αλλαγής πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα και καίρια.

Μη ξεχνάμε ότι στα ΠΣΕΑ εδώ και πολλά χρόνια υπήρχαν εκκρεμότητες από το 2011 και αυτές προσπάθησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να θεραπεύσει και θεωρούμε ότι μέσα στο 2018 θα δοθούν οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές που έχουν συμβεί.

Ωστόσο πρέπει να δούμε συνολικά τα θέματα, είτε για την κορινθιακή σταφίδα είτε για την βιομηχανική τομάτα αλλά και για τις παραλίμνιες εκτάσεις. Υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία νομίζω και με τη νέα πολιτική ηγεσία θα είμαστε σε θέση να τα θέσουμε και να τα συζητήσουμε εκτενώς. Εξάλλου ο νέος υπουργός είναι κατατοπισμένος και πολύ εργατικός και γνώστης όλων των θεμάτων. Θεωρούμε ότι θα πάμε συγκροτημένα, και οι βουλευτές και οι πρόεδροι των αγροτικών σωματείων, για να θέσουμε αυτά τα ζητήματα. Ωστόσο να θυμίσουμε ότι η Ηλεία ήταν σε μια από τις καλύτερες θέσεις σε σχέση με τις αποζημιώσεις. Ο ΕΛΓΑ λειτουργεί πολύ καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια".

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

"Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του προέδρου ερχόμενοι σήμερα σε αυτή την σύσκεψη για να δούμε τα θέματα που έχουν προκύψει σχετικά με την μέχρι σήμερα καθυστέρηση, από πλευράς της κυβέρνησης, να λύσει ζητήματα τα οποία και από πλευράς του ΕΛΓΑ και από πλευράς του υπουργείου είχαν από το 2016-2017 υποτίθεται προγραμματιστεί για να λυθούν και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα.

Εμείς είμαστε στο πλευρό των αγροτών, θεωρούμε ότι η Ηλεία έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει αξιοποιηθεί στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Θα πρέπει όλοι μαζί, τουλάχιστον να δούμε και τις εγκαταστάσεις που έχουν από φυσικές καταστροφές ζημιωθεί και τα αγροτικά εισοδήματα που δεν έχουν αναπληρωθεί από εκείνα τα κονδύλια που προβλέπονται είτε από κοινοτικούς είτε από εθνικούς πόρους.

Όλα αυτά πρέπει να τα εντάξουμε σ' ένα σχέδιο προκειμένου να δούμε πως μπορεί να γίνει με τον καλύτερο τρόπο η υποστήριξη του αγροτικού κόσμου της Ηλείας. Προσωπικά επιμένω να το λέω: Σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής, όπως αναγνώρισε πρόσφατα ο πρωθυπουργός ότι απειλεί την χώρα, θα έπρεπε εδώ και 2-3 χρόνια να έχουν ενταχθεί σε προγράμματα που είναι διαθέσιμα από ευρωπαϊκούς πόρους όλοι οι σχεδιασμοί για την ενίσχυση και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις φυσικές καταστροφές, για να προστατευθεί ο αγροτικός κόσμος. Δεν έχω δει να γίνεται μέχρι σήμερα τίποτα.

Θεωρώ πως αυτό είναι ένα πεδίο αγώνα που όλοι πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε και να το διεξέλθουμε γιατί διαφορετικά η Ηλεία, που διαθέτει 800.000 στρέμματα αρδευόμενου κάμπου κι ενδεχομένως να είναι ο πρώτος παραγωγικός κάμπος από αυτή την άποψη της Ελλάδας, εξακολουθεί να είναι κατά 30% αχρησιμοποίητος και ανεκμετάλλευτος και σε μια εποχή που υποτίθεται ότι όλοι παλεύουμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου για να βγούμε από την κρίση, δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε έναν τέτοιο παραγωγικό δυναμισμό στην Ηλεία και να τον έχουμε εγκαταλελειμμένο σε περιπτώσεις όπως γι' αυτές που θα συζητήσουμε σήμερα"

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

"Είμαι εδώ όπως κάθε φορά όταν μας καλούν οι αγρότες μας, γιατί έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε την αγροτική παραγωγή που είναι πάνω από το 50% του εισοδήματος του νομού μας.

Θέλω να διαπιστώσω ότι τα θέματα που αφορούν τις κλιματικές αλλαγές και παρεμβάσεις έχουν τεθεί επανειλημμένα και από την ομάδα παραγωγών και απ΄τους υπόλοιπους αγροτικούς φορείς στην κυβέρνηση χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει καμία συγκεκριμένη λύση.

Αναφέρομαι στην ένταξη της σταφίδας στη διαδικασία της αναμπέλωσης, αναφέρομαι στην υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου, στην εφαρμογή του νόμου για τα χωράφια της Αγουλινίτσας και της Μουριάς σε πραγματικούς αγρότες και με μοριοδότηση και σε μια ακόμη σειρά σοβαρών θεμάτων. Θα καταθέσω συγκεκριμένες προτάσεις για όλα αυτά.

Ταυτόχρονα υπάρχουν τα ζητήματα που η ίδια η συγκυρία αναδεικνύει ως κυρίαρχα και οφείλονται στις φυσικές καταστροφές. Ο ΕΛΓΑ, ο οποίος με τις παρεμβάσεις που κάναμε, έχει καταστεί πλεονασματικός οργανισμός και άρα μπορεί να πληρώνει αποζημιώσεις. Πρέπει, επίσης, να προσαρμοστεί και στις συνθήκες της κλιματιστικής αλλαγής. Δυστυχώς, η αλλαγή του κανονισμού που επιβάλλουν πλέον αυτές οι συνθήκες δεν έχει γίνει ακόμα.

Το φαινόμενο των ανεμοστροβίλων, οι μελέτες ινστιτούτων, φαίνεται πως είναι επαναλαμβανόμενο και αυξανόμενο ζήτημα στην περιοχή μας και κατά συνέπεια αυτά τα μέτρα πρέπει να αντιμετωπιστούν με θεσμικές παρεμβάσεις. Πιστεύω ότι για τα τρέχοντα θα συνδράμομε όλοι ώστε αυτά που δικαιούνται οι αγρότες μας ως αποζημιώσεις να καταβληθούν έγκαιρα και δίκαια".

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ

"Θεωρώ πολύ χρήσιμη την πρωτοβουλία του Χρήστου Βαλλιανάτου να βρεθούμε εδώ σήμερα και να μας ενημερώσει για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Εκείνο που θέλω να σημειώσω είναι ότι εμείς ως Νέα Δημοκρατία συμμεριζόμαστε την αγωνία και την αγανάκτηση κάτω από την οποία βρίσκονται σήμερα οι πληγέντες παραγωγοί. Θεωρώ πως είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση της εξατομίκευσης των ζημιών, προηγείται φυσικά η εκτίμηση των ζημιών.

Τίποτα από αυτά, παρά τις υποσχέσεις του απερχόμενου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης προς τον εκπρόσωπο των αγροτών, δεν έγινε. Να επισημάνω ότι θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μαζί, να πιέσουμε, ώστε να γίνουν ταχύτατα οι εκτιμήσεις και οι εξατομικεύσεις, δεδομένου ότι οι αγρότες είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους και ιδιαίτερα στις ασφαλιστικές τους εισφορές. Πρέπει λοιπόν να αποζημιώνονται εγκαίρως για τις ζημιές που υφίστανται.

Να σημειώσω, επίσης, μια και είμαστε σήμερα εδώ, ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει κι αφορά την ένταξη των αγροτών στα αγροτικά τιμολόγια της ΔΕΗ όπου γίνεται ένα αλαλούμ παρότι εκπνέει η προθεσμία στις 3-0/9/2018 για την υποβολή των δικαιολογητικών. Δεν υπάρχουν εγκεκριμένες άδειες των γεωτρήσεων και με δεδομένου ότι δεν υπάρχει κατάλληλο προσωπικό από την ΔΕΗ ώστε να συγκεντρώσει τα χαρτιά για την υπαγωγή των αγροτών στα αγροτικά τιμολόγια. Θέλω να πιστεύω ότι η σημερινή σύσκεψη θα είναι χρήσιμη κι εποικοδομητική".

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

"Οι αγρότες βρίσκονται σε δυσμενή θέση λόγω και της βροχόπτωσης μέσα στο καλοκαίρι. Ζημιές υπήρξαν στα καρπούζια, στις σταφίδες, στις τομάτες, σε όλα τα προϊόντα. Όλα πρέπει να αποζημιωθούν πολύ σύντομα γιατί και οι τιμές στο καρπούζι ήταν πολύ χαμηλές, ούτε τα έξοδα δεν βγήκαν.

Δεν επιτρέπεται ο νομός Ηλείας να είναι σε δύσκολη θέση. Αλλά και οι πολιτικοί να συντονίσουν τις ενέργειες που πρέπει. Είναι αμαρτία να είναι οι αγρότες καταχρεωμένοι. Η φορολογία και το ρεύμα που πληρώνουμε είναι δυσβάσταχτα.
Ο αγρότης κάθε 4-5 χρόνια παίρνει κάποια χρήματα και συντηρείται. Κάτι πρέπει να γίνει γιατί θα αφανιστεί η αγροτιά".

*Πότε πληρώνεται το υπόλοιπο 30% για τις ζημιές που έγιναν το 2017 από τον ΕΛΓΑ, στους 75.000 οι δικαιούχοι παραγωγοί 

"Καταβάλλουμε προσπάθεια να ολοκληρώσουμε τη σχετική διαδικασία μέχρι τα τέλη Αυγούστου, αλλά δεν εξαρτάται απόλυτα από εμάς πότε θα γίνει η πληρωμή, υπό την έννοια ότι αναμένουμε την υπογραφή από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Χουλιαράκη στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού. Από τη στιγμή που θα γίνει αυτό, απαιτείται υπουργική απόφαση, δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μια διαδικασία 2 περίπου ημέρων, ώστε να γίνει η σχετική πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων από τον ΕΛΓΑ. Αν όλα γίνουν αστραπιαία μπορεί να προλάβουμε τον Αύγουστο, ειδάλλως η πίστωση θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες που θα ακολουθήσουν, δηλαδή το Σεπτέμβριο». 

Αυτό δήλωσε στον ΑγροΤύπο, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Θανάσης Ζαννιάς αναφορικά με την πολυαναμενόμενη από τους δικαιούχους πίστωση των λογαριασμών τους με το υπόλοιπο 30% των περσινών αποζημιώσεων. Όπως έχει γράψει εγκαίρως ο ΑγροΤύπος, η σχετική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από τον ΕΛΓΑ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απομένοντας πλέον η υπογραφή του κ. Χουλιαράκη, ο οποίος σημειωτέον, έλειπε στο εξωτερικό τις προηγούμενες ημέρες. Στόχος του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με τον κ. Ζαννιά, παραμένει η πίστωση να γίνει έως τα τέλη Αυγούστου. 

Συνολικά πάντως δικαιούχοι στην πληρωμή θα είναι 75.000 παραγωγοί, οι οποίοι και θα εξοφληθούν εξ’ ολοκλήρου με 40 εκατ. ευρώ για ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους εντός του 2017, οπότε και καταγράφηκαν πάρα πολλές ζημιές. Μερικές ελάχιστες εκκρεμότητες θα εξοφληθούν αργότερα. Και το 2018 όμως οι ζημιές έως σήμερα είναι μεγάλες, παραδέχεται ο κ. Ζαννιάς, τονίζοντας ότι γνώμονας του οργανισμού είναι να μην υπάρχουν «δυο μέτρα και δυο σταθμά» στις αποζημιώσεις και στα προϊόντα που υφίστανται ζημιές".

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ










COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Σύσκεψη στην Ο.Π. Αμαλιάδας: Κραυγή απόγνωσης των αγροτών [video, φωτογραφίες & δηλώσεις]
Σύσκεψη στην Ο.Π. Αμαλιάδας: Κραυγή απόγνωσης των αγροτών [video, φωτογραφίες & δηλώσεις]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYCZKCzUSPrjFy7mFVW4DG93GKHeWiFQJSTEcPESIRy-cWI3m-eJoUvQud8Ypl6ZqC-c4MuQtpQrfckCR03RMiwJBYCDeDXxqiHm-KTM6-meZF8KgU7Y8FNTstw_K67uVfFnHeN4wekz4/s640/P1140803.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYCZKCzUSPrjFy7mFVW4DG93GKHeWiFQJSTEcPESIRy-cWI3m-eJoUvQud8Ypl6ZqC-c4MuQtpQrfckCR03RMiwJBYCDeDXxqiHm-KTM6-meZF8KgU7Y8FNTstw_K67uVfFnHeN4wekz4/s72-c/P1140803.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/09/video.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/09/video.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy