-->

Εντάσεις μεταξύ Λέντζα-Μοράντ στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο - Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ τους! [video-φωτογραφίες]

Το ότι ο Γιάννης Λέντζας και ο Ναμπίλ Μοράντ είναι δύο πολύ καλοί φίλοι, εκτός από εξαίρετοι επιστήμονες, είναι κάτι το οποίο δεν μπορε...


Το ότι ο Γιάννης Λέντζας και ο Ναμπίλ Μοράντ είναι δύο πολύ καλοί φίλοι, εκτός από εξαίρετοι επιστήμονες, είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να αμφισβητείται από κανέναν. Η όποια αντιπαράθεσή τους, όπως και χθες σημειώθηκε, είναι σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και στον τρόπο όπου ο καθένας βλέπει τα κοινά, σύμφωνα με την δική του αντίληψη και το πρόγραμμά του.

Αυτό πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρο για να μην... επιτρέπεται σε κάποιους να λένε τα "δικά" τους με στόχο την προώθηση των δικών τους προσωπικών απόψεων και αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες.

Αλλωστε, είναι οι ίδιοι οι πολίτες που επιθυμούν τις καλές σχέσεις των δύο αυτοδιοικητικών, πέρα από τις διαφορετικές αντιλήψεις, με στόχο την ανάπτυξη του δήμου και την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Και αυτό πετυχαίνεται αργά και σταθερά!

Στη βάση αυτή ήταν και η τοποθέτηση του πρώην αντιδημάρχου Ανδρέα Μίγκου, ο οποίος απευθυνόμενος στο Σώμα, στην δευτερολογία του ανέφερε ότι, "εμείς θέλουμε να κάνουμε προωθητική αντιπολίτευση, θέλουμε να σας βοηθήσουμε στο έργο σας".

Και φυσικά, λόγω των διαφορετικών απόψεων είναι λογικό να ανεβαίνουν, κάποιες φορές, και οι τόνοι μεταξύ των δύο κορυφαίων αυτοδιοικητικών [Λέντζα-Μοράντ] αλλά με προσπάθειες να κρατηθεί η όποια αντιπαράθεση σε υψηλό επίπεδο, όπως τους αρμόζει.


Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ξεκίνησε 14 λεπτά μετά τις 19.30' με εννέα θέματα στην ημερήσια διάταξη [διαβάστε εδώ...] και με, σχεδόν, όλους τους συμβούλους παρόντες.
Κι αν εξαιρεθούν κάποιες στιγμές έντασης ήταν μια ωραία συνεδρίαση με την κατάθεση ερωτήσεων και απόψεων, όπως αρμόζει σε ένα δημοτικό συμβούλιο που επιθυμεί να βοηθήσει τον δήμο του. Αλλωστε οι συζητήσεις, η ευγένεια και τα πειράγματα μεταξύ των συμβούλων δεν έλειψαν και ίσως το χθεσινό να ήταν ένα από τα καλύτερα συμβούλια που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον όσα εμείς τα παρακολουθούμε από κοντά.

Κι επειδή λένε ότι το "καράβι το οδηγεί ο καπετάνιος" σαφώς η πρόεδρος του ΔΣ Γεωργία Κακαλέτρη αποδεικνύεται ως την καλύτερη Πρόεδρο του δήμου Αδραβίδας-Κυλλήνης που άριστα μπορεί να διαχειριστεί όλους τους συμβούλους χωρίς τελικά κάθε συνεδρίαση υπό την προεδρεία της να καταντάει κουραστική. Εξάλλου, η ίδια είναι αυστηρή, όποτε χρειάζεται, όχι μόνο με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά και με τους συμβούλους της πλειοψηφίας μη... χαρίζοντας κάστανα σε κανέναν!
Από την αυστηρότητά της δεν έχει ξεφύγει ούτε ο ίδιος ο δήμαρχος τον οποίο, όπως είχαμε γράψει, "μάλωσε" στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο επειδή είχε καθυστερήσει να προσέλθει λίγα λεπτά. Βέβαια, ο Γιάννης Λέντζας, ως άνθρωπος ευχάριστος και χαρούμενος, είχε γελάσει με την παρατήρησή της.

Η Προεδρίνα λοιπόν του κατά, κυρίως λόγου, ανδρικού δημοτικού συμβουλίου, παρακολούθησε, όπως κάνει πάντα, τις τοποθετήσεις του κάθε συμβούλου επεμβαίνοντας όπου έπρεπε και... με μια ισπανική βεντάλια στο χέρι, αφού η υγρασία, παρά το αιρ κοντίσιον και τα ανοικτά παράθυρα, ήταν αποπνικτική.

Μάλιστα, όταν ειπώθηκε στον δήμαρχο ότι κάτι πρέπει να γίνει, ο ίδιος γελώντας και προκαλώντας τα γέλια όσων ήταν κοντά του είπε πως "από τον Βαρβαρέσο δεν παίρνεις ούτε ευρώ", εννοώντας φυσικά ότι η σφιχτή οικονομική πολιτική του δήμου είναι απαραίτητη αυτή την περίοδο μέχρι όλα να μπουν σε μια σειρά.
Ο οποίος Κώστας Βαρβαρέσος χθες πέταγε... ατάκες, με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο προκαλώντας ερωτηματικά σε όσους άκουγαν!

Φυσικά, δεν μπορεί να παραληφθεί η ικανότητα και αξιοπρέπεια του καλύτερου ίσως γραμματέα δημοτικών συμβουλίων όλων των δήμων, του Αλέξη Γαλάνη, ο οποίος όχι μόνο παρακολουθεί τα διαδραματιζόμενα αλλά και παρεμβαίνει όποτε του ζητηθεί. Αριστος γνώστης των θεμάτων του δήμου, ο κ. Γαλάνης αποτελεί το "καλό χαρτί" και μια ανεκτίμητη αξία.


1 λεπτού σιγή στη μνήμη του Γεράσιμου  Βαγγελάκου

Ζητώντας και παίρνοντας πρώτος τον λόγο ο πρώην δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στον προσφάτως αποθανόντα Γεράσιμου Βαγγελάκου.
Μία πρόταση που αμέσως έγινε αποδεκτή από όλους τους συμβούλους.



Οι ερωτήσεις...

Αμέσως μετά κατατέθηκαν σημαντικές ερωτήσεις, στις οποίες απάντησε ο δήμαρχος.
Eρωτήσεις έκαναν ο Ναμπίλ Μοράντ για τον Σύνδεσμο Ηρακλής και γιατί δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση του έργου [ο ίδιος έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις για τον ισολογισμό του 2016, αφού σε κείνη την συνεδρίαση απουσίαζε], ρώτησε για τον Σύνδεσμο Πηνειού τονίζοντας ότι επί των δικών του ημερών λειτουργούσε, ο Ανδρέας Μίγκος για το αν πάρουν προσκλήσεις οι δημοτικοί σύμβουλοι για την αυριανή εκδήλωση του Φεστιβάλ [την ίδια ώρα η Γραμματέας Ζωή Δημοπούλου μοίραζε τις προσκλήσεις στους συμβούλους] κι επίσης για διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών σκαφών της Κυλλήνης που δεν μπορούν να βρουν κάρτες για τα pillars στο λιμάνι.

Οι ερωτήσεις συνεχίστηκαν με τον Οδυσσέα Μανιά να ζητάει συνεργασία με τα "Ελληνικά Υδατοδρόμια" τα οποία ανήκουν σε Ηλείο επιχειρηματία.

Ο Βασίλης Τσιρίκος αναφέρθηκε στη ρύπανση των ακτών από τους δημότες ζητώντας από την δημοτική αρχή να δείξει ένα πιο σκληρό πρόσωπο, ενώ η δεύτερη ερώτησή του ήταν το ΔΣ να πάρει μία απόφαση για το θέμα της Αγίας Σοφίας, ενώνοντας τη "φωνή" του με τα ΔΣ άλλων δήμων της Ελλάδας.

Ο Αντώνης Σοφιανός αναφέρθηκε στο νερό και ιδιαίτερα της Κ. Παναγιάς, ενώ ο Λάμπης Δημόπουλος ζήτησε να μάθει εάν υπάρχει δεύτερη εργολαβία για άσφαλτο στην Ανδραβίδα.

Τέλος, ο κ. Καπώνης ρώτησε ποιος είναι ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για τους ασυντήρητους αγροτικούς δρόμους.

video: Η απάντηση δημάρχου για τον σύνδεσμο Πηνειού: 



Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι το πρόβλημα με τον Σύνδεσμο Πηνειού είναι λόγω των χρεών που έχουν οι δήμοι Ηλιδας και Πηνειού, τονίζοντας ότι "εμείς δεν χρωστάμε".

Δήλωση Γ. Λέντζα στο newsgf.net: "Εμείς δεν χρωστάμε. Συν της άλλης υπάρχει και το θέμα
 της μη άδειας χρήσης νερού. Κάναμε και οι τρεις δήμοι χωριστά έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε από τον Πηνειό -αλλά θα βγει η άδεια στο όνομα του Πηνειού- ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει και η υδροδότηση μέσω του διυληστηρίου του φράγματος. 

Από κει και πέρα πρέπει να πληρωθούν οι υποχρεώσεις και οφειλές των άλλων δύο δήμων. Είμαστε σε συνεργασία με τον δήμαρχο Ηλιδας ώστε να μπορέσουμε να ξεπεραστούν σύντομα τα προβλήματα".

Σε ότι αφορά το θέμα του Συνδέσμου Ηρακλής ο δήμαρχος ανέφερε ότι μέχρι να βγει η απόφαση από την Αποκεντρωμένη δεν μπορούσε να γίνει τίποτα. "Υπήρχε ένα φορτίο το οποίο ήταν δυσανάλογο στις πλάτες των ανθρώπων που είχαν επωμιστεί αυτό το φορτίο, τόσο στην κ. Κακαλέτρη όσο στον κ. Χατζή και στον κ. Βατσή. Από τη στιγμή που μας δικαίωσε ο νόμος 152 και τα δικαστήρια ξεκινήσαμε, παρ' ότι κορονοιός, όσο μπορούσαμε πιο γρήγορα τις διαδικασίες και για τη σύνταξη της σύμβασης κ.λ.π. Πιστεύω ότι αν όλα πάνε καλά, από τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν τα έργα". 

Για τα pillars ανέφερε ότι πρόσφατα τοποθετήθηκαν και πως όλα τα προβλήματα θα λυθούν  επισημαίνοντας ότι "τοποθετήθηκαν για να φέρουν  έσοδα στο λιμάνι".

Δήλωση Γ. Λέντζα στο newsgf.net: "Τα pillars είναι συσκευές οι οποίες προσφέρουν νερό και ηλεκτρισμό στα λιμενιζόμενα σκάφη. Στα πλαίσια αναβάθμισης των υπηρεσιών του λιμανιού τοποθετήθηκαν συσκευές οι οποίες παρέχουν νερό και ηλεκτρισμό έναντι πολύ μικρής αμοιβής, σε σχέση με τις χρεώσεις. Ολα τα σύγχρονα λιμάνια έχουν ανταποδωτικές υπηρεσίες και σκοπεύουμε στη καλύτερη και αποδοτικότερη προσφορά υπηρεσιών του λιμανιού στους τουρίστες, στους επισκέπτες καθώς και στους ψαράδες της περιοχής. Τα pillars ξεκίνησαν μόλις την περασμένη Παρασκευή. Είναι η αρχή της εφαρμογής του μέτρου και ήδη από σήμερα συμφωνήσαμε να μην παρατηρούνται αυτές οι ελλείψεις όπου δικαιολογημένα υπήρξαν κάποια παράπονα".

Σε ότι αφορά της εκδηλώσεις του φεστιβάλ είπε ότι δεν μπορεί φέτος να γίνει διασπορά εκδηλώσεων σε άλλες περιοχές εκτός Ανδραβίδας, Σταφιδόκαμπου και Βάρδας αφού δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις που επιβάλλονται λόγω κορονοιού. "Ο δήμος μας πλέον διαφημίζεται μέσω ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα", ανέφερε εκτός των άλλων.

Για τα υδροπλάνα είπε ότι "είμαστε τώρα σε φάση μελέτης όπου είναι και οι δύο εταιρείες. Οταν φτάσουμε στον διαγωνισμό θα ανατεθεί το έργο σε όποιον πρέπει".

Απαντώντας στον Βασίλη Τσιρίκο είπε για το θέμα της ρύπανσης πως είναι και θέμα παιδείας. "Ο δήμος με 5 εργάτες δεν μπορεί να τρέχει πίσω από κάποιες χιλιάδες κατοίκων".
Για το θέμα της Αγίας Σοφίας συμφώνησε να έρθει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Απαντώντας στον Α. Σοφιανό είπε: "Δεν ξέρατε ότι από το 2018 υπάρχει πρόβλημα;", παρουσιάζοντας σχετικά έγγραφα:



Συνεχίζοντας είπε: "Αγωνιζόμαστε μαζί με τον δήμο Ηλιδας να λυθεί το πρόβλημα. Ο δήμος Πηνειού ακολουθεί δική του πολιτική. Σύντομα θα έχουμε την άδεια χρήσης".

Οι αντιπαραθέσεις...

Στο χθεσινό συμβούλιο υπήρξαν αντιπαραθέσεις μεταξύ του δημάρχου και του Ναμπίλ Μοράντ.
"Δεν έχετε καταλάβει ότι άλλαξαν τα πράγματα;", είπε ο Γ. Λέντζας. "Οτιδήποτε γίνεται λέτε ότι είναι όλα δικά σας. Αν τα κάνατε όλα τέλεια γιατί ήρθατε τρίτοι στις εκλογές;", ενώ σε άλλο σημείο είπε το εξής: "Και ο ήλιος από την Κεφαλλονιά να βγει δικό σας έργο θα πείτε ότι είναι".
"Αναγνωρίζω ότι κάνατε κάποια πράγματα αλλά αναγνωρίζω επίσης ότι μας παραδώσατε και κόλλες Α4".
Σε αυτό το σημείο υπήρξε έντονη αντίδραση της παράταξης "Συμφωνία Πολιτών" τα μέλη της οποίας ζήτησαν να τους πει συγκεκριμένο έργο που παρέδωσαν σε κόλλες.
Ο Γιάννης Λέντζας έφερε ως παράδειγμα το Open Mall της Βάρδας για να συνεχιστεί η αντιπαράθεση με τον Ναμπίλ Μοράντ να φωνάζει "να ακούτε την αλήθεια".
Γ. Λέντζας: "Μας αφήσατε καμία μελέτη;".

Καθώς οι αντιδράσεις συνεχίζονταν υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή για να φέρει ο δήμαρχος τα έγγραφα του βιολογικού της Βάρδας.
Επιστρέφοντας ανέφερε ότι η πρώην δημοτική αρχή αδράνησε και δεν κατέθεσε μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία τα συμπληρωματικά που ζητούσε το υπουργείο για το έργο του βιολογικού.


Ο Ναμπίλ Μοράντ απάντησε ότι του διαφεύγει ότι το υπουργείο έδωσε παράταση για την κατάθεση των συμπληρωματικών μέχρι τις 31/12/2019!

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε: "Παλέψαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε αλλά ο κόσμος δεν εκτίμησε τις προσπάθειές μας". 

Στη συνέχεια η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης: 

Το θέμα των λαικών αγορών

Το 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, με εισηγήτρια την Αλεξάνδρα Γιαννίτση, αφορούσε την μετακίνηση της λαικής αγοράς Ανδραβίδας με το Σώμα να ψηφίζει θετικά και μετά την τοποθέτηση του Λάμπη Δημόπουλου ότι στην εισήγηση υπάρχει ένα λάθος στους δρόμους. "Να διατυπωθεί σωστά μη τυχόν και δημιουργηθεί πρόβλημα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γιαννίτση επίσης ανέφερε ότι υπάρχει έγκριση της μεταφοράς τόσο από το Αστυνομικό Τμήμα όσο και από τους υπόλοιπους φορείς.

Η ίδια ανέφερε ότι από την αρχή που η νέα δημοτική αρχή ανέλαβε προσπαθούν να ελέγξουν μια χαοτική κατάσταση που παρέλαβαν και στις τρεις λαικές αγορές του δήμου. "Υπήρχαν πολλοί παράνομοι, ενώ δεν δίνονταν θέσεις", ανέφερε εκτός των άλλων. "Το απόλυτο χάος βρήκαμε στη Νέα Μανωλάδα αλλά τώρα τα προβλήματα έχουν ρυθμιστεί στο 90% περίπου. Βρισκόμαστε τώρα σε μια καλή κατάσταση". 

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος στο συγκεκριμένο θέμα ανέφερε ότι η εισπραξιμότητα ήταν μόλις στο 6% ενώ υπήρχε απόλυτη ανομία στη λαική της Ν. Μανωλάδας. "Συγκρουστήκαμε και λοιδορηθήκαμε", ανέφερε, "αλλά πίσω δεν θα κάνουμε. Θα επιβληθεί η νομιμότητα. Θα υπάρξει εισπραξιμότητα και νομιμότητα". 

Η κ. Γιαννίτση ανέφερε, επίσης, ότι τα βεβαιωθέντα και των τριών λαικών αγορών του δήμου έως το 2019 είναι 271.000 ευρώ, όπου εισπράχτηκαν από αυτά μόνο 17.500 ευρώ.

Λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης ζήτησε και πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Κάτω Παναγιάς, ο οποίος επεσήμανε ότι το πρόβλημα του νερού δεν είναι καινούργιο και πως δεν πρέπει να δημιουργείται αντιπαράθεση. "Να θυμόμαστε και τα παλιά, να λέμε και τα τωρινά. Δεν μπορεί να υπάρχει ένας υδραυλικός για όλα τα χωριά. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα". 






COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Εντάσεις μεταξύ Λέντζα-Μοράντ στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο - Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ τους! [video-φωτογραφίες]
Εντάσεις μεταξύ Λέντζα-Μοράντ στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο - Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ τους! [video-φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrcf8cF4mkmxLeE-KCIch_RjHtbRrPE1dhN5xN7Ahm2LSuHf4kFTNuC1Oxg4OG4GwAYXmNQpdK9bZKDjocQyotcrq84edF_4NjFIOrbwkWZSW7a3FT0m4AKH_UzTJds4BIwn-rHpUs9M8/s640/P1200931.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrcf8cF4mkmxLeE-KCIch_RjHtbRrPE1dhN5xN7Ahm2LSuHf4kFTNuC1Oxg4OG4GwAYXmNQpdK9bZKDjocQyotcrq84edF_4NjFIOrbwkWZSW7a3FT0m4AKH_UzTJds4BIwn-rHpUs9M8/s72-c/P1200931.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/07/blog-post_277.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/07/blog-post_277.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy