-->

"Απασφάλισε" ο Χρήστος Βαλιανάτος - "Επίθεση" κατά όσων εμπαίζουν τον αγροτικό κόσμο

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοιού, οι αγρότες της Ηλείας πραγματοποίησαν απόψε την Γενική τους Συνέλευση, στον αύλειο ...


Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοιού, οι αγρότες της Ηλείας πραγματοποίησαν απόψε την Γενική τους Συνέλευση, στον αύλειο χώρο της Ενωσης Παραγωγών ΑΕΣ-ΑΕ, στην είσοδο της Αμαλιάδας.

Το πρώτο θέμα που απασχόλησε τη Γ.Σ. ήταν η τροποποίηση του καταστατικού, ενώ στη συνέχεια συζήτησαν τα πολλά προβλήματα που τους απασχολούν.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο πάντα ήρεμος πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος, ο οποίος για πρώτη γ\φορά "σήκωσε" τους τόνους αφού τα προβλήματα είναι χρόνια και ποτέ δεν λύνονται.

"Σβήνει ο αγροτικός τομέας", ανέφερε χαρακτηριστικά. "Τι άλλο πρέπει α τους πούμε για να το καταλάβουν;" 

Χρήστος Βαλιανάτος
Πρόεδρος Ο.Π. Αμαλιάδας

Σήμερα η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας προχώρησε στη τροποποίηση του καταστατικού, με το νέο νόμο 4073/2020. Η Ομάδα πρέπει να είναι νόμιμη, πρέπει να είναι σύμφωνη με τον καινούργιο νόμο. Είμαστε από τις πρώτες οργανώσεις πανελλαδική που κάναμε τροποποίηση καταστατικού. Αυτό που προβλέπει το καταστατικό και δεν το δέχτηκε η αποψινή Γενική Συνέλευση ήταν να βάλουμε ιδιώτες επενδυτές. Αυτοί αποκλείονται από την Ομάδα μας, μόνο μέλη αγρότες θα είναι κι αυτό γιατί η Ομάδα ανήκει μόνο στους μικρομεσαίους αγρότες. Κρατάμε την Ομάδα αμιγώς αγροτική.

Με το που θα εγκριθεί το νέο καταστατικό από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα προχωρήσουμε αμέσως σε εκλογές, πιστεύω εντός του Ιουλίου. 

"Συζητήσαμε για το έγγραφο που έχουμε στείλει στον κ. Βορίδη και μιλήσαμε με το γραφείο του και την επόμενη εβδομάδα ή θα πάμε στην Αθήνα ή θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό για τα θέματα τα οποία του θέσαμε" 

-[newsgf.net]: Τα οποία θέματα είναι τα ίδια που και στο παρελθόν έχετε θέσει.

"Τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναπεί. Η αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας πρέπει να προχωρήσει, όπως τόνισε και ο αντιπεριφερειάρχης Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον υπουργό παρουσία και του κ. Φαρμάκης, ότι το δέχτηκε ο κ. Βορίδης να πάει προς υπογραφή. Πότε θα ξεκινήσει, θα το δούμε στην υπουργική απόφαση" 

Για τις ζημιές στον ΕΛΓΑ 

"Το έχουμε ξαναπεί, ότι το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ της Πάτρας δεν λειτουργεί. Από τον Ιούλιο του 2019 και μετά το συγκεκριμένο υποκατάστημα δεν είδε καμία ζημιά στο νομό Ηλείας. Αυτά τα πράγματα δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν. 

Εκείνο που θα ξαναπώ και πάλι είναι ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ -τον έδειξα σήμερα στους αγρότες- είναι μια υπουργική απόφαση την οποία μπορούν να αλλάξουν σε μόλις μία ημέρα και να αποζημιώσουν τον κόσμο. 10 χρόνια τους κοροιδεύουν όλους, ότι δεν μπορεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, δεν το προβλέπει, δεν... δεν... δεν... 

Τι είναι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ; Το Σύνταγμα της Ελλάδος και δεν μπορούν να τον αλλάξουν; Θα συνεχίσουν να μας κοροιδεύουν; 

Μέσα ο κανονισμός λέει ότι την ημερομηνία που θα αρχίσουν οι εκτιμήσεις στη περιοχή κάθε δήμου γίνεται γνωστή στους ενδιαφερόμενους ασφαλισμένους με ανακοίνωση που τοιχοκολλείται από τον ανταποκριτή στα γραφεία του δήμου. Κατά την εκτίμηση, εφ' όσον το θέλουν, να είναι παρόν η Ομάδα Παραγωγών και να εκφράσει τις απόψεις της. 

Καταγγέλλω λοιπόν ότι πέρυσι, που ήρθαν για την βιομηχανική ντομάτα και την σταφίδα ψάχναμε να βρούμε ποιος ήτα ο εκτιμητής και κρυβόταν. Ο κανονισμός όμως είναι σαφής. Η Ομάδα Παραγωγών να είναι μπροστά και να εκθέσει τις απόψεις της. Γιατί επομένως κρυβόταν ο εκτιμητής; Τώρα έχουν έρθει όλες οι ενστάσεις για την βιομηχανική ντομάτα και σε όλους έβαλαν μηδέν. Είναι αδιανόητα πράγματα αυτά. 

Εχουμε παραγωγούς που έχασαν την στρεμματική ενίσχυση κι εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι, θα το παλέψουμε. Θα δούμε με δικηγόρο αν έχουμε έννομο συμφέρον, να δημοσιοποιηθούν όλα τα πορίσματα του ΕΛΓΑ στο νομό μας της τελευταίας 3ετίας. Δεν μπορεί ένας να παίρνει 50% και ο άλλος ακριβώς δίπλα 5%. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. 

Η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας είναι μπροστά! 

Ως Ομάδα παραμένουμε στη πρώτη γραμμή. Να σταματήσουν αυτοί που λένε τα μεγάλα λόγια και να κοιτάξουν ουσιαστικά τον αγροτικό τομέα.

Υπάρχουν δύο προιόντα "αδέλφια" στην Ηλεία και λέγονται καρπούζι και πατάτα. Και τα δύο έπαθαν ζημιές. Επομένως τελείωσε η οικογένεια. Αν δεν ενισχύσουν τα δύο αυτά προιόντα με τιμές που πουλιούνται αυτή τη στιγμή έσβησε στην Ηλεία ο αγροτικός τομέας. 

Πως αλλιώς πρέπει επιτέλους να το πούμε να το εμπεδώσουν; 

Δεν έχουμε δρόμο Πατρών-Πύργου, δεν έχουμε νοσοκομεία, δεν έχουμε αγροτικό κόσμο, ε, τότε τι έχουμε; Τίποτα"



COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : "Απασφάλισε" ο Χρήστος Βαλιανάτος - "Επίθεση" κατά όσων εμπαίζουν τον αγροτικό κόσμο
"Απασφάλισε" ο Χρήστος Βαλιανάτος - "Επίθεση" κατά όσων εμπαίζουν τον αγροτικό κόσμο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-yh0w2k2UUPrBzx9U93DU7a5J25TtNMkqjHVQevC7-pfoxd_iSYR3GQ2tz3yIsk8RxesJW8gfI6JRTA4Wjsetz6c_R-C_wvQ2se3rfC91IWjAoEw9I-jzEh-18Qop7uMIJWtVmo5R6Jo/s640/104040537_306381220524185_2140224262275673156_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-yh0w2k2UUPrBzx9U93DU7a5J25TtNMkqjHVQevC7-pfoxd_iSYR3GQ2tz3yIsk8RxesJW8gfI6JRTA4Wjsetz6c_R-C_wvQ2se3rfC91IWjAoEw9I-jzEh-18Qop7uMIJWtVmo5R6Jo/s72-c/104040537_306381220524185_2140224262275673156_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_180.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_180.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy