-->

Τάκης Αντωνακόπουλος: "Από την αρχή βάλαμε προτεραιότητα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του..." [Ι]

Μια μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στο newsgf.net ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος δεν δίστασε να μιλήσει για όλα και όλους. ...

Μια μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στο newsgf.net ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος δεν δίστασε να μιλήσει για όλα και όλους. 
Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στο πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται την αυτοδιοίκηση, στα έργα του δήμου του, στις κατηγορίες που έχει δεχτεί, για την αντιπολίτευση του δήμου αλλά και σε προσωπικά ερωτήματα που σκιαγραφούν τον δυναμικό του χαρακτήρα. 

Απολαύστε τον...

Συνέντευξη στον Γιώργο Φάκο

Ο δήμαρχος πρέπει να έχει άποψη, προτάσεις και θέσεις...
"Οπως πολλές φορές έχουμε τονίσει ο δήμος, η αυτοδιοίκηση, είναι ένας θεσμός με πολλές αρμοδιότητες. Πρώτα-πρώτα, είναι ένας πολιτικός θεσμός ο δήμος εφόσον ψηφίζεται καθολικά από τους πολίτες. Και ο δήμαρχος πρέπει να έχει άποψη και προτάσεις και θέσεις για όλα τα προβλήματα τα οποία αφορούν τους πολίτες του. Οχι να υποκαθιστά τον κεντρικό πολιτικό λόγο αλλά πρέπει να έχει άποψη στα θέματα αλλιώς τείνουμε σε ένα μοντέλο δημοτικής αρχής άχρωμης, άοσμης και άγευστης το οποίο δεν νομίζω ότι είναι επιθυμητό από τους πολίτες.

 Υπό αυτή την έννοια εμείς, στα μεγάλα θέματα της περιοχής μας, δεν τοποθετούμαστε ως σχολιαστές, διότι υπάρχει μια άλλη σχολή πολιτικών να σχολιάζουν τα προβλήματα ή να υποδεικνύουν λύσεις σε άλλους.  Δηλαδή, να μη σηκώνουν τα μανίκια, να μην αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να μην εμπλέκονται. Αν δεν βάλεις ενέργεια για να παραχθεί έργο δεν γίνεται τίποτα, διότι πάντα υπάρχει το αξίωμα στη διατήρηση της ενέργειας. Μηδέν ενέργεια βάζεις μηδέν αποτέλεσμα θα έχεις. Το σχόλιο, λοιπόν, δεν είναι ενέργεια. Η ακινησία δεν είναι ενέργεια".

-Ο δήμαρχος  δικαιούται να ασχολείται με ζητήματα που ξεφεύγουν από τα όρια του δήμου του; Και παίρνω ως παράδειγμα το Αθλητικό Κέντρο, παίρνω ως παράδειγμα τον δρόμο Πατρών-Πύργου για τον οποίο φωνάζετε κι ένα σωρό ακόμη ζητήματα.

"Υπάρχουν, όπως σας είπα, διάφορα μοντέλα αυτοδιοίκησης και δημάρχων. Εάν θέλετε να έχετε έναν δήμαρχο που εξισώνεται με έναν διευθυντή δημαρχείου, δηλαδή με έναν υπάλληλο, εντάξει. Ομως ο δήμαρχος υποχρεούται να ασχολείται με τα θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών του και την ανάπτυξη της περιοχής. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν είναι αδιάφορο για την πρωτεύουσα του νομού ο δρόμος Πατρών-Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας; Είναι αδιάφορο για τον Πύργο και το νομό Ηλείας να υπάρχει ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο το οποίο μπορεί να υπάρχει στην Αρχαία Ολυμπία, μπορεί να είναι στην Αρχαία Ηλιδα; Αλλά να υπάρχει κάπου. Είναι αυτό αρμοδιότητα, στενή, αποκλειστική, διοικητικής φύσεως ενός δημάρχου; Αν εξισώνουμε ένα αθλητικό κέντρο με το μέγεθος και την υπόσταση ενός έργου ύδρευσης ή αποχέτευσης σε έναν δήμο, τότε δεν είμαστε στη σωστή θέση. Δεν είμαστε δήμαρχοι, είμαστε κάτι άλλο. 

Τα λέω αυτά διότι είναι απελπιστικά κάποια επιχειρήματα που ακούω. Το ότι εμείς πρέπει να ασχοληθούμε με τα Πανεπιστήμια στην Ηλεία, άσχετα εάν αφορά μόνο τον Πύργο, δεν αφορά και όλη την Ηλεία;"

-Σαφέστατα και νομίζω ότι οι συνάδελφοί σας που συμμετείχαν στον αγώνα για τις Σχολές δικαίωσαν αυτή την άποψη. Το γεγονός ότι είστε ο δήμαρχος της Ηλειακής πρωτεύουσας σας δίνει μια επιπλέον υποχρέωση να ασχολείστε με όλα αυτά;

"Βεβαίως. Οταν λέγεσαι 'πρωτεύουσα' σημαίνει ότι είσαι η πρώτη αστική ενότητα σε έναν ευρύτερο χώρο. Σου υποδεικνύει αυτή η θέση να παίρνεις πρωτοβουλίες στα πλαίσια της δημοκρατίας, της δημοκρατικής νομιμότητας, της ισότητας και του σεβασμού των πολιτών. Ποιος προσβάλλεται εάν εμείς στηρίζουμε, όπως λέμε εδώ και μέρες, χωρίς να διεκδικούμε κάτι μόνο για τον εαυτό μας, ένα τεράστιο έργο αναπτυξιακής προοπτικής  που δένει με την περιοχή μας, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο;".
Θέσαμε ερωτήματα για το αθλητικό κέντρο...
-Μιλάτε για το αθλητικό κέντρο, αλλά υπήρξε όμως μια έντονη αντίδραση από τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας. 

"Αυτό πρέπει να το ψάξουν οι ίδιοι γιατί έχουν προβληματισμό και διαφωνούν. Εμείς ερωτήματα θέσαμε. Είπαμε ότι υπάρχει μια μελέτη στο συρτάρι που έχει πληρωθεί από τους ίδιους. Αραγε για να έχει πληρωθεί από τους ίδιους είναι καλή η μελέτη. Δε νομίζω να πλήρωσαν ένα χαρτί για πέταμα, όπως το παρουσίασαν στην αρχή, όταν οι ίδιοι ήταν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος; [Για το θέμα διαβάστε περισσότερα εδώ...].

-Κατά την δική σας άποψη, τι είναι αυτό που ενοχλεί όταν σας ακούνε να μιλάτε για ζητήματα που έχουν μια μεγαλύτερη εμβέλεια;

"Υπάρχει η λογική του δημάρχου-γραφειοκράτη, του δημάρχου-καλού παιδιού, του δημάρχου που απλά δημαρχεύει και κοιτάζει να την βγάλει με μικρο-ωφελήματα από την εξουσία. Αν δεν τολμήσεις όμως δεν νικάς.  Δεν θα κάνεις τίποτα σπουδαίο. Με αυτή τη λογική έμεινε ο τόπος τελευταίος. Κι αυτή η λογική έδωσε τρανταχτά παραδείγματα τα 2 τελευταία χρόνια στην Ηλεία. Δείτε τη συμπεριφορά κάποιων αυτοδιοικητικών σε σχέση με το Πάτρα-Πύργος. 

Δεν ήταν όλοι πρόθυμοι, δύο ήταν αυτοί οι οποίοι οργάνωσαν διασπαστικά το ταξίδι στην Αθήνα, οι άλλοι πήγαν, εν πάση περιπτώσει, με καλή θέληση. Και που τους παρέσυραν; Στο τίποτα. Τους έκανε ο κ. Καραμανλής την μεγάλη αποκάλυψη ότι θα γίνει το έργο και γύρισαν ικανοποιημένοι, πανηγύριζαν. Δηλαδή, τόση συσσωρευμένη αφέλεια υπάρχει; Κι έχουν περάσει δύο χρόνια κι απολύτως τίποτα δεν έγινε. Το Πάτρα-Πύργος λιμνάζει ακόμη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρώπης". 

Τα βαρίδια συνέβαλλαν να μην έχουμε νικηφόρα αποτέλεσμα...
- Να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου: Εντάξει, ο Τάκης Αντωνακόπουλος φωνάζει, τρέχει, προσπαθεί. Το αποτέλεσμα; 

"Το αποτέλεσμα είναι ότι αν είσαι μοιρολάτρης και αποδέχεσαι το ρόλο του ελάχιστου, του τίποτα, δεν πρέπει να είσαι πολιτικός. Εάν κάποιοι έχουν την αντίληψη ότι δεν αξίζουν τίποτα δεν πρέπει να βάζουν φράγματα στους άλλους που πιστεύουν ότι αξίζουν και μπορούν να κάνουν κάτι. Επίσης υπάρχει η αποδεδειγμένη λογική ότι τίποτα δεν κερδίζεται και τα πάντα κατακτιούνται. Αυτοί, λοιπόν, που ήταν βαρίδια στη διαδικασία, οι κρυπτόμενοι, συνέβαλλαν ώστε να μην έχουμε νικηφόρα αποτελέσματα. Αυτοί πρέπει να απολογηθούν γιατί κρύφτηκαν στον αγώνα. 

Εμείς που αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε και πάντα ο αγώνας δικαιώνεται μέσα από τη συνέχειά του, θα είμαστε κερδισμένοι πολιτικά στο τέλος. Καταφέραμε να δείξουμε στο κόσμο ότι αυτή η συμπεριφορά τους είναι συμπεριφορά ήττας και καταστροφής για τον τόπο. Να μη μιλάτε, να μη κάνετε τίποτα. 

Για τα Πανεπιστήμια είδατε τι έκαναν. Εταζαν 20 ημέρες πριν στην Αρχαία Ολυμπία ότι θα γίνει μεταπτυχιακό και κάποιοι πανηγύριζαν. Θα έπαιρναν μεταπτυχιακό χωρίς προπτυχιακό και μάλιστα ξενόγλωσσο. Ενα υπάρχει στην Αθήνα κι έχουν γραφτεί κάποιοι αλλοδαποί για να πάρουν παράταση παραμονής στη χώρα. Για τέτοια κατάκτηση πανηγύριζαν. 

Εδώ ξέρετε τι θα έκαναν; Θα φέρνουν κάθε μήνα ένα πουλμανάκι με 15-20 τέτοιους, θα κάνουν μια βόλτα και θα φεύγουν. Αυτό ήταν το αντίδοτο απέναντι στον μεγάλο αγώνα που κάναμε εμείς για να κρατήσουμε Πανεπιστήμια στην Ηλεία. Και μας πούλησαν αυτοί που πίστεψαν. Τόσο αφελείς ήταν και τόσο διασπαστές και ατομιστές που 'έσπαγαν' το μέτωπο. Ενας άλλος είπε, αφού έφαγε ήττα κι αυτός, ότι 10 μέρες νωρίτερα του είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα κλείσει το τμήμα του. Δηλαδή, πήγαιναν από την πίσω πόρτα, σαν τους Εφιάλτες, να πάρουν το μερίδιό τους. Νόμιζαν ότι κορόιδευαν εμάς.  Αυτούς τους κοροιδεύουν και τους χλευάζουν οι ίδιοι που τους τάζουν. Πουλάνε τον λαό τους, δίνουν το δικαίωμα να τους χλευάζουν και μετά έρχονται εδώ. Το Συμβούλιο των Αιρετών έχει να δείξει έργο. Κι έχουμε εκτίμηση στην κοινωνία".


 -Να έρθουμε λίγο στον δήμο; Γίνονται έργα; Προχωρούν έργα που είχατε εξαγγείλει; 

"Βεβαίως, γίνονται έργα. Πρώτα-πρώτα, τελείωσε ένα μεγάλο έργο 2 εκατ. που αφορούσε την ύδρευση. Που είναι το σύστημα για την αυτοματοποίηση σε ότι αφορά την καταγραφή πιέσεων στο δίκτυο, να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις ζημιές και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα για την αποκατάστασή τους. Μπήκαν χιλιάδες ρολόγια καταμετρητές στο δίκτυο ύδρευσης. Είναι ένα έργο βασικής υποδομής. 
Προχωρούν έργα οδοποιίας..."

-Επιτρέψτε μου μια διακοπή. Το τέλος Ερυμάνθου τελικά έχει καταργηθεί; Διότι σε λογαριασμό είδα ότι ακόμα υπάρχει.

"Το μισό καταργείται το 2021 και το άλλο μισό του χρόνου για να μπορέσουν να αναπληρώσουν έσοδα οι επιχειρήσεις ύδρευσης". 

-Ωραία, Συνεχίστε τώρα με τα έργα.

"Εχουν γίνει αρκετά μικρά έργα οδοποιίας, όπως στην Ωλενα, αξίας 300.000 ευρώ. Ο εργολάβος ξεκινάει εδώ στην πλατεία και τις επόμενες ημέρες ξεκινάει και στο Κατάκολο γιατί είμαστε κύριος του έργου στο λιμάνι.  Ενα έργο στο Κατάκολο με πολλά προβλήματα που όμως καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε. Δεν είχε προβλεφθεί Σέγκεν στη μελέτη, δεν ήξερε το υπουργείο τι γινόταν κ.λ.π., όπως τα έχουμε ξαναπεί σε προηγούμενες δηλώσεις που σας έχω κάνει. 
Προχωράμε προς δημοπράτηση για το κολυμβητήριο και μια σειρά από έργα μέσα στη πόλη είναι έτοιμα προς δημοπράτηση.

Εμείς δεν βρήκαμε καμία μελέτη όταν ήρθαμε. Επίσης, έχει που έχει προβλήματα το σύστημα διοίκησης και με τον κορονοιό τίποτα δεν δούλευε.  Αδειες, για τον λόγο του κορονοιού, ειδικές άδειες στους γονείς, ειδικές άδειες για τους ΑΜΕΑ, ειδικές άδειες οι πολύτεκνοι. Να σας πω και το άλλο. Γινόταν τηλεργασία χωρίς να είναι συνδεδεμένοι με το σύστημα στο δήμο. Οταν τίποτα δεν δουλεύει πώς θα υπάρξει παραγωγή;"
Το μεγάλο πρόβλημα στη χώρα είναι το πως λειτουργεί το κράτος...
-Θα αναζητηθούν ποτέ ευθύνες για τις παραλείψεις και τα λάθη που διαπιστώσατε;

"Εντός της γραφειοκρατικής διαδικασίας δεν υπάρχει απονομή δικαίου. Το δημοσιουπαλληλικό σύστημα, αυτό το γραφειοκρατικό σύστημα, προστατεύεται μεταξύ του. Να τα λέμε ξεκάθαρα, δεν υπάρχει περίπτωση σε αυτό που ρωτήσατε. Η δικαστική εξουσία έχει μεγάλη δυσκολία να ασχοληθεί με αυτά. Το μεγάλο πρόβλημα στη χώρα είναι το πως λειτουργεί το κράτος. Δεν είναι όλοι οι υπάλληλοι το ίδιο, όμως αυτοί που είναι υγιείς, εννοώ στο μυαλό και στη νοοτροπία υπάλληλοι, καταστρέφονται από τους υπόλοιπους. Ιδιαίτερα εδώ στον Πύργο έχουμε τεράστιο πρόβλημα με την διοίκηση. Τα λάθη είναι τραγικά. Και είμαι πολύ καλός, άσχετα τι λέει ο σύλλογός τους, διότι αν αρχίσω να στέλνω στον εισαγγελέα θα χάσουν τη δουλειά τους πάρα πολλοί. Και παρόλα αυτά ο λαικισμός περισσεύει".

-Πιστεύουν ότι είναι στο απυρόβλητο;

"Υπάρχει ένα πέπλο του στυλ έχουμε δικαιώματα ως εργαζόμενοι και κάτι τέτοια. Η συναδελφική αλληλεγγύη κ.λ.π."

-Βελτιώθηκε καθόλου η κατάσταση μέσα στα σχεδόν 2 χρόνια που έχετε αναλάβει;

"Κάναμε πάρα πολλά που είχαν να γίνουν για 10ετίες, όσο κι αν ενοχλεί κάποιους. Ξέρετε ότι για το πάρκο Ξυστρή που ήταν κλειδωμένο κινδυνεύαμε να επιστρέψουμε πίσω 3 εκατ. ευρώ γιατί δεν έβαζαν μέσα την λαική; Εμείς την βάλαμε, οι άλλοι τι έκαναν τόσα χρόνια; Δεν έπαιρναν την πολιτική απόφαση. Εμείς την πήρατε και βλέπετε ότι μια χαρά πηγαίνει. Κι επίσης δώσαμε ζωή στο πάρκο με διάφορες εκδηλώσεις. 

Είμαστε εδώ για 'ζωντανούς' πολίτες και όχι για τους εργολάβους να δημοπρατούμε τσιμέντο. Ετσι έμαθαν οι προηγούμενοι. Κάποιοι από τους προηγούμενους ήταν και μέτοχοι σε εταιρείες. Τα πτυχία τους τα είχαν σε τεχνικές εταιρείες που συνεργάζονταν με τον δήμο. Κι ενοχλήθηκαν διότι δεν αναθέσαμε σε κάποιον όλες τις δουλειές. Ετσι είχαν μάθει, αλλά εμείς την σπάσαμε αυτή την πρακτική. 

Δεν πήγαμε στον Κούβελο; Αλλο εγκαταλειμμένο κτήριο εκεί, για το οποίο δεν είχαν κάνει επίσημη παραλαβή για τόσα χρόνια. Εμείς κάναμε και την επίσημη παραλαβή. Εκεί ήταν χώρος παραβατικότητας. Κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις για να καθαρίσει ο χώρος και δημιουργήσαμε ένα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ. Και υπάρχουν εκεί άτομα με αναπηρίες και δημιουργήσαμε και καινούργιες θέσεις εργασίας".
Ποτέ δεν πολιτεύτηκα μακριά από τον κόσμο...
-Είστε ο μόνος δήμαρχος τον οποίο οι πολίτες δεν αποκαλούν με το επίθετό του αλλά με το μικρό του όνομα. Αυτό σας ικανοποιεί; Δεν δείχνει ότι ο πολίτης σας νιώθει ως ένα δικό του πρόσωπο; 

"Εμείς είμαστε μέσα από αυτή την κοινωνία κι εκφράζουμε αυτή την κοινωνία. Δεν την βλέπουμε από το μπαλκόνι του γραφείου μας ούτε φοράμε μια καπαρντίνα και να κάνουμε βόλτα στην πλατεία. Είμαστε κόντρα σε αυτή την λογική και ίσως κάποιοι να ενοχλούνται. Αλλά αυτοί που ενοχλούνται δεν θα ήταν ποτέ μαζί μας από άποψη πολιτικής αντίληψης και χημείας. Δεν μπορούμε να είμαστε με αυτούς εμείς. 

Και βέβαια μου αρέσει να με αποκαλούν με το μικρό μου όνομα γιατί αισθάνομαι μεγάλη οικειότητα κι επίσης αισθάνομαι ότι αυτός με αγαπάει για να μου μιλάει έτσι. Και σε αγαπάει και σε καταλαβαίνει και λάθη να κάνεις ξέρει ότι τα κάνεις από τη μεγάλη σου προσπάθεια να παράγεις έργο".

-Πάντως αυτό το έχετε κατακτήσει από την εποχή που ήσασταν αντινομάρχης. Εννοώ για την οικειότητα του κόσμου. 

"Μα ποτέ δεν πολιτεύτηκα μακριά από τον κόσμο, ποτέ δεν είπα ότι δεν έγιναν και λάθη. Λάθη δεν κάνουν οι πεθαμένοι και αυτοί  που τίποτα δεν κάνουν". 


-Τι εισπράττετε από τον κόσμο;

"Από την συντριπτική πλειοψηφία εισπράττουμε εκτίμηση και αγάπη κι αυτό γιατί είμαστε η μόνη δημοτική αρχή που δεν ασχολείται με τσιμέντο και άσφαλτο. Από την αρχή βάλαμε προτεραιότητα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και το έχουμε αποδείξει έμπρακτα όταν υλοποιούμε όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ -κι εδώ πέρα δουλεύουν πάνω από 100 άνθρωποι οι οποίοι μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, με μικρή δαπάνη του δήμου και μεγάλη συμμετοχή των προγραμμάτων, εργάζονται και βάζουν ένσημα για την σύνταξή τους. Δημιουργήσαμε δομές για αναξιοπαθούντες, δεν υπάρχουν γιορτές που να μη στηρίζουμε έμπρακτα  αυτούς που έχουν μεγάλη ανάγκη λόγω της κρίσης. 

Και είναι ντροπή από πλευράς της αντιπολίτευσης που δεν συμμετέχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις. Εχουμε μια πρωτόγονη αντιπολίτευση -όχι όλοι βέβαια. Δεν έχουν φέρει μια πρόταση συγκεκριμένη για την ανάπτυξη της πόλης. Εχουν ενοποιηθεί στο γιατί δεν κάναμε live stream μετάδοση από το διαδίκτυο των συνεδριάσεων λέγοντας ότι φοβόμαστε εμείς. Εμείς που πρώτοι βάλαμε δημόσια μετάδοση απ' ευθείας όταν ξεκινήσαμε τα δημοτικά συμβούλια, απ' ευθείας από το internet, αλλά αυτό το σύστημα της τηλεδιάσκεψης θέλει ειδική αδειοδότηση μέσα από ειδική μελέτη. Οι άνθρωποι είναι περασμένης τεχνολογίας  και δεν τα ξέρουν αυτά λέγανε, λέγανε. 

Ενοποιήθηκαν πάνω σε αυτό ζητώντας παράνομα πράγματα μόνο και μόνο για την φιγούρα. Κι επίσης ενοποιήθηκαν σε ένα θέμα μικρής σημασίας που όμως βγάζει μια εμπάθεια. Δεν μπορούν κάποιοι να χωνέψουν ότι έχασαν και ότι δημοτική αρχή είναι κάποιος άλλος. Κι αφού δεν μπορεί να του κάνει αντιπαράθεση σε πολιτικό επίπεδο, 'θα σε πάω φυλακή'.  Αυτό θυμίζει Ελλάδα του '50".
Γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος...
-Για την κατηγορία που έχετε δεχτεί για το μεγάλο έργο που ανατέθηκε στην Αθήνα, τι έχετε να πείτε;

"Πρόκειται για μια συκοφαντική προσέγγιση διότι δεν υπάρχει κάποια κατηγορία από δικαστήρια. Και σε λίγες ημέρες θα δείτε τι συμβαίνει με αυτό. Το έργο αυτό το δίνεις σε έναν εργολάβο. Εγινε διαδικασία ανάθεσης-διαπραγμάτευσης. Τυπικότατα και σωστά όλα. Δεν υπογράψαμε καμία σύμβαση. Προσέφυγα προσωπικά στο ΣτΕ, στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και θα δείτε σε λίγες ημέρες. 

Πρώτα άρχισαν λέγοντας για παράνομη διαδικασία. Που δεν είναι παράνομη και σας είπα θα το δείτε σε λίγες ημέρες. Μα, 1.400 πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν μπορείς να κάνεις παρανομία. Είναι ανοησίες αυτά που λένε. Γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος. Σε λίγες ημέρες θα τα πούμε και γι' αυτό".

-Δεν αντιλαμβάνονται κάποιοι ότι εφόσον έχετε περάσει απ' όλα τα στάδια της πολιτικής θα ήσασταν πολύ προσεκτικός σε ότι κάνετε;

"Οχι γιατί εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Επί 8 χρόνια δεν έκαναν τίποτα για την πόλη. 8 χρόνια η δικαστική τους μανία καθημερινά, στο τέλος επειδή έχαναν τις εκλογές το 2014 δεν τόλμησαν να πάνε να στηρίξουν τις κατηγορίες τους ενώ ήταν υποχρεωμένοι να πάνε στο δικαστήριο ως παράσταση πολιτικής αγωγής και βοήθησαν, αφού δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία, να αθωωθεί ο Λιατσής. Πότε έγινε αυτό; Στο τέλος της 5ετίας του Λιατσή. Επί 5 χρόνια πάλι τον είχαν όμηρο. Πόσα χρόνια συνολικά; 16 ολόκληρα χρόνια. 

Αυτή  η διαδικασία έβγαλε την ανικανότητα κάποιων να παράγουν έργο, την κακία τους, την εμπάθειά τους, το μίσος τους.  Εβγαλε κάτι για την πόλη; Να σας δείξω τι βρήκα; Να γελάτε. Εχουν τέσσερα κακουργήματα, όχι περιβαλλοντικά αλλά για άλλα θέματα, οικονομικής διαχείρισης.  Εχουν ασκηθεί διώξεις για τα δύο και τα άλλα ετοιμάζονται. 
Εμείς είμαστε παράσταση πολιτικής αγωγής. Ενημερωνόμαστε για όλα. Ξέρουμε τα πάντα. Ηδη οι δικηγόροι μας παρακολουθούν και κάνουμε υπομνήματα. Τα πράγματα είναι πολύ περίεργα και δύσκολα και πολύ σοβαρά για κάποιους.  Και μυαλό δεν βάζουν. Τι μετάλλαξη είναι αυτή; Γιατί περί μεταλλάξεως πρόκειται. Δεν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου αυτό. Οι άνθρωποι έχουν πάθει αμόκ. Αυτοί οι τιμητές του ήθους που δεν άφησαν παράβαση να μη κατηγορούνται. Εχουν ασκηθεί διώξεις. Εχουμε τα αντιπλημμυρικά, τα θέματα των απορριμμάτων με τον δεματοποιητή, τα τέλη που δεν εισέπρατταν".

-Με το ποτόκι τι θα κάνετε;

"Αλλο τεράστιο θέμα. Ποιοι το δημιούργησαν; Εμείς το λύνουμε, εκπονείται μελέτη για να προχωρήσουμε στη λύση. Μια σειρά από τεράστια ζητήματα που δεν ακούμπησαν ποτέ. Πήραμε μια πόλη κατεστραμμένη. Θέλω να αλλάξω την εικόνα της πόλης προς τα έξω. Ο Πύργος δεν είναι μια μίζερη πόλη χωρίς πολιτισμό, χωρίς φώτα, χωρίς ιστορία, χωρίς λουλούδια. Αυτοί είχαν κάνει μια τουρκόπολη.  Πείτε μου μια πολιτιστική εκδήλωση που έκαναν στη πόλη. Δεν τους ενδιέφερε ο πολίτης. 

Εμείς από την αρχή ξεκινήσαμε τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής. Και στον πολιτισμό κάνουμε πράγματα. ο άνθρωπος θέλει και ψυχαγωγία, θέλει διασκέδαση, θέλει να γίνονται πράγματα γι' αυτόν και αυτό κάνουμε. Ανοίξαμε το δημαρχείο στους πολίτες. Καθημερινά περνάει άπειρος κόσμος. Ξεβρωμίσαμε την πόλη με το ίδιο προσωπικό και τα ίδια μέσα.  Γιατί δεν το έκαναν και οι προηγούμενοι; Ανοίξαμε το πάρκο ΣΠΚ, παιδική χαρά στο πάρκο Ξυστρή, ρίξαμε χαλίκι σε χωριά που είχε να πέσει κάτι 10ετίες. Βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Εχουμε κι άλλα έργα που κάναμε. 

Οπως στο λιμάνι που πήρε όλα τα ISO, ξεκινάει sekurity σε λίγο,  φτιάξαμε τους προσκρουτήρες που ήταν διαλυμένοι,  διώξαμε το καρνάγιο, αυτό το καρκίνωμα από την παραλία, διώξαμε τη χαβούζα που είχαν φτιάξει κι έριχναν τα σκουπίδια εκεί στη μαρίνα. Αυτό ήταν το μυαλό κάποιων που θέλουν να το παίζουν ηγήτορες.  Βάλαμε τάξη στην μαρίνα, βάλαμε φάρους, βάλαμε λουλούδια, βάλαμε φώτα, παγκάκια. Τι ήθελαν; Να αλλάξουμε τον κόσμο σε ενάμιση χρόνο; Μήπως είναι παρανοικοί; Μήπως κάποιοι είναι απροκάλυπτα υποκριτές; Δείτε πώς ήταν το Κατάκολο και πως είναι τώρα.

Κάποιοι θέλουν να καλλιεργήσουν μια δουλοπρέπεια στο κοινό τους. Οτι αυτοί είναι πολύ σπουδαίοι. Που είσαι σπουδαίος; Για δείξε μου, βρε άνθρωπε, ένα έργο σου". 

Συνεχίζεται...

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τάκης Αντωνακόπουλος: "Από την αρχή βάλαμε προτεραιότητα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του..." [Ι]
Τάκης Αντωνακόπουλος: "Από την αρχή βάλαμε προτεραιότητα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του..." [Ι]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdGRIAmW-_NV4lXn3XtuXjk2FtxYZnTtS44vCT4CAcDagzwN1FpnNAVosQ5X0unx_7cI9Lldv-apHBRvyRBpUcbnKFy7D5gI5sN3a7Bop5wtLl-9fi6ecgmjhDgY9ESPKyuQPuiDxc4rI/s600/%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3+7+%25281%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdGRIAmW-_NV4lXn3XtuXjk2FtxYZnTtS44vCT4CAcDagzwN1FpnNAVosQ5X0unx_7cI9Lldv-apHBRvyRBpUcbnKFy7D5gI5sN3a7Bop5wtLl-9fi6ecgmjhDgY9ESPKyuQPuiDxc4rI/s72-c/%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3+7+%25281%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/07/blog-post_49.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/07/blog-post_49.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy