-->

Σάκης Μπαλιούκος: Σημαντικά έργα για τον Δήμο

«Ο δήμος μας αποκόμισε την ένταξη δύο σημαντικών έργων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων   Στο υπουργείο Εσωτερικ...

«Ο δήμος μας αποκόμισε την ένταξη δύο σημαντικών έργων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων 

Στο υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκε προχθές ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, μαζί με άλλους δημάρχους της Ηλείας, όπου είχε επαφή με τον Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο και παράγοντες του υπουργείου για θέματα που αφορούν την υλοποίηση σημαντικών έργων που θα αλλάξουν την εικόνα όλου του δήμου. 

Όπως τόνισε ο κ. Μπαλιούκος, ήδη εγκρίθηκε το μεγάλο έργο για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, με έναν ιδιαίτερα μεγάλο προϋπολογισμό, ενώ πολύ σύντομα θα υπάρξει και η έναρξη των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του νέου Δημαρχείου στο οποίο και θα μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες, σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης ο κ. Μπαλιούκος, επισήμανε ότι προχωρούν άμεσα έργα σε όλο το δήμο, σε όλους τους τομείς, όπως τα λήμματα, όπου η Ανδρίτσαινα και η Καλλιθέα έχουνε μεγάλο πρόβλημα, στην ενεργειακή αξιοποίηση κτιρίων, στη βελτίωση των σχολικών κτιρίων, αλλά και των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ γνωστοποίησε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες και για το αθλητικό κέντρο στο Κάτω Σαμικό, ένα έργο πνοής που θα βοηθήσει τους νέους της περιοχής να αθληθούν και να περάσουν ορισμένες ευχάριστες ώρες. 

Πάντως ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων για άλλη μία φορά αναφέρθηκε στην έλλειψη υπαλλήλων που υπάρχουν στο δήμο, παρά την προσπάθεια που καταβάλλει για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, ένα πρόβλημα που έχει μεγεθυνθεί λόγω του νόμου για τις μετακινήσεις υπαλλήλων.

«Ενημερώσαμε για όλους τους φακέλους που έχουμε υποβάλει» 

Για την συνάντηση με τον κ. Θεοδωρικάκο και τα έργα που προχωρούν άμεσα ο κ. Μπαλιούκος τόνισε χαρακτηριστικά. «Ήταν μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να μας ενημερώσουν και να μας κατευθύνουν στην υποβολή των τεχνικών δελτίων, των φακέλων μας, για τον Αντώνη Τρίτση, που ήδη έχουν αρχίσει και τρέχουν οι προσκλήσεις. Παράλληλα μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσω και με τον Υπουργό, αλλά και τον διευθυντή του γραφείου του, όπως και με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, για φακέλους που είχαμε υποβάλλει πριν τις εκλογές στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και να δούμε την τύχη τους. 

Ήταν μία ενημέρωση η οποία πρώτη φορά έγινε στα τόσα χρόνια θητείας που έχω, ήταν κατατοπιστική και μας έδωσαν μάλιστα στοιχεία των ανθρώπων που χειρίζονται τους φακέλους, τα τηλέφωνά τους, ήρθαμε σε επαφή μαζί τους και μας είπαν που πρέπει να επιμείνουμε, γιατί θα δεχτούμε το δικό τους αυστηρό έλεγχο. Αναγνωρίζουν ότι είμαστε μικροί δήμοι, μας χτύπησε και η κινητικότητα, με τις απουσίες των υπαλλήλων που υπήρξαν, όποτε θέλουμε βοήθεια. Ανταποκρίθηκαν στο αίτημα που είχαμε υποβάλλει στον Υπουργό στην Πάτρα όταν είχε έρθει. 

Ο δήμος μας αποκόμισε την ένταξη δύο σημαντικών έργων, το ένα είναι το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων και σήμερα μάλιστα ήρθε η ένταξή του, με ένα ποσό 370.000 ευρω. Πρόκειται να γίνει μία καλή εγκατάσταση, όπου θα περιθάλπονται τα ζώα αυτά. Επίσης υπάρχει μία ένταξη στο κτιριακό πρόγραμμα του Υπουργείου που αφορά την αποπεράτωση του νέου μας Δημαρχείου. Ήταν μία συνειδητή πράξη δική μας, να μην σπαταλήσουμε χρήματα των δημοτών μας σε άλλες προσκλήσεις, πέρα από αυτά των έργων τα οποία απευθύνονταν στον πολίτη. 

Προτιμούσαμε αυτό το έργο να προχωρήσει μόνο όταν μας δινόταν η ευκαιρία σε αυτόν τον τομέα και τελικά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ολοκληρωθεί αυτό το κτίριο και να μετακινηθούν οι υπηρεσίες μας εκεί, σε πλήρη τάξη». «Έτοιμο σε ένα, ενάμιση χρόνο το νέο δημαρχείο» Σε ερώτηση πότε υπολογίζετε ότι θα είναι έτοιμη να γίνει η πλήρη εγκατάσταση των υπηρεσιών στο Νέο δημαρχείο, ο κ. Μπαλιούκος ανέφερε. «Πρώτα θα έρθει η ένταξη και μετά θα πάμε σε διαγωνισμό. Πρέπει να πάει καλά ο διαγωνισμός, να μην έχουμε ένδικα μέσα και πιστεύω ότι θα αποπερατωθεί το κτίριο σε ένα, ενάμιση χρόνο. Ήδη εκεί έχουμε τακτοποιήσει προς το παρόν τις δομές». 

Η κινητικότητα «άδειασε» το δημαρχείο 

Ο Δήμαρχος στάθηκε και στο γεγονός ότι παρότι ο δήμος έκανε προσλήψεις, η κινητικότητα «άδειασε» και πάλι το δημαρχείο. «Φύγανε άτομα και σήμερα ήρθε μία νέα μετακίνηση υπαλλήλου. Αυτή την κατάσταση την έθεσα στον Υπουργό. Δηλαδή του τόνισα ότι όταν παίρνουν αποφάσεις να διώξουν κάποιον από ένα δήμο, θα πρέπει κατ’ ελάχιστον να έχουν στη σκέψη τους πώς θα αναπληρωθεί αυτό το κενό. Και φυσικά πόσο απαραίτητος είναι αυτός ο υπάλληλος. Δεν βλέπω να γίνεται αυτό. Με άκουσε με προσοχή ο υπουργός, κάλεσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες και θα δούμε το αποτέλεσμα. Κατά συνέπεια την συνάντηση με την διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας και τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, την θεωρώ πολύ σημαντική. Πάντως το θέμα είναι ότι πήραμε την μία ένταξη, περιμένουμε την δεύτερη και ετοιμάζουμε φακέλους για να αρχίσουμε πλέον να είμαστε παρόντες και στις νέες προσκλήσεις που έβγαλε το Υπουργείο Εσωτερικών». 

«Προχωρούν οι αναβαθμίσεις στην αποχέτευση Ανδρίτσαινας, Καλλιθέας και Αμυγδαλιών» 

Ο κ. Μπαλιούκος ανέφερε ακόμη πως δεν μπορούν να ιεραρχηθούν αυτή την στιγμή, ποια είναι τα μεγαλύτερα έργα τα οποία μπορούν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα. «Έχω πει πολλές φορές ότι αυτή την πολυτέλεια δεν την έχουν οι δήμοι. Αυτό ακριβώς μας είπαν. Οι προτεραιότητες βγαίνουν από αυτούς. Παρότι έχουν βγάλει προσκλήσεις, όταν βγουν αυτές αρχίζει το παιχνίδι πλέον, είναι ανταγωνιστική η διεκδίκηση και όποιος έχει το καλύτερο φάκελο θα προτιμηθεί. Ο δήμος μας πάντα ήταν μέσα σε αυτούς που δεν είχαν φύγει ποτέ από μία πρόσκληση, από την οποία πάντα περνάμε το μερίδιό μας, με τα στοιχεία που είχαμε και με τις ικανότητες μιας πλήρους σύνθεσης ενός φακέλου. Εγώ διαπίστωσα ότι εκεί που δίνουν βάση είναι στα ενεργειακά. 

Και αυτό είναι το κεφάλαιο το οποίο δουλεύουμε τώρα. Βεβαίως μίλησαν και για την ύδρευση, αλλά το αντιμετώπισαν κάπως απαξιωτικά. Αφού είναι γεγονός, ότι πολλοί δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν πολύ μεγάλη ευαισθησία σε τέτοια θέματα, λόγω της ανάγκης που υπάρχει και αυτό το εκμεταλλεύονται. Δεν θεωρώ ότι θα είναι εκεί το βάρος, αλλά αυτό έχει μετατοπιστεί στα ενεργειακά. Επίσης υπάρχει ενδιαφέρον για τα σχολεία, τα λύματα, αφού η χώρα έχει έλλειμμα σε τέτοιες κατασκευές. Εκεί θα επιμένουμε και εμείς. Άλλωστε σε όλους τους δήμους της Ηλείας, όλα τα προβλήματα είναι σχεδόν τα ίδια. Εμείς έχουμε την Ανδρίτσαινα, που δεν έχει αποχέτευση. Έχουμε την Καλλιθέα που και αυτή δεν έχει αποχέτευση. Έχουμε τις Αμυγδαλιές με το ίδιο πρόβλημα. 

Όμως μέχρι τώρα τι μας καθυστερούσε; Και αυτό είναι και μία απάντηση στους δημότες και κυρίως σε αυτούς που είναι κακοπροαίρετοι απέναντί μας. Που έλεγαν “δεν έκανες τίποτα στον βιολογικό”. Πως όμως να κάνω την αποχέτευση της Καλλιθέας, των Αμυγδαλιών και της Ανδρίτσαινας, αφού είχαμε ως τώρα προσκλήσεις για οικισμούς άνω των 2.000 κατοίκων. Αυτές οι κοινότητες είναι κάτω από 2.000. Το αίτημα και οι φωνές που βάζαμε σε όλα τα φόρα, στα οποία βρισκόμαστε και σε όποιο τραπέζι είμαστε, ότι θα πρέπει επιτέλους να βγει μία πρόσκληση για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων ευδοκίμησε. Σε αυτή την πρόσκληση εμείς οφείλουμε να είμαστε παρόντες και εκεί θα μας κρίνει ο δημότης, αν δεν είμαστε παρόντες και δεν πάρουμε το μερίδιό μας. Εμείς δηλώνουμε παρόντες, θα είμαστε εκεί και το μερίδιό μας θα πάρουμε και το έργο θα εκτελέσουμε». 

«Ολοκληρώνεται η ανάπλαση Κρεστένων» 

Τώρα όσον αφορά το μεγάλο έργο της ανάπλασης των Κρεστένων αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του, όπως τόνισε ο κ. Μπαλιούκος. «Είμαστε στα μαζέματα αυτή τη στιγμή, υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που ετοιμάζουμε. Είναι ένα από τα έργα, αφού έρχονται και άλλα, όχι μόνο εδώ, αλλά σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Και κυρίως στα Μακρίσια Ανδρίτσαινα, Καλλιθέα όπου εκτελείται ένα άλλο έργο ανάπλασης. Έρχεται και το Lieder στο οποίο έχουμε και εδώ δράση σε οικισμούς, όπως στο Φανάρι, έχουμε το lieder αλιείας, σε λίγο θα δώσουμε τον φάκελό μας για την κοινότητα του Κάτω Σαμικού». 

«Ξεκίνησαν τα έργα για το αθλητικό κέντρο Κάτω Σαμικού» 

Επίσης ο κ. Μπαλιούκος αναφέρθηκε και στην έναρξη εργασιών για το αθλητικό κέντρο στο Κάτω Σαμικό. «Σήμερα (σ.σ. χθες) μπήκε ο εργολάβος για τα αθλητικά έργα που γίνονται στο Κάτω Σαμικό, στην διαδρομή προς την παραλία μας. Ένα αθλητικό κέντρο που φιλοδοξούμε να στήσουμε εκεί για τη νεολαία μας. Εκτελούνται πολλά έργα μέσα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Που ισχύουν ακόμη ειδικές άδειες για το προσωπικό, όπου ο covid μας πιέζει. Σε ένα δύσκολο περιβάλλον προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο». 

«Μεγάλη η ανταπόκριση στα προγράμματα της ΑΝΟΛ» 

Τέλος για το αν έχουμε εξέλιξη στα προγράμματα της ΑΝΟΛ ο κ. Μπαλιούκος ανέφερε. «Στην ΑΝΟΛ τώρα ετοιμαζόμαστε να αρχίσουμε το ιδιωτικό κεφάλαιο, εκείνο με ενδιαφέρει πιο πολύ για να αρχίσουν οι ιδιωτικές επενδύσεις. Εκεί έχουμε δώσει το βάρος, και βλέπουμε ανταπόκριση και μεράκι από τους ιδιώτες οι οποίοι θα προχωρήσουνε. Τα δημόσια έργα ήδη έχουν πάρει το δρόμο τους και μπαίνουμε πλέον στην εκτέλεση». 

www.patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Σάκης Μπαλιούκος: Σημαντικά έργα για τον Δήμο
Σάκης Μπαλιούκος: Σημαντικά έργα για τον Δήμο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBz3kegx8F0PpmmIJ6eiBVDZaza2rGt9asWXJH9z0tlPPvpERyksarXvWYJj_K5B-7wlnFgYa4pCF96XfNFwSK-Mi1ZuZDuiCcYmkmsAXDKp7otcnH7B0X4U7H1e09uzfNCEJ7KrViZIs/s600/%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2599%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A31.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBz3kegx8F0PpmmIJ6eiBVDZaza2rGt9asWXJH9z0tlPPvpERyksarXvWYJj_K5B-7wlnFgYa4pCF96XfNFwSK-Mi1ZuZDuiCcYmkmsAXDKp7otcnH7B0X4U7H1e09uzfNCEJ7KrViZIs/s72-c/%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2599%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A31.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/10/blog-post_12.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/10/blog-post_12.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy