-->

Δήμαρχοι της Ηλείας: Αλλοι δουλεύουν κι άλλοι "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν"!

Του Γιώργου Φάκου Το ότι ο νομός Ηλείας, εν έτη 2021, βρίσκεται στον... πάτο της ανάπτυξης, είναι γνωστό και να το επαναλάβουμε καταντάει...


Του Γιώργου Φάκου


Το ότι ο νομός Ηλείας, εν έτη 2021, βρίσκεται στον... πάτο της ανάπτυξης, είναι γνωστό και να το επαναλάβουμε καταντάει κουραστικό... όσο κι αν αποτελεί μια σκληρή πραγματικότητα. 
Οι ευθύνες επιμερίζονται σε όλους και κανείς μα κανείς δεν πρέπει να βγάζει την ουρά του απ' έξω. Ακόμα και οι πολίτες αυτού του νομού έχουν τις δικές τους ευθύνες και το να αναθεματίζουν όλους τους άλλους πλην του εαυτού τους δεν είναι καθόλου δίκαιο. 

Αναμφισβήτητα, μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε όλη αυτή την κατάσταση φέρουν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, οι οποίοι, όπως και οι βουλευτές, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, ενδιαφέρονται μόνο για την "καρέκλα" [που εξασφάλισαν με την ψήφο των πολιτών] και -φυσικά- τα... προνόμια που αυτή τους εξασφαλίζει και δεν είναι καθόλου αμελητέα. 

Οπωσδήποτε όμως ο μηδενισμός, δεν είναι δίκαιος, αφού στη τραγική κατάσταση του νομού υπάρχουν και πρόσωπα τα οποία ξεχωρίζουν με τις δράσεις, τις πράξεις και τα λεγόμενά τους. Αιρετοί που πραγματικά δουλεύουν για το καλό του τόπου τους, σεβόμενοι την εμπιστοσύνη που οι πολίτες τους έδειξαν στις εκλογές του Μαίου του 2019. 

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν" για να αναρωτιέσαι εάν η εκλογή τους είχε να κάνει μόνο με μια φτηνή ματαιοδοξία τους και τίποτα παραπέρα. Φυσικά και η ματαιοδοξία είναι ωφέλιμη, όμως αν δεν υπάρχουν και ικανότητες ή θέληση... τι να την κάνεις; 

Ας δούμε τη... πορεία των δημάρχων της Ηλείας, όπως αυτή εμφανίζεται μέχρι στιγμής: 


Δήμος Ζαχάρως 
Κώστας Αλεξανδρόπουλος 

Σχεδόν κανείς σε όλο το δήμο δεν πιστεύει ότι υπάρχει ουσιαστικός δήμαρχος, παρά μόνο στους τύπους. Ο συγκεκριμένος, δεν έχει παρουσιάσει απολύτως τίποτα που να δικαιολογεί τον τίτλο του δημάρχου, παρά μόνο κάτι... σποραδικές δηλώσεις! Τον τίτλο του δημάρχου, βεβαίως, τον απέκτησε χωρίς αντίπαλο, αφού είναι γνωστές οι περιπέτειες του Πανταζή Χρονόπουλου με τη δικαιοσύνη. Οπότε ο κ. Αλεξανδρόπουλος διεκδίκησε μόνος τη δημαρχία και... την κέρδισε!! 

Πάντως, στην ιστορία θα μείνει η ατάκα του κ. Χρονόπουλου: "Εσύ μόνος σου έτρεχες και πάλι δεύτερος βγήκες"!!! 


Αρχαία Ολυμπία
Γιώργος Γεωργιόπουλος

Ο δήμαρχος έχει μεγάλη εμπειρία από την αυτοδιοίκηση και η μέχρι σήμερα πορεία του στην Αρχαία Ολυμπία, μάλλον ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί. Ιδιαίτερα ήρεμος σαν χαρακτήρας ο κ. Γεωργιόπουλος είναι δήμαρχος σ' ένα δύσκολο δήμο, που περιέχει το παγκόσμιο λίκνο του πολιτισμού και του αθλητισμού. 

Από κει και πέρα όμως έχει να παρουσιάσει και μια σειρά από παρεμβάσεις σε όλο σχεδόν το δήμο. 
Αναμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια! 


Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων 
Σάκης Μπαλιούκος 

Εντάξει, εδώ δεν έχω να γράψω τίποτα περισσότερο απ' όσα έγραψα σε προηγούμενα κείμενα. Ο κ. Μπαλιούκος χαρακτηρίζεται ως "πρύτανης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", ένας αιρετός λαμπρό παράδειγμα για όλους τους συναδέλφους του, εντός κι εκτός Ηλείας. 

Το δυστύχημα για τους Ηλείους ήταν που ο ίδιος ποτέ δε θέλησε μια άλλη θέση εκτός του δημάρχου. Οι ικανότητές του, η εμπειρία του, η δραστηριότητά του και το ήθος του θα είχαν εκτοξεύσει το νομό! 
Και υπήρξε πάντοτε η μόνιμη "κόντρα" μας αυτή! 


Δήμος Πύργου 
Τάκης Αντωνακόπουλος 

Ενας από τους δημάρχους του νομού που πραγματικά δουλεύουν έχοντας βάλει σε εφαρμογή το όραμά του για ένα νέο δήμο, πιο σύγχρονο.
Ο κ. Αντωνακόπουλος, δεν είναι μόνο ιδιαίτερα δραστήριος, αλλά και ιδιαίτερα μαχητικός και δυναμικός όταν διαπιστώνει ότι κάποιοι θέλουν να υποβαθμίσουν τον δήμο ή το νομό. Ενα από τα παραδείγματα, είναι το γεγονός ότι δεν δείλιασε να τα βάλει με τον υπουργό Υποδομών και με όλη τη κυβέρνηση για τις παλινωδίες τους στο δρόμο Πατρών-Πύργου. 
Ούτε δίστασε να απαντήσει σε όσους [εντός του δήμου] τον αντιμάχονται για τις προσπάθειες που καταβάλλει. 

Ο κ. Αντωνακόπουλος έχει πράγματι "ανοίξει" πολλά θέματα σε όλο το δήμο και σαφέστατα χρειάζεται η υπομονή των κατοίκων προκειμένου αυτό το έργο να φανεί, αφού θα είναι προς όφελος όλων. 
Ο κ. Αντωνακόπουλος, και να το θυμάστε, θα αφήσει μεγάλο στίγμα στο δήμο Πύργου! 


Δήμος Ηλιδας 
Γιάννης Λυμπέρης 

Αναμφισβήτητα, ο δήμαρχος υπήρξε ένα πρόσωπο που τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα όλου του νομού. Και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το έργο που έκανε στο δήμο. 
Αλλά αυτά αφορούν τον "παλιό" δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη. 

Ο σημερινός δήμαρχος είναι ένα άλλο πρόσωπο, που όχι μόνο δεν θυμίζει τον παλιό καλό εαυτό του, αλλά μέρα με την ημέρα αποθυμοποιείται. Εμφανίζεται κουρασμένος, χωρίς ουσιαστικό όραμα για τον δήμο του 2021 και με πολλά προβλήματα στη παράταξή του. Οι πρόσφατες παραιτήσεις συνεργατών του, που κατείχαν σημαντικά πόστα, αποδεικνύει ότι δεν ελέγχει την παράταξή του -μια παράταξη που έχει "πληγές"! Μιλάμε για μια παράταξη όπου ακούγονται... διάφορα ονόματα που θέλουν να γίνουν υποψήφιοι δήμαρχοι. Πρόσωπα που αν δεν τους ενσωμάτωνε προεκλογικά στη παράταξη ο Γ. Λυμπέρης θα τους γνώριζε μόνο... η μάνα τους! 

Οι παλινωδίες [και] για το νοσοκομείο Αμαλιάδας, δείχνουν επίσης ότι ο Γιάννης Λυμπέρης απώλεσε οριστικά την εικόνα που είχε χτίσει τα προηγούμενα χρόνια. Και από τη στιγμή που οι πολίτες έχουν ασθενή μνήμη, στο μυαλό τους θα μείνει ο σημερινός Λυμπέρης και, προφανώς, είναι κρίμα για τον ίδιο! Αν, βέβαια, τον ενδιαφέρει....


Δήμος Πηνειού 
Ανδρέας Μαρίνος

Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! 
Πρόκειται για έναν δήμαρχο που όχι μόνο δεν έχει να επιδείξει απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα, αλλά κατάφερε, από τον πρώτο καιρό της θητείας του, να δημιουργήσει το απόλυτο μπάχαλο. Δεν χρειάζεται να ξαναθυμίσω τι έκανε πρώτα με τον συνάδελφό του Γιάννη Λέντζα κι εν συνεχεία με τον Πάνο Θεοδωρακόπουλο -γεγονότα που αποδεικνύουν ότι δεν μπορεί κανείς να του έχει εμπιστοσύνη.

Ο δήμαρχος που σχεδόν καθημερινά αναρτά στο προσωπικό του λογαριασμό ότι έχει σχέση με... τη θρησκεία [αιρετός πρόσφατα μου έλεγε πώς αν θέλω να μάθω τι γιορτή υπάρχει μπαίνω στο profil του Μαρίνου], που συνεχώς ευχαριστεί όποιον περπατάει, αποδεικνύοντας την ανικανότητά του να διεκδικήσει οτιδήποτε κι επαφίεται μόνο στις.. ορέξεις των πιο ψηλά!
Αυτό το συνεχές "ευχαριστώ" έχει κουράσει και ίσως κάποιος πρέπει να του πει πως, "το πολύ κυρ ελέησον το βαριέται κι ο παπάς"!

Α, να μη το ξεχάσω: Αν δεν υπάρχει καμιά θρησκευτική γιορτή να αναρτήσει, ανεβάζει φωτογραφίες από περιοχές του δήμου του, όπως τη Γλύφα. 
Οσο για κάτι άλλα "χαριτωμένα".. ας μη μιλήσω τώρα!!! 

Οσο για τους στενούς συνεργάτες που έχει ας πω τα εξής: Πρώτον, κάποιοι ήταν του Αλέξη Καστρινού -ο οποίος τους ανέδειξε- που πήγαν με τον κ. Μαρίνο αφού δεν ήθελαν τον... κ. Γεωργόπουλο και δεύτερον, κάποιοι άλλοι, αν δεν πήγαιναν μαζί του δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να εκλεγούν. Οπότε στις θέσεις που έχουν ως αντιδήμαρχοι ας κάνουν το σταυρό τους που τις έχουν... ε, και καμιά φορά ας ανάβουν κι ένα κερί στον κ. Θεοδωρακόπουλο που είναι η αιτία που έχουν σήμερα αυτές τις θέσεις!!! 


Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης 
Γιάννης Λέντζας 

Ο δήμαρχος που σάρωσε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι η προσωποποίηση της σκληρής δουλειάς. Καθημερινά, μέχρι πολύ αργά, στο δημαρχείο πραγματικά δουλεύει, έχοντας δίπλα του μια συμπαγής ομάδα συνεργατών. 

Οι αντοχές του είναι απίστευτες. Μπορεί αυθημερόν να ανεβοκατέβει στην Αθήνα για να προωθήσει κάποιο θέμα του δήμου κι εν συνεχεία να ξαναβρεθεί στο δημαρχείο. 
Πάντα γελαστός, πάντα ευδιάθετος, η λέξη "κούραση" είναι άγνωστη. 

Στο λίγο σχετικά χρόνο της θητείας του κατάφερε να ξεμπλοκάρει έργα και να δρομολογήσει μα σειρά νέων που μέσα στο 2021 θα αρχίσουν να εκτελούνται. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής μόνο τον κ. Λέντζα έχει επισκεφθεί και για τον οποίο δήλωσε: "Εχει υψηλή αίσθηση της πολιτικής. Θα αφήσει εποχή στην Ηλεία"!

Οσο για τους πολιτικούς του αντιπάλους [όχι όλους] ο κ. Λέντζας είναι ... μισητό πρόσωπο, αφού για πρώτη φορά, όχι μόνο στον συγκεκριμένο δήμο αλλά σε όλη την Ηλεία, πρόσωπο με καταγωγή εκτός νομού, κέρδισε και με διαφορά. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμαρχοι της Ηλείας: Αλλοι δουλεύουν κι άλλοι "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν"!
Δήμαρχοι της Ηλείας: Αλλοι δουλεύουν κι άλλοι "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν"!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFSi1BVlo0MYwjvDqHIbVBAO-S4R-9sLwSqSZ00AKJfSPCrOyfq4l3_Ffjs-DJBfWm20LR_SF0in_BpDlUMi-BKdjEEv1fFP8q5HwOe7FrNBxye-b-4rh21J2Wv-r-gRJE3h6wmrcHvUQ/s600/ceb7cebbceb5ceafceb1.gif
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFSi1BVlo0MYwjvDqHIbVBAO-S4R-9sLwSqSZ00AKJfSPCrOyfq4l3_Ffjs-DJBfWm20LR_SF0in_BpDlUMi-BKdjEEv1fFP8q5HwOe7FrNBxye-b-4rh21J2Wv-r-gRJE3h6wmrcHvUQ/s72-c/ceb7cebbceb5ceafceb1.gif
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/01/blog-post_480.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/01/blog-post_480.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy