-->

Ανδρέας Νικολακόπουλος: "Δοκιμαζόμαστε όλοι μας σε μια δύσκολη συγκυρία..."

Από τους πιο δραστήριους βουλευτές της Ηλείας,  αν όχι ο πιο δραστήριος, αναμφισβήτητα είναι ο Ανδρέας Νικολακόπουλος .  Ο νεαρός ...



Από τους πιο δραστήριους βουλευτές της Ηλείας, αν όχι ο πιο δραστήριος, αναμφισβήτητα είναι ο Ανδρέας Νικολακόπουλος
Ο νεαρός βουλευτής, τον οποίο η κυβέρνηση έχει εμπιστευτεί για την εισήγηση σοβαρών νομοσχεδίων, στην αποκλειστική μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο newsgf.net, μιλάει για όλους και όλα.

Στο πρώτο μέρος, το οποίο δημοσιεύεται σήμερα, αναφέρεται στις επιπτώσεις του κορονοιού στην οικονομία, διαψεύδει την δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στην Ηλεία, τονίζει την αυτονόητη ενέργεια του υπουργείου Υποδομών να διαλύσει τις εργολαβίες του δρόμου Πατρών-Πύργου και για μια σειρά ακόμη θεμάτων άκρως ενδιαφέροντα...


Άλλαξε την καθημερινότητά μας ο κορονοιός; 

"Ο κορονοιός αποτελεί μια τεράστια απειλή για την υγεία μας, για την ανθρωπότητα ολόκληρη, δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές μας, δοκιμάζει τη συνοχή της κοινωνίας, δοκιμάζει θεσμούς που μέχρι σήμερα υφίστανται και λειτουργούσαν. Είναι λοιπόν μια δοκιμή για όλη την ανθρωπότητα. Είναι δοκιμή και για 'μας τους ίδιους, το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και μια δοκιμή για τη χώρα μας. Πρέπει να δείξουμε όλα αυτά τα στοιχεία που μέχρι σήμερα έχουν κρατήσει ζωντανή τη χώρα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Είναι ένα καθεστώς πολέμου και μέχρι τώρα, εμείς οι Έλληνες, έχουμε δείξει ότι σε δύσκολες συνθήκες μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να ενωθούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτή την μεγάλη απειλή".

Έχει γίνει και αναφορά σε ξένες εφημερίδες η προσπάθεια που κάνουμε σαν λαός αλλά και τα μέτρα που έγκαιρα πήρε η κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο τεράστια ζητήματα: Τον κορονοιό και τον Έβρο. 

"Πράγματι, η κυβέρνηση αντιμετώπισε δύο πολύ μεγάλες δυσκολίες και αυτό που αποτελεί κοινή παραδοχή ακόμη και από ξένες ευρωπαϊκές ηγεσίες, είναι ότι πήρε αμέσως μέτρα πολιτικά για να αποτρέψει την εξάπλωση της πανδημίας. Και νομίζω ότι τα παραδείγματα άλλων χωρών που καθυστέρησαν να λάβουν τέτοια μέτρα, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Ισπανία, η Ιταλία, δείχνουν αυτό ακριβώς: Ότι η απειλή ήταν τεράστια. Αντιληφθήκαμε την απειλή και πήραμε αμέσως μέτρα. 

Ταυτόχρονα, με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετωπίσαμε και το θέμα της απειλής στον Έβρο. Προφανώς κάποιοι θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την όποια ολιγωρία θα μπορούσε να υπάρξει σε ένα 3ήμερο όπου οι Έλληνες θα γιόρταζαν. Όμως, αποδείχτηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις ήταν έτοιμες να αντιμετωπίσουν αυτό το κύμα, αυτή την απόπειρα εισβολής μέσω ανθρώπων που πραγματικά είναι ταλαιπωρημένοι ή ακόμη και ανθρώπων που είχαν κάποια ιδιοτελή κίνητρα και ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στα σύνορά μας.

Αποδείξαμε, λοιπόν, για πρώτη φορά ότι μπορούμε να προστατέψουμε τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι ταυτόχρονα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τους κάναμε και πάλι να μας εμπιστευτούν σε αυτό και να ρίξουμε το βάρος στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος και στη χώρα μας". Προσφάτως διαβάσαμε για νέες υποδομές προσφύγων στο νομό Ηλείας, όπου δημιουργήθηκε μια αναστάτωση σε τοπικές κοινωνίες.

Άραγε, μήπως η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη όλη αυτή την κατάσταση με τον κορονοιό, παίρνει κάποιες άλλες αποφάσεις που σε μια άλλη περίπτωση θα ήταν πολύ δύσκολο να υλοποιήσει; 

"Όχι βέβαια. Το θέμα του κορονοιού είναι ένα θέμα το οποίο σχετίζεται και με το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, όπως καταλαβαίνετε, γιατί θα πρέπει να φροντίσουμε να υπάρχει η κατάλληλη αντιμετώπιση ενδεχομένων ή να προλάβουμε ενδεχόμενα κρούσματα. Εδώ και καιρό είχε διακηρυχτεί ότι θα είναι άλλη πλέον η διαχείριση των υφιστάμενων δομών.

Φεύγουμε δηλαδή από την διαχείριση μη κυβερνητικών οργανώσεων και πολλές δομές που υπάρχουν πρέπει να περάσουν στον έλεγχο του κράτους, να διοικούνται από διοικητές που θα ορίσει το κράτος και βέβαια θα παρθούν και κάποια μέτρα τα οποία θα είναι ειδικά για την αντιμετώπιση του κορονοιού, όπως η ελεγχόμενη έξοδος από τα κέντρα ειδικά αυτές τις ημέρες, καταστήματα πώλησης διαφόρων ειδών για να καλύπτουν τις ανάγκες που θα υπάρχουν εντός των δομών.

Στην Ηλεία έχουμε δύο δομές εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αυτές οι δομές πλέον όπως και όλης της χώρας περνούν στη διοίκηση του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής".

Καμία νέα υποδομή στην Ηλεία

Δηλαδή, δεν δημιουργούνται στο νομό νέες υποδομές; 

"Καμία απολύτως. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή την εποχή κάποιοι προσπαθούν να κάνουν κάποιου είδους αντιπολίτευσης αλλά αυτή πρέπει να στηρίζεται πάνω σε πραγματικά δεδομένα και όχι σε fake news. Δεν υπάρχει καμία καινούργια δομή στην Ηλεία αυτή τη στιγμή και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση για νέες δομές έχει παγώσει, το σχέδιο της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένο και αναφέρεται σε 5 κλειστά κέντρα που θα υπάρχουν στα νησιά μας και 2 καινούργιες στην ενδοχώρα οι οποίες θα είναι σε άλλες περιοχές που αναζητούνται για να υποδεχτούν τις νέες εισδοχές οι οποίες όμως, αν θέλετε, θα είναι 100% παράνομες αυτές οι εισδοχές γιατί πλέον δεν επιτρέπεται η υποβολή αίτησης ασύλου με νομοθεσία της κυβέρνησης μετά τα γεγονότα του Έβρου και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι απολύτως κι έχει εγκριθεί ως νόμιμο. Άρα δεν υπάρχει, και θέλω να διαβεβαιώσω, ότι δεν μιλάμε ούτε για το Επιτάλιο, ούτε για κάποια άλλη περιοχή στο νομό Ηλείας".

Αυτονόητη η διάλυση των εργολαβιών για τον δρόμο Πατρών-Πύργου

Διαβάσαμε σε τοπική εφημερίδα για την διάλυση της εργολαβίας από τον Κώστα Καραμανλή, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά ως προς την υλοποίηση του έργου του δρόμου Πατρών-Πύργου. 

«Πράγματι και εδώ κάποιοι προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση σε μια περίοδο που έπρεπε να είμαστε ενωμένοι. Αναζητούν ειδήσεις τις οποίες επιχειρούν να ερμηνεύσουν με τον τρόπο αυτό. Εδώ και καιρό έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Υποδομών κι έχει επιλεγεί ένας διαφορετικός τρόπος υλοποίησης του έργου. Πρόκειται για την υλοποίηση από την Ολυμπία Οδό, δηλαδή η επέκταση της παραχώρησης όπως αρχικά το έργο είχε σχεδιαστεί να γίνει.

Από τη στιγμή λοιπόν που αυτή η συμφωνία προχωράει και αναμένεται η έγκριση της ευρωπαϊκής επιτροπής, ήταν αυτονόητο ότι οι εργολαβίες που υπήρχαν θα έπρεπε να διαλυθούν. Κατά συνέπεια αυτού είναι η διάλυση των εργολαβιών που ήταν σε ισχύ. Σας υπενθυμίζω ότι στη μία εργολαβία είχε κηρυχτεί έκπτωτος ο Εμφιετζόγλου και οι τρεις υπόλοιπες παρέμεναν ανενεργές. Αυτό λοιπόν είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτό που έχει ανακοινώσει το υπουργείο για τον δρόμο».

Το κράτος θα σταθεί δίπλα στους πολίτες...

Πως κρίνετε τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης σε αυτή την δύσκολη περίοδο; Και ποια είναι η γνώμη σας για την επόμενη ημέρα.

«Όπως είπατε είναι πραγματικά μια δύσκολη περίοδος και όλοι πρέπει να αναλογιστούμε ότι δοκιμαζόμαστε σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Και αυτό το βάρος που υπάρχει θα πρέπει όλοι μας να το σηκώσουμε. Πρώτα το κράτος, το οποίο πρέπει να σταθεί δίπλα στους πολίτες αυτές τις δύσκολες στιγμές αλλά και όλοι θα πρέπει να πληρώσουμε κάποιο κόστος σε αυτό. Κατά συνέπεια κατανοώ απόλυτα ότι οι πολίτες θέλουν να αποζημιωθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό για την ζημιά. Στο μέτρο που είναι δυνατό και στο μέτρο που το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές μας συνθήκες, αυτό θα το κάνουμε. Άλλωστε έχουμε πετύχει κάποιες μεγάλες νίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θυμίζω την απόφαση να εξαιρεθούν όλες οι δαπάνες οι οποίες θα γίνουν για την αντιμετώπιση του κορονοιού από τους προϋπολογισμούς όπως και οι ανάγκες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος.

Θα εξαιρεθούν από τους δημοσιονομικούς στόχους, όπως επίσης δεν υπάρχει πλέον και ο στόχος του 3,5%. Υπενθυμίζω επίσης και τη μεγάλη επιτυχία, μετά από καιρό, της ένταξης της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Θυμίζω επίσης ότι η χώρα μας είχε καταφέρει να δανείζεται με πολύ μικρότερα ποσοστά απ’ ότι στο παρελθόν, δηλαδή γυρίσαμε πάλι σε εποχές πριν την 10ετή οικονομική κρίση. Αυτά είναι όπλα που θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε για να εξασφαλίσουμε την επόμενη ημέρα. Δηλαδή να χρηματοδοτήσουμε την οικονομία την επόμενη ημέρα. Και βεβαίως να στηρίξουμε τους εργαζόμενους διαφυλάττοντας τις θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις και παράλληλα να φροντίσουμε κατά το δυνατόν να απαλύνουμε τη βλάβη που έχει δημιουργηθεί αυτές τις ημέρες.

Θα ήθελα επίσης να συστήσω σε όλους υπομονή διότι ο σκοπός είναι, όσο το δυνατόν και βλέποντας και παρακολουθώντας την κατάσταση, εκτός από τις επιχειρήσεις που πλήττονται και κλείνουν , να διευρύνεται αυτός ο κύκλος και σε επιχειρήσεις που πλήττονται πραγματικά. Αυτό ελέγχεται από τα αρμόδια υπουργεία και συνεπώς θα διευρύνεται ο κύκλος των επιχειρήσεων που πλήττονται».


Πως κρίνετε την αντιπολίτευση αυτές τις δύσκολες για όλους ημέρες;

«Νομίζω ότι η αντιπολίτευση αυτές τις ημέρες δείχνει μια επαμφοτερίζουσα στάση. Υπάρχουν πραγματικά φωνές συναίνεσης . Παρά τη ρητορική που υπάρχει ακόμα και σε επίπεδο ηγεσίας περί ενότητας και σύμπνοιας και αναγνώρισης των μέτρων που έχουμε πάρει έγκαιρα, διαπιστώνω ότι υπάρχουν δυστυχώς και διάδοση ψευδών ειδήσεων που αναπαράγονται κυρίως από κάποια αντιπολιτευτικά στελέχη ίσως όχι σε επίπεδο ηγεσίας, αλλά όταν βλέπουμε και τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης να αναφέρεται σε αναληθείς ειδήσεις ή να κάνει μη ρεαλιστικές προτάσεις, νομίζω ότι δεν βοηθάει.

Προφανώς και η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει κατά το μεγαλύτερο μέρος όλες τις τάξεις και στο πραγματικό βαθμό της ζημιάς που υφίστανται, αλλά αυτό πρέπει να γίνει στο μέτρο που το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά. Όποιος λοιπόν κάνει προτάσεις αυτή την εποχή θα πρέπει να είναι κοστολογημένες, να έχουν συγκεκριμένο στόχο και αριθμό έτσι ώστε να μπορέσουν πραγματικά να υλοποιηθούν.

Είναι πολύ εύκολο να λέει κάποιος οριζόντια εφαρμογή μέτρων προς όλους αλλά κάτι τέτοιο πρέπει να το κοστολογεί. Να υπολογίζει το δημοσιονομικό κόστος και αν μπορέσει η χώρα μας να συνεχίσει να καταβάλλει ποσά ενισχύσεων χωρίς ταυτόχρονα να εισπράττει και για πόσο καιρό. Αυτή είναι μια υπεύθυνη στάση που πρέπει να τηρεί η αντιπολίτευση αυτή την εποχή».

Να ξεκινήσει η συζήτηση για τον καθορισμό των σχέσεων κράτους-εκκλησίας μέσα σε ένα σύγχρονο πλαίσιο

Πρώτη φορά είδαμε έναν πρωθυπουργό να φτάνει σε ένα σημείο σχεδόν σύγκρουσης με την εκκλησία με αφορμή τα μέτρα για τον ιό. Επειδή η εκκλησία δεν αποδεχόταν τα μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση αναγκάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τα επιβάλλει και στην εκκλησία. Αυτό μήπως οδηγεί στην ωριμότητα του διαλόγου περί διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους;

«Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι, ίσως στο μέτρο που το εξηγείται, μια σύγκρουση μεταξύ κράτους-εκκλησίας. Θα έλεγα ότι ο καθένας σε αυτό το πρόβλημα έχει έναν ρόλο. Η εκκλησία παίρνει τις αποφάσεις της αλλά από την άλλη και το ελληνικό κράτος είναι αποφασισμένο να κάνει ότι χρειαστεί για να διαφυλάξει την υγεία των πιστών. Όφειλε λοιπόν ο πρωθυπουργός, μ’ ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα, ότι σαφώς απευθυνόμαστε στη πίστη μας και στο Θεό αυτές τις δύσκολες ώρες αλλά οι αποφάσεις για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας ανήκουν στο κράτος και θα τις πάρει ότι και αν αυτό σημαίνει ακόμα και αν η εκκλησία διαφωνεί.

Στο θέμα της προστασίας της δημόσιας υγείας υπεύθυνο είναι το κράτος, υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός. Υπεύθυνη είναι η ελληνική πολιτεία και αυτή λαμβάνει τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η εκκλησία λαμβάνεις τις δικές της αποφάσεις, είναι σεβαστές αλλά και το κράτος λαμβάνει τις αποφάσεις που χρειάζονται. Βεβαίως και πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση για τον καθορισμό των σχέσεων κράτους-εκκλησίας μέσα σε ένα σύγχρονο πλαίσιο και μέσα στις σημερινές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί".

Η ελληνική πολιτεία αναζητά τρόπους ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής

Οι αγρότες πλήττονται και τώρα με τον ιό ακόμη περισσότερο. Άραγε, τα χρονίζοντα προβλήματά τους θα επιλυθούν ποτέ;

«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τα προβλήματά τους επειδή συνεχώς μιλάω μαζί τους όπως και με ανθρώπους όλων των επαγγελματικών τάξεων. Νομίζω ότι μέσα στη συζήτηση που κάνουμε για την επόμενη ημέρα αλλά και ιδιαίτερα για το νομό Ηλείας που στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, πρέπει να βρούμε τρόπους ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής μέσα από νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα βοηθήσουν τους αγρότες να στηρίξουν τις καινούργιες καλλιέργειες οι οποίες κι αυτές πλήττονται αυτή την εποχή.

Παρά το γεγονός ότι ο πρωτογενής τομέας δεν έχει συμπεριληφθεί στα μέτρα ανακούφισης, οι αγρότες να είναι βέβαιοι ότι η ελληνική πολιτεία αναζητά τρόπους στήριξης τα αγροτικής παραγωγής. Είναι μεγάλο επίσης το πρόβλημα με μια επικερδή καλλιέργεια στην Ηλεία, την παραγωγή φράουλας με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα και μεγάλη συνεισφορά στο εμπορικό ισοζύγιο. Αυτό πρέπει να το στηρίξουμε. Κάνουμε επαφές με το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να βρεθούν τρόποι ενίσχυσης».

Να στηριχτεί η ανάπτυξη σε γερές και υγιείς βάσεις

Μήπως τώρα εκτός από μια επανεκκίνηση της οικονομίας μας δίνετε μια δυνατότητα κι επανεκκίνησης του κράτους; Μήπως όλα τα ζητήματα να τα ξαναπιάσουμε από την αρχή;

«Νομίζω ότι η ερώτησή σας είναι πολύ εύστοχη. Πραγματικά είναι μια ευκαιρία, μέσα από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να βγούμε πιο ενωμένοι, να βγούμε πιο αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε όλα όσα μας κράτησαν πίσω και να στηρίξουμε σε στέρεες βάσεις την ανάπτυξη της πατρίδας μας. Εκτιμώ ότι μετά από μια τέτοια απότομη πτώση μπορεί να είναι ραγδαία και η ανάπτυξη. Θα πρέπει όμως αυτή η ανάπτυξη να στηριχτεί σε γερές και υγιείς βάσεις.

Σαν παράδειγμα θα πω αυτό που είναι γνωστό και αφορά την ψηφιοποίηση του κράτους. Υλοποιείται έστω κι εσπευσμένα και ίσως όχι με τα καλύτερα αποτελέσματα σε κάποιες περιπτώσεις. Ψηφιακός μετασχηματισμός κι εκσυγχρονιστικός του κράτους όπως επίσης κι ένα παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης καινούργιο, αν θέλετε, σε καλλιέργειες νέες, σύγχρονες, μια και μιλήσαμε για την αγροτική παραγωγή, είναι πράγματα που μπορούν να δημιουργήσουν μια ανάπτυξη σε στέρεες και υγιείς βάσεις».

Υπάρχουν όμως και τα πολιτικά κόστη τα οποία στην Ελλάδα τόσο στοίχισαν.

«Ένα από αυτά λοιπόν που αποτελεί και στοίχημα της επόμενης ημέρας είναι να αντιμετωπίσουμε τον κακό μας εαυτό και όλα αυτά που μας κράτησαν πίσω. Ένα από αυτά είναι και ο φόβος του πολιτικού κόστους, ο λαϊκισμός, οι πελατειακές σχέσεις. Αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω. Να μάθουμε να λέμε την αλήθεια. Αυτά μπορούμε να κάνουμε, αυτά θα κάνουμε, ακόμα και αν αυτό καμιά φορά δεν αρέσει. Πάνω σε βάσεις ειλικρίνειας, της λογικής, της μετριοπάθειας, πρέπει να στηριχθεί η επόμενη ημέρα».

Αύριο το 2ο μέρος...

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ανδρέας Νικολακόπουλος: "Δοκιμαζόμαστε όλοι μας σε μια δύσκολη συγκυρία..."
Ανδρέας Νικολακόπουλος: "Δοκιμαζόμαστε όλοι μας σε μια δύσκολη συγκυρία..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjM7MgubrqgSP4vMuNwuFmp1Ld-dTeqpwQQG4bBMNAbzouvaZhmtKSsYyvx17NAF8-biAbAImlLpVbbaBVHtWyrwG4MxVhFho1Z53S2iD6cHY-Lvfl_GnKJr0Z3Bhrk2L3AU8Yy3buCJA4/s640/P1200441.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjM7MgubrqgSP4vMuNwuFmp1Ld-dTeqpwQQG4bBMNAbzouvaZhmtKSsYyvx17NAF8-biAbAImlLpVbbaBVHtWyrwG4MxVhFho1Z53S2iD6cHY-Lvfl_GnKJr0Z3Bhrk2L3AU8Yy3buCJA4/s72-c/P1200441.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/03/blog-post_463.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/03/blog-post_463.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy