-->

Δήμαρχοι και ... δημαρχάκια!

Του Γιώργου Φάκου  Πάντα υπήρξα σκληρός απέναντι σε αυτούς που θεώρησα ότι δεν τιμούν την εμπιστοσύνη των πολιτών που τους ψήφισαν. Ζώντας...


Του Γιώργου Φάκου 


Πάντα υπήρξα σκληρός απέναντι σε αυτούς που θεώρησα ότι δεν τιμούν την εμπιστοσύνη των πολιτών που τους ψήφισαν. Ζώντας σε ένα νομό, τον οποίο λατρεύω... στον οποίο ήθελα να ζω, άσχετα αν σε κάποιες περιόδους της ζωής μου έλειψα [πάντα εδώ γυρνούσα, αποδεχόμενος την αραβική παροιμία που λέει "ο τόπος σου είναι γλυκός κι ας είναι θάνατος"]... σε αυτό τον πανέμορφο τόπο που ζουν και αγαπημένα μου πρόσωπα... δεν ήταν και δεν είναι δυνατόν να "επιτρέπω" σε κάποιους -που απέκτησαν θέσεις- να είναι αδιάφοροι, να είναι "μικροί" για τις προσδοκίες των πολιτών που τους ψήφισαν. 

Πάντα ήμουν υποστηρικτής της ρήσης του πρώην Νομάρχη Τάκη Δημητρουλόπουλου  "Η Ηλεία μια πόλη". Που σημαίνει ότι όλοι είμαστε κρίκοι μιας αλυσίδας κι αν κάτι καλό ή κακό γίνει σε μια περιοχή, είτε μεσοπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα, θα έχει επιπτώσεις σε όλο το νομό

Απέναντι σε αυτούς υπήρξα και υπάρχω σκληρός, ακόμα κι αν πρόκειται για ανθρώπους με τους οποίους η σχέση μου μαζί τους ξεπερνάει τη σχέση δημοσιογράφου-πολιτικού.

Για παράδειγμα: Ολοι γνωρίζουν τη σχέση που έχω με τον Γιάννη Λέντζα. Μια σχέση "αδελφικής φιλίας" που ποτέ δεν την έκρυψα. Πάντα θεωρούσα ότι ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει για να μπορεί να κρίνει καλύτερα τα γραφόμενά μου. 

Κι όμως, απέναντι στον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης υπήρξα επικριτικός αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, με δύο έκτακτα δημοτικά συμβούλια που έκανε. Εκείνη τη στιγμή δε λογάριασα αν έχουμε μια "ιδιαίτερη" σχέση αλλά ότι -κατά την εκτίμησή μου- έκανε λάθος και δεν δίστασα να το γράψω. 
Πριν λίγο καιρό υπήρξα επικριτικός απέναντί του γιατί σε κάποια εκδήλωση δεν φορούσε μάσκα. Κι έγραψα σχόλιο. 

Δεν θα γράψω εάν σε αυτά τα δημοσιεύματα ήμουν υπερβολικός, αλλά ότι δεν δίστασα, παρά τη σχέση μας, να γράψω αυτό που θεωρούσα το σωστό. 

Το αποτέλεσμα; Ούτε για μια στιγμή με τον Γιάννη Λέντζα δεν "χάλασαν" οι καρδιές μας. Πάντα όταν βρισκόμαστε γελάμε... και γελάμε πολύ! Ξέρει και ο ίδιος ότι αν και, ίσως, θεώρησε υπερβολικά ή και άδικα τα δημοσιεύματα, δεν γράφτηκαν για να τον "χτυπήσουν" πολιτικά. 

Είναι, επίσης, γνωστή [μάλιστα και πανελλαδικά] η μεγάλη κόντρα που αναπτύχθηκε μεταξύ του πρώην δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ κι εμένα. Χωρίς να θέλω να αναφερθώ στο ... παρασκήνιο αυτής της κόντρας, θα γράψω ότι τόσο εκείνος όσο κι εγώ, παρά τις επιθυμίες άλλων που ωφελούνταν πολιτικά από αυτή τη διαμάχη, κρατηθήκαμε και δεν περάσαμε σε προσωπικό επίπεδο. Γι' αυτό και σήμερα κάνουμε πολύ παρέα και περνάμε υπέροχα μιλώντας για ένα σωρό διαφορετικά θέματα. 
Οπως έχω ξαναγράψει, ο Ναμπίλ είναι μια ανεξάντλητη πηγή κι εγώ μαθαίνω πάρα πολλά κοντά του. 

Πάμε στον δήμαρχο Πύργου, τον Τάκη Αντωνακόπουλο. Φυσικά, στα 20 και πλέον χρόνια της γνωριμίας μας, υπήρξαν οι λεγόμενες "κακές" στιγμές μας. Και πρόσφατα ακόμα. Οταν ανέλαβε δήμαρχος, ήρθαμε σε μια "κόντρα" και μάλιστα μέσω facebook. Μα, νόμιζε κανένας ότι οι σχέσεις μου με τον συγκεκριμένο θα χαλούσαν επειδή υπήρξα επικριτικός σε συγκεκριμένες ενέργειές του; Είναι δυνατόν, από κάποιες -κατά τη γνώμη μου- λανθασμένες επιλογές να χαρακτηριζόταν ο Τάκης αρνητικά, όταν τον ξέρω πολύ καλύτερα από πολλούς; 

Οταν τον κ. Αντωνακόπουλο τον έχω "ζήσει"... τον έχω παρακολουθήσει σε όλη τη πολιτική του διαδρομή, από την εποχή που ήταν αντινομάρχης, μέχρι σήμερα; Που δεν δίστασα να γράψω ότι τον θαυμάζω διότι χωρίς να προέρχεται από κάποιο πολιτικό τζάκι, κατάφερε μόνος του να κάνει μεγάλα πράγματα; 
Και ακριβώς, επειδή τον ξέρω τόσα πολλά χρόνια, είμαι σίγουρος και για την πορεία του στο δήμο! 

Είναι ποτέ δυνατόν, που επίσης ο κ. Αντωνακόπουλος με ξέρει πολύ καλά για δύο δεκαετίες, να με... κακοχαρακτηρίσει αν τύχει να γράψω κάτι που κατά την δική του εκτίμηση είναι λάθος; 

Οι παλιότεροι, επίσης, γνωρίζουν τη σχέση μου με τον πρώην δήμαρχο Πύργου, τον Γαβρίλη Λιατσή. Κι όμως, το 2015, εξελίχθηκε μια απίστευτη διαμάχη μεταξύ μας για το θέμα των απορριμμάτων. Ούτε στο ελάχιστο δεν χάλασαν οι προσωπικές μας σχέσεις. Εξάλλου, για τον κ. Λιατσή είχα μεταφέρει, για περισσότερο από μια 10ετία, τα πολιτικά μου δικαιώματα στον Πύργο. Για να συμβάλλω στην εκλογή του και με τη δική μου ψήφο. 

Μήπως θέλετε να αναφερθώ στη διαμάχη μου με τον φίλο μου τον Αλέξη Καστρινό, που τόσες φορές έχω φάει στο σπίτι του με τη μητέρα του και τον αείμνηστο πατέρα του; Που έχουμε κοιμηθεί στο ίδιο δωμάτιο... που έχουμε ταξιδέψει, έχουμε γελάσει! Μα, τον Αλέξη τον αγαπάω κι επίσης τον θαυμάζω για το απίστευτο έργο που έκανε στο δήμο του. 

Εδώ, πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι: Για τους πιο "παλιούς" δημάρχους ιδιαίτερα, γνωρίζω τι αντιμετώπισαν για να καταφέρουν να αναμορφώσουν τους δήμους τους. Τα προβλήματα, τις δυσκολίες, τα εμπόδια που βρήκαν. Κι αν κάποια πράγματα σήμερα φαίνονται αυτονόητα, πριν κάποια χρόνια ήταν τα... ζητούμενα! Κι αν δεν γίνονταν, οι επόμενοι δεν θα "πάταγαν" για να κάνουν όσα έκαναν ή θα κάνουν!!!
Αυτοί οι δήμαρχοι, πρώην και νυν, δεν ζητούν παλαμάκια, αλλά τη κριτική κι ας είναι σκληρή γιατί ξέρουν πώς έτσι θα γίνουν καλύτεροι. Δεν έχουν ανασφάλειες, δεν εκλέχθηκαν για να επιβεβαιωθούν ως πρόσωπα...

Δήμαρχοι και... δημαρχάκια!!! 

Υπάρχουν δύο ειδών δήμαρχοι: Αυτοί που δεν έχουν ανασφάλειες, που η θητεία τους στο δήμο πηγάζει από την ανάγκη της προσφοράς, όπως είναι οι παραπάνω, αλλά και άλλοι, που τώρα δεν αναφέρω [στο νέο μου βιβλίο θα γράφονται όλα]. 

Υπάρχει όμως και το δεύτερο είδος. Αυτών που εκλέχθηκαν για να ικανοποιήσουν μια φθηνή τους ματαιοδοξία... ανθρωπάκια που κατέκτησαν μια θέση και προσπαθούν μέσα από αυτή να αναδειχθούν ως... οντότητες! 
Απέναντι σε αυτούς τους αιρετούς, που αποτελούν 'πληγή' για  το νομό, επειδή ΤΙΠΟΤΑ δεν προσφέρουν, απλά χαμογελάω. Με κείνο το χαμόγελο που όταν το έβλεπε ο Κώστας Βαρουξής, έλεγε: "όταν βλέπω το σαρδόνιο χαμόγελό σου, κάθομαι αναπαυτικά στο καναπέ, παίρνω το ποτό μου και περιμένω να δω ποιον έβαλες στο στόχαστρο" [την εποχή της τηλεόρασης]. 

Κι αυτό το... χαμόγελο δεν το έχασα. Το χρησιμοποιώ απέναντι σε αυτούς οι οποίοι με... βάζουν στο στόχαστρο διότι έχω το "ελάττωμα" να μη τους βαράω παλαμάκια σε όσα κάνουν. Από αυτούς, φυσικά, τόσο εγώ όσο και το newsgf.net, είμαστε... αποκλεισμένοι... άσχετα αν δεν γνωρίζουν ότι στο site δεν είμαι ο μόνος ιδιοκτήτης. Αλλά αφού εγώ γράφω, εγώ μπαίνω στο στόχαστρο. Και χαίρομαι γι' αυτό. 

Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί γράφω αυτό το κείμενο. Μα, είναι απλό. Συνδυάστε το με το προηγούμενο κείμενο "Δήμαρχοι της Ηλείας: Αλλοι δουλεύουν κι άλλοι "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν"!" και θα καταλάβετε. Αλλωστε, σε νοήμονες ανθρώπους απευθύνομαι! 

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Στη στήλη που διατηρώ στο συγκεριμένο site δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστώ σε κανέναν. Ζω, όπως και όλοι μας, εδώ, σε αυτό τον πανέμορφο τόπο... εδώ ζουν και μεγαλώνουν οι οικογένειές μας και κανείς δεν ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να παίζει τα δικά του "παιχνιδάκια" εις βάρος των πολιτών! 

Αν κάποιοι το καταλάβουν έχει καλώς... αν όχι, δικό τους πρόβλημα!!!! 
Συνεχίστε με αυτούς που σας βαρούν παλαμάκια, έχοντας και τις αναγκαίες απολαβές φυσικά!

Και κάτι τελευταίο: Μείναμε πολλοί λίγοι από την παλιά φρουρά για να σας χαριζόμαστε!!!!

ΥΓ: Θα μιλήσουμε σύντομα και για τους άλλους πολιτικούς: τους βουλευτές, τους περιφερειακούς συμβούλους... και θα γελάσουμε! 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμαρχοι και ... δημαρχάκια!
Δήμαρχοι και ... δημαρχάκια!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi38sJVRROWr6SJbkWAdEzWhyphenhyphenjm5tIjj6cqxcREXsS93VCTjSfH4EquGSABhWmrNmYdc-al1C8hRtah3BylZRZFSSZ1D7ENEeLnSXarzyK0YVsvJq4F7C9UbomHG5bkL4vfQwoQEkD4tf8/s600/camera-1239384_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi38sJVRROWr6SJbkWAdEzWhyphenhyphenjm5tIjj6cqxcREXsS93VCTjSfH4EquGSABhWmrNmYdc-al1C8hRtah3BylZRZFSSZ1D7ENEeLnSXarzyK0YVsvJq4F7C9UbomHG5bkL4vfQwoQEkD4tf8/s72-c/camera-1239384_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/01/blog-post_506.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/01/blog-post_506.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy