Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

«Έξυπνες» εφαρμογές στα δημόσια κτίρια και τον οδοφωτισμό της Δυτικής Ελλάδας μέσω του έργου «ESMARTCITY»

Οι δυνατότητες και προοπτικές της έξυπνης πόλης με την αξιοποίηση, της ηλεκτροκίνησης, της κυκλικής οικονομίας μέσα από την πράσινη ανάπ...


Οι δυνατότητες και προοπτικές της έξυπνης πόλης με την αξιοποίηση, της ηλεκτροκίνησης, της κυκλικής οικονομίας μέσα από την πράσινη ανάπτυξη και την έξυπνη επιχειρηματικότητα ήταν ορισμένα από τα θέματα που αναλύθηκαν εκτενώς στο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Μεσογειακού Χώρου INTERREG MED 2014-2020 και του Ευρωπαϊκού Έργου «ESMARTCITY» (Enabling Smarter City in the MED area through networking - Δημιουργώντας ευφυέστερες πόλεις στην περιοχή της Μεσογείου μέσω δικτυώσεων).


Το Συνέδριο διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020. Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας,  Λάμπρος Δημητρογιάννης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου,  Παναγιώτης Παπαδόπουλος οι οποίοι τόνισαν τη συμβολή του έργου ESMARTCITY στην επίτευξη στόχων της ΠΔΕ στο πλαίσιο της ιδέας της έξυπνης πόλης και ειδικότερα σε έξυπνα ενεργειακά αποδοτικά δημόσια κτίρια και έξυπνο οδοφωτισμό.

Στο έργο υλοποιήθηκαν πιλοτικές δοκιμές στο πεδίο των έξυπνων αστικών περιοχών, των ενεργειακά αποδοτικών κτηρίων και του έξυπνου δημόσιου φωτισμού τα αποτελέσματα των οποίων οδήγησαν στην ανάπτυξη της Πράσινης Βίβλου για την Αλλαγή Πολιτικών Καινοτομίας και του Πρωτοκόλλου της Έξυπνης Πόλης, που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας. «Η ΠΔΕ και το έργο ESMARTCITY, μέσα από το εργαλεία αυτά παρέχουν σε φορείς την τεχνογνωσία και την πληροφορία για δράσεις της νέας Χρηματοδοτικής Περιόδου 2021 - 2027 στους στόχους PO 1 (Policy Objective):

Πιο έξυπνη Ευρώπη - καινοτόμος και έξυπνος βιομηχανικός μετασχηματισμός και PO2: Πιο Πράσινη Ευρώπη χαμηλών εκπομπών άνθρακα - καθαρή και δίκαιη ενεργειακή μετάβαση, πράσινες και μπλε επενδύσεις, κυκλική οικονομία, προσαρμογή του κλίματος και πρόληψη κινδύνων» τόνισε ο κ. Δημητρογιάννης. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των εργασιών παρουσιάστηκε επίσης το έργο ESMARTCITY από την κ. Δρ. Μακρή Μαρία, προϊσταμένη του τμήματος Τεχνικών Εφαρμογών της Δ/νσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της ΠΔΕ καθώς επίσης θέματα έξυπνων πόλεων, ηλεκτροκίνησης και το πρώτο ηλεκτρικό - diesel ferry boat στην Ελλάδα.

Στην δεύτερη ημέρα των εργασιών με αντικείμενο κυκλική οικονομία και πράσινη ανάπτυξη, απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης,  Νεκτάριος Φαρμάκης ο οποίος και επεσήμανε ότι μέσα από το έργο ESMARTCITY αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο πως οι τεχνολογικές εξελίξεις δίνουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν οι πόλεις καλύτερους όρους καθημερινότητας στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας.


Τιμητική συμβολή στις εργασίες του Συνεδρίου ήταν η εισήγηση του Ειδικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού για το Περιβάλλον και την Κυκλική Οικονομία και επίτιμου Διευθυντή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρμόδιου για θέματα Κυκλικής Οικονομίας της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος DGENV, Γεώργιου Κρεμλή ο οποίος ανέλυσε μεταξύ άλλων πώς η κλιματική και ενεργειακή μετάβαση, η μπλε οικονομία, η βιώσιμη κινητικότητα, η κυκλική οικονομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελούν τους βασικούς πυλώνες των εθνικών στρατηγικών ανάκαμψης.

Τέλος, στο συνέδριο αναπτύχθηκε το αντικείμενο της έξυπνης επιχειρηματικότητας όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ερευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης. Εστίασε στις δράσεις της ΠΔΕ στον τομέα της επιχειρηματικότητας και στην δημιουργία του Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στην ΠΔΕ και του προγράμματος REBRAIN GREECE, ώστε οι εταιρείες να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να επωφεληθούν από μια συνδεδεμένη, παγκόσμια οικονομία.

H γαλάζια ενέργεια, τα ανοιχτά δεδομένα, τα εικονικά οικοσυστήματα και το έξυπνο μέλλον για τη γεωργία αποτελούν ξεχώρισαν μεταξύ των θεμάτων στα οποία εστίασαν οι ομιλητές από SMEs και ακαδημαϊκούς φορείς κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου. Το συνέδριο είχε και ταυτόχρονη φυσική παρουσία στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου λαμβάνοντας όλα τα μέτρα τήρησης για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι εργασίες του συνεδρίου είναι διαθέσιμες στο ESMARTCITY MED - YouTube Channel και συγκεκριμένα στους παρακάτω συνδέσμους: 6 ΙΟΥΛΙΟΥ Ελληνικά - https://youtu.be/tdWK4wOWk8g  Αγγλικά - https://youtu.be/-RUHgvCqc9U  7 ΙΟΥΛΙΟΥ Ελληνικά - https://youtu.be/qOsDBQA8Q1M   Αγγλικά - https://youtu.be/SoGNeSyp0QM

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": «Έξυπνες» εφαρμογές στα δημόσια κτίρια και τον οδοφωτισμό της Δυτικής Ελλάδας μέσω του έργου «ESMARTCITY»
«Έξυπνες» εφαρμογές στα δημόσια κτίρια και τον οδοφωτισμό της Δυτικής Ελλάδας μέσω του έργου «ESMARTCITY»
https://3.bp.blogspot.com/-GDBePSmUlBk/XwdPudbiTAI/AAAAAAAEImc/IH9CY3x3jG4CMnOao6z7yH5etY4RO9ReACLcBGAsYHQ/s640/ESMARTCITY-4.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-GDBePSmUlBk/XwdPudbiTAI/AAAAAAAEImc/IH9CY3x3jG4CMnOao6z7yH5etY4RO9ReACLcBGAsYHQ/s72-c/ESMARTCITY-4.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/07/esmartcity_9.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/07/esmartcity_9.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy