Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Δήμος Πύργου: Τρία νέα απορριμματοφόρα ρίχνονται στη «μάχη» της καθαριότητας

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Στον τομέα της καθαριότητας έχουμε ένα αποτέλεσμα ασύγκριτα καλύτερο με το παρελθόν»   Με τρία νέα απορριμματο...

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Στον τομέα της καθαριότητας έχουμε ένα αποτέλεσμα ασύγκριτα καλύτερο με το παρελθόν» 

Με τρία νέα απορριμματοφόρα εμπλουτίζει ο Δήμος Πύργου τον όρχο των οχημάτων του για την καλύτερη διαχείριση του τομέα καθαριότητας και των απορριμμάτων. Το πρωί της Δευτέρας (5/6) ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος παρέλαβε τα νέα οχήματα, υλοποιώντας σε άλλον έναν τομέα τη διαρκή δέσμευσή του για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών.
Στο σημείο που σταθμεύουν τα οχήματα του Δήμου, βρέθηκε ο κ. Αντωνακόπουλος, όπου με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Κοτσώνη, τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Μαρίνο Αχτύπη, τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και υπεύθυνο του μηχανοκίνητου στόλου Γιάννη Σπηλιωτόπουλο, καθώς και τον άμισθο σύμβουλό του για τη σωστή λειτουργία των οχημάτων Σπύρο Βενιζέλο, παρέλαβαν τα απορριμματοφόρα. Πρόκειται για τρία, μεταχειρισμένα και σε πολύ καλή κατάσταση τριαξονικά οχήματα euro5 μοντέλα 2010-11, χωρητικότητας 12 τόνων το καθένα, που τις επόμενες ημέρες θα ριχτούν κι αυτά στη μεγάλη «μάχη» της καθαριότητας.
«Τα τρία αυτά νέα οχήματα θα εμπλουτίσουν το στόλο που παραλάβαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Έναν προβληματικό στόλο, τον οποίο συντηρήσαμε και φτάσαμε από ένα αυτοκίνητο που παραλάβαμε το ‘19 να λειτουργούν σε μόνιμη βάση 7-8 οχήματα. Αποτελεί παρελθόν η μόνιμη παρουσία των αυτοκινήτων μόνο στα …συνεργεία, γιατί είχε γίνει πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο. Τα οχήματα αυτά έχουν όλη τη σύγχρονη τεχνολογία για την προστασία των εργαζομένων, μέσω ήχου και εικόνας που έχει στο πιλοτήριο ο οδηγός, ώστε να αποφευχθούν κι ατυχήματα που σημειώθηκαν στο παρελθόν», σημείωσε ο δήμαρχος Πύργου κατά την παραλαβή των απορριμματοφόρων.
«Συνεχίζουμε τη μεγάλη μάχη για την καθαριότητα της πόλης και καλούμε τους πολίτες ώστε όλοι μαζί να βελτιώσουμε κι άλλο την φιλοπεριβαλλοντική μας συμπεριφορά, διότι όταν δημιουργούμε αλόγιστες εστίες συγκέντρωσης απορριμμάτων δεν φθείρουμε την δημοτική αρχή άλλα την υγεία των συμπολιτών μας. Πρέπει να δείξουμε όλοι καλύτερη συμπεριφορά και να σταματήσουμε να δημιουργούμε ΧΑΔΑ στην πόλη, εξάγοντας τα προβλήματά μας στον γείτονα» συμπλήρωσε ο κ. Αντωνακόπουλος. Αναφερόμενος μάλιστα στα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης, υπογράμμισε ότι ο Πύργος είναι από τις ελάχιστες πόλεις που έχει παντορροϊκό σύστημα στην αποχέτευση - όπου τα επιφανειακά ύδατα απορρέουν στο ίδιο σύστημα που διοχετεύονται τα λύματα. 

«Για να ανατραπεί αυτό χρειάζεται να γίνει ένα τεράστιο έργο, όπου θεωρητικά θα σκαφτεί όλη η πόλη, που δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο είναι ρεαλιστικό κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό το θέμα έχουμε πάρει κάποια άμεσα μέτρα εναντίον των συμπτωμάτων και νομίζω ότι θα αντιμετωπιστεί σωστά. Θέλω να τονίσω όμως, ότι όλα αυτά δεν προέκυψαν …σήμερα στην πόλη μας. Είναι αποτέλεσμα μιας διαχρονικής κακής διοίκησης. Εμείς αποφασίσαμε να λύσουμε προβλήματα που δεν άγγιζε κανένας! Και εκεί είναι η διαφορά μας και από αυτό θα κριθούμε. Μέσα σε όλη την απραξία της πανδημίας, έχουν γίνει πολλά πράγματα και στον τομέα της καθαριότητας. 

Εξαφανίστηκαν τα «βουνά» των σκουπιδιών, καθαρίσαμε το παλιό Νοσοκομείο που είχε μετατραπεί σε μόνιμο χώρο εναπόθεσης ογκωδών απορριμμάτων, έχουμε βάλει μπροστά τη μελέτη για το Ποτόκι ώστε να φύγει αυτός ο «βραχνάς» που αποτελεί μνημείο περιβαλλοντικής ρύπανσης! Φυσικά και πρέπει να κάνουμε περισσότερα και θα κάνουμε. Νομίζω ότι κινούμαστε με σωστά βήματα προς τη θετική κατεύθυνση». 

Ο δήμαρχος Πύργου ανέφερε επίσης ότι σύντομα η δημοτική αρχή θα παραλάβει κι έναν κλαδοτεμαχιστή. Το εν λόγω μηχάνημα θα βοηθήσει επίσης πολύ στην απόδοση της κυκλικής οικονομίας καθώς τα παράγωγά των κλαδεμάτων μπορούν να γίνουν πέλετ είτε για θέρμανση είτε για κατασκευές σε συνεργασία με συλλόγους. 

Ο κ. Αντωνακόπουλος συνεχάρη τους αντιδημάρχους για την συλλογική προσπάθεια προς την απόκτηση των οχημάτων, όπως και τους υπαλλήλους στον τομέα της καθαριότητας που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. «Αν και έχουμε έλλειψη προσωπικού καθαριότητας – κάτι που οφείλεται στο ότι η πολιτεία δεν εγκρίνει μόνιμες θέσεις προσωπικού - και είμαστε αναγκασμένοι με το ίδιο ή και λιγότερο προσωπικό, με τα ίδια μέσα που παραλάβαμε, για δύο χρόνια να βγάζουμε ένα αποτέλεσμα ασύγκριτα καλύτερο με το παρελθόν. Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι ανυπόμονοι κι υπερβολικοί που δεν βλέπουν τις θετικές εξελίξεις… 

Η ζωή όμως θέλει μέτρο και πάντα κερδίζουν αυτοί που έχουν σύστημα, επιμονή και υπομονή». Το λόγο πήρε και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Κοτσώνης που ενημέρωσε ότι σύντομα ο Δήμος θα αποκτήσει ακόμη ένα απορριμματοφόρο - μικρότερης χωρητικότητας - μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», αξίας 180.000 ευρώ, ενώ ανοίγουν και οι οικονομικές προσφορές για την απόκτηση των 300 νέων κάδων. «Θεωρώ ότι με τα νέα απορριμματοφόρα που αποκτήσαμε θα καταφέρουμε να λύσουμε το πρόβλημα των σύμμεικτων απορριμμάτων. 

Ειδικά το καλοκαίρι που ο Πύργος έχει ακόμη μια επιπλέον «πόλη», το παραλιακό μέτωπο. Θέλω όμως για άλλη μια φορά να τονίσω ότι όσα απορριμματοφόρα, όσους κάδους και να πάρουμε, ο πολίτης πρέπει να κάνει ανακύκλωση ώστε να μειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων για να έχουμε ένα καλύτερο περιβάλλον και συγχρόνως να μειώσουμε σημαντικά τα έξοδα του Δήμου. Αξίζει να αναφερθεί ότι του χρόνου θα διπλασιαστεί στην Τριανταφυλλιά το ποσό που δίνουμε για τα απορρίμματα και όλο αυτό θα μετακυλήσει στον πολίτη. Οπότε όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι η ανακύκλωση είναι η μόνη λύση».

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Πύργου: Τρία νέα απορριμματοφόρα ρίχνονται στη «μάχη» της καθαριότητας
Δήμος Πύργου: Τρία νέα απορριμματοφόρα ρίχνονται στη «μάχη» της καθαριότητας
https://1.bp.blogspot.com/-8pupoIWGghk/YOLziU3MmCI/AAAAAAAEvkw/j7KvYGCuhBATSsAb_8Uif2U_ysVB7MtiACLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-07-05_145337_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-8pupoIWGghk/YOLziU3MmCI/AAAAAAAEvkw/j7KvYGCuhBATSsAb_8Uif2U_ysVB7MtiACLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-07-05_145337_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/07/blog-post_87.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/07/blog-post_87.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy