Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Σπουδαία προσφορά 200 τάμπλετ σε μαθητές από τον Δήμο Πύργου

Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Κανείς δεν είναι μόνος του. Είμαστε κι εμείς εδώ!»   Μια ιδιαίτερη μέρα για τον Δήμο Πύργου και...

Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Κανείς δεν είναι μόνος του. Είμαστε κι εμείς εδώ!» 

Μια ιδιαίτερη μέρα για τον Δήμο Πύργου και τη μαθητική κοινότητα ήταν η Πέμπτη (26/11) καθώς πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο αρχικά η παραλαβή και έπειτα η παράδοση 200 τάμπλετ για να καλυφθεί μέρος των αναγκών των μαθητών του δήμου. Η δέσμευση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για νέες άμεσες και βέβαια ιδιαίτερα σημαντικές κινήσεις παρέμβασης, ώστε να λυθεί και σε άλλα παιδιά το πρόβλημα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας μαθητών, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, έγινε πράξη μόλις σε λίγες μέρες. Χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά όλων όσοι εργάστηκαν με συνέπεια, ώστε να παραδοθεί πλέον στους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας κ. Κλάδη και κ. Φωτεινόπουλο αντίστοιχα, πολύτιμος υλικοτεχνικός εξοπλισμός για τα παιδιά των σχολείων που έχουν πραγματική ανάγκη. 

Παρόντες επίσης ήταν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Παπαδημητρίου και οι πρόεδροι των Δημοτικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας επιτροπής παιδείας κ. Αχτύπης και κ. Τζουανόπουλος αντίστοιχα. Μετά λοιπόν την απόφαση του Δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, οι Δημοτικές Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας προέβησαν γρήγορα στην προμήθεια από 100 τάμπλετ η καθεμία (σύνολο 200) για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων αντίστοιχα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πύργου. 

Η διανομή στις σχολικές μονάδες γίνεται σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αφορούν τις αντίστοιχες επείγουσες ανάγκες των σχολικών μονάδων τους, σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Κατά την παράδοση των tablet, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες, υπογράφεται από κάθε Διευθυντή Πρωτόκολλο παραλαβής και τα tablet εγράφονται υποχρεωτικά στο βιβλίο κινητής-ακίνητης περιουσίας της κάθε σχολικής μονάδας. Για την χορήγηση των tablet στους μαθητές, η όλη διαδικασία υλοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του εποπτεύοντος Υπουργείου Παιδείας - ήτοι η υποβολή αίτησης από τους ενδιαφερόμενους γονείς- κηδεμόνες στη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η υπογραφή Υπεύθυνης Δήλωσης για όσους από αυτούς επιλεγούν να παραλάβουν συσκευή. 

-«Έχουμε τονίσει από την αρχή της θητείας μας ότι προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε και τις δυσκολίες που προκύπτουν από την πανδημία για την εκπαιδευτική δραστηριότητα. Δυστυχώς υπάρχει τρομερή έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής κυρίως σε τάμπλετ αλλά και συνδέσεις διαδικτύου στα σπίτια πολιτών» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος. 

«Ο Δήμος ως κοινωνικός φορέας δείχνοντας την ευαισθησία που πρέπει, αξιοποιώντας και τις έκτακτες επιχορηγήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για τις συνέπειες της πανδημίας, έδωσε αμέσως προτεραιότητα στους μαθητές. Κατόπιν διαγωνισμού προβήκαμε στην αγορά 200 τάμπλετ τα οποία αρμοδίως διαβιβάζουμε στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είμαστε εδώ για προσφορά. Αυτή την ώρα της «μάχης» θα κριθούμε όλοι το πόσο δουλέψαμε και πόσο προσφέραμε. Σαφέστατα και δεν καλύπτουμε όλες τις ανάγκες, δεν είναι όμως και δική μας ευθύνη, αφού οι Δήμοι επισήμως δεν περιλαμβάνονται σε αυτή τη διαδικασία. Εμείς πάντως, επικουρικά, στο πλαίσιο μιας κοινωνικής αλληλεγγύης, παίρνουμε την πρωτοβουλία και παρεμβαίνουμε. 

Ο Δήμος έχει ένα καινούργιο πρόσωπο. Αυτή την ώρα πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και κυρίως τη νεολαία μας που καμία ευθύνη δεν έχει γι’ αυτή την κρίση στη χώρα μας. Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία την εκπαιδευτική κοινότητα. Είμαστε από τους πολύ λίγους Δήμους που ξεκινήσαμε αμέσως αυτή την συνεργασία. Δεν το κάνουμε για τα εύσημα, αλλά να αποδείξουμε ότι η αυτοδιοίκηση είναι ένας καταξιωμένος λαϊκός θεσμός, δίπλα στον άνθρωπο που πάντα σκέφτεται τον πολίτη. 

Το μήνυμα είναι ένα: «Δεν είστε μόνοι μας. Είμαστε κι εμείς εδώ». -Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Παπαδημητρίου στις δηλώσεις του τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα στους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα. 

«Προσφέρουμε αυτά τα τάμπλετ σε μαθητές που έχουν πραγματική ανάγκη για να έχουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες στην εκπαίδευση. Αποδεικνύουμε, σε συνεργασία πάντα με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ότι ο Δήμος είναι πάντα κοντά στα προβλήματα των μαθητών. Δεν λύνουμε βέβαια εξ’ ολοκλήρου το πρόβλημα, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα ώστε τα παιδιά να έχουν καλύτερες ευκαιρίες για μάθηση. Σήμερα αισθανόμαστε πραγματικά υπερήφανοι, και δεν το λέω με την έννοια της έπαρσης και του εγωισμού, αλλά κοινωνικά υπερήφανοι».

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Σπουδαία προσφορά 200 τάμπλετ σε μαθητές από τον Δήμο Πύργου
Σπουδαία προσφορά 200 τάμπλετ σε μαθητές από τον Δήμο Πύργου
https://1.bp.blogspot.com/-mJyx5GeNzC4/X7-6tEeSthI/AAAAAAAEZjg/-CzeEUSs4AclsVzpOmgzsnYfx2Ho7kGhQCLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2020-11-26_162216_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-mJyx5GeNzC4/X7-6tEeSthI/AAAAAAAEZjg/-CzeEUSs4AclsVzpOmgzsnYfx2Ho7kGhQCLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2020-11-26_162216_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/11/200_26.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/11/200_26.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy