-->

Φουλ επίθεση από τον Τσίπρα: Ευθύνη Μητσοτάκη η ύφεση - Τι λέει για Τουρκία

Πυρά κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τους χειρισμούς της στην οικονομία, ασκεί ο πρόεδρος του...


Πυρά κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τους χειρισμούς της στην οικονομία, ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα «Καθημερινή». Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι έφερε την ύφεση πριν την πανδημία. Την ίδια στιγμή απαντά και στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών χαρακτηρίζοντάς τα ως «τυχοδιωκτισμό».

Στο χώρο της οικονομίας εγκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «έχει φέρει την ύφεση πριν από την πανδημία. Και προφανώς δεν είδαμε καμία επενδυτική έκρηξη. Στο Ελληνικό ακόμη περιμένουμε τις μπουλντόζες, που θα έμπαιναν την πρώτη εβδομάδα».

«Δεν είμαι βέβαιος ότι χρησιμοποιεί (σ.σ. ο Κυρ. Μητσοτάκης) περισσότερο τεχνοκράτες από όσο χρησιμοποιούσαμε εμείς», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης και εξηγεί: «Απλώς, επιλέγει να κρύβει υπουργούς του που ίσως δεν εμπιστεύεται, πίσω από τεχνοκράτες. Το ίδιο επιχειρεί να κάνει και τώρα με τον κ. Σταϊκούρα, που προφανώς δεν του έχει εμπιστοσύνη να διαχειριστεί το πακέτο των 32 δισ. και σπεύδει στον κ. Πισσαρίδη».

Και στο ερώτημα αν τα 32 δισ. είναι επιτυχία για την Ελλάδα;, ο Αλ. Τσίπρας απαντά ως εξής: «Νομίζω ναι. Ας μη μιλήσουμε για τα 32 δισ., γιατί τα 9 είναι δάνεια και εγώ είμαι λίγο επιφυλακτικός στα δάνεια, ιδίως όταν το χρέος μας είναι στο 180% με ροπή προς το 200%». Για την υγεία Παρόλα αυτά, ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει τις θετικές ενέργειες της κυβέρνησης για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η κυβέρνηση συντονίστηκε σχετικά έγκαιρα µε τις κατευθύνσεις της παγκόσµιας κοινότητας. Οι πολίτες έδειξαν αξιοζήλευτη πειθαρχία και όλοι µαζί καταφέραµε τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και να µην επιβαρύνουµε ένα ΕΣΥ µε πολλές αδυναµίες. Την επιτυχία της χώρας προφανώς την πιστώνεται και η κυβέρνηση. Είναι, όµως, επιτυχία που ανήκει στους πολίτες και την πιστώνεται και η αντιπολίτευση, που κράτησε πολύ υπεύθυνη στάση», σημειώνει.

Ο ίδιος τονίζει πως εάν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε κινηθεί πιο γρήγορα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ΕΣΥ με προσλήψεις και υποδομές, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: «Η πανδηµία φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη να δηµιουργήσουµε ένα πλέγµα κοινωνικής προστασίας, να ενισχύσουµε τον δηµόσιο χώρο. Τα προηγούµενα χρόνια, η κυριαρχία µιας νεοφιλελεύθερης αντίληψης οδήγησε στην ψευδαίσθηση ότι όποιος έχει την οικονοµική δύναµη δεν χρειάζεται δηµόσια υγεία. Αποδείχθηκε ότι απέναντι σε µια έκτακτη ανάγκη, είµαστε όλοι ευάλωτοι, ασχέτως οικονοµικής ισχύος».

Τι λέει για τα εθνικά θέματα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί επίσης κριτική στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα στον απόηχο της κλιμάκωσης των προκλήσεων της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. Σε αυτό το πλαίσιο κατηγορεί τον πρωθυπουργό για έλλειψη αδυναμία επικοινωνίας, σημειώνοντας πως ο ίδιος «στις πιο δύσκολες στιγμές είχε τη δυνατότητα να σηκώσει το τηλέφωνο και να επικοινωνήσει με τον Ερντογάν».

Καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση γιατί δεν προχωρά τις συζητήσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καθώς και ότι «δεν έχει κανένα κανένα πλαίσιο θετικής ατζέντας ή διαλόγου και δεν έχει και κανένα πλαίσιο απειλής. Οι σχέσεις µε έναν δύσκολο γείτονα πρέπει να έχουν πάντα διττό χαρακτήρα: να έχουν την απειλή αλλά και τη θετική προοπτική πάνω στο τραπέζι. Θεωρώ ότι η βασική διαφορά ανάµεσα στις προοδευτικές δυνάµεις και στη ∆εξιά στην εξωτερική πολιτική, είναι ότι η ∆εξιά πάντοτε φοβάται την ευθύνη».

Εκφράζει εξάλλου την ανησυχία του για την ποιοτικά «εντεινόμενη ένταση από την Τουρκία», κάνοντας λόγο για «διπλασιασµό των υπερπτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά, για πρώτη φορά υπερπτήσεις πάνω από τον Εβρο, για αµφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας µε το τουρκολιβυκό σύµφωνο, για µονοµερή κατάθεση συντεταγµένων, για γεωτρήσεις στην Κύπρο και χάρτες για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».

«Το ζήτηµα δεν είναι να πεις τι θα έκανες τώρα. Είναι να δεις τι κάνεις όλο αυτό το διάστηµα. ∆ιότι εµείς είχαµε µια στρατηγική. Μπορεί κανείς να διαφωνούσε µε αυτή τη στρατηγική, αλλά είχαµε στρατηγική», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Όταν έχεις αυτή την αναβάθµιση της προκλητικότητας, δεν µπορεί να βγαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να λέει µετά τον Εβρο δεν υπάρχει ιδιαίτερη ένταση και προκλητικότητα από την Τουρκία. Και ο κ. Μητσοτάκης να λέει ότι δεν έγινε και τίποτα αξιοσηµείωτο στον Εβρο.

Όπως επίσης δεν µπορείς να λες η Τουρκία είναι αποµονωµένη. Πού; Έχει αναβαθµίσει τον ρόλο της παρά τις εσωτερικές της αντιφάσεις, εξαιτίας των γεωπολιτικών εξελίξεων. Και στην Ε.Ε., γιατί συνειδητοποιεί ότι χωρίς την Τουρκία δεν µπορεί να λύσει το προσφυγικό, και στις ΗΠΑ εξαιτίας των εξελίξεων στη Συρία και τη Λιβύη. Άλλο αυτοπεποίθηση και άλλο απόκρυψη της πραγµατικότητας».

"Η Τουρκία δεν κινείται σπασµωδικά. Εχει στρατηγική και στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι προβλέψιµη. Απόπειρα ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα έγινε και επί των ηµερών µας στο Καστελλόριζο, αλλά υπήρξε αποτροπή. Θεωρώ ότι θα γίνουν και τώρα τέτοιες απόπειρες αµφισβητώντας ντε φάκτο όχι µόνο την ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά και άλλα κυριαρχικά µας δικαιώµατα. Γιατί όταν σου λένε 6 µίλια από ελληνικά νησιά, είναι σαν να σου αµφισβητούν το κυριαρχικό δικαίωµα να επεκτείνεις όποτε το αποφασίσεις την αιγιαλίτιδα ζώνη», αναφέρει στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί χάραξη εθνικής γραμμής στα ελληνοτουρκικά καθώς επίσης και σύγκληση πολιτικών αρχηγών, αλλά και να προχωρήσει η ανακήρυξη ΑΟΖ με Αίγυπτο, Ιταλία και Αλβανία: «Το ζήτηµα όµως είναι µε ποια στρατηγική αντιµετωπίζεις µια προβλέψιµη αλλά κλιµακούµενη ένταση. Λέω λοιπόν ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Οτι πρέπει να ανοίξει διάλογο µε εµάς που κυβερνήσαµε 4,5 χρόνια και είχαµε στρατηγική και να αποφασίσει αν θα τη συνεχίσει ή θα την αλλάξει. Εάν την αλλάξει, θα µας ζητήσει συγκατάθεση σε αυτό; Ετσι διαµορφώνεις την εθνική γραµµή.

Και επειδή δεν θέλω να αποφύγω και το διά ταύτα, εγώ είµαι διατεθειµένος να δώσω συναίνεση σε κρίσιµες αποφάσεις που δεν µπορεί να τις πάρει η κυβέρνηση. Και αναφέροµαι στην εθνικά επωφελή στρατηγική να κλείσουµε τη συµφωνία µε την ΑΟΖ µε Αίγυπτο, Ιταλία και Αλβανία».

NewsbombCOMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Φουλ επίθεση από τον Τσίπρα: Ευθύνη Μητσοτάκη η ύφεση - Τι λέει για Τουρκία
Φουλ επίθεση από τον Τσίπρα: Ευθύνη Μητσοτάκη η ύφεση - Τι λέει για Τουρκία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcjKVczKCQlUqVQikIMg2jxkFEWdFDRyT0pbXrImuoQgWw3tRXqNH_FKc5qPyCSIXIyhlFaeMFf76UfTd7GqrnbKJa_lFm3xGMSSpccGkpzu6jz-OqdFbr4S2SCXjWZ-GWVwVc5MGI5uI/s640/BB157toj.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcjKVczKCQlUqVQikIMg2jxkFEWdFDRyT0pbXrImuoQgWw3tRXqNH_FKc5qPyCSIXIyhlFaeMFf76UfTd7GqrnbKJa_lFm3xGMSSpccGkpzu6jz-OqdFbr4S2SCXjWZ-GWVwVc5MGI5uI/s72-c/BB157toj.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_263.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_263.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy