-->

Ναμπίλ Μοράντ: Τι απαντάει στις καταγγελίες Γ. Λέντζα [αποκλειστικά στο newsgf.net]

*Τι ανέφερε για τα συμπληρωματικά έργα του βιολογικού Βάρδας... για τη διανομή κρέατος... για την συνάντηση με Ανδρέα Μαρίνο... *Τι ...


*Τι ανέφερε για τα συμπληρωματικά έργα του βιολογικού Βάρδας... για τη διανομή κρέατος... για την συνάντηση με Ανδρέα Μαρίνο...

*Τι ανέφερε για τις διαμάχες των συμβούλων του, αλλά και το ενδεχόμενο να δεχτεί θέση ευθύνης για το προσφυγικό στην Ελλάδα

Στο newsgf.net, μίλησε ο πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου που έδωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης [διαβάστε εδώ...].
Ο κος Μοράντ, για πρώτη φορά, έδωσε απαντήσεις σε καταγγελίες που έχει κάνει ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, κατά καιρούς.

-Υπερ-αμυνθήκατε των προσπαθειών που κάνατε εσείς και οι συνεργάτες σας την 5ετία 2014-2019. Και αναφερθήκατε στη βοήθεια και τη συνεργασία που είχατε με τον πρώην βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος όμως σε πρόσφατη ανακοίνωσή του για τον βιολογικό της Βάρδας δεν έκανε καμία αναφορά στο πρόσωπό σας, παρά μόνο παρουσίαζε το έργο του βιολογικού ως έργο αποκλειστικό του ΣΥΡΙΖΑ.

"Επειδή γνωρίζω πολύ καλά τον Μάκη Μπαλαούρα, έγραψε το κείμενο στην κομματική λογική και βάση και σαν προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, στη δική του θητεία, ότι είχε προχωρήσει και πέτυχε πολλά προγράμματα. Είχα την τύχη να έχω καλές σχέσεις και να κερδίζω απ' όλα τα κόμματα. Ισως γιατί είχα κάποια προσόντα; Ισως γιατί ήμουν πανελλαδικά γνωστός ως ο πρώτος Σύριος δήμαρχος της Ελλάδας; Οτι κι αν ήταν, με βοηθούσε με όλα τα κόμματα.

Προσωπικά, όμως, εκτιμώ το ενδιαφέρον κάποιων και τη βοήθειά τους. Οπως ανέφερα στη συνέντευξή μου, πρέπει να τους ευχαριστούμε και τους βουλευτές και την περιφέρεια. Να μη τους ξεχνάμε. Στη δική μου θητεία, ο κος Κατσιφάρας ήταν δίπλα μου, ο κος Γεωργιόπουλος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, που είναι και φίλος μου, ήταν δίπλα κι έκανε πολλά για τον δήμο μας. Ασχετα που δεν μιλάει κανένας γι αυτά.

Θα ξαναπώ κάτι κ. Φάκο: Τα έργα ανήκουν στους πολίτες και όχι στους πολιτικούς. Κάθε πολιτικός μπορεί να λέει ότι θέλει. Υπάρχει αυτή η νοοτροπία στην Ελλάδα. Ομως, κάθε δουλειά είναι συλλογική. Ο καθένας βοηθάει από την δική του θέση. Είναι πάντα μια συλλογική προσπάθεια".

Κάναμε ότι ήταν δυνατόν για τον Βιολογικό της Βάρδας

-Στις 15 Ιουλίου 2019 το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με σχετικό έγγραφο, σας ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία για το έργο του βιολογικού της Βάρδας. Ειπώθηκε ότι εσείς δεν τα στείλατε ποτέ αυτά τα στοιχεία με αποτέλεσμα το έργο να κινδυνεύσει και ερχόμενη η νέα δημοτική αρχή προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και φτάσαμε στην ένταξη του σημαντικού αυτού έργου. Οντως δεν τα στείλατε; Και αν ναι, γιατί δεν τα στείλατε;

"Τότε, όπως ενθυμήστε έγιναν οι εθνικές εκλογές με αποτέλεσμα να υπάρξουν αλλαγές στις κεντρικές υπηρεσίες. Οντως στις 15/7/2019 μας ήρθε το έγγραφο στο οποίο αναφέρεστε. Ακριβώς την επόμενη ημέρα, δεν προτίμησα αλληλογραφίες επειδή το θέμα ήταν πολύ σοβαρό, εμείς πήγαμε στην Αθήνα κι επισκεφθήκαμε την κα Δημοπούλου η οποία έστειλε το έγγραφο. Ημουν εγώ, ο κ. Μίγκος, ο κ. Τσουραπάς, ο κ. Παντής, οι εκπρόσωποι του μελετητικού γραφείου και καλέσαμε τον κ. Λέντζα να είναι παρών στη συνάντηση για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι. Επομένως είχε ενημερωθεί πλήρως για όλα που ζητούσε η κα Δημοπούλου.

Σε κείνη την συνάντηση μας είπε αυτά που αναφέρει το έγγραφό της. Μας είπε πως εντάσσεται μόνο η Βάρδα και όχι όπως τώρα το Ψάρι και το Συρμπάνι κι εμείς εναντιωθήκαμε διότι δεν έπρεπε να αποκλειστούν.
Επίσης, να αφαιρέσουμε από την χρηματοδότηση τις ιδιωτικές συνδέσεις και να μειώσουμε το οργανικό φορτίο των εγκαταστάσεων από 15.000 σε 6.000. Εμείς συμφωνήσαμε όσον αφορά την Νέα Μανολάδα αλλά διαφωνήσαμε με τον αποκλεισμό Ψάρι και Συρμπάνι γιατί αποτελούν κομμάτι του οικισμού της Βάρδας και όχι όπως επέμεινε η αρμόδια ότι μόνο η Βάρδα είναι Γ’οικισμός.
Οταν φτιάχνεται ένα εργοστάσιο, δεν φτιάχνεται μόνο για τις δυνατότητες που έχεις εκείνη τη στιγμή. Ηθελε να κατεβάσει τον προυπολογισμό στα 8.5 εκατ., περίπου. Τώρα είναι περίπου στα 10.500 εκατ., διότι μπορεί να μπήκε το Ψάρι αλλά από δημόσιες επενδύσεις, όχι από το ίδιο πρόγραμμα.
Φεύγοντας από εκεί, μιλήσαμε με τον μελετητή ο οποίος ζήτησε να του γίνει ανάθεση για την επιπλέον εργασία "κι εγώ θα σας φέρω τα χαρτιά", είπε.

Εμείς κινηθήκαμε πολιτικά. Εδώ να σου πω ότι πήρα και την Αυγερινοπούλου κι ενδιαφέρθηκε. Τον Οκτώβρη κατατέθηκε μια πρόταση από τον δήμο για να αναγνωριστεί ότι η Βάρδα και το Ψάρι είναι ένα.  Γι' αυτό και μπήκε από τις δημόσιες επενδύσεις. Προχώρησε στη συνέχεια η τεχνική υπηρεσία με τον μελετητή. Εμείς, λοιπόν, στο χρόνο που μας είχε απομείνει ως δημοτική αρχή κάναμε ότι ήταν δυνατόν".



-Ο κος Λέντζας έχει κάνει ακόμη μια σοβαρή καταγγελία που αφορά τη μη διανομή κρεάτων στους συνδημότες σας που είχαν ανάγκη βοήθειας.

"Θα απαντήσω με μια φράση στον κ. Λέντζα. Οτι έχει από αποδεικτικά στοιχεία, να τα παρουσιάσει".

Σημασία έχει να γίνουν τα έργα...

-Με τον Γιάννη Λέντζα γνωριζόζαστε μια 20ετία περίπου. Υπήρξατε φίλοι...

"Είμαστε ακόμα φίλοι"

-...γιατί θεωρείτε ότι κάνει σήμερα επίθεση στην πρώην δημοτική αρχή; 

"Εγώ θα μιλήσω για το πολιτικό κομμάτι. Με τον Γιάννη είμαστε φίλοι 20 χρόνια. Αλλο η προσωπική σχέση κι άλλο η πολιτική. Σε προσωπικό επίπεδο δεν είμαστε αντίπαλοι, αλλά και πολιτικά, αν θέλετε, δεν είμαστε αντίπαλοι. Αυτά θέλω εξ' αρχής να τα ξεκαθαρίσω.

Κάθε πρώην δήμαρχος, σε οποιονδήποτε δήμο, είναι παρακαταθήκη για τον δήμο. Με την εμπειρία και την γνώση που απέκτησε πάντα κάτι θα έχει να σου πει. Εγώ μιλάω με τους προηγούμενους δημάρχους, το έκανα και στη διάρκεια της δικής μου θητείας. Ο κος Τσάγκος ήταν 16 χρόνια δήμαρχος, ο κος Κουλούρης επίσης, με τον συγχωρεμένο τον Χατζηγιάννη μιλούσα. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν κάποιοι που συμβουλεύουν λέγοντας "κάνε αυτό για να φανείς, γιατί σε μια θητεία θα είσαι στη σκιά του Ναμπίλ. Γιατί ο Ναμπίλ έχει προγραμματίσει τόσα έργα και τόσα πράγματα που θα γίνουν στη θητεία σου".

Προσωπικά εύχομαι ο βιολογικός της Βάρδας να τελειώσει στη θητεία του Γιάννη Λέντζα. Το εύχομαι. Αλλά θα σου πω και το άλλο: Ο βιολογικός του ΗΡΑΚΛΗ που ξεκίνησε μεταξύ Τραγανό, Ανδραβίδα, Λεχαινά, Μυρσίνη από το '98 πέρασε από χίλια κύματα για να τελειώσει. Κι έφτασε στα δικά μου χέρια το 2015, χωρίς να έχει τελειώσει. Οταν το παρέλαβα και ξεκίνησε κάλεσα όλους τους πρώην δημάρχους γιατί συνέβαλλαν κι έφτασε στα χέρια μου να λειτουργήσει. Οταν μου είπαν να κάνω τα εγκαίνια, αρνήθηκα. Φτάνει να δουλεύει.

Να σας πω και για τις αποθήκες του ΑΣΟ. Το 2013 ξεκίνησε το θέμα με στόχο να τελειώσει το 2015. Φτάσαμε το 2020 κι ακόμα δεν έχουμε παραλάβει, θα παραλάβει ο κος Λέντζας.
Φτάνει να γίνει το έργο.

Αυτό που θέλει να περάσει ότι ο Ναμπίλ δεν βοήθησε την Βάρδα, θα πω ότι για την Βάρδα και όλη την Βουπρασία δουλέψαμε περισσότερο απ' ότι στα Λεχαινά. Τα στελέχη μου όλο έτρεχαν μαζί μου. Κάναμε αλλαγές σε όλους τους αμιαντοσωλήνες και έχουν δημοπρατηθεί κι άλλες περιοχές όπως το Ψάρι, η Αετορράχη, το Μπόρσι που είναι στο επόμενο πρόγραμμα. Τα λεφτά αυτά είναι κατοχυρωμένα, βρίσκονται στο τεχνικό πρόγραμμα. Στη Βουπρασία υπάρχει ένα πρόγραμμα, 1.280 για χαλίκια που τα έβαλα από τις πλημμύρες του 2016. Υπάρχει επίσης ένα γεφύρι στο Καπελετο που θα φτιαχτεί. Η μεγάλη ανάπλαση της οδού Ολυμπίας που θα φτάσει μέχρι την πλατεία. Θα σας έλεγα κι άλλα, όμως αυτό που έχει σημασία είναι τα έργα να γίνουν".

Να μην εμπλέκουν τον ΗΡΑΚΛΗ στα προβλήματά τους! 

- Σε κάτι που επίσης έχει αναφερθεί ο κος Λέντζας και που ποτέ δεν απαντήσατε είναι τι έγινε τελικά σε κείνη την περιβόητη συνάντηση με τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο, που σας είπε "ότι εκείνος έχει 11, κοιτάξτε τι θα κάνετε". 

"Να ξεκαθαρίσω κάτι με τον σύνδεσμο ΗΡΑΚΛΗΣ. Και προς τιμή του Γιάννη που με ρώτησε. Η συμφωνία ήταν δύο χρόνια πρόεδρος από τον Πηνειό με αντιπρόεδρο από εμάς και μετά αλλάζει, δηλαδή πρόεδρος από εμάς, αντιπρόεδρος από εκείνους. Ο Γιάννης με ρώτησε ποιανού η σειρά ήταν τώρα και του απάντησα πως ήταν του δήμου Πηνειού. Ετσι, λοιπόν, ξεκίνησε η κόντρα μεταξύ τους.
Το πρόβλημα, λοιπόν, άρχισε όταν ο Μαρίνος, χωρίς εμείς να ξέρουμε πρότεινε για πρόεδρο τον Γεωργόπουλο και για αντιπρόεδρο είπε βάλτε τον Δημόπουλο. Ο Λέντζας δεν το ήθελε και άρχισε η κόντρα. Ετσι λοιπόν ο Δημόπουλος παραιτήθηκε.

Η συνάντηση με τον Μαρίνο έγινε αργότερα. Εγώ πήγα για να δω τι άποψη έχει ο δήμαρχος Πηνειού, για πιο λόγο που τόσα χρόνια δεν είχε δημιουργηθεί πρόβλημα, δημιουργήθηκε τώρα. Πήγα να ηρεμήσω μια κατάσταση. Ποτέ δεν είχα προβλήματα με κάποιους Και με τον Καστρινό καλές σχέσεις είχα, όπως και με όλους τους δημάρχους. Στην ουσία ένας δήμος είμαστε όλοι Κάποτε, κ. Φάκο, λέγανε για ένα δήμο στην Ηλεία.

Για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Δεν είχε κηρυχθεί πόλεμος, έκλεισαν τα σύνορα, οπότε πήγα για να κατηγορούμε ότι έκανα παράβαση. Δεν μπορεί κανείς να μου πει να μην συναντήσω τον οποιονδήποτε όταν αυτό μπορεί να βοηθήσει τον δήμο μου ή να ηρεμήσει μια τεταμένη σχέση. Τώρα περί "αυτός έχει 11 συμβούλους και να δείτε τι θα κάνετε", εγώ κ. Φάκο, να το πω λαικά, "τα ακούω βερεσέ".
Αν στον Πηνειό έχουν προβλήματα ας τα λύσουν. Φτάνει να μην εμπλέκουν τον Σύνδεσμο σε περιπέτειες. Πάντως στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα του κάνω ερώτηση για τον Ηρακλή, διότι ακούγονται διάφορα".



-Στη συνέντευξη που δώσατε νωρίτερα ρωτηθήκατε εάν ξαναδιεκδικήσετε τον δήμο κι απαντήσατε πως ναι εφόσον υπάρξει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με πρόσωπα από όλο τον δήμο. Παρά ταύτα, γνωρίζω ότι δέχεστε προτάσεις για να αναλάβετε μια μεγάλη θέση που έχει σχέση με την μεταναστευτική πολιτική. Το σκέφτεστε αυτό σοβαρά;

"Ο καθένας στη ζωή πρέπει να ξέρει τι θέλει και κυρίως τι δυνατότητες έχει. Εχω ξεκαθαρίσει ότι προτεραιότητα για μένα είναι η οικογένειά μου. Αρα, δεν δέχομαι καμία θέση που θα με απομακρύνει από την οικογένειά μου. Μια θέση δηλαδή που θα με αναγκάζει από Δευτέρα έως Παρασκευή να βρίσκομαι μακριά. Εχω μεγαλώσει για να ξαναγίνω φαντάρος [γέλια].

Ομως κάποια θέση η οποία θα με αναγκάζει να πηγαίνω μια φορά το μήνα στην Αθήνα ή δύο το πολύ, ευχαρίστως να το έκανα. Θέλω να συμβάλλω στο προσφυγικό γιατί γνωρίζω το αντικείμενο και μπορώ να διορθώσω κακώς κείμενα.
Για παράδειγμα θα σας πω ότι σε ομιλία μου στις Βρυξέλλες, παρουσία δημάρχων απ' όλη την Ευρώπη, είχα τονίσει πως είναι απαράδεκτο το προσφυγικό στην Ελλάδα να το διαχειρίζονται ΜΚΟ. Υπάρχει κράτος, υπάρχει Α' και Β' Βαθμού Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτό που έλεγα τότε πέρασε τώρα. Θα αναλάβει υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής. Οι ΜΚΟ έχουν δημιουργήσει προβλήματα".

- Βέβαια, τώρα υπάρχει κι ακόμη ένας λόγος να μην θέλετε να απομακρυνθείτε από την οικογένειά σας μια και σε λίγο θα γίνετε ένας ευτυχισμένος παππούς για τρίτη φορά. 
Τώρα, θέλω να σας κάνω ένα άλλο ερώτημα: Εχετε πει ότι πληρώσατε τις διαμάχες των συμβούλων σας. Γιατί αφήνατε να εξελιχθεί αυτή η διαμάχη; 

"Τα στελέχη που είχα κ. Φάκο, ήταν πολύ δυνατά. Μπορούσαν να προσφέρουν στον δήμο. Οι μεταξύ τους σχέσεις δεν ήταν καλές, αλλά από τα πόστα που είχαν πρόσφεραν. Δεν με ενδιέφερε το εσωτερικό πρόβλημα όσο με ενδιέφερε το αποτέλεσμα. Και υπήρξε αποτέλεσμα. Και στον προγραμματισμό έγινε δουλειά από τον κ. Μίγκο, και στην καθαριότητα έγινε πολύ δουλειά από τον κ. Μυλωνόπουλο, στη τεχνική υπηρεσία από τον κ. Παλαιολόγο που προσπαθούσε όλο το 24άωρο, ο κ. Δημόπουλος εξίσου καλός στο τομέα του, στη Παιδεία είχα καλούς συνεργάτες. Και ο κ. Μάλιαρης ήταν πετυχημένος στον σύνδεσμο.

Αυτό ήταν για μένα το ζητούμενο: Να παράγεται έργο για τον δήμο και τους πολίτες. Γι΄αυτό και σήμερα κ. Φάκο κοιτάω τους συμπολίτες μου στα μάτια επειδή ξέρω και ξέρουν ότι έκανα ότι καλύτερο. Και να είστε σίγουρος, ότι το αναγνωρίζουν".

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ναμπίλ Μοράντ: Τι απαντάει στις καταγγελίες Γ. Λέντζα [αποκλειστικά στο newsgf.net]
Ναμπίλ Μοράντ: Τι απαντάει στις καταγγελίες Γ. Λέντζα [αποκλειστικά στο newsgf.net]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAbtKFnAoeWQLwuWJoV0LHu-oIiiDj9jLcblc6QkG8xTCEhePgws_X8-jPsORgPCXXLQo5LhJtuGufSRJ7xOMStiIDzcDOSIFvdhEbvHLrlWBDonp0YL3pAZA81RFDPJN6kKH78LeoZZY/s640/P1200531.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAbtKFnAoeWQLwuWJoV0LHu-oIiiDj9jLcblc6QkG8xTCEhePgws_X8-jPsORgPCXXLQo5LhJtuGufSRJ7xOMStiIDzcDOSIFvdhEbvHLrlWBDonp0YL3pAZA81RFDPJN6kKH78LeoZZY/s72-c/P1200531.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/05/newsgfnet.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/05/newsgfnet.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy