-->

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για την «Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου»

Το μεγάλο έργο που αφορά στην «Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου», αρχικού προϋπολογισμού 2.680.000 ευρώ, ενταγμένο στο Επιχειρησια...

Το μεγάλο έργο που αφορά στην «Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου», αρχικού προϋπολογισμού 2.680.000 ευρώ, ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης αφού η Δευτέρα (7/6) ήταν η ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο κατασκευαστή, την εταιρεία «Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ».
Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στον Πύργο, κι όπως τόνισε ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Είναι μια σημαντική στιγμή για την πόλη μας, αφού υπογράφουμε τη σύμβαση κατασκευής ενός μεγάλου και σημαντικού έργου που έχει να κάνει με την «Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου». 

Ένα έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 2.680.000 ευρώ, που μετά τις εκπτώσεις ανέρχεται στα 1.800.000 ευρώ. Αυτό το έργο είναι επίσης και ένα παράδειγμα που αποδεικνύει δυστυχώς τις χρονοβόρες διαδικασίες που μεσολαβούν μέχρι να φτάσουμε στη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης. Αυτό το τονίζω για όσους κάνουν συστηματικά ότι δεν γνωρίζουν τον απρόβλεπτο και παράλογο πολλές φορές χρόνο που χρειάζεται μέχρι να εγκατασταθεί ο εργολάβος.
Χρειάστηκαν στην προκειμένη περίπτωση χρόνια για να γίνει η ολοκλήρωση των διαδικασιών. Παρόλο που οι ίδιοι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία προσπάθησαν και να σταματήσουν το έργο, με αίολα προσχήματα. Το έργο ακολούθησε όλες τις διαδικασίες έγκρισης κι ένταξης, ενώ το ότι είναι σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα είναι ένας ακόμη δείκτης ασφαλείας ότι οι διαδικασίες έχουν τηρηθεί στο έπακρον. Αυτό είχε γίνει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, κι αποδεικνύουμε ότι υπάρχει συνέχεια της διοίκησης. 

Εμείς παραλάβαμε το έργο στη φάση της δημοπράτησης, ολοκληρώσαμε τις απαραίτητες διαδικασίες, κάναμε διορθώσεις όπου χρειαζόταν, και σήμερα υπογράφουμε τη σύμβαση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της κατασκευαστικής κ. Γιώργο Μαρκογιαννάκη. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίησή του. Ένα έργο που δεν αλλάζει πολύ την όψη του κέντρου αλλά κυρίως πρόκειται για μια σαφώς απαραίτητη υποστύλωση στο Επαρχείο, στη διαμόρφωση του χώρου της εγκαταλελειμμένης σκάλας, όπως και στις άλλες σκάλες εκεί, και γενικότερα με στοχευμένες παρεμβάσεις δημιουργίας κι ανάδειξης. Πρέπει επίσης να τονιστεί πως η μελέτη έγινε από τις δημοτικές υπηρεσίες μας και από έγκριτους επιστήμονες του Δήμου, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, κ.τ.λ. Κι αυτό είναι μια ακόμα απόδειξη πως όποιες σκέψεις …περίεργες δεν έχουν θέση εδώ. 

Η εταιρεία «Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ» με έδρα την Κοζάνη, που έχει αναλάβει την κατασκευή είναι πολύ σοβαρή, έχει στο ενεργητικό της μεγάλα έργα, και είναι ένας δείκτης εμπιστοσύνης ότι το έργο θα αποδοθεί στο προβλεπόμενο διάστημα κι όπως πρέπει, προς χρήση των πολιτών. Μπαίνουμε σε μια νέα πραγματικότητα έργων και στέλνουμε ένα μήνυμα: Θα προχωρήσουμε γιατί έχουμε εντολή να προχωρήσουμε! Τα έργα θα γίνουν! 

Τέλος, θέλω να συγχαρώ τις Τεχνικές Υπηρεσίες μας, τον αντιδήμαρχο και αναπληρωτή Δήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο, τον αρχιτέκτονα Άρη Φιλιππόπουλο και όλο το προσωπικό που εργάστηκαν για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο». Εκ μέρους της εταιρείας παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Μαρκογιαννάκης κι ο τεχνικός διευθυντής Μιχάλης Καπνουτζής. Με τον πρώτο να επισημαίνει: “Η εταιρεία μας έχει μεγάλη εμπειρία στις αναπλάσεις. H συνολική προθεσμία εκτέλεσης αυτού του έργου ορίζεται σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ πιστεύω ότι και με τη βοήθεια του Δήμου να τελειώσουμε και νωρίτερα». 

Παν. Aντωνακόπουλος: «Ξεκινά μια νέα πραγματικότητα μεγάλων έργων» 

- Με τη σειρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος ανέφερε: «Σήμερα ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση ενός έργου που όπως είπε και ο δήμαρχος σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Και δείχνουμε πως εμείς εδώ ήρθαμε για να χτίσουμε και να δημιουργήσουμε και όχι να καταστρέψουμε και να αφήσουμε πίσω ότι είχε σχεδιαστεί. Με την κατασκευή αυτού του έργου πετυχαίνουμε τη θωράκιση του λόφου του Επαρχείου στην ανατολική και δυτική πλευρά σε ότι αφορά τη στατικότητα. Επίσης το Επαρχείο θα έχει πλέον περισσότερο φως και πράσινο. Όλα αυτά είναι πολιτισμός. Θα ανακατασκευαστούν κι οι τρεις σκάλες που περιβάλλουν το λόφο. Θα γίνει ένα στολίδι με συνολική ανάδειξη του Επαρχείου ως «μπαλκονιού» της πόλης, ώστε να ικανοποιεί τις καλαισθητικές και περιβαλλοντικές ανάγκες των κατοίκων του Πύργου αλλά και των επισκεπτών και τουριστών, γιατί στόχος μας είναι με την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας να έρχονται τουρίστες από το Κατάκολο και όχι μόνο, και στον Πύργο. 

Ευχαριστώ τις Τεχνικές Υπηρεσίες, καθώς και τον προϊστάμενο του τμήματος μελετών και έργων κ. Φιλιππόπουλο που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό βάζοντας σε χαρτί τις γνώσεις και την εμπειρία του για να συνταχθεί αυτή η μελέτη. Θα υπογράψουμε και άλλες συμβάσεις το επόμενο διάστημα. Έχουμε πλέον φτάσει σε ένα σημείο που θα προχωρήσουν πολλά έργα. Που θα συνεισφέρουν σε μια νέα εικόνα, κι ένα νέο, θελκτικό, πρόσωπο τόσο για τους δημότες μας όσο και για τους επισκέπτες στην πόλη του Πύργου».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για την «Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου»
Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για την «Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgalFxmoONNzL6BESQQPXMDsJYwbrZAVSXZjjzUVAQz7MmDeDGun8dqGNit1HOa6rTA1s2ML1HEjFG3x7PfNyvk_Mao3nd1_iO0VN4X7eLAKfl7xnIVhxVOdvZl7nEfRgdNa7TacNd1EM8/s600/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-06-07_155334_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgalFxmoONNzL6BESQQPXMDsJYwbrZAVSXZjjzUVAQz7MmDeDGun8dqGNit1HOa6rTA1s2ML1HEjFG3x7PfNyvk_Mao3nd1_iO0VN4X7eLAKfl7xnIVhxVOdvZl7nEfRgdNa7TacNd1EM8/s72-c/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-06-07_155334_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/06/blog-post_98.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/06/blog-post_98.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy