-->

Γιάννης Λέντζας Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης: "Τα έργα μιλάνε από μόνα τους..."

Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας , με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάλ...


Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν, μέχρι σήμερα, πραγματοποιηθεί στον δήμο, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε στα έργα του λιμανιού Κυλλήνης, του Κοτυχίου και του Συνδέσμου Ηρακλής.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της θητείας της Νέας Δημοτικής Αρχής, είμαι υποχρεωμένος να κάνω έναν σύντομο απολογισμό για όσα έγιναν και δεν έγιναν κατά τον χρόνο που πέρασε. Έναν χρόνο γεμάτο δυσκολίες, αλλά και της πανδημίας του κορονοϊού, που έπληξε και συνεχίζει να δοκιμάζει σκληρά την κοινωνία, και την οικονομία μας. Κατά τον χρόνο αυτόν που πέρασε οι συνεργάτες μου και εγώ, αιρετοί, ειδικοί, και υπηρεσιακοί, προσπαθήσαμε, και προσπαθούμε καθημερινά να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, ή προκύπτουν και να δώσουμε άμεσες ουσιαστικές λύσεις προς όφελος των πολιτών. 

Μέσα από την αμφίδρομη σχέση που έχουμε αναπτύξει και την επικοινωνία που έχουμε είτε διά ζώσης, είτε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ενημερώνουμε και ενημερωνόμαστε άμεσα για τα θέματα και προβλήματα του Δημότη, ενεργώντας όσο το δυνατόν πιο στοχευμένα, και οργανωμένα, ώστε τα προβλήματα να λύνονται και οι παθογένειες που για πολλά χρόνια ταλαιπωρούν τον Δήμο μας, –επιτέλους- να πάρουν τέλος. 

Για τον σκοπό αυτό οι συνεργάτες μου και εγώ συχνά υπερβάλλουμε εαυτόν, ενώ παράλληλα προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να εξασφαλίσω σε κάθε βήμα, και έργο μας, την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Παρότι η αντίληψη αυτή δε διαπνέει όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καταφέραμε να σχεδιάσουμε, εντάξουμε, χρηματοδοτήσουμε, και υλοποιήσουμε πολλά έργα, που αναδεικνύουν τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και απογειώνουν την αναπτυξιακή προοπτική του. 
Τα έργα μιλάνε από μόνα τους.


ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥ 

-Ενίσχυση του Δήμου με έμψυχο δυναμικό (Πρόσληψη ΠΕ Πολιτικού Μηχανικού, ΠΕ Τοπογράφου, καθώς και με κινητικότητα προσελήφθησαν ήδη 3 άτομα ΠΕ Οικονομικού).

- Ένταξη Βιολογικού καθαρισμού Βάρδας-Ψαρίου-Σερμπανίου- Ν. Μανολάδας, συνολικού προϋπολογισμού 12.000.000 Ευρώ. Έργο που είχε απενταχθεί. Αυτές τις μέρες προκηρύσσεται ο Τεχνικός Σύμβουλος του έργου.

- Open Mall. Έχει ήδη προκηρυχτεί ο Τεχνικός Σύμβουλος του έργου.

- Για πρώτη φορά δήλωση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου στο Εθνικό Κτηματολόγιο

- Δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Κουρτέσι

- Συντονισμένες ενέργειες με τον ΕΟΔΥ, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ΥΥΚΑ, ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

- Ασφαλτοστρώσεις σε συνεργασία με τη Περιφέρεια σε αστικούς και σε αγροτικούς δρόμους (Περίπου 20km).

- Εκσυγχρονισμός παρεχόμενων υπηρεσιών από τη Δημοτική Αρχή προς τους δημότες.(Δημιουργία νέου Λογισμικού, ψηφιοποιημένες υπηρεσίες προς τους Δημότες ηλεκτρονικές αιτήσεις-απαντήσεις).

- Ψηφιοποίηση σχεδίων Δημοσίων κτιρίων με σύνταξη μελετών για Η/Μ εγκαταστάσεις με σκοπό την πυρασφάλεια και την ενεργειακή τους αναβάθμιση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.

- Αποτύπωση του δικτύου των κάδων απορριμμάτων του Δήμου με χρήση GPS κάνοντας το 1 ο βήμα για την εναρμονισμένη διαχείριση των απορριμμάτων με το νέο ΠΕΣΔΑ., χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο.

- Μελέτες που αφορούν την κατασκευή πράσινων σημείων σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου μας. - Ανακύκλωση έχουν υπογραφεί 3 συμβάσεις.
Α. Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης
Β. RECYCOM για ανακύκλωση υποδημάτων ενδυμάτων
Γ. Ανακύκλωση συσκευών Α.Ε. (Ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές). Έχουν ήδη παραληφθεί 20 κώδωνες ύαλου για ανακύκλωση ύαλου και θα γίνει άμεση τοποθέτηση

- Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου Ν. Μανολάδας (Προμήθεια αιθουσών WC, και αιθουσών γραφείων για δασκάλους από τον Ερύμανθο).

- Ανέγερση-Περάτωση εργασιών για την μετεγκατάσταση Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας.

- Τακτοποίηση αυθαιρέτων των σχολικών μονάδων (2 ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών, Δημοτικό Κυλλήνης)

- Εργασίες σε σχολεία όπως μονώσεις στα Δημοτικά σχολεία Βάρδας, Νεοχωρίου, Κυλλήνης, Κ. Παναγιάς.

- Έσοδα ΕΣΠΑ για τη χρονιά 2020-2021 στους βρεφονηπιακούς σταθμούς 120000 Ευρώ πολλαπλάσια σε σχέση με το πέρυσι.

Πραγματοποίηση Μελετών

1. Ψηφιοποίηση Ηλεκτροφωτισμού εξοικονόμησης ενέργειας, LED φωτισμός σε ολόκληρο το Δήμο

2. Ψηφιοποίηση της ύδρευσης, καταγραφή αναγκών, για την οριστική επίλυση του προβλήματος του νερού τόσο στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα. Ήδη έχει κατατεθεί επικαιροποιημένη μελέτη για την ύδρευση της Βουπρασίας από το φράγμα Καραμανλή συνολικής αξίας 10.200.000 Ευρώ.

3. Μελέτη εγκατάστασης φωτιστικών πυλώνων στην οδό Καλφιώτη στην Ανδραβίδα.

4. Μελέτη για αναπλάσεις με πεζοδρομήσεις στην πλατεία Καλάκου στη Βάρδα, και στην πλατεία της Ανδραβίδας.

5. Διάνοιξη οδού Σπηλιοπούλου στα Λεχαινά

6. Μελέτη για πυρασφάλεια στα σχολεία

7. Μελέτη για σχολικές στάσεις

8. Μελέτη για βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων στα γήπεδα της Βάρδας, Λεχαινών, Ανδραβίδας, Μανολάδας, Κουρτεσίου.

- Ένταξη ως ισότιμο μέλος στην ΑΝ. ΟΛ.

- Μεταφορά της Λαϊκής αγοράς της Ανδραβίδας στο κέντρο της πόλης

- Εξυγίανση της Κυριακάτικης Αγοράς της Ν. Μανολάδας με παράλληλη αύξηση των εσόδων κατά 600% στο πρώτο χρόνο της Νέας Δημοτικής Αρχής

- Προμήθεια μηχανημάτων όπως γεωργικός ελκυστήρας, αγροτικών αυτοκινήτων 4χ4, μικρού εκσκαφέα.

- Προμήθεια απορριμματοφόρου συνολικού κόστους 150.000 Ευρώ.

- Προμήθεια μηχανήματος τσάπας συνολικής αξίας 190.000Ευρώ.


ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ 

- Μελέτη για τη κατασκευή υδατοδρομίου, και σε μικρό χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι για την κατάθεση του φακέλου για την άδεια χρήσης του.

- Ένταξη στο πρόγραμμα της υδρογονοκίνησης προϋπολογισμού 200.000 Ευρώ περίπου.

- Μελέτη σκοπιμότητας για τη σύνδεση Κρήτης- Κυλλήνης-Ιταλίας.

- Αρχιτεκτονική και κυκλοφοριακή μελέτη για την ολοκλήρωση του Master Plan

- Ασφάλεια Λιμανιού

- Τοποθέτηση pillars για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού και εξοικονόμηση εσόδων.

- Μελέτη για τον ευπρεπισμό του κτιρίου που στεγάζει το Δ.Λ.Τ.Κ., το Λιμενικό και το Τελωνείο της Κυλλήνης.

ΚΟΤΥΧΙ 

- Μελέτη για την κατασκευή της Λουρονησίδας προστατεύοντας το «Κοτύχι».

- Δημοπρασίες με διαφάνεια, παρουσία για κάθε είδος αλιεύματος περισσοτέρων του ενός ενδιαφερόμενου και τελικές τιμές που σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνούσαν το 30% της προηγούμενης χρονιάς.

- Αναλογιστική-Οικονομική μελέτη προκειμένου το “Κοτύχι” να επιστρέψει στην κερδοφορία.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 

- Ολοκλήρωση μελέτης για το Βιολογικό καθαρισμό Κάστρου, Κυλλήνης, Κ. Παναγιάς.

- Σύνδεση του Βιολογικού της Ανδραβίδας με το νέο Δημοτικό Σχολείο της Ανδραβίδας.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του ο Γιάννης Λέντζας ανέφερε: 

Τα έργα αυτά και άλλα πολλά που σχεδιάζουμε και προωθούμε είναι σημαντικά για τον Δήμο μας, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορούν και πρέπει να γίνουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτούνται ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις για να λυθούν χρόνια προβλήματα που άπτονται της καθημερινότητας και ως προς αυτό έχουμε αυξημένη ευθύνη όλοι, στο να είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. 

Έχοντας τη συνείδησή μου καθαρή και κοιτάζοντάς σας στα μάτια, ζητώ τη στήριξη και κατανόησή σας ως προς τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και δεσμεύομαι ότι οι συνεργάτες μου και εγώ, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, με την ίδια επιμονή και αποφασιστικότητα, για έναν Δήμο όπως όλοι τον ονειρευόμαστε. Σε αυτή την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει.  

Γι’ αυτό σας καλώ όλες και όλους, από όποια θέση βρίσκεται ο καθένας και με όποιο τρόπο μπορεί, να στηρίξει τις προσπάθειές μας και όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και εξέλιξη αυτού του τόπου, για το καλό όλων μας αλλά και των παιδιών μας.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Γιάννης Λέντζας Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης: "Τα έργα μιλάνε από μόνα τους..."
Γιάννης Λέντζας Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης: "Τα έργα μιλάνε από μόνα τους..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPksqjUEG8IDK2uGwfRhfDycbTj174Kold1Dbucr5ZzaxVmdnWXBNjKfUQtNENM5FYcUfoxhi18rQtVEBomB0XKUgHlEW-B6Z3ZbHrXVaZgN5Ac1NvbLi1R_xRwmrXdq9BIZXcXKR96MM/s640/P1210223.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPksqjUEG8IDK2uGwfRhfDycbTj174Kold1Dbucr5ZzaxVmdnWXBNjKfUQtNENM5FYcUfoxhi18rQtVEBomB0XKUgHlEW-B6Z3ZbHrXVaZgN5Ac1NvbLi1R_xRwmrXdq9BIZXcXKR96MM/s72-c/P1210223.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_442.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_442.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy