Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Τοποθέτηση Άγγελου Κολόσακα υποψήφιου Δημάρχου στην παρουσίαση των νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στον Δήμο Ήλιδας.

Ένα θέμα σημαντικό, αυτό της αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξελίχτηκε σε ένα προεκλογικό – τηλεοπτικού σώου στη χθεσινή συν...


Ένα θέμα σημαντικό, αυτό της αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξελίχτηκε σε ένα προεκλογικό – τηλεοπτικού σώου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αφού για τρείς ώρες μετέτρεψαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε αρένα, αφού η αντιπαράθεσή τους περιοριζόταν στο ποιος είναι ο μεγαλύτερος προδότης ( δικός τους ο χαρακτηρισμός και των τριών άλλων υποψηφίων), αφού μέσα από την ανούσια αντιπαράθεσή τους φανάτισαν ο καθένας τους δικούς του, στο τέλος ψήφισαν μαζί την απόφαση του Δ.Σ. συμφωνώντας ότι το νομοσχέδιο είναι σε θετική κατεύθυνση και βέβαια το στηρίζουν μαζί. Τι περιλαμβάνει όμως αυτό το νομοσχέδιο, τι δεν περιλαμβάνει και βέβαια δεν έχει σχέση μόνο με την έδρα του τμήματος.

Η συγχώνευση του ΑΕΙ Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας δεν είναι η πρώτη στην Ελλάδα. Τον τελευταίο χρόνο έχουν προηγηθεί στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Άρα πρόκειται για μια συνολική αναδιάρθρωση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Βασικό κριτήριο των συγχωνεύσεων αποτελεί η συμμόρφωσή τους με τους στόχους της ΕΕ και του ΟΟΣΑ στην κατεύθυνση υποβάθμισης των πτυχίων, η μείωση του «κόστους» της εκπαίδευσης, η εμπορευματοποίηση της, η δημιουργία ακόμα στενότερων δεσμών μεταξύ των ιδρυμάτων με τις επιχειρήσεις.

Αρκεί η αλλαγή του τίτλου δηλαδή το ΤΕΙ να γίνει ΑΕΙ για να πούμε ότι έχουμε τη δημιουργία μιας πανεπιστημιακής σχολής, αγνοώντας ζητήματα που θα αναφέρω παρακάτω. Εμείς λέμε ΟΧΙ. Δεν πρόκειται λοιπόν για αναβάθμιση, κάτι που αποδεικνύεται και από την συγχώνευση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Έτσι :

- Διατηρείται και επεκτείνεται η κατηγοριοποίηση των πτυχίων κάθε άλλο παρά εξισώνονται τα πτυχία και οι απόφοιτοι. Πανεπιστήμια, σχολές και τμήματα διαφορετικών ταχυτήτων μέσα από μια σούπα προγραμμάτων εκπαίδευσης 5χρονων, 4χρονων, 3χρονων (η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως αναγνωρίζει με νόμο και τα ιδιωτικά κολλέγια), 2χρονων με υποβαθμισμένη γνώση, χωρίς εξασφαλισμένα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα.

- Εντείνεται η υποχρηματοδότηση αφού δεν προβλέπεται από πουθενά αύξηση της χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών των ιδρυμάτων. Η άσχημη κατάσταση με την έλλειψη μόνιμων καθηγητών, με την απουσία σύγχρονων εργαστηρίων, θα ενταθεί.

- Κοντά σε αυτά έρχονται να προστεθούν η παντελής έλλειψη φοιτητικής στέγης κ.λ.π., που έχει ως αποτέλεσμα την παραπέρα οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών των φοιτητών. Η λύση λοιπόν δεν είναι η ύπαρξη απλά στην πόλη μας αλλά και αλλού κάποιων κατ’ όνομα πανεπιστημιακών σχολών. Οι συγχωνεύσεις δεν αφορούν μόνο τη πόλη της Αμαλιάδας. Αφορούν όλα τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αφορούν και τους δημότες μας που τα παιδιά τους φοιτούν σε άλλες πόλεις, γιατί γνωρίζουν και αυτοί πόσο ακριβοπληρώνουν ένα πτυχίο. Για τη Λαϊκή Συσπείρωση αναβάθμιση των πανεπιστημιακών σχολών φυσικά και αυτή της πόλης μας σημαίνει ΟΧΙ κατηγοριοποίηση των πτυχίων και των αποφοίτων.

Το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα. Να εμπεριέχεται σε αυτό όλη η απαραίτητη γνώση για την κατανόηση και αφομοίωση του επιστημονικού αντικειμένου. Ενιαία προγράμματα σπουδών ανά επιστημονικό αντικείμενο. Σε κάθε επιστημονικό αντικείμενο να υπάρχει ένα και μοναδικό πτυχίο, πανεπιστημιακού επιπέδου. Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακίνηση. Όσον αφορά για το ότι η σχολή θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής, που ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα λέγαμε το εξής.

Η αγροτική παραγωγή μπορεί, και με τη συμβολή του τμήματος, να έχει ανάπτυξη. Το ζήτημα όμως είναι. Αυτή η παραγωγή θα είναι στα χέρια της μικρομεσαίας αγροτιάς και εξασφαλισμένη η διάθεσή της ή θα είναι στα χέρια μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων στις οποίες θα δουλεύουν ως εργάτες γης οι σημερινοί μικρομεσαίοι αγρότες οι οποίοι θα έχουν ξεκληριστεί. Και οι εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να αποτελέσουν κριτήριο για την ψήφο των δημοτών μας.

Να καταδικάσουν όλους αυτούς που στηρίζουν την πολιτική που ιδιωτικοποιεί την παιδεία, που απαξιώνει ακόμη περισσότερο τα ακριβοπληρωμένα πτυχία των νέων. Να ενισχύσει τη Λαϊκή Συσπείρωση για να δυναμώσει η φωνή της λαϊκής οικογένειας και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ήλιδας.

Οι νέοι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ήλιδας 

Αρβανίτης Γεώργιος, συνταξιούχος οικοδόμος.
Θωμάς Δημήτριος, πυροσβέστης.
Καρράς Νικόλαος, δημόσιος υπάλληλος.
Κλάδης Γεώργιος, οικοδόμος.
Κόκκωνας Δημήτριος, συνταξιούχος οικοδόμος.
Κολόσακας Κωνσταντίνος, αγρότης.
Κουρλός Διονύσιος, αγρότης, μέλος του Δ.Σ. της Ο.Α.Σ.Ηλείας.
Μακρή Κωνσταντίνα, πτυχιούχος Μηχανικών Η/Υ – επαγγελματίας.
Μητσόπουλος Σωτήρης, αγρότης – Γραμματέας Αγροτικού Συλλόγου Καρδαμά – μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.
Ξυλόκοττα Σοφία, επαγγελματίας.
Παπαδημητρίου-Καρακούλη Ελένη, καθηγήτρια Αγγλικής-επαγγελματίας.
Πυρομάλλη Ασπασία, εργάτρια.
Στεφανή-Σταθοπούλου Στέλλα, Εργάζεται σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ LIDL στην Αμαλιάδα, Γενική Γραμματέας του Επιχειρησιακού Σωματείου.


COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Τοποθέτηση Άγγελου Κολόσακα υποψήφιου Δημάρχου στην παρουσίαση των νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στον Δήμο Ήλιδας.
Τοποθέτηση Άγγελου Κολόσακα υποψήφιου Δημάρχου στην παρουσίαση των νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στον Δήμο Ήλιδας.
https://1.bp.blogspot.com/-Kl3ac9DwleU/XK5wpIsJxgI/AAAAAAADdRA/sHw1yFfuCbgn8TUDSjabeqftE8RjD3TZQCLcBGAs/s640/IMG_7089%2B%25281%2529.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-Kl3ac9DwleU/XK5wpIsJxgI/AAAAAAADdRA/sHw1yFfuCbgn8TUDSjabeqftE8RjD3TZQCLcBGAs/s72-c/IMG_7089%2B%25281%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/04/blog-post_678.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/04/blog-post_678.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy