-->

Έντονες αντιδράσεις Καμμένου και Κασιδιάρη διέκοψαν τη συνεδρίαση για τις Πρέσπες

Υψηλοί τόνοι σημειώθηκαν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την κύρωση της Συμφωνίας των ...


Υψηλοί τόνοι σημειώθηκαν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Δουζίνας, να διακόψει για λίγα λεπτά την συνεδρίαση. Αφορμή ήταν οι συνεχείς διακοπές, τόσο από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, όσο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, οι οποίοι αμφισβητούσαν την διαδικασία συζήτησης.

Η ένταση ξεκίνησε με τον βουλευτή της ΧΑ να κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση του κανονισμού και του συντάγματος ως προς την σύνθεση της Επιτροπής, τονίζοντας ότι αλλοιώνεται και νοθεύεται η σύνθεσή της με παράνομα μέσα, με την «άκυρη» διαδικασία κλήρωσης των ανεξάρτητων βουλευτών Σπύρου Δανέλη και Γιώργου Μαυρωτά - και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής για παράβαση καθήκοντος.

Το λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, που τόνισε την ανάγκη «να κρατηθεί ένα πλαίσιο συνταγματικής νηφαλιότητας και ιστορικής ευθύνης από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και να μην παρασυρθούν από τους υβριστές και υμνητές του Γκαίμπελς». Απαντώντας δε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια, που ζήτησε να κατατεθούν στη Βουλή, τόσο η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων όσο και οι τροποποιήσεις του συντάγματος που ψηφίστηκαν από τη γείτονα χώρα, ο κ. Ξυδάκης διαβεβαίωσε ότι όλα θα κατατεθούν.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα για την επιστολή παραίτησης του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, ο κ. Ξυδάκης αντέτεινε ότι δόθηκε μία σαφέστατη πολιτική και θεσμική απάντηση για το θέμα αυτό και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να γίνεται μικροπολιτική με επιστολές. «Ας μην κάνουμε δικολαβία σε αυτήν την κορυφαία ιστορική στιγμή.

Πρέπει να αναλάβουμε τις ιστορικές και πολιτικές μας ευθύνες», υπογράμμισε. Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης έκανε λόγο για διαδικαστικά τερτίπια. «Τα πολιτικά ζητήματα λύνονται πολιτικά και όχι με διαδικαστικά τερτίπια. Βρείτε τα με τους φίλους σας τους ΝΑΤΟϊκούς. Εκεί να τα πείτε όλοι», σχολίασε.

Αναφερόμενος δε, στις αντιδράσεις για τη διαδικασία κλήρωσης των ανεξάρτητων βουλευτών, ο σημείωσε ότι η θέση του κόμματός του, είναι πως, όποιος διαφωνεί με το κόμμα του, παραιτείται και πάει στον λαό. «Όλα αυτά περί δήθεν ανεξάρτητων βουλευτών, διευκολύνουν τα παζάρια που γίνονται και είναι μεγάλη υποκρισία του ίδιου του συστήματος.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν είναι Κοινοβουλευτική Ομάδα, άρα οι ερμηνείες που δίνονται είναι διάφορες. Στην Ολομέλεια θα κριθούν όλα», τόνισε. Για την πρόταση να κληθεί στην Επιτροπή ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για να δώσει εξηγήσεις, ο κ. Παφίλης σημείωσε ότι δεν έχει αντίρρηση, ωστόσο δεν έχει και νόημα, καθώς τη συμφωνία όπως είπε, «υπέγραψε και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, άρα οι ευθύνες είναι του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και των βουλευτών που την στηρίζουν».

Θετικός δήλωσε ωστόσο, για την κατάθεση στη Βουλή της τροποποίησης του συντάγματος των Σκοπίων. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, μίλησε για ευθύνες που έχουν όλοι απέναντι στις νέες γενιές και εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός τους στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας. «Η Ένωση Κεντρώων αντιτίθεται και μόνο με τη χρησιμοποίηση του όρου «Μακεδονία» σε αυτή τη συμφωνία. Και μόνο για αυτό το παλιόχαρτο διαλύθηκε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα.

Οι διαδικασίες πρέπει να είναι σύμφωνα με το σύνταγμα και τον κανονισμό. Οτιδήποτε άλλο δεν αξίζει στον κοινοβουλευτισμό μας πολιτισμό», κατέληξε. Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Δημήτρης Καμένος, τόνισε ότι πρέπει να είναι προαπαιτούμενα η κατάθεση της ρηματικής διακοίνωσης των Σκοπίων, οι τροποποιήσεις στο σύνταγμά τους και η επιστολή Κοτζιά.

Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Κώστας Δουζίνας, αντέτεινε ότι η απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τη σύνθεση της Επιτροπής έγινε κατά γράμμα, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής και το σύνταγμα.

«Έπρεπε να γίνει η αλλαγή της σύνθεσης, διότι μέλη κόμματος ανεξαρτοποιήθηκαν και δεν υπήρχε κοινοβουλευτική οντότητα. Αυξήθηκαν οι ανεξάρτητοι και έπρεπε να προστεθούν δύο στην Επιτροπή. Η απόφαση του προέδρου της Βουλής στηρίχθηκε σε δύο άρθρα του κανονισμού ως προς την αναλογικότητα της δύναμης των κομμάτων», υπογράμμισε. Την έντονη αντίδραση του κ. Καμμένου προκάλεσε η αναφορά του κ. Δουζίνα, ότι ο πρόεδρος της Βουλής έστειλε επιστολή προς όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές.

«Όλοι είπαν 'όχι' και ήθελαν να παραμείνουν στις επιτροπές που ήταν ήδη, εκτός από τους τρεις βουλευτές που μπήκαν στη κλήρωση» εξήγησε ο κ. Δουζίνας. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αντέδρασε, κάνοντας λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. «Να κάνουμε μια συζήτηση με επιχειρήματα και όχι με κραυγές», επέμεινε ο πρόεδρος της επιτροπής απέναντι στις συνεχιζόμενες διακοπές του κ. Καμένου, αλλά και του κ. Κασιδιάρη, που επίσης αντιδρούσε έντονα, ισχυριζόμενος ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Στο σημείο αυτό, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Δουζίνας διέκοψε για λίγα λεπτά ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

www.sofokleousin.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Έντονες αντιδράσεις Καμμένου και Κασιδιάρη διέκοψαν τη συνεδρίαση για τις Πρέσπες
Έντονες αντιδράσεις Καμμένου και Κασιδιάρη διέκοψαν τη συνεδρίαση για τις Πρέσπες
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaqOaO9FXACJiEFRDOebJfZT7iM1RZj3EANwn5mMGqjzJk_NKiXZGdArxrAwAxcVFpTze-I3WGacyLxhLv40_9JPvC8jhbeGlg6OM5YVHFcAPgcPAGP6vzY_mRBwwTREHceI-bSQImZcg/s640/BBSgzfC.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaqOaO9FXACJiEFRDOebJfZT7iM1RZj3EANwn5mMGqjzJk_NKiXZGdArxrAwAxcVFpTze-I3WGacyLxhLv40_9JPvC8jhbeGlg6OM5YVHFcAPgcPAGP6vzY_mRBwwTREHceI-bSQImZcg/s72-c/BBSgzfC.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_778.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/01/blog-post_778.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy