-->

Νέα ένταση στη Μόρια: Περίπου 1.000 μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς

Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους μετανάστες, οι οποίοι στη συνέχεια ως απάντηση, έβαλαν φωτιές Συνεχί...


Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους μετανάστες, οι οποίοι στη συνέχεια ως απάντηση, έβαλαν φωτιές Συνεχίζεται όπως όλα δείχνουν η έκρυθμη κατάσταση στη Μόρια καθώς αργά το βράδυ της Τετάρτης, ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας.
Όπως μετέδωσε το OPEN αργά το βράδυ της Τετάρτης, δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί στη διασταύρωση της Παναγιούδας για να μην επιτρέψουν σε χιλιάδες μετανάστες να κινηθούν προς την πόλη της Μυτιλήνης. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους μετανάστες, οι οποίοι έχουν ανάψει φωτιές και παραμένουν στο σημείο.

Το Newsbomb.gr στην Μόρια: Δραματική κατάσταση - Παντού φωτιά και απελπισία

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

To Newsbomb.gr βρίσκεται στην καρδιά των εξελίξεων, μεταδίδοντας όλες τις εξελίξεις από το μέτωπο της Μόριας. Η κατάσταση στη Μυτιλήνη είναι δραματική με μετανάστες να πυρπολούν και πάλι τον καταυλισμό και να δημιουργούν συνθήκες απόλυτου χάους στο νησί. Οικογένειες, μάνες με παιδιά στην αγκαλιά, έτρεχαν να σωθούν κλαίγοντας.

Οι οικογένειες είχαν επιστρέψει στον καταυλισμό για να μαζέψουν ό,τι απέμεινε από χθες, όταν ξαφνικά βρέθηκαν και πάλι να απειλούνται από την πυρκαγιά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ομάδα μεταναστών πυροπόλησε ό,τι είχε απομείνει στον καταυλισμό, προκαλώντας νέο χάος στην περιοχή.

Πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ προς το παρόν παραμένει άγνωστη η αιτία της φωτιάς. Υπενθυμίζεται ότι ολόκληρο το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα στον καταυλισμό.


Υπενθυμίζεται ότι ολόκληρο το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα στον καταυλισμό. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίαςη Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου,για λόγους δημόσιας υγείας». Η κήρυξη αυτή ισχύει από σήμερα 9 Σεπτεμβρίου και για τέσσερις μήνες.

Μηταράκης: Τα φαινόμενα παραβατικότητας δεν θα μείνουν ατιμώρητα

Για φαινόμενα παραβατικότητας τα οποία δεν θα μείνουν ατιμώρητα, έκανε λόγο νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα στην Μυτιλήνη για την κατάσταση στη Μόρια. «Φαινόμενα παραβατικότητας σαν αυτά που βιώσαμε χθες, δεν θα μείνουν ατιμώρητα», τόνισε ο κ. Μηταράκης, λέγοντας ότι τα γεγονότα ξεκίνησαν από αιτούντες άσυλο μετά την καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω εντοπισμού κρουσμάτων.

Όπως είπε, οκτώ από τα 35 κρούσματα εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν στο δεύτερο χώρο απομόνωσης. Αναφερόμενος στις ζημιές, είπε ότι έχουν καταστραφεί οι χώροι διοίκησης, άλλες διοικητικές εγκαταστάσεις και ένα μέρος μόνο από τον χώρο φιλοξενίας. «Η αστυνομία έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών», συνέχισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, χίλιοι ευάλωτοι αιτούντες άσυλο που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας θα φιλοξενηθούν σε πλοίο της Blue Star Ferries που αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης και σε δύο αρματαγωγά του πολεμικού ναυτικού που θα μεταβούν αύριο στο νησί. Οι υπόλοιποι από τους περίπου 3.500 αιτούντες άσυλο που έμειναν χωρίς στέγη θα φιλοξενηθούν σε σκηνές που στάλθηκαν από άλλα μέρη της χώρας και οι οποίες θα τοποθετηθούν σε χώρους του ΚΥΤ που δεν επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά και σε τρίτους χώρους που θα υποδειχθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Πρόσθεσε ότι σήμερα μεταφέρονται 400 ασυνόδευτα από την Μόρια στην ενδοχώρα. «Λαμβάνουμε ένα μεγάλο κύμα υποστήριξης, το οποίο πρέπει να μετουσιωθεί σε πράξη» είπε ο υπουργός και επανέλαβε ότι η Μόρια χρειάζεται μία κλειστή, ελεγχόμενη δομή που θα εξασφαλίσει ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους διαμένοντες εκεί.

Μητσοτάκης: Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί

Ο πρωθυπουργός με δήλωσή του εξέφρασε τη θλίψη του για τα όσα συνέβησαν στο ΚΥΤ της Μόριας , δηλώνοντας ταυτόχρονα πώς δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση διότι όπως εξηγεί υπάρχει σοβαρό ζήτημα Εθνικής Ασφάλειας στην περιοχή «Εκφράζω τη λύπη μου για τα χθεσινά γεγονότα στη Μόρια. Αναγνωρίζω τις δύσκολες συνθήκες. Τίποτα ωστόσο δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για βίαιες αντιδράσεις σε υγειονομικούς ελέγχους.

Και, πολύ περισσότερο, για τέτοιας έκτασης ταραχές. Η κατάσταση στη Μόρια δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί αποτελεί ταυτόχρονα ζήτημα δημόσιας υγείας, ανθρωπισμού αλλά και εθνικής ασφάλειας», αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει: «Όλο το νησί κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Που σημαίνει πως όλοι οι εθνικοί πόροι και όλες οι εθνικές δυνάμεις θα το συνδράμουν.

Απομακρύνονται ήδη από εκεί σήμερα, όλα τα ασυνόδευτα παιδιά. Ενημέρωσα, μάλιστα, σχετικά και τις ευρωπαϊκές αρχές με τις οποίες άλλωστε βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία. Το πρόβλημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών κυμάτων είναι εξάλλου πρωτίστως ευρωπαϊκό. Η Ελλάδα έχει, ήδη, σηκώσει πολύ βαρύτερο φορτίο από εκείνο που της αναλογεί. Αύριο θα επισκεφθεί την Λέσβο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, με τον οποίο θα έχω συνάντηση την Παρασκευή».

www.newsbomb.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Νέα ένταση στη Μόρια: Περίπου 1.000 μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς
Νέα ένταση στη Μόρια: Περίπου 1.000 μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFBUPkoekBfqwRb-I3SnmCNIuONRKpJXrM04MabiLvBLD0DqsUwltFj7xa2EoaMAwkTIb9dfIeHYluXBoq1pAiKiZpgRtodRP_ke8AXYnjvLpdNaYxZPC3ULYoDzgP6X2HrOOR1GQUiZI/s640/moria.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFBUPkoekBfqwRb-I3SnmCNIuONRKpJXrM04MabiLvBLD0DqsUwltFj7xa2EoaMAwkTIb9dfIeHYluXBoq1pAiKiZpgRtodRP_ke8AXYnjvLpdNaYxZPC3ULYoDzgP6X2HrOOR1GQUiZI/s72-c/moria.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/09/1000.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/09/1000.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy