-->

Αφιέρωμα: Επιλέγοντας τα σωστά ελαστικά

Τα ελαστικά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του αυτοκινήτου μας, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ασφάλεια μας. Τι πρέ...


Τα ελαστικά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του αυτοκινήτου μας, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ασφάλεια μας. Τι πρέπει, όμως, να γνωρίζουμε για αυτά και πως επιλέγουμε τα κατάλληλα; Τεράστια είναι τα βήματα εξέλιξης στον τομέα της τεχνολογίας των ελαστικών τα τελευταία χρόνια, καθώς οι νόρμες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεγαλύτερη ασφάλεια, πιο οικολογικά προϊόντα και καλύτερες επιδόσεις έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου οι κατασκευαστές παρουσιάζουν συνεχώς κορυφαίες λύσεις.

Βέβαια, σε όλο αυτό το περιβάλλον υπάρχουν και «παραφωνίες» με αμφιβόλου προέλευσης ελαστικά που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή επώνυμου προϊόντος κρίνεται αναγκαία προκειμένου να είστε ασφαλείς, αλλά και να εκμεταλλεύεστε στο έπακρο τα οδηγικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σας. Πώς, όμως, επιλέγουμε ελαστικά και τι πρέπει να ξέρουμε για αυτά;

Παρακάτω επιχειρούμε να δώσουμε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και παρουσιάζουμε μια σειρά από νέα ελαστικά μεγάλων εταιρειών, τα οποία έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των οδηγών. Τα βασικά κριτήρια Αρχικά και πριν καταλήξουμε σε ένα προϊόν θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την κατηγορία του αυτοκινήτου μας και τη χρήση που του κάνουμε.

Για παράδειγμα, αν το αυτοκίνητό μας δεν είναι υψηλών επιδόσεων τότε δεν υπάρχει λόγος να επιλέξουμε ένα ελαστικό με υψηλές προδιαγραφές, καθώς η χρήση τους απαιτεί συγκεκριμένο τρόπο οδήγησης προκειμένου να αποδίδουν στο maximum.

Άλλη μια περίπτωση είναι εκείνη των SUV, όπου η χρήση που κάνουμε στο αυτοκίνητο θα καθορίσει και την τελική μας επιλογή. Έτσι, στην περίπτωση που το αυτοκίνητο δεν κινείται σε off road κομμάτια δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να «επιβαρύνουμε» την οδική του συμπεριφορά με ένα ελαστικό κατηγορίας “Mud”. 

Τι κερδίζουμε από τα Eco-Ελαστικά 

Σε γενικές γραμμές, το όφελος από τη χρήση της συγκεκριμένης κατηγορίας ελαστικών είναι η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου που μπορεί να φθάσει έως και 0,2 λτ./100 χλμ. Επίσης, μειωμένη κατανάλωση σημαίνει αυτόματα και μικρότερη εκπομπή CO2 η οποία μπορεί να είναι έως 7 γρ./χλμ. λιγότερες εκπομπές CO2. Αν αναλογιστεί κανείς το συνολικό αριθμό αυτοκινήτων στους δρόμους, το μέγεθος της βελτίωσης θα είναι αρκετά μεγάλο. Οι λιγότερες τριβές ενός ελαστικού προσφέρουν και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Επίσης, ένα ελαστικό με χαμηλή αντίσταση κύλισης, λόγω μικρότερων τριβών, παράγει και μειωμένο θόρυβο κάτι που μπορεί να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των ανθρώπων μέσα στην πόλη, ιδιαίτερα σε λεωφόρους και αυτοκινητόδρομους, που η ταχύτητες των οχημάτων είναι μεγαλύτερες. Αν τα ελαστικά σας είναι παλιά ή κακής ποιότητας με μειωμένο βάθος αυλακώσεων, το αυτοκίνητό σας μπορεί να γλιστρήσει σε βρεγμένο οδόστρωμα ή όταν φρενάρετε. Τα καινούργια, καλής ποιότητας ελαστικά συγκρατούν καλύτερα το αυτοκίνητό σας στον δρόμο, εξοικονομούν καύσιμα και μειώνουν τον θόρυβο και τις εκπομπές.

Επιλογή ελαστικών – αναζητήστε την ετικέτα 

Η ΕΕ έχει καθιερώσει (από την 1η Νοεμβρίου 2012) ένα σύστημα επισήμανσης για να βοηθήσει τους καταναλωτές να επιλέγουν τα καλύτερα ελαστικά με κριτήριο την εξοικονόμηση καυσίμων, το κράτημα σε βρεγμένο οδόστρωμα και τον θόρυβο. Τα ελαστικά για τα αυτοκίνητα και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα πρέπει να φέρουν αυτοκόλλητο με πληροφορίες για το προϊόν.


Περιβαλλοντικά οφέλη 

Εκτιμάται ότι αν γενικευθεί η χρήση ελαστικών που συμβάλλουν σε χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν περίπου 6,6 εκατ. ΤΙΠ (εκατ. τόνοι ισοδύναμου πετρελαίου) καυσίμων ετησίως μέχρι το 2020. Επίσης, θα μπορούσε να επιτευχθεί μείωση των εκπομπών CO2 κατά 4 εκατ. τόνους ετησίως, η οποία ισοδυναμεί με την ετήσια απόσυρση 1,3 εκατ. επιβατικών αυτοκινήτων από τους δρόμους της ΕΕ.

Top επιλογές ελαστικών ανά κατηγορία 

Bridgestone: Νέο προϊόν για όλες τις εποχές


Το νέο «Weather Control A005» έχει σχεδιαστεί να αντεπεξέρχεται ιδανικά σε όλες τις εποχές και κάτω από όλες-σχεδόν- τις καιρικές συνθήκες. Ακόμη και σε συνθήκες βροχής, χιονιού ή υψηλών επιδόσεων.

Για την εξέλιξή του η Bridgestone έχει μελετήσει τις συμπεριφορές και απαιτήσεις σε πάνω από 15.000 οδηγούς, ενώ και για την κατασκευή του, η εταιρεία έχει αναπτύξει νέα τεχνογνωσία. Το εν λόγω ελαστικό προσφέρεται σε διαστάσεις από 15 έως 20 ίντσες και από το 2019 στην παλέτα του θα ενταχθούν και άλλες επιλογές.

PremiumContact™ 6: Για όλες τις κατηγορίες επιβατικών αυτοκινήτων 

Η σύνθεση κρυσταλλικού πυριτίου επιτρέπει ποιοτικά ανώτερη απόδοση στο φρενάρισμα, ιδιαίτερα σε συνθήκες βρεγμένου οδοστρώματος. Διατηρώντας την απόδοση της ασφάλειας στο μέγιστο επίπεδο, βελτιώθηκε σημαντικά η χιλιομετρική απόδοση –ένα λυμένο πρόβλημα επιλογής κατά την ανάπτυξη ελαστικών.

Το μείγμα πολυμερών που έχει βελτιστοποιηθεί ως προς την φθορά προσφέρει εξαιρετική βελτίωση, κατά περισσότερο από 15% στην χιλιομετρική απόδοση. Τα νέα πολυμερή έχουν βελτιώσει την επιφάνεια επαφής και την ανθεκτικότητα του πέλματος σε καθημερινές συνθήκες οδήγησης για κάθε κατηγορία οχήματος. Επιπλέον η ομαλή ακαμψία του προφίλ αυξάνει την άνεση στην οδήγηση και την χιλιομετρική απόδοση και μειώνει τον εξωτερικό θόρυβο.


Ο προηγμένος σχεδιασμός των μακρομπλόκ εξασφαλίζει μέγιστο έλεγχο και ευστάθεια στις στροφές. Αυτή η σύνθετη δομή μπλοκ στον ώμο επιτρέπει την απόλυτη μετάδοση των πλευρικών δυνάμεων. Επιπλέον, η ασύμμετρη γεωμετρία των νεύρων παρέχειυψηλότερη ακαμψία του πέλματος και μειωμένη παραμόρφωση των μπλοκ για καλύτερη πρόσφυση κάτω από την επίδραση των πλευρικών δυνάμεων. To προϊόν είναι διαθέσιμο και για μοντέλα SUV ( πλάτος 195-275 και διάμετρος ζάντας 16-21 ίντσες).

ΥOKOHAMA 

ADVAN SPORT V105

Το “ADVAN Sport V105” είναι ένα ελαστικό υψηλής απόδοσης που αναπτύχθηκε από την YOKOHAMA, κυρίως για χρήση σε αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Το ελαστικό προσφέρει εξαιρετική οδηγική εμπειρία, σε συνδυασμό με απόλυτη άνεση και ασφάλεια και αποτελεί το βασικό εργοστασιακό εξοπλισμό σε πολλά μοντέλα κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως.

Πλεονεκτήματα 

• Τέλεια ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και άνεσης
• Εξαιρετική απόδοση στο βρεγμένο
• Χαμηλή αντίσταση κύλισης για οικονομία καυσίμου
• Χαμηλό εξωτερικό θόρυβο
• Εγκεκριμένη ποιότητα ΟΕ


BLUEARTH-ES ES32

Το YOKOHAMA, BluEarth-ES ES32 αποτελεί πρότυπο της κατηγορίας των standard ελαστικών για μικρά και μεσαία επιβατικά αυτοκίνητα πόλης . Προσφέρει άψογες επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα παράλληλα με ένα οικολογικό χαρακτήρα. Το μίγμα γόμας του περιέχει μεταξύ άλλων, orange oil που καθιστά το ελαστικό πιο εύκαμπτο με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην μείωση της φθοράς του.

Πλεονεκτήματα 

• Ενισχυμένη πρόσφυση σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα
• Ανθεκτικό, με μεγάλη διάρκεια ζωής πέλμα
• Εξοικονόμηση καυσίμου
• Φιλικό προς το περιβάλλον
• Αξιόπιστη οδήγηση με εξαιρετική σταθερότητα

Pirelli: Οικογένεια Zero για μέγιστη ασφάλεια 

Το P ZERO™ είναι το μοναδικό προϊόν υπερυψηλών επιδόσεων (UHP) που συνδυάζει την τεχνογνωσία την οποία απέκτησε η Pirelli από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και από τη συνεργασία της με τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων, υποστηρίζοντας άριστα τις επιδόσεις κάθε αυτοκινήτου.


Βασικά χαρακτηριστικά

Ασφάλεια στην υδρολίσθηση χάρη στις φαρδιές διαμήκεις αυλακώσεις
Μείωση βάρους ελαστικού λόγω χρήσης καινοτόμων υλικών που προσφέρουν άριστη αντίσταση κύλισης
Βέλτιστη συμπεριφορά στις υψηλές ταχύτητες χάρη σε νέο στεφάνι που προέρχεται από την εμπειρία στη F1®
Σταθερές επιδόσεις σε όλη τη διάρκεια ζωής του ελαστικού χάρη στο νέο επίπεδο προφίλ

  www.newsauto.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αφιέρωμα: Επιλέγοντας τα σωστά ελαστικά
Αφιέρωμα: Επιλέγοντας τα σωστά ελαστικά
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2radejELsLgbGBv6E8EiPF8zL0mXflh1sTcASSRRPY_5yhng0AUSywLPvGKwPSWWc_0LHAI3w7rfb0c0U4sgrhzXCNprCNs0J0H8bKrY4wvaTPkYgEKwxAx96q1Y9YBe8nPB8waUHjeo/s640/tyre-2992820_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2radejELsLgbGBv6E8EiPF8zL0mXflh1sTcASSRRPY_5yhng0AUSywLPvGKwPSWWc_0LHAI3w7rfb0c0U4sgrhzXCNprCNs0J0H8bKrY4wvaTPkYgEKwxAx96q1Y9YBe8nPB8waUHjeo/s72-c/tyre-2992820_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_106.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_106.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy