-->

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ «Διαρκείς πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις – Προσβολή κατά όλης της πόλης από τους δυο δημοτικούς συμβούλους»

Συνέντευξη Τύπου με κύριο θέμα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε την Τετάρτη (17/2) έδωσε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Παναγ...

Συνέντευξη Τύπου με κύριο θέμα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε την Τετάρτη (17/2) έδωσε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Εστιάζοντας στο «φλέγον» θέμα με τις δυσμενείς εξελίξεις που κυοφορούνται για τα περιφερειακά Πανεπιστημιακά Τμήματα, καθώς και στην ψήφιση του τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Πύργου. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων: «Για το πολύ μεγάλο θέμα της απομάκρυνσης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων από Πύργο και Αμαλιάδα πήραμε ομόφωνα μια απόφαση: Καλούμε όλες τις δυνάμεις της πόλης σε συστράτευση, όλους τους φορείς της πόλης, το Εργατικό Κέντρο, τον Εμπορικό Σύλλογο, τους επιστημονικούς φορείς, να λάβουν αποφάσεις και να προχωρήσουμε σε Απεργία πόλης. \

Όσοι έχουν θεωρητικοποιήσει την αποτυχία και τον συμβιβασμό, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην κοινωνία. Και ίσως να είναι αρκετοί τελικά αυτοί, γι’ αυτό και η περιοχή είναι σε μια μόνιμη ύφεση. Ο αγώνας και η δυναμική διεκδίκηση είναι τα απολύτως απαραίτητα και στην πραγματικότητα, τα μόνα όπλα. Στην Άρτα π.χ., ήδη μετά από κινητοποιήσεις και συμφωνία των θεσμών, απέτρεψαν την απομάκρυνση των Τμημάτων από την πόλη όπως είχε εισηγηθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Έχουμε ήδη βρεθεί και κινηθεί με τον Γιάννη Λυμπέρη, έχουμε αποστείλει κοινή επιστολή σε όλους τους δημάρχους, επισκεφτήκαμε τον Περιφερειάρχη, και άμεσα συνεχίζονται καθημερινά πλέον κι άλλες κινήσεις. Στην τελική φάση αποφασίζει η κυβέρνηση. Κυβερνητικός βουλευτής του Νομού είπε ότι η Ηλεία δεν έχει φίλους στην κυβέρνηση. Δεν θέλω να το πιστεύω ότι υπάρχουν κυβερνήσεις που δεν συμπεριφέρεται φιλικά με το λαό και με περιοχές. 

Πρέπει να αποδείξει λοιπόν και η κυβέρνηση ότι μας θεωρεί φίλους. Διότι μέχρι τώρα δεν έχουμε καταλάβει κάτι τέτοιο, ούτε με τον δρόμο Πάτρα-Πύργος, ούτε με τα Πανεπιστήμια, ούτε με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας ούτε με τις ανεμογεννήτριες που θέλουν να βάλουν στον Παρθενώνα της Πελοποννήσου, ούτε με το Προεδρικό διάταγμα που ακυρώνει την τουριστική ανάπτυξη από τον Αλφειό μέχρι την Κυπαρισσία, και με διάφορα άλλα. 

Υπάρχουν τόσο σοβαρά θέματα στην επικαιρότητα, όπως οι Πανεπιστημιακές Σχολές που απαιτείται μάχη από όλους για να μην υλοποιηθεί το σχέδιο απομάκρυνσης τους, όπως τα σημαντικά προβλήματα με τον covid 19 που μάλιστα το τελευταίο διάστημα ο Νομός έχει ανέβει σημαντικά στη λίστα επικινδυνότητας, τα σημαντικά προβλήματα με τη δυσλειτουργία στον εμβολιασμό που δεν υπάρχει καν εμβολιαστικό κέντρο στον Πύργο και π.χ. η ηλικιακή κατηγορία 60-64 έπρεπε να πηγαίνει στη Γαστούνη, που δεν υπάρχει γενικότερα καλή χωροταξική κατανομή των εμβολιαστικών κέντρων και π.χ. από περιοχές της Ολυμπίας πρέπει να πηγαίνουν στα Τρόπαια, με τη γενικότερη έλλειψη επάρκειας στους εμβολιασμούς, με τα γνωστά προβλήματα σε σχέση με το Νοσοκομείο, και άλλα.
Να πω για το θέμα με το εμβολιαστικό κέντρο στην πόλη πως σήμερα (Πέμπτη) μίλησα με υπηρεσιακούς και διευθυντικούς παράγοντες στην 6η ΥΠΕ. Θα τους υποδείξουμε έναν χώρο δικό μας για εμβολιαστικό κέντρο και πολύ σύντομα θα έχουμε μια ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών εμβολιασμού στους δημότες μας». 

«Ήθελαν να διαλύσουν τη διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου κι έδωσαν παράσταση παράνοιας…»! «Αυτά λοιπόν είναι τα μεγάλα θέματα του πολίτη, και όχι κάποια άλλα με τα οποία ορισμένοι ήθελαν να διαλύσουν τη διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου! Σε κάποιους είναι δυστυχώς πολύ προσφιλής η τακτική της συκοφαντίας και του ψεύδους και της καταστροφής έργου. Και μέσα σε όλα αυτά, το θέμα τους το …μεγάλο γι’ αυτούς είναι ότι πρέπει να κάνουμε μια εργολαβία με τάδε τρόπο και όχι αλλιώς. Αυτό είναι το …μεγάλο θέμα, για το οποίο αν δεν ξέρουν, πρέπει να ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι καν αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία και αρμοδίως παραπέμφθηκε το αίτημα τους. 

Αφού είναι δική της αρμοδιότητα και ξέρουν όλοι πλέον πολύ καλά ότι αυτό το θέμα βρίσκεται υπό κρίση στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Εμείς είμαστε αυτοί που ζητήσαμε έγκριση, δεν έχει υπογραφεί καμιά σύμβαση και έτσι δεν υπάρχει και καμιά ανάθεση. Παρόλα αυτά επιμένουν, για να κάνουν μικροπολιτική, που μαζί με συκοφαντία, ψέματα, κιτρινισμό, δικομανία, μόνο αυτά είναι που ξέρουν. 

Και μόνο σε αυτά επιμένουν. Απλά και μόνο μήπως μπορέσουν να σηκώσουν μια επικοινωνιακή σκόνη, κι αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο, με μοναδική τους εμμονή μήπως μπορέσουν να κάνουν κάποια ζημιά στον Δήμαρχο! Ένα πραγματικά μεγάλο θέμα χθες ήταν η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2021 του Δήμου. Ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, με πολλές μελέτες για να γίνουν έργα γρήγορα, μέσα από τα οποία θα δημιουργηθούν και πολλές θέσεις εργασίας. 

Χθες έγινε μια πρωτόγνωρη, απρεπέστατη προσβλητική συμπεριφορά για τους θεσμούς από δύο συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους, όπου ακόμη και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής τους αποχώρησαν, κι όπως και άλλων παρατάξεων, βλέποντας αυτή την παράσταση της παράνοιας! Προσπάθησαν με απίστευτα απαράδεκτο τρόπο, ειδικά οι δυο συγκεκριμένοι - που τελικά κι οι υπόλοιποι της παράταξης τους, τους άφησαν μόνους τους - να διαλύσουν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, μόνο και μόνο μήπως μείνει ο Δήμος χωρίς Τεχνικό Πρόγραμμα! Αυτό είναι μνημειώδες! 

Χοροπηδώντας πάνω στα μικρόφωνα, με κραυγές κι αλαλαγμούς, για να μην μιλήσει κανείς άλλος. Μια τραγική συμπεριφορά, έτσι που να καταντάει σε προσβολή ολόκληρης της πόλης, ολόκληρου του Δήμου και των δημοτών του. Οι άνθρωποι αυτοί, με την εμμονή σε ένα σήριαλ φαντασίωσης, με τερατώδη ψέματα, με συκοφαντία, με λασπολογία, με δικομανία! Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μη γίνουν έργα στο Δήμο! 

Οι άνθρωποι αυτοί με το πασίγνωστο παρελθόν σε βάρος της πόλης, που ακύρωσαν ιδιαίτερα κρίσιμο πολιτικό χρόνο για τον Πύργο, που άφησαν την πόλη σε ύφεση σε όλα, και που τελικά τα έργα τους ήταν τέτοια, όπως τα Ποτόκια, το παλιό Νοσοκομείο, ο παρατημένος και ρημαγμένος Κούβελος, και διάφορα πολλά άλλα. Συνεχίζουν την ίδια τακτική κι επιχειρούν πάλι τα ίδια. Οι άνθρωποι αυτοί που θέλουν και να ξαναέλθουν, καλπάζοντας πάνω στο ψεύδος, στη συκοφαντία και στη λασπολογία, αλλά και που πρέπει να ξέρουν ότι ειδικά αυτοί δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ. 

Έχει περάσει η σειρά τους οριστικά κι αμετάκλητα. Όσοι συνειδητά ταλαιπωρούν τον πολίτη του Πύργου, και αναφέρομαι και σε διαπλοκή πολιτικών κι υπηρεσιακών παραγόντων, δηλώνω ότι θα με βρουν απέναντι τους και θα τους στείλω έναν – έναν στον Εισαγγελέα. Κι υπάρχουν ήδη διαθέσιμα όλα τα στοιχεία γι’ αυτά. Μην θεωρούν ως μειονέκτημα την καλοσύνη…».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ «Διαρκείς πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις – Προσβολή κατά όλης της πόλης από τους δυο δημοτικούς συμβούλους»
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ «Διαρκείς πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις – Προσβολή κατά όλης της πόλης από τους δυο δημοτικούς συμβούλους»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZyzPnrP5OkkAabtF-Tg8rYmP3seHXVufX5MtdFE16s1nFOqiDlxNPNUV6TwpHclNADAM733E3Nn0Y2PYdxLyxgEf306DSeHAfmydNXSJMQ1UmJu_AWRY8sv4O9y0zoLauh86ObLEH3fE/s600/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-02-18_160704_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZyzPnrP5OkkAabtF-Tg8rYmP3seHXVufX5MtdFE16s1nFOqiDlxNPNUV6TwpHclNADAM733E3Nn0Y2PYdxLyxgEf306DSeHAfmydNXSJMQ1UmJu_AWRY8sv4O9y0zoLauh86ObLEH3fE/s72-c/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-02-18_160704_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/02/blog-post_637.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/02/blog-post_637.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy