Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Τα σημαντικότερα της εβδομάδας που πέρασε...

Του Γιώργου Φάκου Η εβδομάδα που πέρασε "σημαδεύτηκε" με έναν [ακόμη] θάνατο και μια αναπηρία, που σημειώθηκαν στο δρόμο...Του Γιώργου Φάκου


Η εβδομάδα που πέρασε "σημαδεύτηκε" με έναν [ακόμη] θάνατο και μια αναπηρία, που σημειώθηκαν στο δρόμο καρμανιόλα της Πατρών-Πύργου. 

Ενας 16άχρονος άφησε την τελευταία του πνοή καθ' οδόν για το νοσοκομείο και ο παππούς του ακρωτηριάστηκε στο πόδι.
Τη στιγμή που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργάνωνε ... εκδηλώσεις, το δυστύχημα γινόταν στο σημείο που... τα φανάρια δεν δούλευαν τις τελευταίες ημέρες. Και βέβαια όλοι έκαναν την "πάπια".

Οι ηθικοί αυτουργοί ενός ακόμη "εγκλήματος",  σ' ένα δρόμο που έχει 'πάρει' αδίκως πολλές ψυχές... των οποίων το αίμα βαραίνει τις συνειδήσεις μας. Τις συνειδήσεις των απλών ανθρώπων και όχι των πολιτικών ταγών του νομού, αυτών που συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Αυτών που οι όποιες διαμαρτυρίες αρχίζουν και τελειώνουν μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες, για να επιστρέψουν αμέσως μετά στις θέσεις τους, σχεδιάζοντας το πως θα διατηρήσουν την πολιτική τους καρέκλα!

Απούσα η Δικαιοσύνη... 

Το τελευταίο προπύργιο της προστασίας του ανθρώπου αποτελεί η δικαιοσύνη. Μία δικαιοσύνη που όμως είτε κωφεύει είτε δεν βλέπει για το συνεχιζόμενο έγκλημα.

Υπεύθυνη η Δυτική Ελλάδα 

Ούτε μία δήλωση από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, που εκλέχθηκε με την υπόσχεση ότι θα τα αλλάξει όλα.
Και τίποτα δεν άλλαξε.
Και οι εκδηλώσεις συνεχίζονται [πόσα λεφτά δαπανούν για να μαζεύονται να τα λένε;] και όλα θα γίνουν με υπομονή και προσπάθεια, άσχετα εάν φτάσουμε στη... Δευτέρα Παρουσία και τα ίδια θα λέμε.
Διότι το θέμα του δρόμου [και πολλών ακόμα] δεν δημιουργήθηκε πρόσφατα, αλλά είναι όραμα τουλάχιστον την τελευταία 15ετία.

Και θα μείνει όραμα μέχρι το... 2023 [αν δεν υπάρξει κι άλλη αναβολή], την περίοδο των εκλογών, όπου, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τοποθετήσουν κάποια μηχανήματα να κόβουν βόλτες πάνω κάτω και θα λένε, "ψηφίστε μας γιατί εμείς φτιάχνουμε το έργο".

Και θα περάσουν οι εκλογές και θα αναρωτιόμαστε πόση πολλή μα@@κία μας δέρνει ως πολίτες!

Και η Περιφέρεια θα ζητάει πάλι ψήφο, αφού ως "κομμάτι" της Ν.Δ. θα παινεύεται ότι συνέβαλλε να... γίνει το έργο.
Και οι εκδηλώσεις θα συνεχίζονται [θα μάθουμε πόσα λεφτά στοιχίζει η κάθε μία;] και τον Περιφερειάρχη θα "χαιδεύουν" έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και όλοι θα είμαστε μια ευχάριστη παρέα... όσοι θα έχουμε απομείνει και δεν θα έχουμε σκοτωθεί ή σακατευτεί στο δρόμο-φονιά, όπου και τα φανάρια σε πολλά σημεία δεν λειτουργούν, και τα φώτα δεν ανάβουν τη νύχτα [αλλά μόνο την ημέρα], και οι σημάνσεις είναι σε άθλια κατάσταση... και όλα μια χαρά και ωραία!

Υ.Γ.: Στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας δώσατε τις εκθέσεις ή ακόμη τρέχει σε έργα που ετοίμασε ο Κατσιφάρας; 

ΥΓ.2: "Αιδώς Ηλείοι», είπε πει χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης στη τελετή ορκωμοσίας του, «εάν επιτρέψουμε άλλη αναβολή. Όχι άλλα θύματα, όχι άλλοι νεκροί…».
Ο κ. Λυμπέρης είχε δώσει πολιτική διάσταση στην τελετή επιλέγοντας το έργο που θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και την ασφάλεια τους, μνημονεύοντας τον νέο δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, ο οποίος ήταν αυτός που έθεσε αυτή την πρόταση, να είναι δηλαδή μονοθεματικές οι πρώτες συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων της Ηλείας.
Βέβαια, δεν πέρασε πολύ καιρός και οι δύο αυτοδιοικητικοί τα έκαναν μπάχαλο μεταξύ τους! 

ΔΕΥΑ Αμαλιάδας


Αποκατάσταση του πεζοδρομίου της Αρχαίας Ηλιδας με... χώμα και κάτι πέτρες που βρήκαν να ρίξουν από πάνω. Ευρωπαική πόλη, κατά τα άλλα η Αμαλιάδα με... έργα Λυμπέρη!

Νοσοκομείο Πύργου, Αμαλιάδας και τα... "μυαλά στα κάγκελα"!

Αγνόησαν, είπαν το Νοσοκομείο Πύργου για τις θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. Στις 25 θέσεις που προκήρυξε η 6η ΥΠΕ καμία για το νοσηλευτικό ίδρυμα Πύργου. Δικαιολογημένες [;;;] οι αντιδράσεις των Πυργιωτών... ενώ, για να θυμηθούμε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, τα "φωτεινά μυαλά" όταν πριν λίγα χρόνια ο υπουργός τους είπε τι χρειάζονται είχαν απαντήσει ότι θέλουν κηπουρό!
Βέβαια το θέμα των νοσοκομείων και γενικότερα της Υγείας στην Ηλεία παρουσιάζει προβλήματα τουλάχιστον την τελευταία 15ετία. Συσκέψεις στο νομό επί συσκέψεων, φαντασμαγορικές δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης... και όλα μια χαρά! Κανένα πρόβλημα ποτέ δεν λύθηκε!!!

Ξέσπασμα Λέντζα, χαμηλοί σχετικά τόνοι από Ναμπίλ Μοράντ

"Ο ήλιος και από την Κεφαλλονιά να βγει πάλι δικό σας έργο θα πείτε ότι είναι".
Η φράση που ξεστόμισε ο δήμαρχος Γιαννης Λέντζας, στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ήταν ένα ξέσπασμα κατά μελών της προηγούμενης δημοτικής παράταξης που... όλα τα έκαναν, για όλα προσπάθησαν αλλά τρίτοι εκλέχθηκαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Πρόκειται για μία τακτική που έχουν υιοθετήσει στο facebook "λαμπρά" μυαλά της παράταξης, κάθε φορά που η νυν δημοτική αρχή αναγγέλλει κάποιο έργο.

Απ' όλο αυτό τον παραλογισμό, που διακατέχει αυτούς που ακόμη δεν μπορούν να χωνέψουν την ήττα τους, εξαιρείτε ο πάντα ευγενικός και γελαστός Ναμπίλ Μοράντ, ο οποίος κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση. Βέβαια, από χθες ο Ναμπίλ είναι κι ένας -επιπλέον- ευτυχισμένος παππούς αφού η κόρη του έφερε στο κόσμο το τρίτο της παιδί.

Ανθρακες ο θησαυρός!

Το βανάκι που κυκλοφορούσε σε περιοχές του νομού, με κάποιους να μιλούν [στο facebbook φυσικά] για... προσπάθεια αρπαγής ανηλίκων αποδείχτηκε "άνθρακας"!
Τα άτομα που επέβαιναν στο βαν, μάζευαν παλιά σιδερικά από τα σκουπίδια, ενώ στην περίπτωση της καταγγελίας στο Σκουροχώρι, το μαύρο βαν μετέφερε αλλοδαπούς εργάτες γης.
Είναι λογικό μετά την απόπειρα αρπαγής 14χρονου στον Πύργο, η οποία σημειώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, και οι δράστες της έχουν συλληφθεί, πολλοί γονείς να είναι θορυβημένοι.
Σαφώς συνιστάται εγρήγορση, αλλά πρέπει να υπάρχει και ψυχραιμία.

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Τα σημαντικότερα της εβδομάδας που πέρασε...
Τα σημαντικότερα της εβδομάδας που πέρασε...
https://2.bp.blogspot.com/-zhjFGmZkVPg/XxNfzQU2SdI/AAAAAAAEJjw/Q_yR21GShwQdw293BAomDIaBjx7GF2VVACLcBGAsYHQ/s640/stephen-king-5229417_960_720.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-zhjFGmZkVPg/XxNfzQU2SdI/AAAAAAAEJjw/Q_yR21GShwQdw293BAomDIaBjx7GF2VVACLcBGAsYHQ/s72-c/stephen-king-5229417_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/07/blog-post_765.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/07/blog-post_765.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy