-->

Σύνδεσμος Ηρακλής: "Αστραψε και βρόντηξε" ο Γιάννης Λέντζας-Τι είπε ο Ναμπίλ Μοράντ-Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης & η σκληρή απάντηση Κ. Χατζή

"Αστραψε και βρόντηξε" σήμερα το μεσημέρι, στη διάρκεια της ιντερνετικής εκπομπής "Ενδείξεις-Αποδείξεις", ο δήμαρχος ...

"Αστραψε και βρόντηξε" σήμερα το μεσημέρι, στη διάρκεια της ιντερνετικής εκπομπής "Ενδείξεις-Αποδείξεις", ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας σχετικά με τις συνεχιζόμενες παλινωδίες του δημάρχου Πηνειού και... αιρετών του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, σε ότι αφορά τον Σύνδεσμο Ηρακλής, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις 

Τι είπε ο Γιάννης Λέντζας: 

"Πραξικόπημα, συκοφαντία και ψεύδος, προέρχεται από την απέναντι πλευρά. Ο κ. Μαρίνος είναι πραξικοπηματίας και το λέω ευθαρσώς, καθώς και κάποιοι πρόθυμοι εφιάλτες οι οποίοι βγαίνουν από την δική μας αντιπολίτευση. 

Εχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή την απόφαση της Αποκεντρωμένης την οποία σας διαβάζω, διότι όπως ο πραξικοπηματίας, ψεύτης, χαίρεται την πρώτη ημέρα, δυστυχώς αυτοί χάρηκαν λιγότερο από 24 ώρες. Εμείς τηρούμε τη νομιμότητα, δε τηρούμε τις διαδικασίες του πραξικοπήματος. Θιασώτης αυτών μπορεί να είναι ο κ. Μαρίνος και λάτρης αυτών των καταστάσεων. 

Η απόφαση λέει ότι το ΔΣ του Συνδέσμου οφείλει να εκλέξει νέο αντιπρόεδρο και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής για το εναπομείναντα χρονικό διάστημα, έως 28/11/2021, σε αντικατάσταση του προηγούμενου μέλους και όχι να γίνουν αρχαιρεσίες από την αρχή για την εκλογή νέου προέδρου. Κι έχει την υπογραφή του συντονιστή κ. Παπαθεοδώρου. Αρα, το τι λέει ο κ. Μαρίνος ή τι λέει ο κ. Λέντζας έχουν πολύ λίγη σημασία σε σχέση με αυτά τα οποία λέει η Αποκεντρωμένη. 

Ο κ. Μαρίνος έχει προφανώς μείνει σε πραξικοπηματικές διαθέσεις, όταν καλούσε τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τους έλεγε ότι εσείς είστε 16 και ο Λέντζας έχει 11. Δεν έχει μελετήσει το εκλογικό σύστημα, πιστεύει ότι οι 16 τι να κάνουν κυβέρνηση; Είναι λίγο μπερδεμένος. Ελπίζω σύντομα να ξεμπερδευτεί. Επειδή είδα για το έργο που λέει για τα 6 εκατ., επειδή μόνιμη επωδός τους είναι τα 6 εκατ., δεν αναφέρονται γενικά στο έργο αλλά μόνο στα 6 εκατ. Εχει υπογραφεί η σύμβαση και βρίσκουν διάφορα νομικά τερτίπια για να μη προχωρήσει το έργο. 

Μάλλον εκεί έχουν επενδύσει. Στο να μη γίνει το έργο και το λέω ευθαρσώς. Αλλά δεν θα τους κάνω το χατήρι. Το έργο ήδη προχωράει. Εμένα το έργο με νοιάζει και όχι τα 6.200 που διαφημίζουν ενίοτε διότι αν δείτε όλες τις δηλώσεις τους είναι το έργο των 6.200. Οποιος πάει με το νόμο, όπως εμείς, δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Θα υπάρξει και συνέχεια. Επαναλαμβάνω ότι εμείς πάμε με βάση αυτά που λέει ο νόμος. Τώρα το τι θέλει και τι ευγενείς προσδοκίες έχει ο καθένας και τι περιμένει από τη ζωή του ας πάει κάπου αλλού να τα βρει". 

-Σε ερώτηση γιατί όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί από τις "μεγάλες" αγάπες οδηγήθηκαν σε αυτό το σημείο, ο κ. Λέντζας απάντησε: 

"Καταρχήν δεν είναι κάτι προσωπικό. Ο καθένας πρέπει να σέβεται την αρχή της πλειοψηφίας. Δεν μπορεί να γίνονται συμφωνίες κι εκεί έχουν μεγάλες ευθύνες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, δεν μπορούν να κάνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και να μη τις γνωρίζουμε εμείς ως δημοτική αρχή. Εμείς μόλις είχαμε εκλεγεί με 60 και κάτι τοις εκατό, ο κ. Μαρίνος θεώρησε φρόνιμο να προσεγγίσει κάποιον δημοτικό σύμβουλο από την παράταξη του κ. Μοράντ, να υφαρπάξει τη ψήφο του, έτσι ώστε να μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο του Ηρακλή για 4 χρόνια. Και δεν είναι μόνο αυτό. 

Είναι ότι πρέπει να σεβαστεί την ετυμηγορία του λαού του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Το έργο αφορά τον δικό μας δήμο, γίνεται επί το πλείστον στον δικό μας δήμο οπότε έπρεπε, μόνο και μόνο για λόγους πολιτικής ηθικής, να κάνει πίσω και όχι να κάνει διάφορα πράγματα στο σκότος και στα κρυφά. Του τα έχω πει πολλές φορές δεν μου έχει δώσει κάποια απάντηση αλλά και τι να μου απαντήσει όταν και ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος του κ. Μοράντ τα παραδέχτηκε; Επίσης, βλέπετε ότι η αντιπολίτευση του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης συμπλέει με τον δήμο Πηνειού τάχα για να προχωρήσει το έργο. Για ποιο έργο μιλάνε; Αυτό που εμείς προχωράμε; Που είχε δοθεί έκπτωση 62% και γέλαγαν στα υπουργεία στην Αθήνα; Βάλαμε πλάτη εμείς για να γίνει το έργο και δεν μας νοιάζουν τα 6.200 και ποτέ δεν αναφέρθηκα σε αυτό το ποσόν. 

Και για να ολοκληρωθεί το έργο χρειάζεται μια χρηστή διαχείριση και όχι να υπάρχουν διάφορα άλλα στο μυαλό κάποιων. Εμείς ως δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, προστατεύσαμε τα συμφέροντα του Ηρακλή, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με τις νόμιμες διαδικασίες, σεβόμενοι το νόμο, αλλά πραξικοπήματα υπήρχαν το 1967 όχι σήμερα". 

Τι είπε ο Ναμπίλ Μοράντ: 

Νωρίτερα στην ιντερνετική εκπομπή μίλησε ο πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο οποίος απάντησε σε ερώτηση και για τον Σύνδεσμο Ηρακλής. 

"Μέχρι την δική μου προηγούμενη θητεία και ιδιαίτερα από το 1998 είχε ξεκινήσει ο Σύνδεσμος με μία συμφωνία μεταξύ των τριών τότε δήμων, μετά έγιναν οι συνεννώσεις δήμων και η συμφωνία προέβλεπε 3 μέλη από τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και 2 από τον δήμο Πηνειού. 

Πάντα υπήρχε μια συμφωνία οι δύο της πλειοψηφίας και από τη μία πλευρά και από την άλλη, να βγαίνει ένας πρόεδρος από τον Πηνειό για 2 χρόνια και για τα επόμενα 2 χρόνια από τον δικό μας δήμο -αυτός της αντιπολίτευσης έβγαινε έξω. Αυτή τη φορά αυτό έγινε τον πρώτο καιρό. Ο δικός μας δήμος δεν δέχτηκε να γίνει από τον Πηνειό διότι υπάρχει αυτό το μεγάλο έργο του οποίου το μεγαλύτερο μέρος ανήκει στο δήμο μας. Εκείνο που ξεκίνησε στα χέρια μου το 2017 ήταν ένα έργο που ξεκίνησε το 2000 και πέρασε από 1000 κύματα. 

Η δημοπράτηση του μεγάλου έργου που αναφερόμαστε έγινε επί της θητείας μου και προσπαθήσαμε να προχωρήσει για να μη χαθεί. Τελικά, με τα διοικητικά έγινε το εξής: Δεν μπορούσαν οι δύο δήμαρχοι να τα βρουν μεταξύ τους..." 

-Σε ερώτηση ότι ο δήμος Πηνειού είχε δηλώσει ότι θέλει να φτιάξει δικό του Σύνδεσμο οπότε εφόσον το μεγαλύτερο κομμάτι του έργου αφορά το δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης θα πρέπει να το διαχειριστεί ο ίδιος δήμος, ο κ. Μοράντ απάντησε ότι "θα συμφωνήσω σε αυτό που λέτε. Αφού δεν μπορούμε να τα βρούμε με τον δήμο Πηνειού να δημιουργηθεί ένας Σύνδεσμος του δικού μας δήμου. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας και τον βιολογικό της Βάρδας, έχουμε της Μανωλάδας, έχουμε την επέκταση στο Κάστρο και στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης, άρα χρειαζόμαστε έναν δικό μας οργανισμό. Και το Τραγανό να πληρώνει μόνο τις εισφορές, επειδή τα δίκτυά τους είναι προς εμάς. Μπορούσε αυτό να γίνει, 3 μήνες ήθελε να βγει μια απόφαση. Οπότε ακυρώνεις το ένα, συνεχίζεις το μεγάλο έργο αλλά όλες οι υπόλοιπες προτάσεις να γίνουν από ένα νέο Σύνδεσμο. 

Δυστυχώς, δεν προχώρησε αυτό και φτάσαμε σε ένα σημείο να εκλεγεί μέλος της αντιπολίτευσης κι έγιναν λάθη: Το ένα ήταν που ψήφισε όλο το δημοτικό συμβούλιο -και αυτό ήταν λάθος γιατί εφόσον είναι εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης μόνο η αντιπολίτευση να ψηφίσει. Μπερδεύτηκε το πράγμα. Κι εμείς είχαμε βάλει στον Σύνδεσμο τον κ. Δημόπουλο που δέχτηκε πολλές πιέσεις και προς τιμή του παραιτήθηκε. Μετά είχαμε τη διαγραφή του μέλους από την παράταξη του κ. Μάλιαρη και βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου ότι είναι άκυρη η παραμονή του μέσα στο ΔΣ του Ηρακλή. Ετσι έπρεπε να αντικατασταθεί με κάποιον άλλον. 

Τώρα, ο αντικαταστάτης του προτάθηκε να γίνει πρόεδρος, του είπε ο Μαρίνος να προχωρήσει ως πρόεδρος κι αυτοί προχωρούν μαζί του να κάνουν ένα Σύνδεσμο να είναι όλοι μέσα. Αυτό δεν πρόκειται να πετύχει εύκολα. Για μένα και τον κόσμο ένα μόνο υπάρχει: Να αφήσουν τα μαχαίρια στην άκρη, να προχωρήσει το μεγάλο έργο για να μη χαθούν τα λεφτά. Αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο και όχι ποιος θα γίνει πρόεδρος".

Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης: 
Η σκληρή απάντηση του Κώστα Χατζή:
ΥΓ: Τις ιντερνετικές "Ενδείξεις-Αποδείξεις" μπορείτε να τις παρακολουθείτε εφόσον γίνετε μέλη της ομάδας στο facebook "Ενδείξεις-Αποδείξεις"

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Σύνδεσμος Ηρακλής: "Αστραψε και βρόντηξε" ο Γιάννης Λέντζας-Τι είπε ο Ναμπίλ Μοράντ-Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης & η σκληρή απάντηση Κ. Χατζή
Σύνδεσμος Ηρακλής: "Αστραψε και βρόντηξε" ο Γιάννης Λέντζας-Τι είπε ο Ναμπίλ Μοράντ-Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης & η σκληρή απάντηση Κ. Χατζή
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjO_RbEDLTP4Ly4taLWAXmOjYgzjfLZzxGOWPCLNGfKz81_V1z4mXftmIPVckHga8Um5xUBgtQ3WFG7_udaTNK-kpNArHdOFwVZ9g0viSEDZK3fmWKgukp88gk-38KEDN0pT6V4Kn8vEj8/s600/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-06-02_153759_pixabay.com+-+%25CE%2591%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2586%25CE%25AE.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjO_RbEDLTP4Ly4taLWAXmOjYgzjfLZzxGOWPCLNGfKz81_V1z4mXftmIPVckHga8Um5xUBgtQ3WFG7_udaTNK-kpNArHdOFwVZ9g0viSEDZK3fmWKgukp88gk-38KEDN0pT6V4Kn8vEj8/s72-c/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-06-02_153759_pixabay.com+-+%25CE%2591%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2586%25CE%25AE.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/06/blog-post_884.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/06/blog-post_884.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy