-->

Εκλογές 2019: Η αποδυνάμωση των παραδοσιακών κομμάτων και η άνοδος της άκρας δεξιάς

Δώδεκα ημέρες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν 23-26 Μαΐου, στις 28 χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Ηνω...


Δώδεκα ημέρες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν 23-26 Μαΐου, στις 28 χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι προβλέψεις για τη σύνθεση της νέας Ευρωβουλής αντικατοπτρίζουν ένα πολιτικό τοπίο πιο κατακερματισμένο από ποτέ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν την πλειοψηφία της ευρωβουλής, ενώ η άκρα δεξιά ενισχύεται σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί ένας ευρύτερος συνασπισμός φιλοευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων, προκειμένου να προχωρήσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και άλλα κοινά σχέδια κατά την επόμενη πενταετή θητεία της Ευρωβουλής.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία βασίζεται σε εθνικές δημοσκοπήσεις που συγκεντρώθηκαν ως τις 15 Απριλίου 2019 και συνδυάστηκαν από την Κantar Public, η κατανομή των εδρών της επόμενης (9ης) νομοθετικής περιόδου της Ευρωβουλής αναμένεται να έχει ως εξής: Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕPP) προβλέπεται να εξασφαλίσει 180 έδρες, ή ποσοστό 24%, έναντι 29% που έχει σήμερα.

Η μεγαλύτερη πτώση σημειώνεται στη Γαλλία (-7 έδρες), στη Σλοβακία και την Πολωνία (-5 έδρες), στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Τσεχία (-4 έδρες), ενώ η μεγαλύτερη άνοδος σημειώνεται στην Ελλάδα (+4 έδρες). Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D) προβλέπεται να πάρουν 149 έδρες, ή ποσοστό 19,8%, έναντι 24,8% που έχει σήμερα.

Η σημαντική αυτή πτώση οφείλεται στη σημαντική πτώση που σημειώνουν τα Σοσιαλιστικά κόμματα σε Γαλλία(-8 έδρες), Γερμανία (-10 έδρες), Ιταλία (-15 έδρες). Σημαντική άνοδο αναμένεται να καταγράψει το Κόμμα των Φιλελευθέρων (ALDE) και να καταστούν ο τρίτος μεγαλύτερος συνασπισμός της ευρωβουλής.

Οι Φιλελεύθεροι προβλέπεται να εξασφαλίσουν 76 έδρες, ή ποσοστό 10,1%, έναντι 9% που έχουν σήμερα. Η άνοδος θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αν συμμετάσχει σε αυτό το κόμμα “Η Δημοκρατία Μπροστά” του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που προβλέπεται να καταλάβει 21 έδρες. Το τρίτο κόμμα της σημερινής Ευρωβουλής, οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR) αναμένεται να καταγράψουν σημαντική πτώση από ποσοστό 10% σήμερα σε ποσοστό 8,8% (ή 66 έδρες), με αποτέλεσμα να πέσουν από την τρίτη στην τέταρτη θέση.

Η μείωση αυτή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αν τελικά αποχωρήσει από την Ομάδα το ευρωσκεπτικιστικό πολωνικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη που αναμένεται να εξασφαλίσει 22 έδρες. Πέμπτη δύναμη της νέας Ευρωβουλής, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αναμένεται να αναδειχθεί η άκρα δεξιά, δηλαδή το κόμμα της Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF) το οποίο ενισχύεται σημαντικά με την κατακόρυφη άνοδο της Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι στην Ιταλία (+20 έδρες), αλλά και την άνοδο της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία (+5 έδρες).

Η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας αναμένεται να εξασφαλίσει 62 έδρες, ή ποσοστό 8,3%. Το Ευρωπαϊκό Κόμμα των Πρασίνων (Greens/EFA) προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο από το 7% στο 7,6% με 57 έδρες. Η μεγαλύτερη άνοδος των Πρασίνων σημειώνεται στη Γερμανία (+6 έδρες). Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά (GUE/NGL) αναμένεται να καταγράψει μικρή πτώση καταλαμβάνοντας το 6,1% των εδρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ή 46 έδρες. Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στην Ισπανία και την Ιταλία (-3 έδρες) και ακολουθούν η Τσεχία και η Ελλάδα (-2 έδρες).

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ CDU/CSU

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το μεγαλύτερο κόμμα της ευρωβουλής αναμένεται να παραμείνει η γερμανική Χριστιανοδημοκρατική – Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CDU/CSU), υπό την ηγεσία της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, με 30 έδρες, έναντι 34 εδρών στη σημερινή ευρωβουλή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Το ιταλικό ακροδεξιό κόμμα, Λέγκα, του Ματέο Σαλβίνι που συγκυβερνά με το ιταλικό κίνημα Πέντε Αστέρια, θα αναδειχθεί δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της ευρωβουλής με 26 έδρες (20 επιπλέον σε σχέση με σήμερα). Στα ακροδεξιά ευρωσκεπτικιστικά κόμματα αναμένεται να προστεθούν 20 έδρες από το γαλλικό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν (5 πρόσθετες έδρες σε σχέση με σήμερα) και 11 έδρες από την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), έναντι μιας έδρας που έχει σήμερα.

Άνοδο αναμένεται να καταγράψει και το ιταλικό κίνημα Πέντε Αστέρων που βρίσκεται στη σημερινή ιταλική κυβέρνηση, με 18 έδρες από 14 που έχει σήμερα, αν και παραμένει ασαφές σε ποιά ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ενταχθεί. Οι Συμμαχίες των κομμάτων θα επιβεβαιωθούν μετά τις ευρωεκλογές της 26ης Μαίου και σε κάθε περίπτωση, προτού συγκροτηθεί το νέο Κοινoβούλιο στις 2 Ιουλίου.

www.news247.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Εκλογές 2019: Η αποδυνάμωση των παραδοσιακών κομμάτων και η άνοδος της άκρας δεξιάς
Εκλογές 2019: Η αποδυνάμωση των παραδοσιακών κομμάτων και η άνοδος της άκρας δεξιάς
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhynB8zWTwLVbOaKtQvvXEudfu6fkbWGBGoeP0jSR3iBCcrKnpU3xE9v4xkI4qohC7RvbCHoAwnlXuCXdi8sJBhwmA74HJcMlv4LFBaHwhZ4LinQLWvMuuqxSwingw6U7l3Aeop4DkxdmI/s640/%2524+%25286%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhynB8zWTwLVbOaKtQvvXEudfu6fkbWGBGoeP0jSR3iBCcrKnpU3xE9v4xkI4qohC7RvbCHoAwnlXuCXdi8sJBhwmA74HJcMlv4LFBaHwhZ4LinQLWvMuuqxSwingw6U7l3Aeop4DkxdmI/s72-c/%2524+%25286%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/05/2019_83.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/05/2019_83.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy