-->

Τάκης Αντωνακόπουλος: "Είχαν μάθει να τα παίρνουν..." [3ο μέρος]

"Ευτυχία είναι να κάνει κανείς το χρέος του και όσο δυσκολότερο το χρέος του τόσο μεγαλύτερη η ευτυχία του" -Νίκος Καζαντζάκης ...

"Ευτυχία είναι να κάνει κανείς το χρέος του και όσο δυσκολότερο το χρέος του τόσο μεγαλύτερη η ευτυχία του"
-Νίκος Καζαντζάκης

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της αποκλειστικής του συνέντευξης ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος στη κυριολεξία επιτίθεται και μάλιστα πολύ σκληρά στους πολιτικούς του αντιπάλους υπενθυμίζοντας "έργα και ημέρες" τους όταν είχαν τα ηνία του δήμου. 

Κάποιοι, σίγουρα, δεν θα νιώθουν πολύ ευχάριστα, ίσως γιατί θεωρούσαν ότι τα... έργα τους είχαν ξεχαστεί. Και συνήθως αυτοί είναι που κραδαίνουν τη... ρομφαία της δικαιοσύνης κατηγορώντας άλλους και χωρίς ποτέ να έχουν ζητήσει, τουλάχιστον, μία συγνώμη... 
Και είμαι περίεργος αν θα δοθεί απάντηση σε όσα λέει ο Τάκης Αντωνακόπουλος!

Το είχα γράψει παλιότερα, το έγραψα και στο πρώτο μέρος της συνέντευξης του δημάρχου. "Προσέχετε μην απασφαλίσει". Δεν το ακούσατε. 
Και ο Τάκης απασφάλισε...

Γιώργος Φάκος





"Δεν περνάνε όλα όσα σας λέω εύκολα στη κοινωνία, αλλά πρέπει να ξεκινήσεις να δείξεις τον άλλον δρόμο. Εμείς στον πολιτισμό το δείχνουμε". 

-newsgf.net: Εστω και αν αυτό μπορεί να περιέχει κόστος για εσάς; 

"Ούτος ή άλλως από τον τρόπο ζωής μας κι επειδή είμαστε διάφανοι εδώ, τους έχουμε απέναντι σε προσωπική βάση. Είναι θέμα κώδικα αξιών. Με πολεμάνε άνθρωποι που δεν υπάρχει λόγος, μάλλον από κόμπλεξ. Και τι έγινε; Επιλογή του καθενός είναι. Ας το δουν αυτό άνθρωποι που είμαστε στην ίδια πλευρά και μπορεί να μην είναι μαζί μας. Γιατί οι άλλοι είναι πολύ ελάχιστοι. Δεν θεωρώ ότι στον Πύργο είναι όλοι λόρδοι. Δεν πιστεύω ότι στον Πύργο θεωρούν πώς είναι γαλαζοαίματοι κοινωνικά". 

-newsgf.net: Ολο αυτό σας αγχώνει; 

"Καθόλου. Το απολαμβάνω γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις χαίρομαι που υποφέρουν οι κακοί. Οταν υποφέρουν οι κακοί είναι καλό για την κοινωνία, είναι ακίνδυνοι. Αν δεις στο facebook είναι 5-6 που κινούνται στα όρια της παράνοιας. Δηλαδή, αν κάνεις το ένα θα πουν το άλλο, αν κάνεις το άλλο θα πουν το παρά άλλο. Είναι πάντα με τον κακό λόγο. Υπερχειλίζουν από κακία, αλλά και με όρους στο facebook να το δεις, πήρα 400 like  για την εκδήλωση για τον Θεοδωράκη, πήρα 70 μηνύματα και υπήρξαν και δυο δηλητηριώδη. Ε, τι να κάνουμε; Είναι μια ελάχιστη μειοψηφία. Λέω σε αυτούς να ψαχτούν λίγο. Κάτι δεν πάει καλά. Ας το κοιτάξουν, μη το αφήνουν να εξελιχθεί". 


-newsgf.net: Τους συνεργάτες σας τους αγχώνει όλο αυτό;

"Ναι, τους αγχώνει. Και τους αγχώνω κι εγώ γιατί απαιτώ πολλά και καλά πράγματα. Εδώ δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, να κλείσουμε το ωράριό μας και να πάρει κάποιος το μηνιάτικο και τέλος. Οχι. Προσωπικά δεν νοιάζομαι για το μηνιάτικο και δε το λέω αυτό γιατί είμαι πλούσιος. Θα μπορούσα να έχω ένα ιατρείο, κάθε υπέρηχος κάνει 50 ευρώ -τα ξέρουν στη πόλη αυτά που λέω- πέντε την ημέρα να έκανα θα ήταν μια χαρά.  

Είμαι υπέρ της δημόσιας προσφοράς κοινωνικών αγαθών. Αλλά να προσφέρουμε και όχι εν ονόματι της προσφοράς των αγαθών να λουφάρουμε και να ταλαιπωρούμε τον κόσμο και να μας λέει καλημέρα ο πολίτης και να του λέμε την τελευταία πρώτη. Αυτές δεν είναι καλές συμπεριφορές. Δεν λέω ότι το κάνουν όλοι, υπάρχουν όμως αρκετοί που το κάνουν".

-newsgf.net: Θέλω να σας κάνω μια πιο προσωπική ερώτηση.  Η κόρη σας έχει μεγαλώσει αρκετά κι αντιλαμβάνεται τα πράγματα που συμβαίνουν. Πώς νιώθει, τι σας λέει όταν ακούει κάτι άσχημο για τον πατέρα της; Πόσο όλο αυτό μπορεί να επηρεάζει την οικογενειακή ζωή;

"Εάν θες να είσαι ένας ξύλινος τυποποιημένος άνθρωπος δεν κάνεις για την πολιτική. Πολιτική είναι να προσφέρεις στους άλλους. Αυτό είναι ένας υγιής ανθρώπινος προορισμός. Ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό, είχε πει ο Αριστοτέλης. Ενας άλλος είχε πει ότι ο άνθρωπος είναι ον μιμητικό και αγελέων. Εγώ θεωρώ ότι είναι το πρώτο, επειδή δεν θα είχε προοδεύσει αν δεν ήταν κοινωνικό ον και αν δεν υπήρχαν συλλογικοί στόχοι.  Θα είχαμε μείνει στις σπηλιές και στα δέντρα. Μερικοί βέβαια έχουν παραμείνει εκεί σε ότι αφορά το αξιακό τους απόθεμα".

-newsgf.net: Και πώς προστατεύεται η οικογένεια;

"Α, υπάρχει νεοφασισμός ο οποίος προσπαθεί να σου επηρεάσει την οικογένεια.  Αλλά από την άλλη η οικογένεια σε ξέρει ποιος είσαι. Δεν ξέρει, δηλαδή, αν είσαι φιλάργυρος, αν κυνηγάς τα λεφτά; Σε ξέρει. Το παιδί σου δεν σε ξέρει; Φυσικά και ξέρει. 

Προσωπικά δεν με ενδιέφερε να αποκτήσω καλό αυτοκίνητο για να αποκτήσω αξία. Πρέπει να είσαι πολύ προβληματικός να έχεις ένα σπουδαίο αυτοκίνητο και να θεωρείς πώς είσαι κάποιος. Τίποτα δεν είσαι. Ενας ντενεκές ξεγάνωτος είσαι που θες να γυαλίζεις. Αυτή είναι η άποψή μου για τους φιγουρατζήδες, ή να παίρνεις κοστούμι των 5.000 για να αισθάνεσαι πώς είσαι κάποιος. Αχθοφόρος ενός υφάσματος είσαι".

-newsgf.net: Στα δύο χρόνια που είστε δήμαρχος πέρασε από το μυαλό σας η σκέψη "τι ήθελε κι έμπλεξα";

"Οχι. Μ' αρέσει η αναμέτρηση κι επειδή κερδίζουμε στην αναμέτρηση, δηλαδή εδώ βγήκαν κάτι περίεργες παθογένειες στον δήμο. Με διάλογο κάποιοι διορθώθηκαν  και κάποιοι άλλοι έφυγαν από μόνοι τους. Δεν άντεξαν. Δεν κατάλαβαν ότι έπρεπε να δουλέψουν για τον κόσμο, δεν κατάλαβαν ότι έπρεπε να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα στον κόσμο, δεν κατάλαβαν ότι δεν έπρεπε να ταλαιπωρείτε ο κόσμος.  

Υπήρχε μια άποψη, δεν γίνεται τίποτα. Με το καλημέρα δεν γίνεται. Να βγάζουμε το μήνα να παίρνουμε το μισθό. Οπως γινόταν επί Λιατσή. Ούτε μια μελέτη, ούτε ένα έργο. Τίποτα. Στο τέλος είχαν ετοιμάσει και την εξής έκπληξη αλλά δεν τους βγήκε. Εχασαν μετά τις εκλογές 200 τιμολόγια από συνεργεία αξίας 40.000 ευρώ. Εγινε ΕΔΕ, ο διενεργών την ΕΔΕ υπέδειξε ποιοι φταίνε, ήταν σκληρός, και ο προηγούμενος δήμαρχος το έβαλε στο συρτάρι. Είπα πώς αυτά όχι σε μένα. 

Βρήκα όλα τα αυτοκίνητα διαλυμένα στα συνεργεία και δούλευε μια σκουπιδιάρα μια φορά την εβδομάδα. Αυτός ο Πύργος τους αρέσει; Βουνά τα σκουπίδια, χαλίκι πουθενά και τα βελτιώσαμε στο 80%. Τώρα παίρνουμε καινούργιους κάδους. Ενα χρόνο έκανε να βγει η διαδικασία.  Πήρα δυο αυτοκίνητα, θα πάρω άλλα δύο. Δεν γίνονται όλα σε δύο χρόνια. Και μη μιλάνε αυτοί που πέντε χρόνια ήταν σε στασιμότητα. Δεν είδα και πουθενά αυτούς τους λίγους που φωνάζουν να πρωταγωνιστήσουν για να διώξουμε τα σκουπίδια. 


Εδώ συγκρούεται η λογική με την παράνοια πολλές φορές. Η αντίθεση είναι εύκολη να την καταλάβεις.
Να σας πω και κάτι άλλο. Η προσωποποίηση των πολιτικών διαφορών είναι φασισμός. Καταλαβαίνετε ποιους φωτογραφίζω.  Οι νεοφασίστες στον Πύργο δεν είναι αυτοί που λένε ότι ανήκουν σε ένα ακροδεξιό κόμμα.  Νεοφασισμός είναι συμπεριφορά και αντίληψη που μπορείς παντού να την βρεις. Ο νεοφασίστας δεν ασχολείται με την κοινωνία. Απέχει, κρύβεται, φοβάται. Δεν είναι υπέρ της συλλογικότητας. Δεν μπορεί να κάνει αντιπαράθεση ιδεών, απόψεων, προτάσεων κι έργου και επιλέγει να πλήξει τον αντίπαλο σε προσωπικό επίπεδο, να του δημιουργήσει μια θολούρα  ακεραιότητας.  Αυτό είναι άκρως φασιστικό. Το έκανε ο Μουσολίνι αυτό που ήταν φασίστας. Εστελνε οπαδούς του στα σπίτια ανθρώπων να τους κάψουν τα σπίτια, να τους σκοτώσουν. 

Υπάρχουν επίσης εδώ διάφορες επιθέσεις σε διαφορετικότητες. Σας είπα για τις γυναίκες. Δυστυχώς γι' αυτούς έκαναν το λάθος να τα γράψουν. Επιτίθονται σε γυναίκες θέλοντας να τις υποβιβάσουν ως εξαρτήματα ανδρών ή να τις πάνε στη λογική του σκεύους ηδονής. Καθαροί φασίστες. Επίσης έδειξαν ότι ρέπουν στον νεοφασισμό όταν δώσαμε μάχη να μη φέρουν 2.000 μετανάστες στο Επιτάλιο, όχι σε προσωπική επίθεση αλλά επειδή θεωρούσαμε απαράδεκτη  την συνθήκη να φέρεις 2.000 κόσμο. Εμείς δεν το επιτρέψαμε, άλλοι τους πήραν. Ο δήμος Πύργου αντέδρασε κι εδώ και στην Αθήνα και παντού. Αυτή είναι η διαφορά μας. 

Οταν είπαμε να φέρουν 30 μητέρες  με τα παιδάκια τους σε μια μικρή δομή όπως έφερε ο δεσπότης, για την δομή αυτή δεν είπαν ποτέ τίποτα, όταν είπαμε να το εξετάσουμε επειδή μας έδιναν από τη Νορβηγία ενάμισι εκατομμύριο και ήταν για 3 χρόνια, να φτιάξουμε το παλιό νοσοκομείο και να μείνουν εκεί έκαναν σαν αφιονισμένοι στο δημοτικό συμβούλιο. "Θα φέρετε τους μαύρους" έλεγαν, τους έτσι τους αλλιώς. Νεοφασίστες. Απερίγραπτος νεοφασισμός διότι ήταν μητέρες με παιδιά. Δεν έδωσαν προτεραιότητα στο ανθρωπιστικό στοιχείο. Φοβικά, "θα έρθουν και οι άνδρες τους οι μαύροι" και άλλα. Ελεος επιτέλους. Που ζούμε; 

Και καλά έκανε ο Μητροπολίτης σε μια ανθρωπιστική διάσταση που έφερε κάποιες μανάδες. Εγινε κάτι;  Για να δείτε πόσο ψεύτες είναι και άχρηστοι να προβλέψουν. Εγινε κάτι με την δομή της Μητρόπολης; Τίποτα απολύτως. Και προχθές μας έδωσαν 40.000 να κάνουμε κάποια αντιπλημμυρικά που θα ωφεληθεί η ευρύτερη περιοχή. Αυτοί ως σύγχρονες νεοφασίστες πήγαν να γαργαλήσουν  αρχέγονα αντανακλαστικά του ανθρώπου. 

Εγώ θα απαντήσω επίσημα τις επόμενες ημέρες σε συγκεκριμένους με κείμενο που θα στείλω και στον εισαγγελέα, ότι εδώ πλέον έχουμε πτυχές νεοφασισμού. Η λογική του Γκέμπελς είναι νεοφασισμός. Πες πες κάτι θα μείνει. Γράφει κάποιος ότι δώσατε 500.000 σε έναν στην Αθήνα. Μα, που δώσαμε; Εδώ δεν έχουμε υπογράψει ακόμη την σύμβαση. Τώρα έρχεται από το ελεγκτικό συνέδριο ότι και σε αυτό δίκιο έχουμε. Είναι σχιζοφρένεια αυτό που κάνουν. Υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που σου λέει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, για να κερδίζεις χρόνο, κάνεις συγκεκριμένη διαδικασία. Και αυτό γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Οπως έκαναν στην Καρδίτσα με τις πλημμύρες, όπως έκαναν στο παρελθόν κι εδώ. 

Αλλά η διαφορά μας είναι ότι αυτοί τα είχαν δώσει, επί εποχής Παρασκευόπουλου, σε εργολάβο από την Αθήνα. Ο κ. Καννής τα έλεγε αυτά. Τότε δώσανε 700.000 ευρώ με 5% σε εργολάβο από την Αθήνα, στην Βαρβάσαινα, αντιπλυμμυρικό, το οποίο τώρα είναι όλο διαλυμένο. Κι έχει διαλυθεί εδώ και χρόνια. 

Δώσανε 1,5 εκατ. στον ίδιο εργολάβο με 5% στην Ερυθρού Σταυρού κι αντί το έργο να τραβάει τα νερά προς την θάλασσα τα πήγε στο νοσοκομείο και το έπνιξε. Εμεινε 6 μήνες εκτός λειτουργίας και είχαμε ζημιά 600.000. Αυτά είναι τα κατορθώματά τους. Και βγαίνουν τώρα ως μωρές παρθένες και λένε δεν είναι σωστό. Τότε που το κάνατε εσείς ήταν ηθικά σωστό; Εδώ είναι το αποτέλεσμα που τους γελοιοποιεί. Το κάνατε και ήταν έργο σκάρτο. Με 5%, που σημαίνει πολλά. 

Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας για θέματα διαφάνειας...

Είμαστε εδώ να τους τα υπενθυμίζουμε. Τους λέω ότι όλα αυτά τα φληναφήματα που έλεγαν τα κατέρριψε το ΣτΕ και σε λίγες ημέρες έρχεται και η απάντηση από την ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Εμείς τα πήγαμε εκεί. Στις ολομέλειες των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας. Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας για θέματα διαφάνειας.  Δεν είμαστε το ίδιο. Στους σαπιοκέφαλους που μόνο σήψη έχει το μυαλό τους δεν μπορώ να τους αλλάξω τη γνώμη. Τα λέω για τους άλλους που σκέφτονται. Αυτοί έδειξαν ότι αγαπούν τα λεφτά. Ηταν εδώ μόνο για τα λεφτά. 

Εδώ έφτασε ο άλλος να παίρνει πληρεξούσιο να πουλήσει οικόπεδο στον δήμο λες και ήταν ο τελευταίος μεσίτης. Και ήταν πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου. Και πούλησε ένα οικόπεδο δίπλα στον βιολογικό που βρωμάει, μέσα στις λάσπες και τα νερά,  λες και βρισκόταν στη πλατεία Συντάγματος. 

Αντί να βρουν τρύπα να κρυφτούν έχουν ατελείωτο θράσος. Τι να κάνω; Να βγάλω τις δικογραφίες; Ξέρουν πολύ καλά ότι εμείς, ως νέα δημοτική αρχή, είμαστε παράσταση πολιτικής αγωγής. Εχουν ένα κακούργημα τώρα, η περίοδος Παρασκευόπουλου. Δυστυχώς, το μίσος και το κόμπλεξ τους τούς θολώνει. Πρόκειται περί πολιτικής παράνοιας αυτό που γίνεται.  Εχουν κακούργημα τον Δεκέμβρη για απιστία διότι δεν εισέπρατταν τα τέλη από τα καταστήματα. Δεν είχαν ορίσει επιτροπή. Ομως ένα δικηγορικό γραφείο είχε πελάτες τα καταστήματα κι ένα άλλο γραφείο τεχνικό, δημοτικοί σύμβουλοι  της παράταξης Παρασκευόπουλου, τους είχε για αυτά που έφτιαχναν στους εξωτερικούς χώρους. Και είχαν πείσει τον άλλον να μην εισπράττει και πάει για κακούργημα. 

Αλλο κακούργημα μετά. Το 2012 έκαναν αντιπλημμυρικά κι έβαζαν τους εργολάβους και υπόγραφαν τιμολόγια και υπάλληλοι σε αυτή την ιστορία που θίγονται γιατί τους πιέζω εγώ. Αλλά θα έρθει η ώρα τους, θα βγει κανένα έγγραφο στον αέρα για να δούμε ποιοι ήταν αυτοί οι υπάλληλοι που συνέτασσαν τα τιμολόγια. Αυτοί που κάνουν σήμερα τον κόκορα. Τα έκαναν τον Φεβρουάριο και κάνανε πολιτικές διαδικασίες  μετά τα Χριστούγεννα του ίδιου χρόνου. 
Εχουν ομολογήσει λοιπόν οι εργολάβοι ότι υπέγραφαν για έργα που δεν έκαναν και για ποσά που δεν πήραν. Και μια σειρά από άλλα κακουργήματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Καφέ κάθε μέρα στην πλατεία οι δύο αντίπαλοι που αιματοκύλησαν την πόλη με τα δικαστήρια, τις κατηγορίες, τις βρισιές, τις συκοφαντίες και θέλουν τώρα να σώσουν την πόλη!

Αυτοί τι θέλουν; Να ανοίξουμε ιστορίες; Εχουν μάθει στον βούρκο. Γι' αυτούς πολιτική είναι "θα σε πάω φυλακή", "έκλεψες", "θα κλέψω", το ρήμα κλέβω σε όλους τους χρόνους, και μήνυση και αναφορά. Αυτό είναι πολιτική; Γι' αυτό και δεν έκαναν τίποτα σπουδαίο. Καταδίκασαν την πόλη και φαίνεται από τους κοινωνικούς και οικονομικούς δείκτες. Αν δεν έχει μια ευθύνη η αυτοδιοίκηση ποιος έχει; Αυτές οι νοοτροπίες ευθύνονται. Πότε ως αντιπολίτευση στον Λιατσή, πότε κυβερνώντας αυτοί και τώρα κάθονται και πίνουν καφέ μιλώντας πώς θα σώσουν την πόλη. 

Είναι ντροπή και προσβολή της συλλογικής μνήμης της περιοχής 

-newsgf.net: Τι θέλετε να πείτε στους πολίτες;

"Στους πολίτες θέλω να πω ότι οι σειρήνες του νεοφασισμού του αυριανισμού του κιτρινισμού μπορεί να χτυπούν δυνατά. Ομως οι πολίτες θα πρέπει να κοιτάζουν μπροστά διότι είναι πολύ νωπές οι μνήμες. Ολοι αυτοί οι κύριοι οι οποίοι έχουν περάσει από το δημαρχείο είναι αυτοί που ως μια μικροαστική τάξη στον Πύργο προβάλλουν τον εαυτό τους ως εκφραστές μιας κάποιας δήθεν ποιότητας η οποία ποιότητα έγκειται στην αγορά ακριβών κτηρίων, σ' ένα τεκμήριο διαβίωσης πολύ υψηλό το οποίο έχει θολή προέλευση. 

Αυτή η τάξη ανθρώπων συναντάται σήμερα απροκάλυπτα και πίνει καφέδες στην πλατεία. Αυτοί όλοι οι οποίοι απέκτησαν πολλά περιουσιακά στοιχεία την εποχή που κυβερνούσαν τον δήμο ή αμέσως την επομένη. Αυτοί προβάλλονται στον Πύργο ως η αλλαγή. Είναι ντροπή και προσβολή της συλλογικής μνήμης της περιοχής. 

Εμείς είμαστε διαφορετικοί. Αν και κυβερνάμε σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας, μνημόνια, όπου έχουν μειωθεί πάρα πολύ οι πόροι,  παρόλο είμαστε δυο χρόνια στις παλινωδίες του covid, που είναι αντικειμενικό πρόβλημα όλης της Ελλάδας, αλλάξαμε το ύφος του δήμου απέναντι στον πολίτη. 
Είμαστε καθημερινά δίπλα στον πολίτη, προτάξαμε την κοινωνική πολιτική. Βεβαίως ρίξαμε τσιμέντο και άσφαλτο στη πόλη και στα χωριά μας γιατί και αυτό είναι σημαντικό. Δίνουμε 150 μεροκάματα σε άνεργους φτωχούς ανθρώπους. Κάνουμε κοινωνική πολιτική και σας έχω αναφέρει πολλά σε προηγούμενες συνεντεύξεις μου. Πιστοποιήσαμε το λιμάνι που δεν είχε πιστοποίηση. Βάλαμε τους φάρους, βάλαμε καθαριότητα, βάλαμε φώτα, ξεκινήσαμε πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

Τον Οκτώβριο έρχονται δύτες να κάνουμε καταδυτικό κέντρο στον Αγιο Ανδρέα. Αναδείξαμε το κάστρο. Αυτά είναι πολιτισμός. Το λιμάνι των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, με την Ιθάκη κάνουμε συνεχείς δράσεις. Και βγήκαν οι ανόητοι να πουν ότι πήγαμε στην Ιθάκη εκδρομή. Το σάπιο μυαλό τους δεν βγάζει τίποτα άλλο από δηλητήριο. Εχουν πάθει παράκρουση. Είναι εκτός τόπου και χρόνου. Τα κακουργήματα πάνε κι έρχονται σφαίρα. 

Ο κ. Καννής έκανε εντός εισαγωγικών τον νταραβεριτζή, πούλησε το οικόπεδο στον δήμο με πληρεξούσιο. Καταλαβαίνεις ποια είναι η αξιοπρέπεια και η ηθική αυτών των ανθρώπων. Ποια είναι η αξιοπρέπεια και η ηθική ενός προέδρου δημοτικού συμβουλίου που με πληρεξούσιο ήρθε να πουλήσει στον δήμο ένα οικόπεδο χαμηλής αξίας σε υψηλές τιμές; Πόσο ήθος μπορεί να έχεις; Και μπορείς εσύ να κάνεις τον τιμητή; Του οποιουδήποτε δεν μπορείς και ιδιαίτερα αυτών που ποτέ δεν έδωσαν τέτοιο δικαίωμα. 

Υπήρξα βουλευτής 10-11 χρόνια, ήμουν διοικητής σε νοσοκομεία, έχω κάνει στη Νομαρχία, τι να μου πουν; Θα πουν αυτοί που δεν άφησαν τίποτα αρνητικό που να μην έκαναν στη πόλη;

Σκεφτόμαστε τον άνθρωπο που δεν είχε διέξοδο στην καταχνιά που είχαν επιβάλλει!

Ο κόσμος είναι μαζί μας και το αποδεικνύει καθημερινά. Του δώσαμε με τις εκδηλώσεις μας χαμόγελο, χαρά. Αυτό αποτελεί για μας μεγάλη επιτυχία.  Μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος, ο διανοητικός άνθρωπος. Η ψυχή του ανθρώπου. Δεν είναι ο στόχος μας να γίνουμε δημοπρατήριο έργων. Βεβαίως κάνουμε έργα για να μη πατάμε σε λάσπες. Ας μην ευτελίζουν κάποιοι τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα δικά τους συμφέροντα. Δεν είμαστε το ίδιο. Είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτούς κοινωνικά πολιτικά και ανθρώπινα το λέω. 
Σκεφτόμαστε τον άνθρωπο που δεν είχε διέξοδο στην καταχνιά που είχαν επιβάλλει!
Οσο τσιμέντο και να ρίξεις αν ο άνθρωπος δεν βοηθηθεί με την παιδεία, την μόρφωση, την ψυχαγωγία, την τέχνη δεν θα γίνει καλύτερος.

Ο Πύργος κρύβει θησαυρούς. Αυτοί άφησαν μια σκόνη λήθης κι εγκατάλειψης να τους καλύψει. Δεν θέλουν να γίνει τίποτα. Πάνε παντού να δημιουργήσουν προβλήματα για να μη γίνει τίποτα. Είναι φοβερό αυτό.

Ακόμα και τον εθελοντισμό θέλουν να δηλητηριάσουν. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι κάποιοι εργάζονται χωρίς μισθό, επειδή αυτοί είχαν μάθει να τα παίρνουν. Κι αν θίγονται ας κάνουν μήνυση να πω ποιοι τα έπαιρναν και πώς τα έπαιρναν. Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια". 

Διαβάστε επίσης:
Τάκης Αντωνακόπουλος: "Ο νεοφασισμός είναι μια πρακτική που επανέρχεται στον Πύργο..." 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τάκης Αντωνακόπουλος: "Είχαν μάθει να τα παίρνουν..." [3ο μέρος]
Τάκης Αντωνακόπουλος: "Είχαν μάθει να τα παίρνουν..." [3ο μέρος]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8bvoCYTJMnWLuJdaZfq7L1m333e1ZlZ1o3Ev36x5EBkSe3dlnV23AkVBwKbJWusdHcq9DoTN7PcSEtA2kOtfWLqaaMMtGyjynfZWgnQEKNALhIydA4Yf9sqe17mj1j2tvvtyK6HpNOsE/s600/%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3+7+%25281%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8bvoCYTJMnWLuJdaZfq7L1m333e1ZlZ1o3Ev36x5EBkSe3dlnV23AkVBwKbJWusdHcq9DoTN7PcSEtA2kOtfWLqaaMMtGyjynfZWgnQEKNALhIydA4Yf9sqe17mj1j2tvvtyK6HpNOsE/s72-c/%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3+7+%25281%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/09/3_26.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/09/3_26.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy