Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Με επιτυχία η Πανηλειακή Ημερίδα για τη “Δημιουργία Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Νομού Ηλείας”

Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: “Το αίτημά μας θα φτάσει διοικητικά παντού”  “Προχωράμε με τις αξίες του Ολυμπισμού”   Την ακ...

Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: “Το αίτημά μας θα φτάσει διοικητικά παντού” 

“Προχωράμε με τις αξίες του Ολυμπισμού” 

Την ακλόνητη πρόθεση και τον μεθοδικό προγραμματισμό να φτάσει το αίτημα της δημιουργίας του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Νομού Ηλείας σε ανώτατο επίπεδο, μέχρι και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξαντλώντας παράλληλα κάθε μέσο του ενιαίου διοικητικού συστήματος της χώρας, γνωστοποίησε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος κατά τη διάρκεια των εργασιών της ευρείας Πανηλειακής Ημερίδας που διοργανώθηκε απο το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών.
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Πανηλειακή Ημερίδα με θέμα “ Δημιουργία Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Νομού Ηλείας” το πρωί της Κυριακής (27/6) στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Πάρκου Ξυστρή. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συμβουλίου, ενώ ηχηρές ήταν οι παρουσίες και οι χαιρετισμοί απο τον χώρο της πολιτικής σκηνής, του αθλητισμού, της αυτοδιοίκησης του νομού, εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου.
Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Πύργου Γιάννης Πλεμμένος. Γραπτό χαιρετισμό απέστειλε τονίζοντας την πλήρη στήριξη του στο αίτημα, ο βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός (κι εκπροσωπήθηκε στην ημερίδα από στενό συνεργάτη του). Βιντεοσκοπημένους χαιρετισμούς απέστειλαν η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Στίβου Περικλής Ιακωβάκης και ο πρώην βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν – τονίζοντας την ιδιότητα τους και ως μέλη του Πανηλειακού Συμβουλίου Αιρετών - ο πρώην υπουργός Γιάννης Κουτσούκος, ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, καθώς επίσης ο Πύργιος ποδοσφαιριστής Σούπερ Λίγκα Γιώργος Σαραμαντάς, ο πρωταθλητής με πανελλήνια νίκη στα 400μ. Μάριος Αναστασόπουλος, ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος και το μέλος του Συμβουλίου Αιρετών Δημήτρης Κράλλης. Επίσης διαβάστηκε ο γραπτός χαιρετισμός του Ηλείου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Αλέξη Καλογερόπουλου, ενώ παρευρέθηκε και ο Πύργιος πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Γιάννης Παπαγιάννης. 

Ηχηρές ήταν και οι πολλές παρουσίες σε αυτοδιοικητικό, επιχειρηματικό και συλλογικό επίπεδο μεταξύ των οποίων οι: πρώην δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αντιδήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Διονύσης Κεκάτος, αναπληρώτρια δήμαρχος Ζαχάρως Δήμητρα Σκαλτσά, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Λάμπρος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας Χρήστος Γιαννικούλης, οι πρόεδροι Τ.Κ. του Δήμου Πύργου, Θανάσης Τσόπελας, Παναγιώτης Παναγούλης, Λευτέρης Σταυρόπουλος, Άγγελος Πήττας, Κώστας Ηλιόπουλος, Χρήστος Γαλανόπουλος, Νίκος Δημόπουλος, Αντώνης Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος των παλαιών Προσκόπων Πύργου Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, εκπρόσωποι Αθλητικών Σωματείων και του Επιστημονικού Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ηλείας κ.α.
Πριν την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου απο τον κ. Νίκο Αλεξανδρόπουλο, το λόγο πήρε πρώτα ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος μιλώντας για τη μεγάλη αναγκαιότητα δημιουργίας του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, καυτηρίασε τακτικές που έχουν υποβαθμίσει και υπονομεύσει όλη την περιοχή όπως και μια “ύποπτη” αδιαφορία απέναντι στα μεγάλα ζητήματα του Νομού! “Η σημερινή εκδήλωση έχει στόχο να δημοσιοποιήσει και να φέρει στο επίκεντρο της τοπικής κοινωνίας και των εκφραστών της ένα οραματικό έργο. Ένα έργο που το υποδεικνύει η μοναδικότητα της ιστορίας του τόπου μας, με το Ολυμπιακό γίγνεσθαι αλλά και η ανάγκη να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. 

Προς αυτή την κατεύθυνση χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία το 2004, όταν ενώ η πατρίδα μας οργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την περιοχή μας, τον ταμιευτήρα των αξιών του Ολυμπισμού, ουσιαστικά δεν έγινε τίποτα! Και ήταν τόσο περιφρονητική η αντιμετώπιση, που ενώ χαρακτηρίστηκαν Ολυμπιακές πόλεις άλλες πόλεις, η περιοχή της Ηλείας έμεινε εντελώς απ’ έξω! Και υπήρξε σιωπή όπως σε όλα τα μεγάλα θέματα της περιοχής”, τόνισε και κατήγγειλε την εσκεμμένη “περιθωριοποίηση” της Ολυμπίας και της Ηλείας απο μεγάλα κέντρα.
“Βγάλαμε τη μελέτη απο το συρτάρι” 

“Σήμερα ένας από τους στόχους μας είναι να φέρουμε στη δημοσιότητα τα βήματα που έχουν γίνει για την υλοποίηση ενός τεράστιου οραματικού έργου του “Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου” που ξεκίνησε, επί θητείας του αείμνηστου Γιάννη Σκουλαρίκη. Εκπονήθηκε μια προμελέτη, προχώρησε πολύ, παραδόθηκε στο Δήμο, πληρώθηκε απο την ΠΔΕ και μετά μπήκε για πάνω απο 15 χρόνια στο ...συρτάρι. Σήμερα εμείς βγάλαμε τη μελέτη απο το συρτάρι! Έχουν “οργιάσει” κάποιοι για να μην γίνει αυτή η εκδήλωση! Αν αυτή την κινητοποίηση την έκαναν για το καλό του τόπου, θα είχαν σημαντικά αποτελέσματα. Δυστυχώς όμως, η πραγματικότητα είναι ότι κάποιοι διακρίνονται για την ανεπάρκειά τους και το κακό που έχουν προσφέρει σ’ αυτή την “Άγια” περιοχή! 

Είμαστε απένταντι σ’ αυτή την τακτική. Πρέπει να αποδείξουμε, εμείς οι δημοκρατικά εκλεγμένοι το πώς θα αξιοποιήσουμε αυτά που μας άφησαν οι πρόγονοι και όχι να είμαστε βαρίδια πάνω στις αξίες αυτές”. Αναφερόμενος στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του Συμβουλίου των Αιρετών τόνισε απάντησε και στο ερώτημα γιατί το Συμβούλιο ασχολείται δυναμικά με το συγκεκριμένο θέμα. “Έχουμε το ιστορικό δικαίωμα ως πολίτες αυτής της περιοχής, τα μεγέθη του Ολυμπισμού να μας απασχολούν. 

Είμαστε η πρωτεύουσα του νομού. Αναγκάσαμε κάποιους να ασχοληθούν με το θέμα και κάποιοι που την είχαν τη μελέτη στο συρτάρι όχι μόνο ομιλούν αλλά αμύνονται. Και ποιοι αμύνονται; Εκείνοι που ασθάνονται ένοχοι! Πιστεύουμε στη συλλογικότητα του Συμβουλίου Αιρετών. Έχουμε νομιμοποιηθεί για τέτοιους αγώνες και έχουμε δικαιωθεί στο ότι η τροχοπέδη τέτοιων δράσεων από αυτοδιοικητικούς έχει παταγώδη αποτυχία. Η τακτική της αδιαφορίας, της ελάχιστης προσπάθειας, είναι καταστροφική. Δεν αναπτύσσεται ο τόπος με διάσπαση δυνάμεων. Είμαστε εδώ να πάρουμε αυτή τη μελέτη και να την πάμε όσο ψηλά γίνεται, σε εθνικές αρχές. Είναι τιμή για όλους που είμαστε σήμερα εδώ. Για ένα θέμα, την αξία του οποίου κάποιοι συνειδητά την υποβαθμίζουν.
Το σημερινό αποτέλεσμα εμείς θα το φτάσουμε πολύ ψηλά, μέχρι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα εξαντλήσουμε το ελληνικό διοικητικό σύστημα. Θα πάμε παντού και ο καθένας θα κριθεί με την παρουσία, την απουσία και τη συνδρομή του. Τα υπόλοιπα είναι δηλωτικά μιας συνενοχής από το παρελθόν για να μην γίνει αυτό το έργο! 

Σήμερα τέθηκαν μεγάλα ζητήματα και κάποιοι οφείλουν να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα όπως: “Θέλουμε αυτό το Αθλητικό Κέντρο; Θέλουμε να το χειρίζεται ένας φορέας έξω απο τα παραδοσιακά σχήματα της ΔΟΕ κ.α.; Έχουμε την πρόθεση να έχει επιτυχή ύπαρξη και λειτουργία; Γιατί υπάρχει μια απαξιωτική προσέγγιση; Όταν στην Αμαλιάδα τέθηκε το θέμα του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας απάντησε ότι δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο ένα ...πρόχειρο χαρτί με λάθη. Μας ξένισε όλους η οργή και η αντίδραση. Διαπιστώσαμε όχι μόνο αρνητική αλλά και απαξιωτική στάση απέναντι σ’ αυτό το θέμα. 

Σήμερα βγήκε μια αλήθεια που κανείς δεν μπορεί να την σκεπάσει: υπήρξε μια αδιαφορία, μια άμυνα αναζωπύρωσης της επικαιροποίησης αυτής της πρότασης και πρέπει να μας εξηγήσουν το λόγο. Αυτό το εγχείρημα τόσων εκατομμυρίων είναι ένα έργο που μπορεί διοικητικά να το χειριστεί ένας Δήμος; Μα είναι δυνατόν; Αυτό θελει εθνικό μεγεθος, παγκόσμιο φορέα, για να πάρει την αίγλη και την ανάδειξη που χρειάζεται! Υπήρξε μια όχι τιμητική δράση για δημοκρατικές συνειδήσεις από κάποιους τις τελευταίες ημέρες το να απειλούν και να προειδοποιούν για την σημερινή εκδήλωση. Αυτό είναι ντροπή! Δικαιούνται οι αιρετοί να λειτουργούν έτσι; Οι αξίες του Ολυμπισμού δεν έχουν καμία σχέση με μίζερες συμπεριφορές! Εμείς είμαστε στο Φως και με τις αξίες προχωράμε!”.

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Με επιτυχία η Πανηλειακή Ημερίδα για τη “Δημιουργία Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Νομού Ηλείας”
Με επιτυχία η Πανηλειακή Ημερίδα για τη “Δημιουργία Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Νομού Ηλείας”
https://1.bp.blogspot.com/-LunG3Lzx69c/YNixG8VKXqI/AAAAAAAEvFk/-mYtgOjCf5IhVlcOx2tPn3kYlgZIo3gqACLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-06-27_200756_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-LunG3Lzx69c/YNixG8VKXqI/AAAAAAAEvFk/-mYtgOjCf5IhVlcOx2tPn3kYlgZIo3gqACLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-06-27_200756_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/06/blog-post_447.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/06/blog-post_447.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy