-->

Πυρκαγιές, Ξηρασίες, Κυκλώνες: Εικόνες της NASA αποκαλύπτουν τα κλιματικά γεγονότα του 2020

  Σε εικόνες που καταγράφηκαν από δορυφόρο αποτυπώνεται η έκταση και η ένταση των περιβαλλοντικών καταστροφών κατά τη χρονιά που πέρασε. Ό...

 

Σε εικόνες που καταγράφηκαν από δορυφόρο αποτυπώνεται η έκταση και η ένταση των περιβαλλοντικών καταστροφών κατά τη χρονιά που πέρασε.

Όσο προχωράει το νέο έτος είναι ευκολότερο να δούμε τι επηρέασε τις ζωές των ανθρώπων το 2020. Πέρα από την πανδημία, το 2020 μας υπενθύμισε πόσο δεινή είναι η κλιματική κρίση που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, καθώς ξηρασία, πλημμύρες, καύσωνας, πυρκαγιές και τυφώνες συνέχισαν να διαταράσσουν τη ζωή για πολλές κοινότητες ανά τον κόσμο μαζί με τις προκλήσεις της Covid-19. Τα κλιματικά αυτά γεγονότα αποτυπώθηκαν από τους δορυφόρους της NASA και τα όργανα του Διεθνούς Διαστημικού σταθμού. 

Φωτιές άνευ προηγουμένου 

Στις αρχές του 2020, αποτυπώθηκαν οι εικόνες ενός καστανόχρωμου καπνού που καλύπτει ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Αυστραλία. Οι εικόνες λήφθηκαν ενώ η Αυστραλία δοκιμαζόταν από εκτεταμένες πυρκαγιές. Η περίοδος των πυρκαγιών στην Αυστραλία είναι πάντα επικίνδυνη, αλλά το 2020 οι πυρκαγιές ήταν άνευ προηγουμένου σοβαρές, καθώς εξαπλώθηκαν και η πυρόσβεση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κλιματική αλλαγή έχει επιδεινώσει τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών όπως πυρκαγιές και πλημμύρες, οι καιρικές συνθήκες γίνονται περισσότερο ακραίες ενώ, εδώ και χρόνια, οι πυρκαγιές ξεκινούν νωρίτερα και εξαπλώνονται με μεγαλύτερη ένταση. Μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν, κατά το 2020 και στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, με θύματα και δεκάδες χιλιάδες πολίτες να εκτοπίζονται από τις κατοικίες τους εν μέσω πανδημίας.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί φαίνεται ο καπνός πάνω από τη δυτική ακτή των ΗΠΑ με τους επιστήμονες να εκφράζουν φόβους πως οι πυρκαγιές θα είναι μεγαλύτερες, περισσότερο σφοδρές και πιο επικίνδυνες. «Και οι πιο έμπειροι από αυτούς έχασαν τα λόγια τους όταν έπρεπε να περιγράψουν την έκταση και την ένταση των πυρκαγιών στη δυτική ακτή τον Σεπτέμβριο του 2000», αναφέρει η ΝΑSA.
Αρκετές από τις πυρκαγιές μέσα στο 2020 προκλήθηκαν από κεραυνούς, αλλά οι ακραίες καιρικές συνθήκες, συνετέλεσαν ώστε να βγουν εκτός ελέγχου και να καταστρέψουν δασικές εκτάσεις και σπίτια. 

Ξηρασία 

Στις 03 Ιουλίου 2020 καταγράφηκε η ακόλουθη εικόνα ψευδούς χρώματος κοντά στο Ροσάριο, ένα σημαντικό λιμάνι της Αργεντινής. Αν και κάποιος μπορεί να υποθέσει πως στην εικόνα φαίνεται μία πλούσια πράσινη όαση, στην πραγματικότητα αποκαλύπτεται η ξηρασία στη λεκάνη του ποταμού Παρανά της Αργεντινής. 

Μία παρατεταμένη περίοδος ασυνήθιστα ζεστού καιρού και ξηρασίας σε νότια Βραζιλία, Παραγουάη και βόρεια Αργεντινή προκάλεσε τη μείωση της στάθμης του ποταμού στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών. Η ξηρασία συνέβαλε στην αύξηση των πυρκαγιών στις γύρω από το δέλτα, αλλά και τον πλημμυρών, και προκάλεσε καταστροφές στην τοπική οικονομία.
Τα αέρια του θερμοκηπίου που παράγονται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες αύξησαν τον κίνδυνο ξηρασίας με τους ειδικούς να προβλέπουν ότι το φαινόμενο θα ενταθεί με την κλιματική αλλαγή.

Κυκλώνες 

Ο κυκλώνας Λόρα, ένας από τους δέκα ισχυρότερους που έπληξαν τις ΗΠΑ, άφησε πίσω του έξι νεκρούς και ζημιές. Η περίοδος των κυκλώνων το 2020 ήταν «η πλέον ενεργή» και πολλές καταιγίδες έπληξαν της ακτογραμμές του Κόλπου του Μεξικού, την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική το 2020, δείχνοντας ότι «υπερφορτίστηκαν» από την παγκόσμια υπερθέρμανση. Σε εικόνα που λήφθηκε στις 26 Αυγούστου, η καταιγίδα, που τονίζεται από το σκοτάδι της νύχτας, καλύπτει την ακτογραμμή των ΗΠΑ. 

Πηγή: Lifo.gr 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πυρκαγιές, Ξηρασίες, Κυκλώνες: Εικόνες της NASA αποκαλύπτουν τα κλιματικά γεγονότα του 2020
Πυρκαγιές, Ξηρασίες, Κυκλώνες: Εικόνες της NASA αποκαλύπτουν τα κλιματικά γεγονότα του 2020
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqCgj5t86CIeiAkGVG3uTLtl0LIKgmnBNdeggWdDwRYpqezv-mR0Gya5dUn8jm08JoAqWxSTBGESWnb9Ul4qzNE6Rm7bQ-crpuITqS7Y8LQvmCd8HFmmFISdbhyphenhyphenq7G30gm-k3ZOrcG5SQ/s600/nasa-01-australia-600-x-413.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqCgj5t86CIeiAkGVG3uTLtl0LIKgmnBNdeggWdDwRYpqezv-mR0Gya5dUn8jm08JoAqWxSTBGESWnb9Ul4qzNE6Rm7bQ-crpuITqS7Y8LQvmCd8HFmmFISdbhyphenhyphenq7G30gm-k3ZOrcG5SQ/s72-c/nasa-01-australia-600-x-413.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/01/nasa-2020.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/01/nasa-2020.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy