-->

Ο,τι αποκτάμε μετά τα 40 το «παντρευόμαστε»

Από τι κινδυνεύουμε όταν φθάσουμε στα 40;   Όταν φτάσουμε τα 40 πρέπει να αρχίσουμε να παρακολουθούμε το σώμα μας και να προσέχουμε τα...


Από τι κινδυνεύουμε όταν φθάσουμε στα 40; 

Όταν φτάσουμε τα 40 πρέπει να αρχίσουμε να παρακολουθούμε το σώμα μας και να προσέχουμε τα σημάδια διάφορων ασθενειών που μπορεί να εμφανιστούν σε αυτή την ηλικία.

Αύξηση βάρους. Η ξαφνική αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να επισημάνει διάφορα προβλήματα υγείας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά ασκείστε ή πόσο καλή είναι η διατροφή σας, εάν διαπιστώσετε εναλλαγές στο σωματικό σας βάρος τότε θα μπορούσε να οφείλονται σε ασθένειες όπως ο θυρεοειδής, η χοληστερόλη ή ο διαβήτης.

Υψηλή αρτηριακή πίεση. Μετά τα 40 έτη παρατηρείται μια αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η οποί επιδεινώνεται με την υπερβολική πρόσληψη αλατιού, το άγχος και της έλλειψης σωματικής δραστηριότητας.

Αυτοάνοσα νοσήματα: Συνήθως πολλά από αυτά εμφανίζονται γύρω στα 40 η και πριν τα 40. Τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι παθολογικές καταστάσεις που αναπτύσσονται λόγω του ότι το αμυντικό μας σύστημα στρέφεται εναντίον του ίδιου του οργανισμού και βλάπτει τα όργανα του σώματός μας. Έχουν περιγραφεί πάνω από 200 αυτοάνοσα νοσήματα.

Ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, η Αυτοάνοση Θυρεοειδίτιδα, το Σύνδρομο του Sjogren, η Μυασθένεια, η Σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα, είναι μόνον μερικά από αυτά τα νοσήματα. Πιο συχνά προσβάλλονται άνθρωποι ηλικίας 25-50 ετών, και πιο συχνά γυναίκες. Ωστόσο μπορεί να προσβληθούν άνθρωποι κάθε ηλικίας ακόμα και μικρά παιδιά. Συνήθως για να εκδηλωθεί μια αυτοάνοση πάθηση παίρνει αρκετά χρόνια.

Κόπωση. Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μεταξύ των ανθρώπων που είναι 40 ετών είναι η κόπωση. Θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλα θέματα υγείας που σηματοδοτούν την ίδια την κόπωση ως ένα από τα σημάδια της. Τα προβλήματα του θυρεοειδούς είναι εξαιρετικά κοινά. Το κατάλληλο φάρμακο θυρεοειδούς μπορεί να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε αυτή τη διαταραχή. Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια πολύπλοκη διαταραχή που χαρακτηρίζεται από κούραση. Αν και η αιτία είναι άγνωστη, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε αρκετές ιατρικές εξετάσεις για να μάθετε τον τελικό ένοχο. Η αναιμία και ο διαβήτης προκαλούν επίσης κόπωση.

Δυσκολία στη σύλληψη. Η σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία είναι σημαντικό μέρος της γενικής υγείας στα 40. Συχνά θέματα είναι η σεξουαλική δυσλειτουργία, οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσοι και οι λοιμώξεις. Οι άντρες στα 40 μπορεί ενδεχομένως να εμφανίσουν συμπτώματα έλλειψης τεστοστερόνης, υπερπλασίας του προστάτη ή μεταβατικής στυτικής δυσλειτουργίας. Η περιστασιακή ανικανότητα επηρεάζει περίπου το 50% των αντρών 40-49 ετών.

Αν και η μέση ηλικία της εμμηνόπαυσης είναι τα 51 χρόνια, πολλές γυναίκες άνω των 40 αρχίζουν να νιώθουν συμπτώματα περιεμμηνόπαυσης (ευερεθιστότητα, εξάψεις). Μελέτες έχουν δείξει ότι οι πιθανότητες μιας γυναίκας να μείνει έγκυος αρχίζουν να μειώνονται στα μέσα της δεκαετίας του ’30. Η μείωση της γονιμότητας συνδέεται ιδανικά με τη μειωμένη συχνότητα της ωορρηξίας, τη μείωση του αυχενικού υγρού, την κακή ποιότητα των ωαρίων και την αύξηση των χρόνιων προβλημάτων υγείας. Ωστόσο, μερικές φορές δεν είναι μόνο αυτά τα ζητήματα. Αφού έχετε πατήσει τα 40 η αιτία της στειρότητας μπορεί να διαφέρει. Μια ορμονική ανισορροπία, ο όγκος ή η κύστη μπορεί να είναι οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσκολία στο να μείνετε έγκυος.

Χρόνιος πόνος. Ο κίνδυνος για αρθρίτιδα, πόνο στην πλάτη και άλλες οδυνηρές παθήσεις όπως η τενοντίτιδα αυξάνεται με την ηλικία. Ενώ δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για την ηλικία σας μπορείτε να λάβετε μέτρα ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο προβλημάτων υγείας που προκαλούνται από την εξασθένηση και τη μεγάλη χρήση.

Απώλεια μαλλιών. Η απροσδόκητη απώλεια μαλλιών είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε μόλις φτάσετε τα 40. Είναι συνηθισμένο να χάνετε καθημερινά 50 έως 100 τρίχες. Ωστόσο η υπερβολική απώλεια μαλλιών μπορεί να υποδηλώνει σοβαρά προβλήματα υγείας. Μια από τις κοινές αιτίες της τριχόπτωσης είναι η έλλειψη σημαντικών θρεπτικών ουσιών αλλά και το άγχος.

Μειωμένη όραση. Ένας από τους πρωταρχικούς λόγους για τους οποίους η όραση επηρεάζεται μετά από 40 έτη είναι η διατροφική ανεπάρκεια. Ανεπάρκεια βιταμινών Α, C και Ε και ψευδαργύρου μπορεί να οδηγήσει σε θολή όραση. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες είναι απαραίτητες για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της ωχράς κηλίδας.

Οστεοπόρωση. Η οστική μάζα μειώνεται σταδιακά στην ηλικία των 40 και άνω αυξάνοντας τον κίνδυνο για οστεοπόρωση-οστική απώλεια που μπορεί να οδηγήσει σε κατάγματα και άλλα προβλήματα. Μετά την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες έχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο για οστεοπόρωση. Μια υγιεινή διατροφή και τακτικές ασκήσεις με βάρη μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη.

Γλυκόζη. Ο διαβήτης είναι σημαντικό πρόβλημα υγείας και ο κίνδυνος για διαβήτη 2 αυξάνει με την ηλικία. Ο διαβήτης τύπου 2 ξεκινά στην ηλικία των 45 ετών και να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, καθώς εκτιμάται ότι από αυτή την ηλικία και μετά αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες εκδήλωσης της πάθησης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι διαβήτη εκδηλώνουν μόνο τα άτομα 45 ετών και άνω. Οι ηλικίες διάγνωσης ποικίλλουν τόσο πολύ που είναι αδύνατο για τους ειδικούς να προβλέψουν με ακρίβεια την ακριβή ηλικία έναρξης της πάθησης, λόγω εμπλοκής τεράστιου φάσματος παραγόντων κινδύνου.

Απλές συμβουλές για να φροντίζεις τον οργανισμό σου σε κάθε ηλικία, αλλά και για να είσαι πιο υγιής μετά τα 40 

Να ζυγίζεσαι κάθε μέρα 

Έλεγχε το βάρος σου έχοντας τη ζυγαριά δίπλα στο ντους σου. Μπορεί να σου ακούγεται ψυχαναγκαστικό, αυτό όμως θα σε βοηθήσει να μη χάσεις το στόχο σου. Το βάρος σου μπορεί να διακυμαίνεται μέχρι και δύο κιλά από μέρα σε μέρα και δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεσαι αν φτάσει στην κορυφή αυτής της κλίμακας.

Το νερό είναι το μυστικό! Όσο περισσότερο νερό πίνεις, τόσο καλύτερα λειτουργεί ο οργανισμός σου. (Αν δεν σου αρέσει η γεύση του νερού, πρόσθεσε σε ένα ποτήρι νερό μερικές σταγόνες λεμόνι ή χυμό μήλου για να του δώσεις άρωμα.) Και μην σταματήσεις να πίνεις νερό λίγο πριν ζυγιστείς – αυτό θα ήταν κλεψιά! Η απώλεια βάρους ξεκινά με το να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.

Απόλαυσε ένα (μόνο) ποτήρι αλκοόλ

Είναι δύσκολο να απαρνηθείς το αλκοόλ αν σου αρέσει! Απλά μείωσε τις ποσότητες του αλκοόλ που πίνεις και απλά απόλαυσε το ένα ποτήρι σου.

Βάλε στόχο τις 7 ώρες ποιοτικού ύπνου

Η υγεία κρύβεται στα βασικά. Το νερό και ο ύπνος ανήκουν σε αυτά. Βάλε στόχο να κοιμάσαι 7 ώρες τουλάχιστον τις καθημερινές και 8 ώρες τα Σαββατοκύριακα. Επιπλέον, ένα καλής ποιότητας κρεβάτι και στρώμα θα σου εξασφαλίσουν ένα καλό ύπνο. Θα βοηθήσουν το σώμα σου να λειτουργεί πολύ καλύτερα.

Σήκω από τον καναπέ

Σκέψου πως η απώλεια του βάρους έχει να κάνει κατά 33% με το φαγητό, 33% με το να προσφέρεις στο σώμα σου ότι χρειάζεται για να λειτουργήσει (ανάπαυση, νερό κ.λπ.) και 33% με την κίνηση. Η τηλεόραση είναι απλά χαμένος χρόνος, ειδικά αν κάθεσαι στον καναπέ με ένα μπολ με πατατάκια στην αγκαλιά σου. Shape Tip: Αν θέλεις να δεις το αγαπημένο σου πρόγραμμα πήγαινε στο γυμναστήριο και κάνε διάδρομο παρακολουθώντας το! Ακόμη καλύτερα, απόφυγε την τηλεόραση και ασχολήσου με κάποιο ομαδικό σπορ.

Η σαλάτα είναι σημαντική

Ακόμα και αν ανήκεις σε αυτές που δεν λατρεύουν τη γεύση της σαλάτας, να θυμάσαι ότι σίγουρα τη λατρεύει το σώμα σου. Και θα διαπιστώσεις πως αν φας τις πρώτες 2 μπουκιές σαλάτας, θα δυσκολευτείς να σταματήσεις! Για τους περισσότερους από εμάς «σαλάτα» σημαίνει ένας απλός συνδυασμών δυο-τριών ή περισσότερων λαχανικών. Ωστόσο, η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη στη σαλάτα μας γιατί βοηθάει το μεταβολισμό μας να τρέξει πιο γρήγορα και βοηθάει στη διατήρηση της υγείας των μυών, του δέρματος και των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Από την άλλη, η υπερβολική ποσότητα πρωτεΐνης εμποδίζει το αδυνάτισμα ή οδηγεί στην πρόσληψη βάρους. Για μια τέλεια σαλάτα, πρόσθεσε στα λαχανικά σου μισό φλιτζάνι πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης (π.χ. φακές) ή ένα κομμάτι άπαχο κρέας ή ψάρι στο μέγεθος του smartphone σου. Μπορείς επίσης να επιλέξεις κάποιο γαλακτοκομικό, όπως μισό φλιτζάνι τυρί cottage, ή ένα βραστό αυγό. Εάν κάνεις κάποιο συνδυασμό με περισσότερες από μία τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, εννοείται ότι θα μειώσεις αντίστοιχα τις ποσότητες.

Φάε ψάρι, λαχανικά και φρούτα όποτε είναι δυνατό

Το ακούς αυτό συχνά και είναι αλήθεια. Το ψάρι, τα λαχανικά και τα φρούτα σε κάνουν να νιώθεις πιο υγιής και με περισσότερη ενεργητικότητα και φυσικά περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και λίγες θερμίδες.

Κάνε πολλές μικρές προσαρμογές

Όταν ξεκινάς ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους κάνε πολλά μικρά βήματα. Αν έπινες τον καφέ σου γλυκό με πολύ γάλα δεν μπορείς να τα κόψεις εντελώς. Άρχισε να χρησιμοποιείς αποβουτυρωμένο γάλα και να μειώνεις σταδιακά τη ζάχαρη. Άλλαξε τα λιπαρά τυριά με τις πιο άπαχες εκδοχές τους. Έτσι θα τρως πιο υγιεινά χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσεις κάθε απόλαυση στη ζωή σου προς όφελος μιας λεπτής σιλουέτας…. Και μην ξεχνάς όσο θα περνάνε τα χρόνια η διατήρηση του επιθυμητού βάρους θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση… Και είναι μια προσπάθεια που δεν θα κρατήσει για 3 μήνες… Αντιθέτως είναι προσπάθεια μιας ολόκληρης ζωής….

Μην έχεις ανθυγιεινές τροφές στο ντουλάπι σου

Δεν είμαστε όλοι τύποι με τεράστια αυτοπειθαρχία, έτσι μπορείς να προστατεύεις τον εαυτό σου από τον εαυτό σου! Όσο λιγότερα πατατάκια και μπισκότα έχεις στο ντουλάπι σου, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ακολουθήσεις τη διατροφή που θέλεις.

Απόφυγε τα ροφήματα με ζάχαρη και το φαστ φουντ

Το ξέρεις. Μην ξεγελιέσαι από τις χαμηλές θερμίδες ή τα “διαιτητικά” γεύματα. Αυτού του είδους η διατροφή απλά θα σε κάνει να νιώσεις παχουλή και κακοδιάθετη. Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στο κακάο χαλαρώνουν το εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων χαμηλώνοντας την αρτηριακή πίεση κι αυτό μακροπρόθεσμα προστατεύει τον εγκέφαλο από τις φθορές. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα την ημέρα μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού και παθήσεων που επηρεάζουν τη γνωστική λειτουργία. Προτίμησε τη μαύρη σοκολάτα που έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο.

Μην είσαι εμμονική με τα επιστημονικά δεδομένα

Δεν χρειάζεται να δίνεις τόση σημασία στις λεπτομέρειες. Απόλαυσε ένα ποτήρι κρασί, το γιαούρτι που προτιμάς με μέλι και όποιους ξηρούς καρπούς σου αρέσουν, πιες τον καφέ σου! Και ναι! Επιτρέπεται να τρως ένα χάμπουργκερ και τηγανητές πατάτες μερικές φορές…

Μην νιώθεις ενοχές

Ανεξάρτητα απ’ το τι τρως, μη νιώθεις ενοχές. Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να την ξοδέψεις σε ενοχές. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα προσπαθείς για το καλύτερο, αν όμως κάποιες φορές δεν σου βγαίνει πραγματικά δεν πειράζει. Μάλιστα δεν πειράζει καθόλου… Μετά από ένα ανθυγιεινό γεύμα, μην τα βάζεις με τον εαυτό σου. Πολλοί άνθρωποι αντιδρούν στο άγχος τρώγοντας – και στο άγχος αυτό συμπεριλαμβάνονται οι ενοχές για τις τυχόν διατροφικές παρασπονδίες σου.

Μην πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ πεινασμένη

Παλιός κανόνας, αλλά αξιόπιστος. Έτσι θα αγοράσεις μόνο ό,τι χρειάζεσαι και όχι ότι λιγουρεύεσαι. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις πατατάκια ή μπισκότα στο σπίτι. Εάν έχεις απίστευτη λιγούρα για ένα τέτοιο σνακ αλλά χρειάζεται να πας μέχρι το περίπτερο για να το αγοράσεις, είναι πιο πιθανό να δείξεις αυτοπειθαρχία. Καθάρισε όλα τα ντουλάπια και το ψυγείο και αντικατάστησε τις θερμιδικές «βόμβες» που συνήθως μασουλάς με σνακ με λιγότερες θερμίδες, όπως ψημένους ηλιόσπορους ή δημητριακά.

Όρισε ένα μέγιστο όριο βάρους για σένα

Είναι τα 58, τα 65, τα 72 κιλά για σένα; Μην πανικοβληθείς αν φτάσεις σε αυτό το βάρος. Όταν όμως το ξεπεράσεις προσπάθησε να χάσεις τα κιλά το συντομότερο δυνατό. Τα καλά νέα είναι πως συνήθως αρκεί μια εβδομάδα ελεγχόμενου φαγητού για να τα καταφέρεις, επειδή θα έχεις εντοπίσει γρήγορα την αλλαγή στο βάρος σου (και θα την αντιμετωπίσεις εξίσου γρήγορα). Ξεκίνα το τρέξιμο και βάλε στόχο να μην σταματήσεις πριν καταφέρεις να χωρέσεις πάλι στο παλιό, στενό σου τζιν.

Απόφυγε τις επεξεργασμένες τροφές

Ο βασικός κανόνας – όλες οι πακεταρισμένες, επεξεργασμένες τροφές είναι ανθυγιεινές και είναι καλό να τις αποφεύγεις όποτε είναι δυνατό. Δεν είναι εύκολο, αξίζει όμως την προσπάθεια.

www.newsitamea.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ο,τι αποκτάμε μετά τα 40 το «παντρευόμαστε»
Ο,τι αποκτάμε μετά τα 40 το «παντρευόμαστε»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyAgOQOdmiCULPgqzwMM35ab-XK-9xM733hIb36HC7MW9wDe_cOBPqdCLBHiKedsOfs8E027p3NN9ek1ZIYSBlPZCUp9-g5Ev_YnijP5qPAUafDGk-Tr0FcuU4CN8rOmRe6BgVr5O0qE8/s640/o-ti-apoktame-meta-ta-40-to-pantreyomaste-678x381.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyAgOQOdmiCULPgqzwMM35ab-XK-9xM733hIb36HC7MW9wDe_cOBPqdCLBHiKedsOfs8E027p3NN9ek1ZIYSBlPZCUp9-g5Ev_YnijP5qPAUafDGk-Tr0FcuU4CN8rOmRe6BgVr5O0qE8/s72-c/o-ti-apoktame-meta-ta-40-to-pantreyomaste-678x381.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2019/10/40_14.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/10/40_14.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy