Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Kόροιβος: Επίσημη παρουσίαση του προπονητή Κ. Δελέγκου

ΕΠΙΣΗΜΗ ‘ΠΡΩΤΗ’ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΒΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΕΛΕΓΚΟ   «Θα δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα αρνείται να χάσει…»  Με την π...


ΕΠΙΣΗΜΗ ‘ΠΡΩΤΗ’ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΒΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΕΛΕΓΚΟ 

«Θα δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα αρνείται να χάσει…» 

Με την παρουσίαση του νέου προπονητή του Κοροίβου Κώστα Δελέγκου έγινε και η επίσημη έναρξη για τη νέα μπασκετική σεζόν 2020-2021. Στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε ο General Manager της ομάδας Διονύσης Κάτζος παρουσίασε τον νέο προπονητή και αναλύθηκε η φιλοσοφία και το πλάνο που έχει η ομάδα όχι μόνο για τη νέα σεζόν αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία ενός ρόστερ από νέους αθλητές, με διάθεση για σκληρή δουλειά και στη λογική παραμονής στην ομάδα για περισσότερο από μία σεζόν, με τον Κώστα Δελέγκο να υπόσχεται την δημιουργία μίας ομάδας που θα δίνει το 100% για τον Κόροιβο. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Διονύση Κάτζου και του Κώστα Δελέγκου: 

Διονύσης Κάτζος (General Manager) 

«Ουσιαστικά είναι η επίσημη έναρξη της σεζόν για τον Κόροιβο 2020-2021, μετά από μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά που κατέληξε με αυτό τον άδοξο τρόπο λόγω της πανδημίας. Προσπαθούμε σαν Σύλλογος να μαζέψουμε τα ‘κομμάτια’ μας, λόγω αυτής της παγκόσμιας κατάστασης η οποία έχει επηρεάσει τους πάντες και τα πάντα.

Ο αθλητισμός γενικά παράγει μία αισιοδοξία και έτσι θέλουμε να βλέπουμε τα αισιόδοξα κομμάτια της ζωής, γιατί ο αθλητισμός αυτά προάγει πάνω απ’ όλα και πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα με τη βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας. Σιγά- σιγά θα ξεπεραστούν αυτά τα θέματα και θα επανέλθουν η ζωή και οι ρυθμοί στην καθημερινότητα, όπως τα ξέραμε, με τις καλές και τις δυσάρεστες στιγμές.

‘Σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα’ 

Στο κομμάτι που αφορά τον Κόροιβο, μετά την απότομη παύση στις 5 Μαρτίου του 2020 λόγω του γεγονότος που είχε προκύψει, ειδικά στην Δυτική Ελλάδα που προηγηθήκαμε περίπου δέκα ημέρες από την υπόλοιπη χώρα, προσπαθούμε εδώ και ένα μήνα να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα, αναλογιζόμενοι πάντα τα προβλήματα που υπάρχουν, πώς θα τα αντιμετωπίσουμε και προσπαθούμε να κάνουμε όσες περισσότερες προβλέψεις μπορούμε μέσα σε αυτή την κατάσταση που φανταζόμαστε, υπολογίζουμε, και θεωρούμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μπροστά μας.

Σε αυτό λοιπόν το κλίμα ο Κόροιβος για τη σεζόν που έρχεται προσπάθησε, και είναι προτεραιότητά του αυτή, να ‘κλείσει’ τις όποιες οικονομικές ‘πληγές’ είχε από τις δύο προηγούμενες χρονιές και είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και πρέπει να το πω δημόσια αυτό. Ήδη αυτή τη στιγμή έχουν γίνει προτάσεις προς όλους τους αθλητές ώστε να εξοφλήσουμε αυτά τα χρήματα τα οποία εκκρεμούν και θα είναι προτεραιότητά μας πριν από οτιδήποτε άλλο, γιατί ο Κόροιβος από εδώ και πέρα θα ‘περπατήσει’ σε άλλο δρόμο από αυτόν που κακώς για εμένα υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα μία άποψη ότι ο ‘Κόροιβος είναι προβληματικό μαγαζί, δεν πληρώνει ή οτιδήποτε’.

Για να λέμε και τις αλήθειες κάποια στιγμή, είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο του Ελληνικού μπάσκετ. Με την σεζόν αυτή κλείνουμε δέκα χρόνια, τέσσερα χρόνια στην Α1 και έξι χρόνια στην Α2. Έχουμε μία διαδρομή 13-14 χρόνια στις εθνικές κατηγορίες και όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για κάποια τεράστια ποσά τα οποία δόθηκαν μέσα σε αυτά τα χρόνια και τα οποία τα έδωσε μία ομάδα που πραγματικά κάνει αγώνα χωρίς να έχει χρηματοδότες, χωρίς να έχει τίποτα και είναι και η μοναδική ομάδα που έχει ένα λαϊκό πρόσημο. Δηλαδή έχει την πολύ-συμμετοχικότητα πολλών ανθρώπων σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται.

Κάποια στιγμή το μοντέλο του Κοροίβου θα μνημονευθεί διαχρονικά, να το γνωρίζει η ιστορία, θα το καταγράψει, όσο και εάν χαλάμε την πιάτσα γιατί δεν είμαστε αρεστοί σε αυτούς που έχουν τα χρήματα.

‘Καλωσορίζουμε τον Κώστα Δελέγκο’ 

Μπαίνουμε λοιπόν στη φετινή χρονιά και καλωσορίζουμε τον Κώστα Δελέγκο, τον νέο προπονητή για τη χρονιά που έρχεται. Ο Κώστας είναι ένας προπονητής που έδειξε τα τελευταία χρόνια , και ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια στον Απόλλωνα, ότι είναι ένας νέος προπονητής που έχει μάθει να αγωνίζεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και να δημιουργεί κάτι ωραίο μπασκετικό. Αυτός είναι και ο λόγος που εμάς μας έκανε ‘κλικ’, από την στιγμή που έμεινε ελεύθερος από την ομάδα του Απόλλωνα, να τον προσεγγίσουμε και να προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε μαζί του. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταλήξαμε σε αυτό.

Η συμφωνία με τον Κώστα δεν είναι για ένα χρόνο, τυπικά στα χαρτιά είναι για ένα χρόνο, έχουμε μιλήσει για δύο με τρία χρόνια. Και το λέω ξεκάθαρα, θέλουμε να κάνει μία δουλειά σε βάθος και να αφήσει το αποτύπωμά του. Θα τον βοηθήσουμε όλοι σε αυτό το κομμάτι και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω στο παραμικρό. Όσον αφορά τον Κόροιβο για τα επόμενα χρόνια, μετά από διάφορες διαδικασίες και την προσπάθεια την περσινή που εμφανίστηκε μία εταιρεία η οποία δεν περπάτησε για λόγους που δεν έχουν κάνουν με εμάς ούτε με την εταιρεία, προφανώς ήταν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα στην περιοχή, κανείς δεν ξέρει πότε θα ξεμπερδέψει αυτή η κατάσταση, εμείς αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε αυτό το οποίο μας εκφράζει.

Εμείς θέλουμε να αφήσουμε ένα αφήγημα και ένα αποτύπωμα στο Ελληνικό μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή το κορυφαίο για εμένα στοίχημα είναι να παράξεις, να βγάλεις νέους παίκτες Έλληνες αθλητές. Σε αυτή τη λογική θα δείτε ότι η ομάδα που έχουμε κουβεντιάσει με τον Κώστα και η οποία θα σχεδιαστεί θα έχει πάρα πολλούς νέους αθλητές σε μικρές ηλικίες, 19, 20, 21,22, 23 ετών και θα πάρουμε και 3-4 παιδιά τα οποία θα έχουν μία εμπειρία χωρίς να είναι τα παιδιά τα οποία θα είναι πολύ ‘ακριβά’.

Το μπάτζετ θα είναι πάρα πολύ συγκρατημένο, αναλογιζόμενοι την γενικότερη κατάσταση και αυτό που έρχεται και το χειμώνα, θα είναι το χαμηλότερο μπάτζετ που θα έχουμε για την επόμενη χρονιά που είχαμε στην ιστορία μας, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε έτσι, με ασφάλεια και σιγουριά γιατί δεν ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Ο Κόροιβος έχει αναδιοργανωθεί διοικητικά, έχει δημιουργηθεί μία οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από 7 άτομα, έχουν φτιαχτεί οικονομικές επιτροπές, αυτή τη στιγμή ασχολούνται γύρω στα 15 άτομα με την ομάδα, μέλη του Δ.Σ. και φίλοι της ομάδας, θα μπούμε σε μία άλλη λογική, αναλογιζόμενοι πάντα τα προβλήματα τα οποία θα υπάρξουν. Σε αυτό το πλάνο καλωσορίζω τον Κώστα στην ομάδα, εμείς θα είμαστε δίπλα του και μακάρι τα 2-3 χρόνια να γίνουν 4 και 5.

Κώστας Δελέγκος (Προπονητής Κοροίβου) 

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα που με επέλεξε η ομάδα του Κοροίβου να ηγηθώ προπονητικά της καινούργιας προσπάθειας που κάνει. Ο Κόροιβος τα τελευταία δέκα χρόνια είναι πρωταγωνιστής στο υψηλό επίπεδο, είτε στην Α1 είτε στην Α2 και έχει αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό μπάσκετ. Γι’ αυτό και μόνο το λόγο είναι ιδιαίτερη τιμή μια ομάδα με μακρά πορεία σε εθνικές κατηγορίες να σε επιλέγει να ηγηθείς προπονητικά. Θα ήθελα να πω ότι έρχεται μια δύσκολη χρονιά, πρέπει να ξεχάσουμε την περσινή χρονιά και αθλητικά, που έτσι και αλλιώς έληξε άδοξα, αλλά και σαν λαός να έχουμε αισιοδοξία και να πιστεύουμε ότι θα πάνε όλα καλύτερα και δεν θα ξανασυναντήσουμε τα ίδια προβλήματα.

Από εκεί και πέρα ο στόχος μας για τη νέα χρονιά είναι να αλλάξουμε λίγο το στυλ της ομάδας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία πιο διαφορετική ομάδα όσον αφορά το ρόστερ, με νέα παιδιά ταλαντούχα, φιλόδοξα, που θα θέλουν να εμφανιστούν στο μπασκετικό στερέωμα, που θα έχουν όρεξη για δουλειά και να προσπαθήσουμε να τα κρατήσουμε και αρκετά χρόνια εδώ ούτως ώστε να καταφέρουμε να φτιάξουμε και ένα κορμό για την ομάδα για να μην χρειάζεται κάθε χρόνο πολλές προσθαφαιρέσεις.

Σίγουρα η οικονομική συγκυρία δεν βοηθά και για μεγάλα ανοίγματα, άρα θα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί και στις κινήσεις μας, θα χρειαστούμε να πάρουμε και 3-4 παιδιά για να έχουμε και μία ‘ασφάλεια’ με την έννοια ότι πλέον το πρωτάθλημα της Α2 θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Έχει 18 ομάδες φέτος και περιμένουμε να είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως είναι κάθε χρόνο». 

Από εκεί και πέρα κάνουμε και μία προσπάθεια με παιδιά που είναι εδώ από την περιοχή και ενδεχομένως να μπορούν να μας βοηθήσουν, να είναι στην ομάδα και στο μακρόχρονο πλάνο μας θα πρέπει να κοιτάξουμε λίγο τις Ακαδημίες, να κοιτάξουμε τα παιδιά της περιοχής, να δούμε τι μπορούμε να δημιουργήσουμε ούτως ώστε τα επόμενα χρόνια να έχει μία βάση ο Κόροιβος που να πορεύεται με αυτή και να έχει λίγα παιδιά με μεταγραφές για να συνεχίσει να βρίσκεται στα υψηλά στρώματα του ελληνικού μπάσκετ.

Και πάλι να ευχαριστήσω την διοίκηση του Κοροίβου που μου έκανε αυτή την τιμή, μας περιμένει πάρα πολύ δουλειά, δεν έχουμε πάρα πολύ χρόνο να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε το ρόστερ, θέλουμε τον κόσμο του Κοροίβου που έχει αποδείξει όλα τα χρόνια ότι είναι κοντά στην ομάδα να είναι δίπλα μας και φέτος, να μας στηρίξει και αυτό που έχω να υποσχεθώ εγώ σαν προπονητής, αλλά και όσον αφορά τους παίκτες που θα στελεχώσουν την ομάδα, είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία σκληρή ομάδα που θα αρνείται να χάσει και θα παλεύει σε κάθε παιχνίδι στο 100% για την ομάδα του Κοροίβου, για τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και στο τέλος της χρονιάς να κάνουμε ταμείο και νομίζω ότι εάν οι συνθήκες μας το επιτρέψουν θα καταφέρουμε κάτι καλό»

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Kόροιβος: Επίσημη παρουσίαση του προπονητή Κ. Δελέγκου
Kόροιβος: Επίσημη παρουσίαση του προπονητή Κ. Δελέγκου
https://2.bp.blogspot.com/-bYfTlkTmSCM/XxH5tAImovI/AAAAAAAEJdQ/6r-lCQTR6_8r4qTS6hBFMJYB9VEuDYbuQCLcBGAsYHQ/s640/%25CE%2594%25CE%2595%25CE%259B%25CE%2595%25CE%2593%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A3-1.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-bYfTlkTmSCM/XxH5tAImovI/AAAAAAAEJdQ/6r-lCQTR6_8r4qTS6hBFMJYB9VEuDYbuQCLcBGAsYHQ/s72-c/%25CE%2594%25CE%2595%25CE%259B%25CE%2595%25CE%2593%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A3-1.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/07/2020-2021.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/07/2020-2021.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy