-->

Πατρινό Καρναβάλι 2020: Πότε ξεκινάει, πότε είναι η παρέλαση στο δρόμο το πρώτο άρμα

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το Πατρινό Καρναβάλι 2020. Δείτε πότε είναι η τελετή έναρξης και τι θα γίνει στην Πάτρα.  Όλα είν...


Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το Πατρινό Καρναβάλι 2020. Δείτε πότε είναι η τελετή έναρξης και τι θα γίνει στην Πάτρα. 

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το Πατρινό Καρναβάλι 2020, με κάθε επισημότητα το Σάββατο 18/1/2020. Πρώτοι ήχοι και εικόνες Πατρινού Καρναβαλιού περίμεναν τους Πατρινούς από σήμερα (Πέμπτη 16 Ιανουαρίου) το πρωί στους δρόμους της Πάτρας αφού το μουσικό άρμα με ηχογραφημένη τη φωνή του τελάλη (Μαρίας Αγουρίδη) ξεκίνησε τις περιοδείες του αναγγέλλοντας το χαρούμενο και αισιόδοξο μήνυμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020.

Τον κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση που θα γίνει και η οποία θα αποτελέσει το σύνθημα για το έναυσμα του κεφιού και της διασκέδασης, θα έχει, τουλάχιστον ως προς το καλλιτεχνικό μέρος της διοργάνωσης, το μουσικό συγκρότημα Passepartout στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου με τις δύο τραγουδίστριες, την Δήμητρα Θεοφανίδη και την Νίνα Μαζάνη. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 με θέμα: «υπέρ, περί, ανά κύκλο κάνω στη χαρά» θα ανακοινωθεί σύντομα.

Πατρινό Καρναβάλι 2020: Πότε είναι η παρέλαση


ΠατρινόΚαρναβάλι: Σημαντικές ημερομηνίες

Τελετή Έναρξης – 18/1/2020
Τσικνοπέμπτη – 20/2/2020
Παρέλαση Παιδιών – 23/2/2020
Παρέλαση Αρμάτων – 28/2/2020
Νυχτερινή Ποδαράτη Σαββάτου – 29/2/2020
Μεγάλη Παρέλαση Κυριακής – 1/3/2020
Τελετή Λήξης – 1/3/2020
Απονομή Βραβείων – 2/3/2020

Η Ήρα Κουρή, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας», ανέφερε τα εξής: «Μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής στενότητας η κοινωφελής επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας συνεχίζει την προσπάθειά της να διοργανώσει ένα καρναβάλι αντάξιο της ιστορίας του. Εργαζόμενοι, εθελοντές, γνωμοδοτική επιτροπή και το Διοικητικό συμβούλιο συνδράμουν καθημερινά για να παραχθεί ένα αποτέλεσμα υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

Παρόλα τα προβλήματα που ακόμη και σήμερα μας ταλανίζουν εξαιτίας των χρεών που συσσώρευσαν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές στο Καρναβάλι και λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού και της αδυναμίας μας να προσλάβουμε τον αναγκαίο αριθμό εργαζομένων, οργανώσαμε και φέτος μία σειρά εκδηλώσεων – θέατρο, χορός, ζωγραφική, κατασκευές, ακροβατικά – που θα τονώσουν το καρναβαλικό πνεύμα και θα μεταφέρουν τη χαρά του καρναβαλιού σε όλη την Πάτρα.

Ειδικά, για την τελετή έναρξης συνεργαστήκαμε με Πατρινούς καλλιτέχνες επειδή η πόλη διακρίνεται για τους εξαιρετικούς δημιουργούς της που γνωρίζουν καλά το καρναβάλι και εμπνέονται από αυτό. Την διοργάνωση και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο κ. Ιωάννης Κοψίνης και το 3D mapping projection είναι το καινούργιο στοιχείο που προσθέτουμε φέτος. Η όλη εκδήλωση έχει το χαρακτήρα ενός μεγάλου πάρτι και καλούμε όλους τους Πατρινούς και τους επισκέπτες, να έρθουν στην Πλατεία Γεωργίου το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ, για να χορέψουν σε ρυθμούς καρναβαλικούς με μουσικές επιλογές του συγκροτήματος Passepartout που θα παίζει ζωντανά για ένα τρίωρο.

Όπως κάθε χρόνο ο τελάλης από την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, θα προαναγγείλει την έναρξη. Φέτος ο τελάλης είναι γυναίκα, η κ. Μαρία Αγουρίδου που με το μπρίο της και την καρναβαλική της διάθεση θα ξεσηκώσει τους Πατρινούς. Παράλληλα, στους πεζόδρομους της Πάτρας μπάντες και ακροβάτες θα δίνουν το δικό τους χρώμα. Εννοείται ότι δεν θα λείψουν και ο σοκολατοπόλεμος. Για τον Κρυμμένο Θησαυρό δε λέμε πολλά , μας το απαγορεύει το ίδιο το παιχνίδι που φέτος το συνδιοργανώνουμε με το πλήρωμα 222.

Ειδική μνεία θέλω να κάνω στις δημιουργούς των δύο αφισών τις κυρίες Μανωλοπούλου Μαρία και Χριστοπούλου Πανωραία. Σε όλη την καρναβαλική περίοδο τα δρώμενα θα είναι σχεδόν καθημερινά στο κέντρο και στις συνοικίες της Πάτρας. Το καρναβάλι της Πάτρας παραμένει το μεγαλύτερο και αυθεντικότερο καρναβάλι και είμαστε πεπεισμένοι ότι κάθε χρόνο θα προπορευόμαστε. Το πάθος, το μεράκι και η ορμή των Πατρινών είναι τα συστατικά που κάνουν μοναδική τη μεγάλη λαϊκή γιορτή της πόλης μας.

Έτσι με υπερηφάνεια λέμε ότι το καρναβάλι της Πάτρας είναι το καρναβάλι της Ελλάδος. Θερμά λοιπόν, ευχαριστώ όλους όσους μήνες τώρα δουλεύουν για το θεσμό, όσους με συμβούλευσαν , με στήριξαν και με στηρίζουν και σας υποσχόμαστε ότι και φέτος η Πάτρα θα ακουστεί πέρα από τα σύνορα μας». Στο πρώτο μέρος της συναυλίας και κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του πασίγνωστου κομματιού «Καρναβάλι για πάντα» οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή» και από τις τρεις σκηνές θα ζωντανέψουν το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου με ρίψεις γλυκαίνοντας το πλήθος. Στη δεύτερη σκηνή Β΄ θα ξεδιπλωθούν χορευτικά δρώμενα (6 χορογραφίες των χορογράφων Βίκυς Αγόρα και Louis Mentes, 1 χορογραφία της Μαρίας Σιολέ με την ομάδα Rising Flames και ακροβατικά της ομάδας των X-Saltibagos), ενώ στην τρίτη σκηνή Γ΄ που θα έχει τη μορφή πασαρέλας, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν κορυφαίες στιγμές παλαιότερων Καρναβαλιών μέσα από την παρουσίαση επιλεγμένων καρναβαλικών στολών του χθες από μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Οι στολές ανήκουν στο βεστιάριο της Κοινωφελούς Επιχείρησης καθώς και του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας, οι οποίες σχεδιάστηκαν για παλαιότερες θεατρικές παραστάσεις του. Στo τέταρτo σημείο, που θα αποτελεί μια μεγάλων διαστάσεων πυραμίδα, θα ξεδιπλωθούν τα ακροβατικά από τους X-Saltibagos. Εντυπωσιακό κομμάτι της Τελετής Έναρξης θα αποτελέσει το projection 3d video mapping που θα μεταμορφώσει γιορτινά την πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» αναδεικνύοντας τα καλαίσθητα αρχιτεκτονικά και δομικά στοιχεία του ιστορικού κτιρίου με χρήση προτζέκτορα και άλλων τεχνικών και επιφυλάσσει εκπλήξεις στην κορύφωσή του μέσα από ένα εκρηκτικό μουσικό χαλί, που αποτελεί σύνθεση των Deadbeat Escapement και παραγωγή του Alek Olafsson.

Θα ακολουθήσει η ρίψη των φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων που θα φωτίσουν τον πατραϊκό ουρανό, η οποία θα γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και πρόβλεψη για απόλυτη ασφάλεια από μακρινό σημείο από τα δρώμενα. Στο πέμπτο σημείο μια πρωτότυπη και ολοκαίνουρια καρναβαλική κατασκευή, το κεφάλι της Βασίλισσας του Καρναβαλιού θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και πάνω σ’ αυτό θα προβληθεί ένα βίντεο δημιουργώντας μία βίντεο εγκατάσταση, όπου το κεφάλι θα μεταμορφώνεται συνεχώς μέσω της προβολής πάνω σε αυτό από μάσκες και πρόσωπα καρναβαλιστών από το αρχείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Η αφετηρία της τελετής έναρξης θα γίνει στους κεντρικούς δρόμους δίνοντας μια ξεχωριστή ζωντάνια στην πόλη αφού δυο πορείες μεταμφιεσμένων καρναβαλιστών με κρουστά, που θα ξεκινήσουν στις 8.30μμ από διαφορετικά σημεία θα συμπλεύσουν συντονισμένα κάνοντας πάταγο στην πλατεία Γεωργίου στις 9μμ.

www.ieidiseis.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πατρινό Καρναβάλι 2020: Πότε ξεκινάει, πότε είναι η παρέλαση στο δρόμο το πρώτο άρμα
Πατρινό Καρναβάλι 2020: Πότε ξεκινάει, πότε είναι η παρέλαση στο δρόμο το πρώτο άρμα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmJhZjhKtPj4HUQxMZlEewP9uBBFh6WtFKrV0DFJSClyc8X_g5iH6bpNbwSVoDg0a1g1Lf13sQFOb6_kL_SYDY2JFooIreutBEuntxvAY3gJG_-4nePUBiUMzVFQJJNUJI660zUAZVlvk/s640/08859c4bc163ca9f9e016d3b8de06fa1_XL.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmJhZjhKtPj4HUQxMZlEewP9uBBFh6WtFKrV0DFJSClyc8X_g5iH6bpNbwSVoDg0a1g1Lf13sQFOb6_kL_SYDY2JFooIreutBEuntxvAY3gJG_-4nePUBiUMzVFQJJNUJI660zUAZVlvk/s72-c/08859c4bc163ca9f9e016d3b8de06fa1_XL.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/01/2020_16.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/01/2020_16.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy